Ο Μιχάλης Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου αποφοίτησε με «άριστα» το 1996. Σπούδασε επίσης βιολί, ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο στις τάξεις Θόδωρου Αντωνίου, Σπύρου Στεργίου και Μιχάλη Ροζάκη, αποκτώντας πέντε διπλώματα με εξαιρετικές διακρίσεις, πρώτα βραβεία και αριστεία εξαιρετικής επιδόσεως. Είναι τακτικός προσκεκλημένος μαέστρος όλων των ελληνικών ορχηστρών και πολλών ορχηστρών του εξωτερικού, έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερες από τριακόσιες εμφανίσεις σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Το 2011 και κατόπιν ψηφοφορίας εκατό μουσικών διαφορετικών εθνικοτήτων, εξελέγη καλλιτεχνικός διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Κατάρ με την οποία πραγματοποίησε περισσότερες από πενήντα εμφανίσεις, ενώ ταυτόχρονα ηχογράφησε για την εταιρεία Naxos. Παράλληλα, με την ορχήστρα του Κατάρ ο Μιχάλης Οικονόμου έχει συμβόλαια τακτικής συνεργασίας με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μάλτας και τη Φιλαρμονική ορχήστρα του Gyor στην Ουγγαρία.
Στα 25 χρόνια λειτουργίας της, η Ορχήστρα των Χρωμάτων, εξαιτίας της διαχρονικής κρατικής αδιαφορίας, αφέθηκε να βουλιάζει στα ελλείμματα, με τους μουσικούς της για μεγάλα διαστήματα απλήρωτους. Τα τελευταία δύο χρόνια ουσιαστικά δε λειτουργεί. Υπάρχει απλά στα χαρτιά, χρωστάει σε μουσικούς και σε τρίτους και η πολιτεία απλά αδιαφορεί. Εχει κοπεί η επιχορήγησή της, καταδικάζοντάς την σε αργό θάνατο. Παρόμοια είναι η κατάσταση που επικρατεί και στην Καμεράτα. Ολοι βιώσαμε μαζί με το μαύρο της ΕΡΤ, την κατάργηση και των τριών μουσικών συνόλων της, η ΚΟΕΜ έχει αναστείλει τη λειτουργία της. Τα δε κρατικά μουσικά σύνολα, ΚΟΑ, ΚΟΘ, αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Το ΥΠΠΟΑ το μόνο που κάνει επ' αυτού είναι να διορίζει (και με καθυστέρηση στην περίπτωση της Ορχήστρας των Χρωμάτων) καλλιτεχνικούς διευθυντές. Για το πώς θα επιβιώσουν οι Ορχήστρες και οι εργαζόμενοι, ούτε λέξη...
Σύνθεση κειμένων - σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης. Κινησιολογία: Ζωή Χατζηαντωνίου. Μουσική: Χριστίνα Καρποδίνη. Σκηνικός χώρος: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου. Κουστούμια: Βασιλική Σύρμα. Παίζουν (αλφαβητικά): Κώστας Βασαρδάνης, Μάνος Καρατζογιάννης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιώργος Ντούσης, Σοφία Ολυμπίου, Λένα Παπαληγούρα, Νικόλας Στραβοπόδης.
Τελευταία παράσταση για τη φετινή σεζόν, αλλά και τελευταία χειμερινή παράσταση για τον Παντελή Θαλασσινό, που μαζί με την Νάνα Μπινοπούλου και τους Γιάννη Βιλιώτη (έγχορδα), Δημήτρη Γάσια (βιολί), Φίλιππο Λευκαδίτη (κρουστά), Γιώργο Μακρή (πνευστά), Γιάννη Μπελώνη (πιάνο), Γιάννη Πλαγιανάκο (κόντραμπάσο) θα μας ταξιδέψουν σε αγαπημένες τους μουσικές για να αποχαιρετήσουμε το χειμώνα και να καλωσορίσουμε το καλοκαίρι. Ηχος: Γιώργος Καρυώτης - Ευτύχης Γιαννακούρας. Φώτα: Διαμαντής Μυλωνάς. Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00. Είσοδος: 12 ευρώ (με μπύρα ή κρασί).
Μετάφραση: Ν. Μ. Σκουτερόπουλος. Δραματουργική επεξεργασία: Αννα Κοκκίνου - Νίκος Φλέσσας. Σκηνοθεσία, σκηνικό: Αννα Κοκκίνου. Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Ιατρόπουλος. Φωτισμοί: Χρήστος Τσόγκας. Φωτογραφίες: Σπύρος Στάβερης. Παίζει η Αννα Κοκκίνου.
Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, που προέκυψε από τις εκλογές της 11ης Μάη 2014.
Πρόεδρος: Εύα Μελά, ζωγράφος - χαράκτρια. Αντιπρόεδρος: Νίκος Χριστοφοράκης, ζωγράφος. Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Βάρβογλης, ζωγράφος. Ταμίας: Κατερίνα Χατζή, ζωγράφος. Μέλη: Παπαγεωργίου Χριστίνα, Γλύπτρια, Χαλικιάς Βασίλης, Αγιογράφος, Εύη Αθανασίου, ζωγράφος - χαράκτρια, Τάκης Βαρελάς, ζωγράφος, έφορος Τμήματος Ζωγραφικής, Ιωάννα Δρεττάκη, γλύπτρια, έφορος Τμήματος Γλυπτικής, Νίκος Δεσεσκόπουλος, χαράκτης, έφορος Τμήματος Χαρακτικής, Μαρία Καρακατσάνη, κεραμίστρια, έφορος Τμήματος Διακοσμητικής.
Το ΑΠΘ, με πρόταση του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, αποφάσισε ομόφωνα την αναγόρευση της Αλκης Ζέη σε επίτιμη διδάκτορά του. Η αναγόρευση θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο. Η συγγραφέας το Νοέμβρη του 2012 αναγορεύθηκε σε επίτιμη διδάκτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου.