Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Γενάρη 2001 - Κυριακή 7 Γενάρη 2001 - αριθ. φύλλου: 7868

«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ 2000»
Χρονιά όξυνσης των συνεπειών της ΟΝΕ

Για τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου, το 2000 ήταν η χρονιά της ένταξης στην ΟΝΕ. Η περιβόητη επίτευξη των στόχων για την ένταξη στην ΟΝΕ, όμως, ταυτίστηκε με την κλιμάκωση της πολύμορφης επίθεσης στα λαϊκά στρώματα.


ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ
Αμερικανονατοϊκό ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ κατά των λαών

«Ουδέν πρόβλημα! Κανένας κίνδυνος για τους Ελληνες στρατιώτες που υπηρετούν στην K-For! Εμείς που φροντίζουμε για την ειρήνη, φροντίζουμε και για την καλή υγεία τους!». Αυτά ισχυρίζεται ξεδιάντροπα η ελληνική κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία για θανάτους και προσβολή από λευχαιμία και καρκίνους και στην Ελλάδα, στρατιωτικών που υπηρέτησαν σε Βοσνία και Κοσσυφοπέδιο.

Είναι αποκαλυπτικό ότι, έκθεση του Ινστιτούτου Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Στρατού των ΗΠΑ προς το Κογκρέσο, την οποία σήμερα φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο «Ριζοσπάστης», αναφέρει σχετικά με τις επιπτώσεις από τη χρήση οπλικών συστημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου: «Οι κίνδυνοι από τη ραδιενέργεια δεν έχουν ακόμη κατανοηθεί πλήρως, ωστόσο δεν πρέπει καθόλου να υποτιμηθούν... Υπάρχει γενική αποδοχή οποιαδήποτε χρήση αυτών των υλικών, να μην παραβλέπει τους κινδύνους που απορρέουν για την ανθρώπινη υγεία».

Με την αγιαστούρα που διώχνουν οι παπάδες τους καλικάντζαρους, όπως ορίζει το έθιμο, σήμερα των Φώτων, δεν πρόκειται να ξεκουμπιστούν οι «καλικάντζαροι» της αμερικανοΝΑΤΟικής τάξης που έχουν εγκατασταθεί στο σβέρκο των λαών των Βαλκανίων και άλλων περιοχών της Γης.

Οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί εν πλήρει γνώσει τους εγκληματούν σε βάρος των λαών. Τούτη η μορφή έκφρασης του ΝΑΤΟικού εγκλήματος, είναι ακόμη ένα στοιχείο που αποκαλύπτει ότι ο λαός μας δεν έχει άλλο δρόμο από την οργάνωση του μετώπου πάλης ενάντια στη «νέα τάξη», για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να γυρίσει ο ελληνικός στρατός από τις χώρες της Βαλκανικής.


ΣΕΛ.  8  -  9

Associated Press


Προσφορά

Ο σύντροφος Γιώργος Παπαθεοδώρου προσφέρει προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ 500.000 δραχμές, μέσω ΚΟΒ Νέου Ηρακλείου Αττικής


ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Εφιάλτης για τους εμποροϋπάλληλους

Μπορεί, οι μέρες των γιορτών να είναι μια ευχάριστη περίοδος για τον πολύ κόσμο, αλλά για τους εμποροϋπάλληλους σημαίνουν μερική απασχόληση, ωρομίσθιο, τρομοκρατία και ασυδοσία των εργοδοτών, μαζί με αρκετές ώρες σκληρής επιπλέον δουλιάς, συνήθως κακοπληρωμένων ή και χωρίς αμοιβή.


Αποσιωπούν τις θέσεις του ΚΚΕ

«... Το πρόβλημα των πυρηνικών που εμφανιζόταν στις αρχές της δεκαετίας του '90 ότι πέρασε σε δεύτερη μοίρα, εμφανίζεται πάλι σήμερα στην ημερήσια διάταξη: Στον πόλεμο κατά της ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας χρησιμοποιήθηκαν βόμβες ενισχυμένες με εξασθενημένο ουράνιο στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου, καθώς και άλλες επικίνδυνες ουσίες στο έδαφος της Σερβίας...». (Μικρό απόσπασμα από τις θΕΣΕΙΣ της ΚΕ του ΚΚΕ, σελ. 3, που δημοσιεύτηκαν στις 17 Σεπτέμβρη 2000, στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»).

Ούτε τότε, ούτε τώρα, τα κανάλια, ο Τύπος και η «αντικειμενική δημοσιογραφία», «είδαν» τις θέσεις και τις τοποθετήσεις του ΚΚΕ.

`Η μάλλον ακριβώς επειδή τις βλέπουν, τις αποσιωπούν μεθοδευμένα και συστηματικά. Οπως ακριβώς έκαναν προχτές το «Μέγκα», ο «Αντέννα», ο «Αλφα», το «Σταρ», με την ανακοίνωση της ΚΕ του Κόμματος, για τους θανάτους από τη ΝΑΤΟική λευχαιμία...




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ