ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Ιούλη 2014
Σελ. /24
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αύριο η εκδήλωση αλληλεγγύης για το λαό της Παλαιστίνης

Στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Εύα Χριστοδούλου», στο Μπαρουτάδικο, στο Αιγάλεω

Το ΠΑΜΕ και οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργών, Φαρμάκου, Τύπου και Χάρτου δίνουν συνέχεια στις αγωνιστικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Εύα Χριστοδούλου», στο Μπαρουτάδικο, στο Αιγάλεω στις 7 μ.μ. και καλούν τους εργαζόμενους όλης της Αττικής να δώσουν το αγωνιστικό «παρών».

Ανάμεσα σε άλλα στην κοινή ανακοίνωσή τους σημειώνουν την ανάγκη να δυναμώνει καθημερινά η αλληλεγγύη, η πάλη για να σταματήσει η αιματοχυσία, η κατοχή, να δυναμώσει το κύμα καταδίκης της εγκληματικής επίθεσης του κράτους του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού. Ταυτόχρονα, επισημαίνουν την ανάγκη «να αποκαλυφθούν στα μάτια της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων οι ευθύνες των ΗΠΑ, που με κάθε τρόπο στηρίζουν το Ισραήλ, αλλά και της ΕΕ, η οποία κρατάει "ίσες αποστάσεις" ανάμεσα στο θύτη και το θύμα και ταυτόχρονα έχει στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας του Ισραήλ με την Ελλάδα.

Οι χιλιάδες ξεσπιτωμένοι και τραυματίες, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, χρειάζονται επειγόντως φάρμακα. Η εργατική τάξη πρέπει να δείξει για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη της. Χρειάζεται να συγκεντρωθούν χρήματα για αγορά φαρμάκων που θα αποσταλούν στη Γάζα».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία από εκπρόσωπο της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών, από εκπρόσωπο των Ομοσπονδιών και ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ομάδων από τα συνδικάτα».

Νέες υπογραφές στην έκκληση του ΠΑΜΕ

Νέες υπογραφές προστίθενται στην Κοινή Ανακοίνωση συνδικάτων της Ευρώπης (μετά από πρωτοβουλία που πήρε το ΠΑΜΕ) για να εκφραστεί η αλληλεγγύη της εργατικής τάξης στο λαό της Παλαιστίνης. Το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Μετρό της Στοκχόλμης και το Συντονιστικό Εργατικών Συνδικάτων Ισπανίας συνυπογράφουν μαζί με τα συνδικάτα:

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΕΛΛΑΔΑ

USB, ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΤΑΛΙΑΣ

FESAHT, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

CSUdePyJ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΡΑΓΟΝΙΑΣ

- Colectivo Unitario de Trabajadores,

- Intersindical

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ Alternativa Sindical de Trabajadores

LAB, ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΑΣ ΒΑΣΚΩΝ

Frente Sindical Obrero de Canarias, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΝΑΡΙΩΝ ΝΗΣΩΝ


ΙΣΡΑΗΛ
Συνεχίζει τη γενοκτονία στη Γάζα

Στους 1.231 οι νεκροί - Κατεστραμμένη από βομβαρδισμό η μοναδική μονάδα παραγωγής ρεύματος

Παιδιά δολοφονημένα από τις ισραηλινές βόμβες
Παιδιά δολοφονημένα από τις ισραηλινές βόμβες
ΓΑΖΑ.-- Με την ισραηλινή δολοφονική επιδρομή κατά της Γάζας να διανύει την 21η μέρα, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, τουλάχιστον 115 άμαχοι σκοτώθηκαν χτες, μεταξύ αυτών πολλά παιδιά και γυναίκες, ενώ τουλάχιστον 220 ήταν οι τραυματίες. Ετσι ο συνολικός αριθμός των νεκρών, που καθημερινά ανεβαίνει, έφτασε τους 1.231 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 6.720.

Ο ισραηλινός στρατός και χτες βομβάρδισε κατοικημένες περιοχές (τις προηγούμενες μέρες είχε βομβαρδίσει σχολεία, νοσοκομεία, ακόμα και παιδική χαρά), ξεκληρίζοντας ολόκληρες οικογένειες, ανάμεσά τους και του ηγέτη του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP), Βάντα Αμπού Αμίρ, που σκοτώθηκε μαζί με τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά του στην πόλη Χαν Γιουνίς. Χτες επίσης καταστράφηκε ο μοναδικός ηλεκτρικός σταθμός στη Γάζα από συνεχείς ολονύχτιους βομβαρδισμούς το βράδυ της Δευτέρας προς ξημέρωμα Τρίτης, αφού χτυπήθηκαν η κεντρική γεννήτρια και οι αποθήκες καυσίμων. Ετσι αναμένεται τα προβλήματα των κατοίκων να επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο.

Μαχητικά αεροσκάφη επίσης εκτόξευσαν πυραύλους κατά στόχων που σχετίζονται με εγκαταστάσεις της «Χαμάς», όπως ο τηλεοπτικός σταθμός του «Αλ Ακσα», διοικητικά κτίρια και το σπίτι του ηγετικού στελέχους της οργάνωσης, Ισμαήλ Χανίγια, στην πόλη της Γάζας, ωστόσο ο Χανίγια και η οικογένειά του δεν βρίσκονταν εντός του σπιτιού όταν αυτό καταστράφηκε από τους πυραύλους.

Πρόταση ανθρωπιστικής εκεχειρίας από τους Παλαιστίνιους

Η μονάδα που χτυπήθηκε από τους Ισραηλινούς έδινε ρεύμα και βοηθούσε στην τροφοδοσία με νερό
Η μονάδα που χτυπήθηκε από τους Ισραηλινούς έδινε ρεύμα και βοηθούσε στην τροφοδοσία με νερό
Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων «WAFA», σε συνάντηση, χτες το απόγευμα, όλων των παλαιστινιακών οργανώσεων, στην έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα και με την προεδρία του Προέδρου της, Μαχμούντ Αμπάς, καταλήχτηκε ότι οι Παλαιστίνιοι είναι έτοιμοι για μια 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία με το Ισραήλ και είναι πρόθυμοι να εξετάσουν ευνοϊκά την πρόταση των Ηνωμένων Εθνών να παραταθεί για 72 ώρες.

Οπως αναφέρεται, μετά από εκτεταμένες διαβουλεύσεις και επαφές με τη «Χαμάς» και την ισλαμική «Τζιχάντ», η παλαιστινιακή ηγεσία αποφάσισε να στείλει μια παλαιστινιακή αντιπροσωπεία από όλες τις οργανώσεις στο Κάιρο για να συζητήσουν την πρόταση. Η αντιπροσωπεία θα είναι κάτω από την ομπρέλα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), με επικεφαλής τον Αμπάς.

Ο γενικός γραμματέας της ΟΑΠ, Γιασέρ Αμπεντ Ράμπο, ενημέρωσε για την κατάληξη της συζήτησης και σημείωσε: «Καλούμε όλα τα αραβικά κράτη και τους διεθνείς παράγοντες να υποστηρίξουν την πρόταση και ας μείνει το Ισραήλ με την πλήρη ευθύνη για τις συνέπειες αν δεν δεχτεί».

Πάντως, σύμφωνα με το πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες», ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, εκπρόσωπος της «Χαμάς» στη Γάζα, δήλωσε ότι ο «σύμβουλος του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, ο Γιάσερ Αμπεντ Ράμπο, δεν εκπροσωπούσε τη "Χαμάς" και την παλαιστινιακή "αντίσταση" όταν ανακοίνωσε την εκεχειρία» και πρόσθεσε «όταν λάβουμε μια δέσμευση από το Ισραήλ μαζί με διεθνείς εγγυήσεις σχετικά με μια ανθρωπιστική εκεχειρία, τότε θα την εξετάσουμε. Αλλά το να ανακοινώνουμε μονομερή εκεχειρία, την ώρα που οι δυνάμεις κατοχής σκοτώνουν τα παιδιά μας, αυτό δε θα συμβεί».

Προκαλούν οι Ισραηλινοί και οι σύμμαχοί τους

Από την άλλη η ισραηλινή κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκαλεί σε παγκόσμιο επίπεδο η σφαγή που προκαλεί στη Γάζα, ενώ καταρρέουν και τα προσχήματα ότι δήθεν κινδυνεύει ο λαός της χώρας, όταν δεν μπορεί να κρύψει ότι στα συνολικά 56 θύματα που είχε χτες, οι 53 ήταν Ισραηλινοί στρατιώτες σε μάχες και 3 άμαχοι, 2 Ισραηλινοί και ένας μετανάστης.

Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλε και ο υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, σε δηλώσεις από τη χώρα του όπου επέστρεψε μετά από την περιοδεία στη Μέση Ανατολή, που είπε ότι «το Ισραήλ ζήτησε από τις ΗΠΑ να το βοηθήσουν να καταλήξει σε μια εκεχειρία με την παλαιστινιακή οργάνωση "Χαμάς" στη Λωρίδα της Γάζας». Ο Κέρι επισήμανε ότι συνομίλησε εκ νέου «το προηγούμενο βράδυ με τον πρωθυπουργό» του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος «αναφέρθηκε στην ιδέα και την πιθανότητα μιας εκεχειρίας».

Ο Νετανιάχου «επανέλαβε ότι θα δεχόταν μια εκεχειρία η οποία θα επέτρεπε στο Ισραήλ να προστατευθεί από τις (υπόγειες) σήραγγες» στη Λωρίδα της Γάζας, πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός. Δηλαδή ...εκεχειρία με τον ισραηλινό στρατό να σφυροκοπά τη Γάζα, με πρόσχημα τα τούνελ. Ο Κέρι πρόσθεσε: «Εργαζόμαστε πολύ σοβαρά και πιστεύω με σταθερό τρόπο με τους Ισραηλινούς φίλους μας, ώστε να βρεθεί ένας τρόπος να μειωθούν οι απώλειες ζωών πολιτών, να αποτραπεί η περαιτέρω όξυνση της κατάστασης». Πάντως, απαντώντας εμμέσως και σε δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου ότι απέτυχε η «προσπάθεια διαμεσολάβησής του», σημείωσε: «Εχω ήδη δεχθεί πλήγματα στην πολιτική. Δεν ανησυχώ γι' αυτό. Δεν πρόκειται για εμένα, πρόκειται για το Ισραήλ και για το δικαίωμά του να υπερασπίζεται τον εαυτό του». Με κάθε ευκαιρία, δηλαδή, δικαιολογεί το έγκλημα του Ισραήλ με το δήθεν ...δικαίωμα στην άμυνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ