ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση
Σελ. /28
Σε τροχιά κορύφωσης σε όλη τη χώρα

Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι κεντρικές φεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ σε μια σειρά μεγάλες πόλεις, ώστε από την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη να πάρει τη σκυτάλη η Αθήνα, με το τριήμερο του 39ου Φεστιβάλ στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ιλιον. Εκδηλώσεις σήμερα γίνονται στις παρακάτω πόλεις:

Πάτρα

Στο χώρο του ΤΕΙ. Δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων σήμερα. Το πρωί θα διεξαχθούν οι τελικοί του τουρνουά μπάσκετ 3 on 3. Το απόγευμα από τις 7 μ.μ., το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Μουσικο-ιστορικό αφιέρωμα για τα 45 χρόνια της ΚΝΕ. Συναυλία με τα «Υπόγεια Ρεύματα». Συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά. Δρώμενο για μαθητές ηλικιών 9 έως 13 χρόνων. Συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα με θέμα: «4+1 τραγούδια ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το φασισμό». Συναυλία jazz με τους «Grooving Souls». Συναυλία με τους Ησαΐα Ματιάμπα και Μύρωνα Στρατή. Συζήτηση για την οργάνωση των σπουδαστών ΙΕΚ. Συζήτηση με σπουδαστές του ΤΕΙ με θέμα «Σχέδιο "Αθηνά", εξελίξεις και οξυμένα προβλήματα - οργάνωση της πάλης των σπουδαστών». Παρουσίαση του 3ου τεύχους της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό» από τη Ζωή Χαχάμη, μέλος της Τομεακής Επιτροπής ΑΕΙ - ΤΕΙ Αχαΐας του ΚΚΕ. Θεατρικό παιχνίδι «Η Λιχουδοχώρα».

Ηράκλειο

Στο Κομμένο Μπεντένι, στις 7.30 μ.μ. Δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων σήμερα και στις 9.15 μ.μ. θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρωί θα γίνει Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. στα ενετικά τείχη. Το απόγευμα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα: Μουσικό αφιέρωμα στα 95 χρόνια του ΚΚΕ και τα 45 χρόνια της ΚΝΕ. Χαιρετισμός από τον Γιάννη Νταγκουνάκη, γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ. Συναυλία με τους «Πετρίτες». Κρητικό γλέντι με τον Γιώργη Βρέντζο (Κάτη). Επίδειξη πολεμικών τεχνών. Τουρνουά και επίδειξη σκακιού. Θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό». Συναυλίες με τους «WalkingPuppets» και «Αλμα». Ζωγραφική, κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια και κουκλοθέατρο «Ο Ψαροτρομάρας» από την ομάδα ΚΟΥ-ΚΛΟ, στον παιδότοπο.

Λάρισα

Στην Κοίτη του Πηνειού, στις 7 μ.μ. Δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων σήμερα και στις 9.30 μ.μ. θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα: «Πόσο κοστίζει το σίδερο» του Μπ. Μπρεχτ, από τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ. Μουσικό αφιέρωμα στον Αλκη Αλκαίο από το συγκρότημα της ΚΝΕ. Συναυλία με τους Χρήστο Θηβαίο, Mr. Highway Band. Τραγούδια για τη μετανάστευση και λαϊκό γλέντι. Συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα. Συναυλία με τους «Pandora's Box». Παρουσίαση συλλογικών εργασιών από μαθητές για τα 45 χρόνια της ΚΝΕ, το διαδίκτυο, τη μετανάστευση κ.ά. Συναυλία με τους Φώτη Ανδρικόπουλο, Δημήτρη Καρρά και «Αντίπερα Οχθη». Συζήτηση με μαθητές γυμνασίων πάνω σε κείμενα του Μπέρτολτ Μπρεχτ για τον πόλεμο. Δρώμενο με τίτλο «Θολοί καιροί, πρόσεξε εργάτη...». Ζωγραφική, σκάκι, χειροτεχνίες, διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού «Η λιχουδοχώρα» και θεατρική παράσταση «Το μαγεμένο μολύβι» στον παιδότοπο.

Γιάννενα

Στο πάρκο Λιθαρίτσια στις 7.15 μ.μ. Δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων σήμερα και το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Επίδειξη πολεμικών τεχνών. Μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στα 45 χρόνια της ΚΝΕ. Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι. Παρουσίαση έργων του νεανικού Διαγωνισμού Ερασιτεχνικής Δημιουργίας με θέμα: «Φασισμός, ιμπεριαλιστικός πόλεμος και άλλες συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης». Συναυλίες με μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα.

Αγρίνιο

Στο δημοτικό πάρκο, στις 8 μ.μ. Δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων σήμερα και θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα: Μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. «Αν όλα τα παιδιά της Γης», παιδικό θεατρικό σκετς για παιδιά από 10 ετών και πάνω. Συναυλία από το συγκρότημα «Εναλλάξ» και σχήμα από το μουσικό σχολείο. Λαϊκό γλέντι με τον Παύλο Μπερμπερίδη. Δραστηριότητες στον παιδότοπο.

Χαλκίδα

Στο πάρκο του Βούρκου, στις 8 μ.μ. Δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων σήμερα και στις 9.15 μ.μ. θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα: Εργατικό τουρνουά ποδοσφαίρου 11χ11 το πρωί. Ποδηλατοβόλτα και επίδειξη ικανοτήτων με ποδήλατο (bmx). Μουσικό αφιέρωμα στη στρατευμένη ποίηση Ρίτσου, Βάρναλη, Ελύτη, Αγγουλέ από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη». Χαιρετισμό από τη Γεωργία Πυθούλα, Γραμματέα του ΝΣ Εύβοιας - Θήβας της ΚΝΕ. Λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη». Αγώνες σκακιού. Δραστηριότητες στον παιδότοπο.

Καρδίτσα

Στο Παυσίλυπο, στις 7 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα. Ομιλία στις 9.30 μ.μ. από τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στα 45 χρόνια της ΚΝΕ. Λαϊκό γλέντι. Επιτραπέζια παιχνίδια, ζωγραφική, χειροτεχνίες και διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού «Η λιχουδοχώρα», στον παιδότοπο.

Ρόδος

Στις πάρκο Αϊ-Γιάννη, στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα: Χαιρετισμό από την Μαρία Γκιτάκου, μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ρόδου της ΚΝΕ. Συναυλία με νεανικά συγκροτήματα, αφιέρωμα στο αντιπολεμικό τραγούδι με την Ιριδα Μαυράκη. Νησιώτικο γλέντι. Παιδική θεατρική παράσταση «Ο τριμάτης» από την ομάδα Ρόδου της ΟΓΕ. Επίδειξη από την ομάδα abada capoeira.

Δράμα

Στον Κήπο, στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Νίκος Βαργεμίδης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ, συναυλία με τους «NO NAME» και τους «Λαιστρυγόνες» και λαϊκό γλέντι.

Σύρος

Στην πλατεία Μιαούλη, στις 8 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Βιντεοπροβολή για το ρόλο της Χρυσής Αυγής. Βιντεοπροβολή για τον «Οδηγητή» και τον επαναστατικό Τύπο. Ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ. Μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο.

Εναρξη σήμερα για το αθλητικό camp στην Αθήνα

Από σήμερα Σάββατο αρχίζουν οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες του Αθλητικού camp της ΚΝΕ στην Αθήνα, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά φέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Η αρχή, σήμερα γίνεται στις 6 μ.μ., με τουρνουά μπάσκετ 3 on 3, που θα διαρκέσει ως την Τετάρτη, 18 Σεπτέμβρη. Το ραντεβού για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν αύριο στο τουρνουά είναι στις 5.30 μ.μ., στην είσοδο του πάρκου «Τρίτση» από τη Λεωφόρο Χασιάς.

Ακόμα, στο πλαίσιο του camp είναι προγραμματισμένα τα εξής:

-- Την Τετάρτη, 18 Σεπτέμβρη, στις 18.00: Ποδηλατικός γύρος του Πάρκου για παιδιά.

-- Την Πέμπτη, 19 Σεπτέμβρη και την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, στις 19.30: Επίδειξη - σεμινάρια μαχητικών αθλημάτων: Πάλη (από την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης), Παγκράτιο (Ελληνική Ομοσπονδία Παγκράτιου Αθλήματος), Πυγμαχία (από διακεκριμένους αθλητές και από τον πρώην διεθνή προπονητή Λευτέρη Λειβάδη), Τζούντο (από διακεκριμένους αθλητές).

-- Την Πέμπτη, 19 Σεπτέμβρη, στις 20.30: Τουρνουά Σκάκι Μπλιτζ.

-- Την Παρασκευή, 20 Σεπτέμβρη, στις 20.30: Αγώνας Σιμουλτανέ του Διεθνή Μετρ Κώστα Μουτούση.

-- Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη, στις 9.30: Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 5χλμ. αφιερωμένος στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά (αφετηρία: κεντρική πλατεία Ιλίου, τερματισμός: πάρκο «Τρίτση»).

Δηλώσεις συμμετοχής για το αθλητικό camp μπορούν να γίνονται στα e-mail: kne@kne.gr και mail@odigitis.gr και στο τηλέφωνο: 698.7706.814

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις
  • Οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Αθήνας διοργανώνουν σήμερα, εκδήλωση στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου) έξω από το κτίριο Δ. Θα μιλήσει ο Γιάννης Καρασούλος, μέλος του Τομεακού Γραφείου ΑΕΙ - ΤΕΙ Αττικής του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
  • Η Οργάνωση Βάσης Κορυδαλλού της ΚΝΕ διοργανώνει επίσης σήμερα, εκδήλωση αλληλεγγύης στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Μερκάτη, με συναυλίες, παιδότοπο και χώρο graffiti. Θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας, σχολικά είδη και ρουχισμός, που θα παραδοθούν στην Επιτροπή Ανέργων Κορυδαλλού, ενώ θα γίνονται και εγγραφές μαθητών στα ενισχυτικά μαθήματα που κάνει η Επιτροπή Ανέργων.
  • Επίσης, σήμερα προφεστιβαλική εκδήλωση για τους νέους μετανάστες διοργανώνει η οργάνωση της ΚΝΕ στην Δρέσδη. Η εκδήλωση περιλαμβάνει περίπατο στη Δρέσδη, με θέμα «Η προσφορά του σοσιαλισμού στην εργατική τάξη της Δρέσδης» καθώς και αφήγηση από πολιτικό πρόσφυγα μαχητή του ΔΣΕ για το πώς τους υποδέχτηκε το 1949/1950 το εργατικό κράτος της ΛΔΓ. Παράλληλα θα υπάρχει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ