ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Γενάρη 2015
Σελ. /40
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Γιατί στηρίζω ΚΚΕ

Ανθρωποι από τους χώρους των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Αθλητισμού μιλούν για τους λόγους που τους ωθούν να ψηφίσουν το ΚΚΕ, εξηγούν γιατί πιστεύουν ότι πρέπει να είναι δυνατό το ΚΚΕ και συμβάλλουν στην ενδυνάμωσή του.

Καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ, ερευνητές και επιστήμονες δηλώνουν τη στήριξή τους και τη συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ και μπροστά στη μάχη των εκλογών της 25ης του Γενάρη.

Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει σήμερα τη δημοσίευση δηλώσεων στήριξης στο ΚΚΕ.

Μπέτυ Βαλάση

Ηθοποιός

Η δύναμη του ΚΚΕ ήταν και θα είναι πάντα δύναμη για το λαό. Δύναμη για τους αγώνες του λαού. Κινητήριος δύναμη για τις διεκδικήσεις και για την πάλη ενός δίκαιου κόσμου. Ενα ισχυρό ΚΚΕ αποτελεί την ελπίδα και την προοπτική. Είναι η μόνη ισχυρή, μαχητική και αποτελεσματική φωνή.

Χρύσα Ρώπα

Ηθοποιός

Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, μου είναι αδιανόητο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ολα τα άλλα είναι ανέντιμη μπίσνα - μαφία. Στημένα και προκαθορισμένα απ' το κεφάλαιο. Η διανοητική και πνευματική κατάσταση στην Ελλάδα είναι ένα κακόγουστο λάιφ στάιλ. Βάσει αυτής της πνευματικής υποβάθμισης ψηφίζουν κι όχι βάσει δεοντολογίας και ιδεολογίας. Δεν συνδέουν την ψήφο τους με το γάλα του παιδιού τους.

Γιώτα Βέη

Τραγουδίστρια

Ολα αυτά τα χρόνια που παρακολουθώ την πολιτική ζωή, εδραιώνεται περισσότερο μέσα μου η πεποίθηση ότι το ΚΚΕ εκφράζει βαθιά ανθρωπιστική ευαισθησία, ανώτερο ήθος, εντιμότητα και σταθερή προσήλωση στην ανύψωση των κοινωνικά αδύναμων, όχι μόνο την υλική αλλά και την πνευματική, που είναι ακόμη πιο σημαντική, γιατί αυτή δίνει αληθινό νόημα στη ζωή των ανθρώπων. Οι θέσεις του δεν βρίσκουν ακόμη την ανταπόκριση που τους αξίζει, γιατί ίσως οι άνθρωποι τρομάζουν μπροστά στην αλήθεια. Προτιμούν να ζουν με την ψευδαίσθηση ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν χωρίς να καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια. Η αλήθεια όμως είναι ότι πρέπει να ματώσεις για να αλλάξει η ζωή σου. Για να στηθούν τα γιοφύρια στοιχειώνονται άνθρωποι. Δεν περνάς στην απέναντι όχθη χωρίς κόπο, χωρίς θυσία. Οι εύκολες επιτυχίες καταρρέουν αμέσως σαν χάρτινοι πύργοι. Χρειάζεται να καλλιεργήσουμε τον κήπο μας ουσιαστικά και μεταφορικά.

Εύχομαι τα καλύτερα στο ΚΚΕ, γιατί οι διαχρονικές αξίες που προβάλλει το καθιστούν αναντικατάστατο ειδικά για τη νεολαία που πρέπει να αντισταθεί στις κάλπικες αξίες του καπιταλισμού, γιατί θα πρέπει να μπορεί να έχει λόγο δυνατό και να παρεμβαίνει καίρια στα αντιλαϊκά σχέδια με τη μοναδική παρατηρητικότητα, την οξύνοια και την ικανότητα πρόβλεψης που το διακρίνουν.

Κώστας Καζάκος

Ηθοποιός

Η «Ελπίδα» και η «Πίστη», οι «Μεσσίες» και οι «Σωτήρες» είναι για τους πεθαμένους. Οι ζωντανοί δεν περιμένουν άπραγοι κάποιους να τους βοηθήσουν. Παλεύουν να φτιάξουν τις εν ζωή συνθήκες. Ο αγώνας τους είναι να απομακρυνθούν όσο γίνεται περισσότερο από τη ζωώδη ζωή, από την κατά φύση ζωή, από τη θανατηφόρα επιβίωση. Είναι αγώνας για εξανθρωπισμό. Κι αυτό χρειάζεται «Αρετήν και Τόλμην», όπως μας λέει ο Κάλβος. Οι πόρτες στο σπίτι του Λαού είναι ανοιχτές. Είναι διάπλατες. Μένει στην ευθύνη του καθενός μας να βρει το κουράγιο, να βρει την Αρετή και την Τόλμη και να κάνει το μεγάλο βήμα στη ζωή του.

Στις 25 του Γενάρη, ο Εργαζόμενος Λαός μπορεί να γίνει Αυτός ο Αναμενόμενος, ο Μεσσίας, ο Σωτήρας του τόπου μας.

Κώστας Βουτσάς

Ηθοποιός

Εύχομαι επιτυχία στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Να πάει καλά. Εγώ ψηφίζω ΚΚΕ, όχι γιατί είμαι κομμουνιστής. Δεν μπορώ να είμαι κομμουνιστής, γιατί, για να γίνεις, θέλει πολλή δουλειά, θέλει κότσια.

Ψηφίζω ΚΚΕ για να δυναμώσει η δύναμη του λαού, η πάλη του, για να κάνει αφόρητη τη νίκη αυτών που κυβερνούν και καταστρέφουν την Ελλάδα σιγά - σιγά.

Εύχομαι καλή επιτυχία μέσα από την ψυχή μου στο ΚΚΕ, σε όλους τους υποψήφιους βουλευτές του.

Βασίλης Λέκκας

Τραγουδιστής

Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί πιστεύω ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που δεν είναι άσκοπη. Γιατί δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Δεν υπάρχουν άλλες γενιές για θυσία. Ηρθε πια ο καιρός ο λαός με την ψήφο και τους αγώνες του να πάρει την τύχη του στα δικά του χέρια. Να γράψει πάλι και να κινήσει την Ιστορία που βάλτωσε. Τίποτα δε χαρίζεται. Τα πάντα κατακτιούνται.

Ερη Ρίτσου

Συγγραφέας

Με τη χώρα να βιώνει την οικονομική και ηθική κατάρρευσή της, με τις «ένθεν» και «ένθεν» πολιτικές προτάσεις «διεξόδου» να έχουν κοινή στόχευση τη διατήρηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων στο απυρόβλητο και την υποταγή της χώρας στις οδηγίες της ΕΕ, με την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής, τις γνωστές άνευ αρχών μεταγραφές ανθρώπων ανερμάτιστων σε «προοδευτικά» και μη ψηφοδέλτια, είναι όχι απαραίτητη, αλλά επιβεβλημένη η στήριξη του ΚΚΕ.

Η ενισχυμένη παρουσία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στη νέα Βουλή θα αποτελέσει ανάχωμα απέναντι στην ηθική κατρακύλα και απέναντι στις πολιτικές εκείνες που θέλουν, ανοιχτά ή καλυμμένα, τα βάρη να συνεχίσουν να τα πληρώνουν αυτοί που πληρώνουν χρόνια τώρα.

Παντελής Θαλασσινός

Τραγουδιστής

Ο όρος «αριστερή ψήφος» παρεξηγήθηκε.

Δεν υπάρχει άλλη αριστερή ψήφος, απ' αυτήν στο ΚΚΕ. Πόσο θα υποφέρουμε, κάτω απ' το ζυγό των μνημονίων της ΕΕ; Ως πότε θα ψηφίζουμε κόμματα, που είπαν ΝΑΙ σε όλα τα μνημόνια; Διαχωρίζω και τη θέση μου, κι απ' αυτούς, που θέλουν να συνεχίσουμε, να είμαστε εταίροι τους.

Θέλω καθαρά και ξάστερα λόγια:

`Η με την Ευρώπη των μνημονίων, ή με το ΚΚΕ.

`Η με τα συμφέροντα του κόσμου, ή με τα τσιράκια.

`Η με τους αγωνιστές του δρόμου, ή με τους βαριεστημένους «καναπεδάτους».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ