Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2013 - 1η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11645

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πρωτοβουλίες ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και την εμπλοκή της Ελλάδας

Στο επίκεντρο της προσοχής της θέτει η ΟΓΕ τη στρατιωτική επέμβαση που σχεδιάζουν οι ιμπεριαλιστές ενάντια στη Συρία και εντείνει την προσπάθεια να οργανωθεί η πάλη των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον επικείμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Το προεδρείο της ΟΓΕ έχει επεξεργαστεί αναλυτικό κείμενο, προκειμένου να συμβάλει στην ενημέρωση και τη δραστηριοποίηση των γυναικών και για το ζήτημα του πολέμου, δίπλα στην πάλη για το σύνολο των καθημερινών προβλημάτων. Με βάση την επεξεργασία του προεδρείου, οι σύλλογοι και οι ομάδες σχεδιάζουν εκδηλώσεις, συζητήσεις και συσκέψεις, ενώ οι πρωτοβουλίες αναμένεται να κορυφωθούν, με την ημερίδα που θα οργανώσει η ΟΓΕ στα τέλη του Νοέμβρη με τη συμμετοχή γυναικείων οργανώσεων από χώρες της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.


ΣΕΛ.  16


ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Η άλλη όψη της Ανταρκτικής

Το 1903, ο εξερευνητής Ρόμπερτ Σκοτ και η ομάδα του «σκόνταψαν» σε μια ανωμαλία στο κατά τ' άλλα παγωμένο, λευκό τοπίο της Ανταρκτικής: Τις Ξηρές Κοιλάδες, βραχώδεις περιοχές, που ουσιαστικά δεν έχουν καθόλου ορατό πάγο! Από τότε, αρκετοί επιστήμονες προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις διάφορες πλευρές αυτού του ασυνήθιστου περιβάλλοντος, που καλύπτει λιγότερο από το 2% της Ανταρκτικής, καθώς το υπόλοιπο 98% καλύπτεται από αιώνιους πάγους, πάχους - σε πολλές περιοχές - άνω των 1.600 μέτρων.


ΣΕΛ.  9
ΑΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΜΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ανακατατάξεις ελέω κρίσης και ... πολιτικών παιχνιδιών

Ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός εκφράζεται και στα ΜΜΕ. Μόνο που σ' αυτόν τον τομέα έχει λίγο διαφορετικό περιεχόμενο από τον ανταγωνισμό για το κέρδος. Το κυρίαρχο ζήτημα στον μεταξύ τους ανταγωνισμό είναι πολιτικό, με δεδομένο ότι, ανάλογα με τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους, στηρίζουν συγκεκριμένα αστικά κόμματα, ή και συνεργασίες κομμάτων.


ΣΕΛ.  7
ΣΥΡΙΑ
Συνεχίζεται η καταστροφή της κληρονομιάς της

Λεηλασίες και καταστροφές συνιστούν το γνωστό και από άλλες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις «μενού» για την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.


ΣΕΛ.  3
ΜΠΑΣΚΕΤ
Αλλαγές για περισσότερα κέρδη

ΣΕΛ.  8

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ