ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Ιούλη 2014
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Στην έκτη θέση η Εθνική Γυναικών

Την έκτη θέση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κατέλαβε η Εθνική Γυναικών στη Βουδαπέστη (φωτο η Αλεξάνδρα Ασημάκη)

Associated Press

Την έκτη θέση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κατέλαβε η Εθνική Γυναικών στη Βουδαπέστη (φωτο η Αλεξάνδρα Ασημάκη)
Την έκτη θέση στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Βουδαπέστη κατέλαβε η Εθνική Γυναικών, αφού στον τελευταίο της αγώνα κατάταξης ηττήθηκε από τη Ρωσία με 7 - 5. Η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να είχε κερδίσει, ωστόσο στο τελευταίο τρίλεπτο η αστοχία στην επίθεση και η αμυντική ολιγωρία έδωσαν το δικαίωμα στις Ρωσίδες να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα. Πριν από αυτό, οι Ελληνίδες παίκτριες, που ξεκίνησαν καλά αντιμετωπίζοντας στα ίσια τις αντίπαλές τους (3 - 3 το πρώτο οκτάλεπτο), φρέναραν στη συνέχεια, με αποτέλεσμα η Ρωσία να αποκτήσει διαφορά 2 γκολ στην ανάπαυλα (6 - 4). Στην επανάληψη η βελτίωση της άμυνας κράτησε τη ρωσική ομάδα μακριά από το γκολ για ενάμισι οκτάλεπτο, την ώρα που η ελληνική ομάδα μείωσε ακόμα περισσότερο (6 - 5) το σκορ, χωρίς όμως να υπάρξει ανάλογη συνέχεια μέχρι τέλους, κυρίως λόγω και των πολλών δοκαριών των Ελληνίδων παικτριών. Τα οκτάλεπτα: 3 - 3, 3 - 1, 0 - 1, 1 - 0.

Για την ελληνική ομάδα σκόραραν οι Τσουκαλά 1, Πλευρίτου Μαργ. 1, Στ., Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Χαραλαμπίδη Ι. 1. Για τη Ρωσία τα γκολ πέτυχαν οι: Προκοφίεβα 3, Καρίμοβα 1, Κρίμερ 1, Ιαροντιάκινα 1, Μπορίσοβα 1.

Στις αιτίες που η ομάδα δεν πήγε ψηλότερα αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γυναικών Γιώργος Μορφέσης, ο οποίος μίλησε για τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε η Εθνική στην προετοιμασία της για τους αγώνες. «Φέτος, εξαιτίας των οικονομικών δυσχερειών, παίξαμε μόλις σε ένα τουρνουά. Ο τελευταίος μας αγώνας πριν το ευρωπαϊκό ήταν 25 μέρες νωρίτερα και είδατε το αποτέλεσμα. Κάναμε μεγάλα λάθη στα προηγούμενα παιχνίδια και στο σημερινό, αυτοί είναι οι λόγοι για τις εμφανίσεις μας εδώ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ελληνας τεχνικός.

EUROPA LEAGUE
Oταν αγχώθηκε... ξύπνησε ο Αστέρας

Οταν κινδύνεψε με... αντίο τότε φάνηκε να ξυπνάει για τα καλά ο Αστέρας Τρίπολης και, επικρατώντας χτες στην έδρα του, επί της φινλανδικής Ροβανιέμι με 4-2, εξασφάλισε την πρόκρισή του στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ομάδες στον πρώτο αγώνα στη Φινλανδία είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 1-1. Στον επόμενο γύρο, ο βαθμός δυσκολίας για τους Αρκάδες ανεβαίνει αισθητά, καθώς θα αντιμετωπίσουν τη γερμανική Μάιντς.

Στο χτεσινό παιχνίδι, η ελληνική ομάδα είχε αρκετές διακυμάνσεις στην απόδοση, δείγμα που λίγο έλειψε να το πληρώσει. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά πετυχαίνοντας νωρίς νωρίς το γκολ που ήθελαν για να κάνουν τα πράγματα πιο εύκολο με τον Κουρμπέλη μόλις στο 12. Μάλιστα, λίγο πριν το ημίχρονο τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα για τον Αστέρα που κέρδισε παρατραβηγμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις στο 45λεπτο και την αποβολή του πορτιέρο της Ροβανιέμι Σάχλγκρεν. Ο Ντε Μπλάσιτς ευστόχησε στην εκτέλεση κάνοντας το 2-0 και φέρνοντας την ομάδα του αγκαλιά με την πρόκριση. Ωστόσο, στην επανάληψη η εικόνα άλλαξε με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν την απόδοσή τους και να πιέζουν, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν το σκορ και να παίζουν πιο επιθετικά Μάκιταλο (53'), Λάντεμακι (62'). Η είσοδος του Μπαντιμπανγκά από τον Στάικο Βεργέτη βελτίωσε την εικόνα της ελληνικής ομάδας που φάνηκε πιο απειλητική και κατάφερε να πετύχει άλλα δύο τέρματα με τον Ντε Μπλάσις (73') και Μπακασέτα (81'), ενώ είχε και δοκάρι με τον Μάσα.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπαντής, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ουσέρο, Κουρμπέλης (71' Μπακασέτας), Ρόλε, Μάσα (75' Μουνάφο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (69' Μπαντιμπανγκά).

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ: Σάχλγκρεν, Σάξμαν, Ομπίλορ, Λάχντενμακι, Μάγιαβα, Μάκιταλο, Οκονεν, Γκέι, Οταρου (45'+5 Φόρσμαν), Νιάσι (84' Λάχτινεν), Κόκο (71' Εμενίκε Μπάτσου).

  • Η Σαράγεβο, που ανέτρεψε εκτός έδρας το εις βάρος της 1-0 του πρώτου παιχνιδιού, επικρατώντας με 3-1 της Χαούγκεσουντ στη Νορβηγία θα είναι η αντίπαλος του Ατρόμητου στον 3ο γύρο της διοργάνωσης.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Σε ... διπλό ταμπλό για τον αρχιδιαιτητή

Η λύση του «ναι μεν, αλλά...» ήταν τελικά αυτή που προέκυψε από το χτεσινό ΔΣ των μελών της Super League όσον αφορά το θέμα της ανεύρεσης αρχιδιαιτητή για τη νέα χρονιά και την πρόταση που υπήρχε για την ανεύρεση ξένου διαιτητή για το συγκεκριμένο πόστο. Τα μέλη της Λίγκας ουσιαστικά κατά πλειοψηφία 16 στα 18, αφού έλειπε ο Ατρόμητος και απείχε η Ξάνθη, αποφάσισαν να εξετάσουν την περίπτωση ξένου αρχιδιαιτητή, αφήνοντας όμως ανοικτή και την περίπτωση Ελληνα, η οποία όπως διευκρινίστηκε θα εξεταστεί παράλληλα. Ωστόσο, σύμφωνα και με τον πρόεδρο της Super League, T. Aγραφιώτη, για τη δεύτερη περίπτωση προϋπόθεση είναι να υπάρξει απόλυτη συμφωνία προς το πρόσωπο που θα επιλεχθεί. Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού διευκρίνισε πως εντός των προσεχών ημερών θα ζητηθεί από την ΕΠΟ να σταλεί λίστα με ξένους πρώην διαιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις για τη θέση. Την ίδια ώρα συζητήσεις θα γίνουν και με Ελληνα, εάν υπάρξει συμφωνία προς συγκεκριμένο πρόσωπο. Οπως και να έχει, περισσότερα για το θέμα θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη εβδομάδα καθώς υπάρχει συνεδρίαση του ΔΣ.

ΠΑΟΚ: Η αλλαγή σκυτάλης στη θέση του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που είχε ανακοινώσει ο ιδιοκτήτης της ομάδας Ιβάν Σαβίδης, από χτες έγινε και επίσημη, αφού με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ γνωστοποιεί ότι επερχόμενη ΓΣ των μελών στις 14 Αυγούστου θα προτείνει τον Κύπριο Ιάκωβο Αγγελίδη. Ο τελευταίος, που έχει πτυχίο στα χρηματοπιστωτικά, προέρχεται από πενταετή θητεία στη διοίκηση της ποδοσφαιρικής Μακάμπι Τελ Αβίβ.

ΠΑΟ: Σύμφωνα το τηλεοπτικό δίκτυο «Sky Italia» το θέμα του δανεισμού στον Παναθηναϊκό από τη Γιουβέντους του 21χρονου Ολλανδού Ουσάμ Μπαουί ολοκληρώθηκε, με συμφωνία των εμπλεκόμενων πλευρών και ο παίκτης ίσως και σήμερα έρθει στην Αθήνα για ολοκλήρωση της μετακίνησης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Απέσυρε το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του άσου της Γκεντσλέρμπιρλιγκι, Σουηδού με τουρκική καταγωγή Τζίμι Ντουρμάζ, ο Ολυμπιακός, που τα είχε βρει με την ομάδα, αλλά όχι και με τον ίδιο τον παίκτη. Ο Ολυμπιακός, αν και έδωσε δεύτερη ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις, πλέον δεν κοιτάει την περίπτωση του παίκτη, που μάλλον οδεύει προς Μπεσίκτας.

ΑΕΚ: Συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις σχετικά με το υπό ανέγερση γήπεδο της ΑΕΚ έδωσε χτες ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που μίλησε για τα ζητήματα που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα, αλλά και τα μελλοντικά σχέδια που αφορούν την κατασκευή. Στο πάνελ των ομιλητών παραβρέθηκε και ο υπεύθυνος του σχεδίου κατασκευής γηπέδου Δ. Ανδριόπουλος.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Πήρε Ντάρντεν ο Ολυμπιακός

Σε μια ακόμη μεταγραφική κίνηση για την ενίσχυση της περιφέρειας προχώρησε ο Ολυμπιακός, με την ΚΑΕ να ανακοινώνει χτες την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ - φόργουορντ, Τρεμέλ Ντάρντεν (1.94 ύψος), για τα επόμενα δύο (1 + 1) χρόνια. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» πλέον έχουν συμπληρώσει ουσιαστικά την περιφερειακή τους γραμμή, διαθέτοντας πληρότητα παικτών, αφού υπάρχουν ακόμα και οι Μάντζαρης, Σλούκας, Λαφαγιέτ, Σπανούλης, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, Κατισίβελης, αλλά και ο νεαρός Χριστοδούλου. Ο 33χρονος Ντάρντεν την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ έχει περάσει και από Ζαλγκίρις, Μάλαγα, Νανσί.

ΠΑΟ: Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Αντώνη Κόνιαρη, από τον ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό, με το διεθνή 17χρονο γκαρντ να ανήκει επισήμως στους «πράσινους» για τα επόμενα 5 χρόνια.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ: Με νίκη ξεκίνησαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οι Εφηβοι, που επικράτησαν της Βοσνίας με 78 - 69. Κορυφαίος της ελληνικής ομάδας ήταν ο Χαραλαμπόπουλος, που πέτυχε 21 π. και μάζεψε 10 ριμπάουντ.

ΣΤΙΒΟΣ
«Χάλκινη» επιτυχία για Κοροσίδου

Η βροχή που έπεφτε στο Γιουτζίν δεν εμπόδισε την Ηλιάνα Κοροσίδου να σημειώσει μια σπουδαία επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου εφήβων/κορασίδων και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία. Η τελευταία βολή στα 63.67 της Ελληνίδας αθλήτριας που έγινε υπό αντίξοες καιρικά συνθήκες ήταν και αυτή που της έδωσε τελικά τη θέση στο βάθρο. Αυτό ήταν το όγδοο ελληνικό μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης και το πρώτο μετά το 2008. Στους ίδιους αγώνες, σήμερα τα ξημερώματα αναμενόταν να αγωνιστεί στον τελικό του επί κοντώ η Γεωργία Στεφανίδη.

ΕΠΟ
Συνάντηση με Ρανιέρι

Εκτός απρόοπτου, από σήμερα ανοίγει πλέον επίσημα το κεφάλαιο Κλαούντιο Ρανιέρι στην Εθνική Ομάδα, με τον Ιταλό τεχνικό που χτες το βράδυ αναμενόταν στην Αθήνα να έχει την επίσημη συνάντηση με ανθρώπους της ΕΠΟ προκειμένου να υπογράψει το νέο συμβόλαιο. Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, νωρίτερα από αυτό ο Ρανιέρι θα ξεναγηθεί στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Ομάδας στον Αγιο Κοσμά, αλλά και στο ξενοδοχείο που διαμένει συνήθως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη Βουλιαγμένη, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Γουδή. Η μόνιμη εγκατάσταση του Ιταλού τεχνικού στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένη προς το τέλος του μήνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ