ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2013
Σελ. /32
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
Αγωνιστικός συναγερμός για την επιτυχία της

Κάλεσμα συμμετοχής από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο. Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις από συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές

Η απεργία να δώσει ώθηση στο συντονισμό εργαζομένων δημόσιου - ιδιωτικού τομέα, τονίζει το ΠΑΜΕ
Η απεργία να δώσει ώθηση στο συντονισμό εργαζομένων δημόσιου - ιδιωτικού τομέα, τονίζει το ΠΑΜΕ
Στη μάχη της απεργίας στις 20 Φλεβάρη έχουν μπει οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Με ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, καλούν τους δημόσιους υπαλλήλους να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία και να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και στη συγκέντρωση της Αθήνας, που έχει οριστεί στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας.

Οπως υπογραμμίζουν «Η μάχη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αφορά όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα» και προειδοποιεί πως «Η κατάργηση των ΣΣΕ στον Ιδιωτικό τομέα: θα επιφέρει άμεσα νέα μείωση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, εξάλλου όλα τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν ενιαίο χαρακτήρα. Η κατάργηση των ΣΣΕ, ο καθορισμός με νόμο του κατώτερου μισθού, θα φέρει νέο νόμο, νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο που θα συμπιέσει παραπέρα τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Θα επιφέρει αντίστοιχη κατάργηση στα εργασιακά δικαιώματα που συνδέονται όχι μόνο με το μισθό, αλλά με την ίδια τη ζωή μας (κατάργηση επιδομάτων, παροχών υγείας και ασφάλισης, ωράρια, άδειες κ.ά.). Θα οδηγήσει στην κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας και στο Δημόσιο. Ηδη σε πολλούς Δήμους και δημόσια σχολεία έχουμε ατομικές συμβάσεις εργασίας, προσλήψεις μέσω ΜΚΟ κ.ά. Εξάλλου αυτό είναι ήδη ο κανόνας στο δημόσιο τομέα σε πολλές χώρες της ΕΕ».

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο επισημαίνουν ότι η απεργία στις 20 Φλεβάρη μπορεί να γίνει «Ενα βήμα κοινής δράσης Δημόσιου - Ιδιωτικού τομέα πάνω σε κοινά αιτήματα» και καλούν τους δημοσίους υπαλλήλους να διεκδικήσουν:

  • Εδώ και τώρα να υπογραφεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.
  • Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, στην Εθνική Γενική Σύμβαση Εργασίας, ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις.
  • Επαναφορά της Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο των ΟΤΑ. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους κλάδους του Δημοσίου.
  • Να καταργηθεί τώρα το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο (Ν. 4024).
  • Οχι στο σφαγιασμό των δημοσίων υπαλλήλων, Οχι στην αξιολόγηση, στις διαθεσιμότητες και στις απολύσεις
  • Οχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, Παιδεία - Υγεία για όλους, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες.
  • Οχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία. Δεν αντέχουμε! Δεν έχουμε να πληρώσουμε!
Γενικές Συνελεύσεις

Στο μεταξύ μια σειρά συνδικάτα προχωρούν τις επόμενες ημέρες σε Γενικές Συνελεύσεις για την προετοιμασία της απεργίας. Στις 10 Φλεβάρη συνελεύσεις έχουν προγραμματίσει:

-- Το ΣΕΤΗΠ, στις 5.30 μ.μ. στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β.).

-- Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, στις 10 π.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

-- Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, στις 11 π.μ., στο ΕΚ Ξάνθης.

-- Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Ολοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ»

Κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

«Μας στερούν την ελπίδα και κάθε προοπτική αξιοπρεπούς ζωής για να αυξάνονται τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών! Εμείς απαντάμε: Σκλάβοι δε δεχόμαστε να γίνουμε»! Τα παραπάνω σημειώνει στο κάλεσμα, προς τους φοιτητές και τους σπουδαστές, για την απεργία στις 20 Φλεβάρη, η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Καλεί στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 στην Ομόνοια.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα τονίζεται: «Εχουμε τεράστια δύναμη αρκεί να μπούμε αποφασιστικά στον αγώνα! Ο αγώνας ενάντια στο εφιαλτικό παρόν και μέλλον που διαμορφώνουν για μας πρέπει να είναι μαζικός! Δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα όσο συμβιβαζόμαστε με το "μικρότερο κακό", όσο ο καθένας κοιτάει να βρει λύση στα προβλήματα μόνος του, όσο σκύβουμε το κεφάλι. Οσοι αποδέχτηκαν μείωση των δικαιωμάτων τους δε σώθηκαν τελικά γιατί η αντιλαϊκή επίθεση αφορά τους πάντες, ειδικά αυτούς που υποχωρούν τους βρίσκει "μπόσικους".

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών πρέπει να μπούμε στον αγώνα, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε! Να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους νέους που πλήττονται, με το ταξικό εργατικό κίνημα, τους μικρομαγαζάτορες, τους φτωχούς αγρότες που αγωνίζονται!

Χρειάζεται μαχητικότητα και οργάνωση! Μόνο αν διώξουμε από τις σχολές και τους συλλόγους όσους εδώ και δεκαετίες έχουν την πλειοψηφία και μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο, την ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ, όσους υπονομεύουν τον αγώνα, μόνο αν πάρουμε τους συλλόγους στα χέρια μας και τους μετατρέψουμε σε όργανα πάλης, αν οργανωθούμε σε κάθε έτος, αν φτιαχτούν παντού και δυναμώσουν οι επιτροπές αγώνα, αν μεγαλώσει η συσπείρωση γύρω από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών θα έχουμε αποτέλεσμα!

Χρειάζεται συνέχεια και κλιμάκωση! Ο αγώνας δεν είναι μια τουφεκιά, δεν είναι υπόθεση ενός συλλαλητηρίου. Κανένας φόβος! Η άγρια καταστολή, η συκοφάντηση των λαϊκών αγώνων και η τρομοκρατία θα πέσουν στο κενό! Την απάντηση δίνει και θα δώσει ο οργανωμένος λαός!

Απαιτούμε:

  • Κανείς να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση. Εξασφαλισμένο κατώτερο μεροκάματο από συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι με νόμο. Εδώ και τώρα να υπογραφεί εθνική γενική συλλογική σύμβαση. Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ στην Εθνική Γενική Σύμβαση Εργασίας, ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις.
  • Να μην εφαρμοστεί το "Εθνικό Σχέδιο για την Απασχόληση των Νέων". Μόνιμη, πλήρης και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που καθορίζει μισθό 429 ευρώ για τους νέους κάτω των 25 χρόνων. Επίδομα ανεργίας χωρίς καμία προϋπόθεση και από την πρώτη μέρα ανεργίας. Αμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων και των οικογενειών τους. Να παγώσουν τα χρέη των ανέργων.
  • Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Να καταργηθούν όλοι οι φόροι που εξοντώνουν τις οικογένειές μας.
  • Ούτε ευρώ για σίτιση - στέγαση - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα! Για τους σπουδαστές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο, να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία άμεσα. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες.
  • Να μην εφαρμοστεί το σχέδιο "Αθηνά"».
ΠΑΣΕΒΕ
«Πάρτε πίσω το φορολογικό έκτρωμα»

Καλεί σε κλείσιμο των μαγαζιών στις 20 του Φλεβάρη

«Δεν έχουμε, δεν μπορούμε να πληρώσουμε», υπογραμμίζει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ στην προκήρυξή της για τη φορολογική πολιτική, που αποτελεί και ζήτημα αιχμής, για το οποίο καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους να κλείσουν τα μαγαζιά τους στις 20 του Φλεβάρη, με το σύνθημα «πάρτε πίσω το φορολογικό έκτρωμα».

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει σχετικά με τα φορολογικά θέματα: «Νέα, αβάσταχτα φορολογικά βάρη ρίχνει στην πλάτη μας η τρικομματική κυβέρνηση. Την ώρα που η οικονομική κρίση μάς έχει γονατίσει, που ακόμα δεν καταφέραμε να πληρώσουμε τα προηγούμενα χαράτσια που πέφτουν βροχή, σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι μένουν ανασφάλιστοι γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ, έρχεται η κυβέρνηση να μας αποτελειώσει με το νέο φορολογικό νόμο».

Η ΠΑΣΕΒΕ αναφέρει σχετικά με τις επιπτώσεις: «Οποιος δηλώσει εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ πρέπει να πληρώσει φόρο που φτάνει ακόμα και τα 3.250 ευρώ, και αν πληρώσει και τον ΟΑΕΕ, για να έχει περίθαλψη και σύνταξη, του μένουν το πολύ 1.669 ευρώ το χρόνο ή 139 ευρώ το μήνα. Αν έχει προσωπική εταιρεία, του μένουν 1.819 ευρώ το χρόνο ή 152 ευρώ το μήνα. Αυτά τα ψίχουλα θα αφήσει η κυβέρνηση στο 60% των αυτοαπασχολούμενων που δηλώνουν τέτοια εισοδήματα. Και από αυτά θα μας υποχρεώσει να πληρώσουμε και τα υπόλοιπα χαράτσια που επιβάλλει.

Τι θα μείνει από το μεροκάματο; Πώς θα ζήσουμε τις οικογένειές μας; Αυτά που ληστεύει η κυβέρνηση με τη φορολογία από τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, τα μοιράζει απλόχερα στις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια».

Η ΠΑΣΕΒΕ καταλήγει: «Ενας, μόνο, δρόμος έχει προοπτική. Να συσπειρωθούμε στα σωματεία, με τις θέσεις της ΠΑΣΕΒΕ. Να εντείνουμε τους αγώνες, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, για την ανατροπή της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής. Για μια εξουσία στα χέρια του λαού και όχι των υπαλλήλων του μεγάλου κεφαλαίου. Για μια οικονομία με στόχο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ