ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Ιούλη 2015
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΑΑΝ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑμεΑ
Απαιτούν δωρεάν θεραπείες για αναπήρους και χρονίως πάσχοντες

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας

Από παλιότερη κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ
Από παλιότερη κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη σωτηρία των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων οργανώνουν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν: «Σε κίνδυνο βρίσκεται η ζωή αναπήρων και χρονίως πασχόντων. Οι τελευταίες εξελίξεις επιβάλλουν, με ευθύνη της κυβέρνησης, να διατίθενται δωρεάν όλα τα φάρμακα σ' αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Η μαζική εξάπλωση της απλήρωτης δουλειάς, οι απολύσεις, το κλείσιμο των τραπεζών, κάνουν αδύνατο για δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους να συνεχίσουν τις άκρως απαραίτητες για τη ζωή τους θεραπείες, γιατί απλά δεν έχουν να πληρώσουν.

Το Μάρτη, ύστερα από κινητοποίηση, συναντηθήκαμε με τον υπουργό Υγείας. Τότε μπορεί να μην ήξερε ότι οι χρονίως πάσχοντες πληρώνουν - και μάλιστα μεγάλα ποσά πολλές φορές - για τις απαραίτητες θεραπείες τους, όμως σήμερα οπωσδήποτε ...έχει ενημερωθεί λόγω και της συγκεκριμένης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί».

Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος διεκδικούν:

  • Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους το σταμάτημα κάθε πληρωμής από ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες και όλο το λαό για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες. Κατάργηση κάθε συμμετοχής και δωρεάν διάθεση και των ΜΗΣΥΦΑ.
  • Να σταματήσει κάθε πληρωμή για εξετάσεις όλων των ειδών στα πρωινά και απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, επεμβάσεις και νοσηλεία, ανεξάρτητα εάν κάποιος είναι εργαζόμενος ή άνεργος, ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος, Ελληνας ή μετανάστης.
  • Να ανοίξουν τα εστιατόρια των νοσοκομείων και των ιδρυμάτων Πρόνοιας για ανασφάλιστους, άπορους, μοναχικούς, βαριά ανάπηρους, αλλά και για τους εργαζόμενους των νοσοκομείων και των ιδρυμάτων.
  • Να καταβληθούν κανονικά οι μισθοί και οι συντάξεις χωρίς καμιά περικοπή, όπως και τα επιδόματα των ΑμεΑ.
  • Να σταματήσει η παρακράτηση συντάξεων των βαριά αναπήρων στα ιδρύματα χρόνιων παθήσεων.

«Κανένας μόνος του στη θύελλα. Ενας για όλους και όλοι για έναν. Ασπίδα μας η αλληλεγγύη, στον αγώνα η νίκη. Στον καιάδα παλιά και νέα μνημόνια και όχι οι εργαζόμενοι και τα ΑμεΑ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Διαμαρτυρία σήμερα στα γραφεία των βιομηχάνων

Μπλόκο στα αντεργατικά μέτρα που παίρνονται με αφορμή τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων

Συγκέντρωση σήμερα, στις 10.30 το πρωί, στο Αγαλμα Βενιζέλου και πορεία προς τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, απαντώντας αγωνιστικά στην προσπάθεια των επιχειρηματικών ομίλων να κλιμακώσουν την επίθεση στους εργαζόμενους, αξιοποιώντας και τις συνθήκες που δημιούργησε ο περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων.

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει «την προσπάθεια επιχειρηματικών ομίλων να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να αξιοποιήσουν το κλίμα φόβου που διαμορφώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης μετά το κλείσιμο των τραπεζών, για να εντείνουν την επίθεση στους εργαζόμενους και να προωθήσουν τους αντεργατικούς τους σχεδιασμούς.

Κάθε ώρα που περνάει πληθαίνουν οι καταγγελίες για επιχειρήσεις, σε όλους τους κλάδους, που ανακοινώνουν ότι δε θα πληρώσουν τους εργαζομένους τους. Ανακοινώνουν διαθεσιμότητες, ακόμη και απολύσεις εργαζομένων. Καλούμε τους εργαζόμενους να απαντήσουν οργανωμένα, μαζικά και μαχητικά στη νέα αυτή επίθεση των εργοδοτών. Να μην υποκύψουν, να μη δεχτούν την απλήρωτη δουλειά και τις διαθεσιμότητες. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Δε θα πληρώσουμε εμείς τις συνέπειες της κρίσης και των ανταγωνισμών του κεφαλαίου. Καλούμε τα σωματεία να βρίσκονται συνεχώς κοντά στους εργαζόμενους, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κανένας εργάτης μόνος του. Με ταξική, αγωνιστική απάντηση, να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα σπασμένα των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ.

Απαιτούμε: Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Εδώ και τώρα! Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών».

Συγκροτείται Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Καβάλα

Σύσκεψη για τη συγκρότηση Επιτροπής για την οργάνωση της αλληλεγγύης σε επίπεδο νομού διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ στην Καβάλα, αύριο, Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι πλάι στους αγώνες αυτής της περιόδου για τη διασφάλιση και την καταβολή μισθών - συντάξεων - επιδομάτων, για το δικαίωμα στην εργασία, με τη μαζικοποίηση και άνοδο των αγώνων για την κάλυψη των απωλειών, οι οργανώσεις που συγκροτούν την κοινωνική συμμαχία παίρνουν την πρωτοβουλία για την οργάνωση της αλληλεγγύης.

Καλούν τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους σπουδαστών, τις Ενώσεις ΕΒΕ, τους γυναικείους συλλόγους, τις επιτροπές ανέργων, τις λαϊκές επιτροπές και κάθε μαζικό φορέα, να συγκροτήσουν επιτροπές αλληλεγγύης παντού: Σε δήμους, γειτονιές, σε εργοστάσια και βιομηχανικές ζώνες, σε κλάδους, σε σχολές, σχολεία, νοσοκομεία.

Στην ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, σημειώνουν: «Γείτονές μας που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα ή αντιμετωπίζουν έκτακτες δύσκολες καταστάσεις δεν πρέπει να μείνουν αβοήθητοι και μόνοι τους. Να κυριαρχήσει η επαγρύπνηση!

Να αποτρέψουμε με τις παρεμβάσεις μας, την αλληλεγγύη μας καθώς και την υλική βοήθειά μας, να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης. Με προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών σε τρόφιμα, φάρμακα, παιδικές τροφές και σε συντονισμό με την κεντρική επιτροπή αλληλεγγύης να οργανώνουμε την παρουσία μας παντού!

Οι επιτροπές αλληλεγγύης να γίνουν γνωστές παντού και άμεσα! Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσουν ο φόβος, η παραίτηση κάτω από το βάρος των δυσκολιών».

Συγκέντρωση των συνταξιούχων του Νομού Καβάλας

Συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη, στις 10.30 το πρωί, διοργανώνουν αύριο, Τετάρτη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ του Νομού Καβάλας. Καλούν όλους τους συνταξιούχους να βρίσκονται σε ετοιμότητα μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται σε βάρος τους, έπειτα και από την παύση πληρωμών και τα χειρότερα που δρομολογούνται στο παρασκήνιο.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωσή τους: «Τις τελευταίες μέρες ήρθαμε αντιμέτωποι με το πιο σκληρό πρόσωπο ενός συστήματος που για χρόνια μας ξεζούμισε ως εργαζόμενους και επαγγελματίες και τώρα έρχεται να μας αποτελειώσει ως συνταξιούχους. Κλειστές τράπεζες και αναλήψεις ως 120 ευρώ την εβδομάδα! Ατέλειωτες ουρές και ταλαιπωρία για να εισπράξουμε ένα μικρό τμήμα από την πετσοκομμένη σύνταξή μας! Και όλα αυτά για να σωθούν οι τραπεζίτες!

Οι συντάξεις μας είναι δικά μας λεφτά! Τα έχουμε ήδη πληρώσει με τον κόπο μας και τη δουλειά μας, τις ασφαλιστικές εισφορές που για δεκαετίες πληρώσαμε. Δεν είναι κεφάλαιο για να τις κάνεις capital control. Οπως ακριβώς και οι όποιες μικρές μας αποταμιεύσεις, που τις έχουμε "για μια ώρα ανάγκης". Είναι ο ιδρώτας μας και δεν τους τον χαρίζουμε!».

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Ανοιχτές τράπεζες για να μην ταλαιπωρείται κανείς συνταξιούχος. Καταβολή του συνόλου των συντάξεων, χωρίς καμία καθυστέρηση. Εξασφάλιση της δυνατότητας ανάληψης από μικροκαταθέτες. «Πάγωμα» των δόσεων προς την εφορία και τις τράπεζες για καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια. «Πάγωμα» της καταβολής λογαριασμών για φως, νερό και τηλέφωνο. Καμία διακοπή συνδέσεων. Κατάργηση των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Καμία συμμετοχή σε ιατρικές εξετάσεις και στην προμήθεια φαρμάκων.

  • Στην ουρά στέκονται από το πρωί της Δευτέρας οι συνταξιούχοι χωρίς κάρτα, που την περασμένη βδομάδα δεν πήραν τα 120 ευρώ της σύνταξής τους. Συνολικά, εξυπηρετούνται από 1.155 υποκαταστήματα των τραπεζών σε όλη τη χώρα.
Διεκδικούν την επαναπρόσληψη απολυμένης

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας στην Καλλιθέα (Αραπάκη 6) καλεί σήμερα, Τρίτη, στις 9 π.μ., το Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet - Netmed». Την ώρα εκείνη είναι προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση για την απόλυση εργαζόμενης, καθώς και για μια σειρά άλλες αυθαιρεσίες της εργοδοσίας.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, η εταιρεία δεν έχει καταβάλει στους εργαζόμενους την προσαύξηση για τις άδειες του 2014 που δεν τους χορηγήθηκαν, ενώ παρενέβη και στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του, αρνούμενη να παραχωρήσει χώρο για τη διεξαγωγή τους στα κτίρια της εταιρείας σε Κολωνό και Καλλιθέα. Εργαζόμενοι και επιχειρησιακό Σωματείο διεκδικούν την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου τους και τον τερματισμό της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Στην ανακοίνωση το Σωματείο σημειώνει: «Τα προβλήματα στους χώρους εργασίας, η μη ύπαρξη ΣΣΕ, τα κύρια ζητήματα υγείας και ασφάλειας και οι απολύσεις παραμένουν. Το άγχος συναδέλφων αν θα ανανεώσουν και αυτό τον μήνα είναι εδώ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σηκώσουν ανάστημα και να αντισταθούν στην επίθεση της εργοδοσίας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ