Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 10 Φλεβάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11477

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΔΑΝΑΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΥ
Πολύπλευρη η δημιουργική προσφορά της στην Τέχνη

Ανθρωπος προικισμένος με πολλά πνευματικά και ψυχικά χαρίσματα, η Δανάη Στρατηγοπούλου (φέτος συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από το θάνατό της - 17/1/2009 - και 100 χρόνια από τη γέννησή της - 8/2/1913) παρέμεινε μέχρι το τέλος της αγωνίστρια της ζωής. Ασυμβίβαστη ψυχή στα χρόνια της Αντίστασης, ακούραστο δημιουργικό πνεύμα στη μακρινή Χιλή.

Ο Πάμπλο Νερούδα με τη Δανάη Στρατηγοπούλου
Ο Πάμπλο Νερούδα με τη Δανάη Στρατηγοπούλου

ΣΕΛ.  3


ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΟΓΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ο αγώνας απαιτεί και τις γυναίκες στη μάχη

Με αφορμή της κινητοποιήσεις και τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΟΓΕ στα μπλόκα της φτωχής αγροτιάς, ο «Ρ» μιλά με εκπροσώπους από τους Συλλόγους Γυναικών της Καρδίτσας, της Σέκλιζας και του Γραμματικού, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότισσες, για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και τις πρωτοβουλίες των Συλλόγων και των Ομάδων της ΟΓΕ στην περιοχή.


ΣΕΛ.  16
Αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» απ' τη Γη

Την Παρασκευή 15 Φλεβάρη, ένας μικρός αστεροειδής, διαμέτρου 45 μέτρων, θα βρεθεί πιο κοντά στην επιφάνεια της Γης απ' ό,τι οι γεωστατικοί τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι, που περιφέρονται γύρω της σε ύψος 36.000 χιλιομέτρων. Πρόκειται για το πιο κοντινό πέρασμα αστεροειδούς αυτού του μεγέθους, που έχει καταγραφεί.


ΣΕΛ.  9
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Τα κέρδη των επιχειρηματιών και το... ξεζούμισμα των οπαδών

Τη στιγμή που οι λεγόμενες ισχυρές ομάδες της Ευρώπης βλέπουν τα έσοδά τους να αυξάνονται, οι οπαδοί περνούν στην αντεπίθεση για τα πανάκριβα εισιτήρια.


ΣΕΛ.  7
Ενδείξεις ύπαρξης νερού στο παρελθόν του Αρη

ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ