ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
Σελ. /32
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Χρυσαυγίτες εισέβαλαν νύχτα για να διώξουν μετανάστριες
  • Η διοικήτρια του νοσοκομείου αντί να καταγγείλει το γεγονός έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου μαζί τους
  • Αμεση αντίδραση από τη ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ

Ως άλλο τάγμα εφόδου, μια πολυπληθής ομάδα τραμπούκων της Χρυσής Αυγής εισέβαλε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο στην Τρίπολη με στόχο να εντοπίσει μετανάστριες συνοδούς ασθενών ή αποκλειστικές νοσοκόμες που δεν θα έχουν τα σχετικά έγγραφα επάνω τους και να τις διώξουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αφού εισέβαλαν στο νοσοκομείο περίπου 30 - 35 άτομα που δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, πέρασαν από τις κλινικές και τους θαλάμους των ασθενών και ρωτούσαν με ύφος ανακριτή κάθε αποκλειστική νοσοκόμα ή συνοδό ασθενή τι εθνικότητας είναι. Οταν διαπίστωναν ότι είναι αλλοδαπή ζητούσαν με επιτακτικό τρόπο να τους προσκομίσει τα χαρτιά της. Οσες δεν τα είχαν επάνω τους ή δεν τα έδειξαν - τέσσερις τον αριθμό - οι θρασύδειλοι τραμπούκοι τις έδιωξαν από το Νοσοκομείο.

Μάλιστα όταν το περιστατικό έγινε γνωστό στη διοικήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Ελένη Σιουρούνη, από τους ίδιους τους Χρυσαυγίτες που την επισκέφτηκαν την επομένη το πρωί, εκείνη όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά αντίθετα έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου μαζί τους, όπου δήλωσε στο «ArcadiaPortal.gr» ότι υπάρχει «κοινός στόχος με τη Χρυσή Αυγή στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης εργασίας στο νοσοκομείο»!!!

Αμεση αντίδραση από το ΚΚΕ

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ που αντιπροσωπεία της, με επικεφαλής το γραμματέα Νίκο Γόντικα, πραγματοποίησε χτες το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στη διοικήτρια του νοσοκομείου. Ανακοίνωση - καταγγελία για το θέμα εξέδωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική στάση της διοικήτριας του Νοσοκομείου και τονίζει: «Αντί να ασχολείται με τα σοβαρά προβλήματα έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης των νοσοκομείων, συρρίκνωσης και κλεισίματος του ψυχιατρείου, για επικοινωνιακούς λόγους και για κάλυψη των ευθυνών των κυβερνήσεων, τα υποβαθμίζει και παραποιεί την πραγματικότητα.

Φτάνει μάλιστα στο σημείο να ανέχεται ελέγχους στο νοσοκομείο από μια εγκληματική οργάνωση, όπως είναι η Χρυσή Αυγή, να βγαίνει σε κοινές συνεντεύξεις μαζί τους λέγοντας μάλιστα ότι έχουν κοινούς στόχους και θα αναπτύξουν και κοινές δράσεις.

Ναι, έχουν κοινό στόχο

-- να ιδιωτικοποιήσουν πλήρως την Υγεία

-- να πληρώνει πανάκριβα ο εργαζόμενος λαός τις όποιες παροχές υγείας.

Για ποιες κοινές δράσεις με τους μαγκουροφόρους μιλούν;

Ας κοιτάξει καλύτερα η κυρία διοικήτρια να έχουν θέρμανση το νοσοκομείο και το ψυχιατρείο, που επανειλημμένα ξεπαγιάζουν οι ασθενείς και το προσωπικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, από το Σάββατο έως χτες δυο πτέρυγες του ψυχιατρείου ήταν χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης.

Ας κοιτάξει καλύτερα η κυρία διοικήτρια τα προβλήματα με τη σίτιση των ασθενών που έχει τραγικά υποβαθμιστεί και ας αφήσει τους κοινούς στόχους και δράσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ καλεί τα συνδικάτα, τους λαϊκούς φορείς να κάνουν δική τους υπόθεση την προστασία και την Υγεία - Πρόνοια των λαϊκών στρωμάτων. Να ζητήσουν πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να προσληφθούν, να μονιμοποιηθούν και να ενταχθούν στο εθνικό σύστημα υγείας οι αποκλειστικές νοσοκόμες. Να αντιπαλέψουν την ανθυγιεινή πολιτική της κυβέρνησης που υλοποιεί και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου καταδικάζοντας και την απαράδεκτη σύμπλευσή της με τη Χρυσή Αυγή.

Δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός

Πρόσφατα εμφανίστηκαν οι χρυσαυγίτες στο πλευρό εργοδότη στη ΒΙΠΕ, ενάντια σε εργαζόμενους που πάλευαν για τα δικαιώματά τους. Πέρσι άλλος εργοδότης στη ΒΙΠΕ απειλούσε τους εργάτες ότι αν δεν συμμορφωθούν με τις επιδιώξεις για μείωση των μισθών, εκ περιτροπής εργασία και άλλα τέτοια, θα φωνάξει τη Χρυσή Αυγή να τα επιβάλει...

Η ταξική ενότητα των εργατών Ελλήνων και μεταναστών, ανδρών και γυναικών, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ανέργων και αυτοαπασχολούμενων μπορεί να αντιπαλέψει την ασυδοσία της εργοδοσίας που μακρύ της χέρι είναι η Χρυσή Αυγή».

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Χωρίς θέρμανση 50 ασθενείς

Ανακοίνωση της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ

Απαράδεκτη και επικίνδυνη για την υγεία περισσότερων από 50 ασθενών με σοβαρά ψυχικά προβλήματα είναι η κατάσταση που επικρατεί σε δύο πτέρυγες στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης από το περασμένο Σάββατο 2 Φλεβάρη, επειδή δεν υπάρχει θέρμανση και ζεστό νερό στο κτίριο.

Οι ελλείψεις και οι περικοπές για τους ασθενείς - οι ίδιοι όπως είναι φανερό αδυνατούν να υπερασπίσουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους - είχαν φανεί έντονα από πέρυσι αλλά έγιναν δραματικές φέτος που το υπουργείο έκοψε τον προϋπολογισμό για θέρμανση, διατροφή και φάρμακα, από 4.100.000 ευρώ που ήταν η περσινή χρηματοδότηση στα 2.800.000. Αυτό έχει σαν συνέπεια να χορηγούνται φάρμακα στους ασθενείς με κριτήριο το χαμηλότερο κόστος και να γίνονται περικοπές στη διατροφή και στη θέρμανση, ενώ το προσωπικό δε φτάνει για να καλύψει τις πολλαπλές ανάγκες.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ σημειώνει πως «η παραπάνω κατάσταση είναι το δραματικό αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που σε συμφωνία με την ΕΕ και τους μεγάλους επιχειρηματίες, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, προχωρά σε μείωση των δημόσιων δαπανών για την υγεία.

Προχωρούν στη συρρίκνωση των δημόσιων δομών για την ψυχική υγεία, στο όνομα του δήθεν κόστους και της αποασυλοποίησης, όπως υποκριτικά ισχυρίζονται, για να μεταφερθούν κονδύλια από τον κοινωνικό τομέα για τη στήριξη του κεφαλαίου και τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δράσης στο τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας. Η πολιτική αυτή που προωθήθηκε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις σε περίοδο ανάπτυξης, σήμερα με πρόσχημα την κρίση, προωθείται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση έχοντας δραματικές επιπτώσεις στους ίδιους τους ασθενείς, στις οικογένειές τους, στους εργαζόμενους και τους επιστήμονες.

Οι εργαζόμενοι, μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα να οργανωθούν, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική και να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας».

Επίθεση φασιστοειδών στο Πέραμα

Επίθεση από φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής στο Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα σημειώθηκε προχτές το μεσημέρι. Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΓτΚ «τριάντα περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής (στα πλαίσια πιθανόν γενικότερης κινητοποίησής τους) διαδήλωσαν για λίγο έξω από το πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα, φωνάζοντας στοχευμένα, τα γνωστά ρατσιστικά συνθήματα μίσους. Το πολυιατρείο εκείνη την ώρα περιέθαλπε περισσότερους από 40 ασθενείς φτωχούς και ανασφάλιστους, Ελληνες και μετανάστες». Οι ΓτΚ χαρακτηρίζουν «επιθετική και προκλητική κίνηση εκφοβισμού» την κίνηση των φασιστοειδών «που στρέφεται ευθέως κατά των ασθενών αλλά και των εθελοντών μας». Μιλώντας, πάντως, σε ΜΜΕ ο πρόεδρος των ΓτΚ, Ν. Κανάκης περιέγραψε πως τα φασιστοειδή βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ασθενείς, οι οποίοι αντέδρασαν αμέσως, δηλώνοντας έτοιμοι να αποκρούσουν κάθε κίνηση των ναζί.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να απομονωθούν οι χρυσαυγίτες εγκληματίες και οι πάτρονές τους

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τη ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη ρατσιστική δράση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι τις προηγούμενες μέρες έφτασαν στο σημείο να εισβάλουν μεσάνυχτα στους θαλάμους του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Τρίπολης και να ζητούν στοιχεία από συνοδούς ασθενών, για να εντοπίσουν μετανάστες! Ευθύνες έχει η διοικήτρια του νοσοκομείου, που όχι μόνο δεν εμπόδισε την εισβολή και την παρενόχληση των ασθενών και των συνοδών τους, ως όφειλε, αλλά και γιατί, με προκλητικό τρόπο, προχώρησε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους τραμπούκους, λέγοντας μάλιστα ότι έχουν κοινούς στόχους και θα αναπτύξουν κοινές δράσεις. Την ίδια στιγμή, στο νοσοκομείο που διοικεί, περισσεύουν τα προβλήματα από τη βάρβαρη πολιτική στο χώρο της Υγείας.

Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες, γιατί η δική της πολιτική σε βάρος των μεταναστών αποθρασύνει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ιδιαίτερες ευθύνες έχει και ο υπουργός Υγείας, διότι οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής έχουν επανειλημμένα εξαγγείλει τέτοιες εισβολές σε χώρους Υγείας, όπως έδειξε και η χτεσινή επίθεσή τους, στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου, στο Πέραμα. Ο λαός χρειάζεται να βγάλει τα συμπεράσματά του και να απομονώσει τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και αυτούς που τους πατρονάρουν».

Τέσσερις θάνατοι από γρίπη

Τρεις θάνατοι απ' τον ιό της γρίπης Η1Ν1, καθώς έναν ακόμα απ' τη γρίπη τύπου Β ανακοίνωσε χτες το Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, καταγράφηκαν 24 σοβαρά κρούσματα γρίπης, εκ των οποίων τα 22 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ