ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Ιούνη 2013
Σελ. /28
ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ξεκινάει το Σάββατο στο πάρκο «Φιξ»

Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Την Κυριακή στις 9 μ.μ. θα μιλήσει ο Δ. Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τις περσινές εκδηλώσεις του Διημέρου στο πάρκο «Φιξ»
Από τις περσινές εκδηλώσεις του Διημέρου στο πάρκο «Φιξ»
Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο για Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους διοργανώνει για 13η συνεχή χρονιά, αυτό το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιούνη, η Κομματική Οργάνωση Αττικής (ΚΟΑ) του ΚΚΕ, στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια. Οι εκδηλώσεις του Διημέρου κορυφώνονται την Κυριακή με ομιλία του Δημήτρη Γόντικα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διημέρου θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις, μουσικά και χορευτικά αφιερώματα από ομάδες Ελλήνων και μεταναστών, προβολές ταινιών και παραστάσεις. Στο χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος, με πλούσιες δραστηριότητες. Θα υπάρχει, ακόμα, εστιατόριο και θα γίνονται εργαστήρια για τη δημιουργική απασχόληση των μικρών παιδιών.

Μια από τις συζητήσεις που αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η προγραμματισμένη για το Σάββατο στις 8 μ.μ., στην κεντρική εξέδρα, για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο και την αντιμετώπιση του φασισμού από το εργατικό κίνημα. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Διημέρου είναι το εξής:

Σάββατο 29 Ιούνη
  • Κεντρική Σκηνή

19.45 Χαιρετισμός από την Επιτροπή Περιοχής της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

20.00 Συζήτηση με θέμα: «Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και η αντιμετώπιση του φασισμού από το εργατικό κίνημα».

21.00 Προβολή του ντοκιμαντέρ «Ταξισυνειδησία».

22.00 Παραδοσιακή μουσική και χοροί της Βουλγαρίας από τον Ελληνοβουλγαρικό Σύνδεσμο πολιτισμού «Rodina».

22.30 Μουσική από την Αλβανία από το πολυφωνικό συγκρότημα Αλβανών «Lot Courbet».

23.00 Λαϊκή βραδιά με ελληνικό δημοτικό παραδοσιακό τραγούδι.

  • Εξέδρα Παιδότοπου

19.30 Αφήγηση παραμυθιού.

20.00 Συζήτηση για την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς και τα προβλήματα των παιδιών Ελλήνων και μεταναστών.

21.00 Παράσταση κουκλοθέατρου.

Κυριακή 30 Ιούνη
  • Κεντρική Σκηνή

19.45 Παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί από τη Χορευτική Ομάδα της ΚΝΕ.

20.00 Θεατρική παράσταση: «Η πτώση και η άνοδος του κ. Γκρόσαπ», από θεατρική ομάδα εργαζομένων, φοιτητών, ανέργων.

20.30 Παραδοσιακή μουσική και χοροί από το πολιτιστικό κέντρο Γεωργιανών «Ο Καύκασος».

21.00 Ομιλία του Δημήτρη Γόντικα, μέλους του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.

22.00 Λαϊκή βραδιά με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

  • Εξέδρα Παιδότοπου

19.00 Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού.

19.30 Μουσική παράσταση από μπαγκλαντέζικο παιδικό συγκρότημα.

20.00 Θεατρική παράσταση: «Ενας παράξενος μουσικός», των αδερφών Γκριμ.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Εξόρμηση στο εργοστάσιο της DOMUS

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συγκέντρωσης με τον Δ. Κουτσούμπα, στις 3 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στη Νίκαια

Με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο εργοστάσιο της DOMUS, που ανήκει στον κλάδο του μετάλλου και κατασκευάζει κλειδαριές, συζήτησε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θανάση Κοτρώνη, μέλος του Τομεακού Γραφείου της Οργάνωσης Βιομηχανίας της ΚΟΑ.

Μπροστά στη συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, την Τετάρτη 3 Ιούλη, στις 8 το βράδυ, στη Νίκαια, στην πλατεία Κουμπάκη (πρώην Σπάθα), μια σειρά Οργανώσεις του ΚΚΕ απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στο λαό του Πειραιά. Στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής εξόρμησης οργανώθηκε και η χτεσινή περιοδεία, παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να θέσει εμπόδια και περιορισμούς στην επικοινωνία των εργαζομένων με το ΚΚΕ.

Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο Θ. Κοτρώνης υπογράμμισε πως ο πλούτος που συσσωρεύουν οι καπιταλιστές παράγεται από τη δουλειά και την εκμετάλλευση των εργαζομένων και εξήγησε πως η διέξοδος που προτείνει το ΚΚΕ αφορά στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας στην οποία οι εργαζόμενοι θα πάρουν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής και τον πλούτο που παράγουν.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος Ουγγαρίας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος Ουγγαρίας, Γκιούλα Τιούρμερ, είχε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Εκ μέρους του ΚΚΕ, στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
Σήμερα Πέμπτη
  • Στις 6 π.μ. περιοδεία στο γκαράζ του Δήμου Νίκαιας και στις 8 π.μ. στο Δημαρχείο του Δήμου Νίκαιας με τον Γ. Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 8 μ.μ. σε συγκέντρωση στον Υμηττό (αίθουσα Δημαρχείου) θα μιλήσει ο Θ. Γκιώνης, μέλος της ΚΕ.
  • Η ΤΟ Δικαιοσύνης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Δίκαιο και Δικαιοσύνη. Οι θέσεις και η πρόταση του ΚΚΕ», στις 7 μ.μ., στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60). Θα μιλήσει η Λίνα Κροκίδη, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνη του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Λαϊκές Ελευθερίες και τη Δικαιοσύνη.
  • Εκδήλωση με θέμα: «Η πρόταση του ΚΚΕ για τον κλάδο της γούνας», διοργανώνει η ΤΕ Καστοριάς του ΚΚΕ, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Καστοριάς. Θα μιλήσει ο Μ. Καραμπατζιάς, μέλος του ΓΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
  • Στις 9 π.μ. περιοδεία στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στη Λεύκα θα πραγματοποιήσει ο Ν. Μαυροκέφαλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
  • Στις 6:30 π.μ. στο γκαράζ του Δήμου Περάματος και στις 8 π.μ. στο Δημαρχείο θα περιοδεύσει ο Θ. Ευαγγελάκης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
  • Στις 11 π.μ. περιοδεία στον ΟΤΕ Πάρνηθας θα περιοδεύσει ο Γ. Καλύβας, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
  • Στη 1 μ.μ. περιοδεία στα ΕΛ.ΤΑ Καισαριανής με τον Β. Βήττο, στέλεχος του Κόμματος.

Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»

Εάν δεν βρίσκετε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816

Ομιλίες μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

-- Σε συγκέντρωση της ΤΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», αύριο, Παρασκευή 28/6, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου.

-- Σε συγκέντρωση για τις εξελίξεις στη χώρα μας και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, θα μιλήσει αύριο, Παρασκευή 28/6, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας στον Εβρο, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

-- Σε συγκέντρωση στην πλατεία Βάρναλη της Αργυρούπολης θα μιλήσει τη Δευτέρα 1/7, στις 8.30 μ.μ., ο Νίκος Σοφιανός.

-- Σε συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας, την Τετάρτη 3/7, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Ν. Σοφιανός.

Με το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής, αύριο, Παρασκευή, στις 11 π.μ. Η συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, θα έχει θέμα την προωθούμενη από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση του Σκοπευτηρίου.

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην Πάτρα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σήμερα, Πέμπτη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ