ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2014
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Συζητούν και εμπλουτίζουν το δίμηνο πρόγραμμα δράσης

Κορύφωση το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα και σταθμός οι συγκεντρώσεις στις 4 Οκτώβρη

Νέες αποφάσεις συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, το Σάββατο 1 Νοέμβρη, στις 12 μ. στο Σύνταγμα, προστίθενται καθημερινά. Ανάμεσα σε άλλους, συνεδρίασαν και αποφάσισαν τη συμμετοχή τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, το Συνδικάτο Εργαζομένων Α' & Β' Βαθμού Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, η Ενωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας και το Σωματείο Τεχνιτών Ιματισμού Αγρινίου.

Τις επόμενες μέρες, οι συνεδριάσεις - συσκέψεις των σωματείων συνεχίζονται με βάση το παρακάτω πρόγραμμα:

17/9: Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (με τα επιχειρησιακά σωματεία και τις Σωματειακές Επιτροπές), Εργατικό Κέντρο Νάουσας, Σωματείο Εργαζομένων στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, Συνδικάτο ΚΙΔΕ Αττικής, ΠΕΜΕΝ, τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Γρεβενά, Ηράκλειο Κρήτης και Χανιά, Εργατικό Κέντρο Σάμου, Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Φλώρινας στις 17 Σεπτέμβρη και Γενική Συνέλευση τέλος Σεπτέμβρη, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Μυτιλήνης, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Κω, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Κατερίνης, Κλαδικό Σωματείο Υπαλλήλων Συμβολαιογραφείων Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ιωαννίνων, Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών - Εργαστηρίων Αθήνας, Σωματείο εργαζομένων Tasty Foods, Σωματείο ΟΤΑ Πετρούπολης, Σωματείο ΟΤΑ Ελληνικού.

18/9: Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Καστοριάς, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Γρεβενών, τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ σε Κοζάνη και Καστοριά, Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Σύλλογος Γυναικών στην Πτολεμαΐδα.

20/9: Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις παραγωγής επισιτιστικών προϊόντων Κ. Μακεδονίας (σύσκεψη για το Ασφαλιστικό), Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Σάμου.

21/9: Γραμματεία Φλώρινας του ΠΑΜΕ, Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο.

22/9: Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.

23/9: Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Λάρισας (Γενική Συνέλευση).

24/9: Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρεωτικής (Γενική Συνέλευση).

25/9: Παράρτημα Λογιστών Πειραιά (Γενική Συνέλευση).

26/9: Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τροφίμων - Ποτών Ν. Χανίων (σύσκεψη).

27/9: Ομοσπονδία Οικοδόμων.

28/9: Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας μαζί με τα επιχειρησιακά σωματεία της περιοχής.

29/9: Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ (Γενική Συνέλευση).

1/10: Ναυτεργατικά σωματεία (ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών), Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Αττικής (Γενική Συνέλευση στις 19/10), Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας (Γενική Συνέλευση).

15/10: Ενωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας (Γενική Συνέλευση).

Στόχος να σηκωθεί η Θεσσαλία στο πόδι

Συσκέψεις σε Λάρισα, Τρίκαλα και Βόλο

Συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης, που θα κορυφωθεί με τη συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, αποφασίστηκε στη χτεσινοβραδινή σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με τη συμμετοχή της διοίκησης του ΕΚΛ και των ΔΣ των σωματείων της δύναμής του, Συνταξιουχικών Οργανώσεων, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και επιτροπών της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και του Συλλόγου Γυναικών (μέλος ΟΓΕ).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Παρεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια για τη διεκδίκηση άμεσων μέτρων οικονομικής ανακούφισης των ανέργων. Το ξεκίνημα γίνεται αύριο, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, με συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο.
  • Συγκέντρωση του ΕΚΛ το Σάββατο 4 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία, για τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης των ανέργων.
  • Διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ, την Πέμπτη 9 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί.
  • Κινητοποίηση στην Εφορία (Φιλιππούπολη), την Πέμπτη 18 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί.

Σύσκεψη έγινε και στο Βόλο, από τις Γραμματείες Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών. Συμμετείχε και έκανε παρέμβαση ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.

Ανάμεσα σε άλλα, αποφασίστηκε να γίνουν συγκεντρώσεις στο Βόλο και στις άλλες πόλεις της Μαγνησίας, στις 4 Οκτώβρη. Επίσης, παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του Βόλου, στη ΔΕΥΑΜΒ, στο Νοσοκομείο, στην Εφορία, στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΔ, στον ΟΑΕΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι. Πρώτος σταθμός είναι η συγκέντρωση που διοργανώνει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ αύριο, Πέμπτη, για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα και τη δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Τέλος, σε σύσκεψη που έγινε στα Τρίκαλα, με τη συμμετοχή μελών Διοικητικών Συμβουλίων από σωματεία εργατών, υπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, συνταξιούχων, φοιτητών και σπουδαστών, αποφασίστηκαν παρεμβάσεις σε Δημοτικό Συμβούλιο, ΟΑΕΔ, Εφορία, Νοσοκομείο, ΠΕΔΥ και συλλαλητήριο στις 4 Οκτώβρη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Διαδηλώνουν στις 2 Οκτώβρη οι συνταξιούχοι

Απάντηση στις νέες επώδυνες περικοπές στην Υγεία, στα σχέδια κατά της Κοινωνικής Ασφάλισης και στην κοροϊδία των υποσχέσεων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, δίνουν οι συνταξιούχοι, με παναττική συγκέντρωση στις 2 Οκτώβρη και πορεία στο μέγαρο Μαξίμου. Το συλλαλητήριο διοργανώνεται από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις και ορίστηκε για τις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Αμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας. Επαναφορά του ΕΚΑΣ στους κάτω από 65 χρόνων. Αμεση έκδοση κύριων και επικουρικών συντάξεων. Επαναφορά των προγραμμάτων λουτροθεραπειών και κοινωνικού τουρισμού. Αμεση συνταξιοδότηση στους επαγγελματίες που θεμελιώνουν δικαίωμα. Κάλυψη σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, θεραπεία δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί, φορομπηχτικοί νόμοι. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις. Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Συγκέντρωση των συνταξιούχων θα γίνει και στο Αγρίνιο, την Τετάρτη 22/10, στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας.

Η ΠΟΕΕΠ καλεί στο πανελλαδικό συλλαλητήριο

Σε συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, την 1η Νοέμβρη, καλεί η Διοίκηση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ). Με ανακοίνωση προς τα Σωματεία - μέλη της δύναμής της, τα καλεί «να οργανώσουν συσκέψεις στους χώρους δουλειάς για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες για το περιεχόμενο και τους στόχους του μεγάλου πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη 2014, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και να αποφασίσουν συλλογικά τη συμμετοχή τους σε αυτό». Επίσης, σημειώνει ότι «το "δίμηνο αγωνιστικών κινητοποιήσεων" συνδυάζεται στον κλάδο μας με επιπλέον δράσεις και ενέργειες στήριξης και προώθησης του αγώνα των απεργών της "Coca Cola" που έχουν ως αποκλειστικό αίτημα, από την αρχή της απεργίας τους, την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και την ανάκληση των απολύσεων».

Μέρα Διεθνούς Δράσης από την ΠΣΟ

Μέρα Διεθνούς Δράσης ενάντια στην ανεργία διοργανώνει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία στις 3 Οκτώβρη. Η ΠΣΟ καλεί τα συνδικάτα που ανήκουν στη δύναμή της σε όλες τις χώρες του κόσμου, να οργανώσουν εκείνη τη μέρα δραστηριότητες, απεργίες, διαδηλώσεις, αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των ανέργων. Αίτημα των κινητοποιήσεων είναι: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, εξάλειψη των αιτιών που δημιουργούν την ανεργία, μέτρα για την προστασία των ανέργων.

Σήμερα η σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Πλατιά σύσκεψη σωματείων, Λαϊκών Επιτροπών, φορέων των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των γυναικών και της νεολαίας, διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, σήμερα Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Σκοπός της σύσκεψης είναι η προετοιμασία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα, των ενδιάμεσων σταθμών που έχουν ανακοινωθεί στο πλαίσιο της δίμηνης καμπάνιας, αλλά και επιμέρους δράσεων με αιχμή το ζήτημα της ανεργίας και άλλα προβλήματα των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ