ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
Σελ. /48
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Απεργιακός συναγερμός!

Ολο και περισσότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν στην απεργία στις 7 Δεκέμβρη, ενώ κλιμάκια του ΠΑΜΕ «οργώνουν» τους χώρους δουλιάς, καλώντας στον αγώνα για να μην περάσουν τα μέτρα

Στους δρόμους του αγώνα, βγαίνουν την Πέμπτη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, στέλνοντας μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση, με την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο. Την ίδια μέρα, οι δημόσιοι υπάλληλοι πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας μετά τις 11, μέχρι και τη λήξη του ωραρίου. Το ΠΑΜΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος, ενώ η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο Πεδίον του Αρεως. Και ενώ οι εργατοϋπάλληλοι της χώρας βαδίζουν συντεταγμένα στην απεργιακή κινητοποίηση, σήμερα το αντεργατικό τερατούργημα εισάγεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Χτες, εξάλλου, ο υπουργός Εργασίας Τ. Γιαννίτσης δήλωσε ότι επαναφέρει τη διάταξη για την 35ετία, μια διάταξη, που, παρά την προβολή της, σαν μια μεγάλη «φιλεργατική» παροχή, αποδεικνύεται σκέτη κοροϊδία. Και αυτό, γιατί, με τις προϋποθέσεις που έβαλε το υπουργείο, περιόρισε τους δικαιούχους σε 1.350 ασφαλισμένους το χρόνο..! Πρόκειται για 1.300 που διαθέτουν 10.500 ένσημα, εκ των οποίων τα 7.500 στα βαρέα και ανθυγιεινά και έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος ηλικίας και 50 περίπου εργαζόμενους, με τις ίδιες προϋποθέσεις που βρίσκονται στο 53ο έτος και μπορούν να πάρουν μειωμένη σύνταξη. Το κόστος υπολογίζεται σε 8 δισεκατομμύρια και θα καλύπτεται από τον ΛΑΕΚ και, όπως είπε ο υπουργός, το κόστος αυτό θα φθίνει.

Στο μεταξύ, με γοργούς ρυθμούς, τα συνδικάτα προετοιμάζουν τη μεγάλη απεργία της Πέμπτης, ενώ Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική κινητοποίηση. Τη μάχη της απεργίας δίνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με περιοδείες και συγκεντρώσεις σε εκατοντάδες εργασιακούς χώρους. Σήμερα τα στελέχη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου θα επισκεφθούν και θα μιλήσουν στους εργαζόμενους μιας σειράς νοσοκομείων: «Σισμανόγλειο», «Αγία Ολγα», «Αιγινήτειο», «Ανδρέας Συγγρός», «Ευαγγελισμός», «Οφθαλμιατρείο», «Μαιευτήριο Ελενας», «Παίδων», «ΚΑΤ», «Αλεξάνδρας». Περιοδείες θα γίνουν ακόμα στα πολυκαταστήματα «Καρφούρ», «Λαμπρόπουλος», στο Γενικό Λογιστήριο, στο ΚΕΠΥΟ και σε εργοτάξια της Αττικής Οδού, στο Μετρό και σε οικοδομές σε Βριλήσια και Πεντέλη. Χτες βράδυ, στα πλαίσια της προετοιμασίας της απεργίας, έγινε σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Στην απεργία και στις συγκεντρώσεις καλεί τους οικοδόμους η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων και προειδοποιεί πως αν οι εργαζόμενοι δε σταματήσουν την αντεργατική επίθεση «σειρά θα έχει το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης». Στα σχέδιά τους, είναι η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, η μείωση των συντάξεων, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της και καλεί τους οικοδόμους της Αθήνας στην προσυγκέντρωση, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Κάνιγγος.

Στην προσυγκέντρωση καλεί και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, ενώ η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά διαμαρτύρεται για τα νομοσχέδια στα εργασιακά και στην υγεία και συμπαρατάσσεται με τον αγώνα που κάνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Να γίνει προσωπική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου ο αγώνας κατά του νομοσχεδίου, καλούν τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, οι Σύλλογοι Εργαζομένων στους Δήμους Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω και Αγ. Βαρβάρας, προβάλλοντας την αντίθεσή τους στα μέτρα και διεκδικώντας τη λύση και των προβλημάτων του κλάδου τους. Κάλεσμα αγώνα απευθύνει και η ΕΣΑΚ - ΟΤΑ.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

«Για την εργατική τάξη δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης», υπογραμμίζει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και καλεί τους εργαζόμενους του νησιού στην απεργία και στη συγκέντρωση, που θα γίνει στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο στη Μυτιλήνη.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα, όλοι στην απεργία». Το αγωνιστικό αυτό κάλεσμα απευθύνει στους εργαζόμενους το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 το πρωί, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

«Η υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων βρίσκεται στα δικά μας χέρια», υπογραμμίζει, στην ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και καλεί τους εργαζόμενους του νησιού στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Στην Καβάλα, η απεργιακή συγκέντρωση γίνεται στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, στην οποία το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί τους εργαζόμενους και συνταξιούχους του νομού.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Με ταξικό παλμό στη μάχη

«Πυρετώδεις» προετοιμασίες για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα

 

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες στη Θεσσαλία για την επιτυχία της 24ωρης πανεργατικής απεργίας κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Καθημερινά πραγματοποιούνται περιοδείες και εξορμήσεις στα εργοστάσια, στις βιοτεχνίες και σε άλλους χώρους δουλιάς, με στόχο την οργάνωση επιτροπών αγώνα και απεργιακών επιτροπών. Την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Για την επιτυχία της απεργίας στη Λάρισα έχει σημάνει αγωνιστικός συναγερμός. Εκτός από τις περιοδείες που πραγματοποιούνται στους εργασιακούς χώρους, για την καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματική περιφρούρηση της απεργίας γίνονται συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις εργαζομένων. Η απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου.

Στη «μάχη» για την επιτυχία της 24ωρης πανεργατικής απεργίας έχουν ριχτεί οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος και στο Βόλο, με περιοδείες και εξορμήσεις στα εργοστάσια και σε άλλους χώρους δουλιάς. Προβάλλοντας το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης, κόντρα στη συναινετική πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Βόλου, που περιορίζεται στις ανώδυνες για την κυβέρνηση δήθεν διεκδικήσεις της, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία. Η απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΕΚΒ θα γίνει στις 9.30 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Και στα Τρίκαλα εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της απεργίας με περιοδείες σε χώρους δουλιάς. Με απόφασή του το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, που διοργανώνει την απεργιακή συγκέντρωση, ζητά από την κυβέρνηση ν' αποσύρει το αντεργατικό νομοσχέδιο. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Αγωνιστικός «πυρετός» επικρατεί και στην Καρδίτσα για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο. Το αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων της Καρδίτσας έχει οριστεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Αγωνιστικός αναβρασμός

Οι ταξικές δυνάμεις μπροστά για την πραγματοποίηση απεργιακών συγκεντρώσεων, με αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου  

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι στη Στερεά - Εύβοια μετά την κατάθεση του αντεργατικού εκτρώματος στη Βουλή και τη συναίνεση που δείχνουν, στο πέρασμά του, οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και τοπικά Εργατικά Κέντρα.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει σημάνει συναγερμό και οι συνδικαλιστές του από νωρίς έχουν προετοιμάσει το έδαφος, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τον εργασιακό μεσαίωνα που ετοιμάζουν κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ενωση - βιομήχανοι, αν δεν υπάρξει αντίδραση, αντίσταση και αντεπίθεση.

Ενα και μοναδικό είναι το αίτημα: «Το τερατούργημα να αποσυρθεί, κανένας διάλογος». Πάνω σ' αυτό γίνεται η ενημέρωση των εργατοϋπαλλήλων σε εργοστάσια, υπηρεσίες, χώρους εργασίας που περιοδεύουν καθημερινά στελέχη και μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών Σωματείων και Συνδικαλιστών σε Εύβοια, Βοιωτία και Φθιώτιδα. Οι συνδικαλιστές καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 7 Δεκέμβρη, αλλά και στις συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια που διοργανώνονται.

Βέβαια, οι συμβιβασμένες και υποταγμένες ηγεσίες των Εργατικών Κέντρων μπορεί κάτω από την όξυνση των ανεπίλυτων προβλημάτων και την πίεση του ταξικού πόλου του συνδικαλιστικού κινήματος να δηλώσουν ότι συμμετέχουν στην απεργία, αλλά δεν κάνουν τίποτα για την εξασφάλιση της επιτυχίας της και παραπέρα των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και πορειών.

Εν τω μεταξύ οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας αποφάσισαν στο προχτεσινό ΔΣ να «αναχωρήσουν» από την Εύβοια την ημέρα της απεργίας για να συμμετέχουν στη συγκέντρωση της Αθήνας.

Από την πλευρά της η ταξική πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας πραγματοποιεί περιοδείες, εξορμήσεις σε όλους τους εργασιακούς χώρους και καλεί τους εργατοϋπαλλήλους σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Σε παρόμοιες συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και πορείες διαμαρτυρίας, καλεί στη Χαλκίδα στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Εύβοιας, και στη Θήβα στην κεντρική πλατεία στις 10 π.μ. το Συντονιστικό Βοιωτίας.

Στη Λιβαδειά και Λαμία συμμετέχουν τα Εργατικά Κέντρα, ενώ τα Συντονιστικά Σωματείων και συνδικαλιστών συμμετέχουν με δικό τους πλαίσιο και ομιλητή και καλούν σε προσυγκεντρώσεις στη Λιβαδειά, στην Ταμπάχνα στις 9 π.μ. και στη Λαμία στην πλατεία Διάκου στις 11 π.μ.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αποφασιστικά στην κινητοποίηση

Με αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου, τα ταξικά σωματεία και οι συνδικαλιστές του Πειραιά έχουν μπει «στα γεμάτα» στη μάχη για την ενημέρωση των εργαζομένων και την προετοιμασία της πανελλαδικής απεργίας, στις 7 Δεκέμβρη. Αντίθετα, η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου ζητά την αλλαγή κάποιων διατάξεων του νομοσχεδίου, προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική. Η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών και Εργατικών Σωματείων του Πειραιά καλεί σε προσυγκέντρωση τους εργαζόμενους του Πειραιά τη μέρα της απεργίας στις 10.30 το πρωί, στην Πλ. Κάνιγγος.

Σε χτεσινή σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων του Πειραιά, που έγινε μετά από κάλεσμα της διοίκησης του ΕΚΠ, συζητήθηκε η προετοιμασία και τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας. Το κλίμα ήταν θετικό, καθώς σχεδόν όλα τα ΔΣ των σωματείων της δύναμης του ΕΚΠ έχουν συνεδριάσει και έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή στην απεργία. Εχουν βγει ανακοινώσεις, που μοιράζονται στους χώρους δουλιάς του Πειραιά. Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΠ βρίσκει αρνητικές το 95% των διατάξεων του νομοσχεδίου, δε βάζει το ζήτημα της απόσυρσής του. Τα ταξικά και αγωνιστικά συνδικάτα και οι συνδικαλιστές έβαλαν ξεκάθαρα το ζήτημα της απόσυρσης του νομοσχεδίου, αλλά και της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που ετοιμάζει και νέες επιθέσεις σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του λαού.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
Πεντάωρη στάση

Οι αγωνιστικές διαθέσεις των δημοσιογράφων καταγράφτηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ

Πεντάωρη πανελλαδική στάση εργασίας (10 π.μ.-3 μ.μ.) σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κήρυξε την Πέμπτη, 7 Δεκέμβρη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών μαζί με την Ενωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών και την Ενωση Τεχνικών Ημερήσιου Περιοδικού Τύπου Αθηνών. Ταυτόχρονα καλεί τις ενώσεις - μέλη της ΠΟΕΣΥ να συντονιστούν για την επιτυχία της αγωνιστικής κινητοποίησης.

Το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι «οι δυσμενείς για τους εργαζόμενους εξελίξεις στο μέτωπο των εργασιακών σχέσεων αποτελούν ένα κεντρικό ζήτημα και για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις ενημέρωσης: η διάβρωση των ωραρίων, η εντατικοποίηση της εργασίας, η διεύρυνση της άτυπης απασχόλησης, η καταστρατήγηση των συμβάσεων, η μη πληρωμή υπερωριών και αργιών, είναι τμήματα της πραγματικότητας την οποία αντιμετωπίζουμε». Οπως αναφέρει η ΠΟΕΣΥ, αυτή την περίοδο ο κλάδος διεκδικεί την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλους τους χώρους εργασίας, την έγκαιρη εφαρμογή ΣΣΕ με την ΕΡΤ, την ψήφιση διάταξης για την εθελούσια έξοδο των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Με βάση την απόφαση της ΠΟΕΣΥ, συνεδρίασε χτες το απόγευμα ως απεργιακή επιτροπή το Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με θέμα συζήτησης τα μέτρα για την καλύτερη επιτυχία της κινητοποίησης της Πέμπτης. Ομως, από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων, οι οποίοι μετέφεραν το κλίμα που επικρατεί στους εργαζόμενους στις εφημερίδες και τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς προέκυψε ομόφωνα το συμπέρασμα ότι οι δημοσιογράφοι είναι αποφασισμένοι για απεργιακές κινητοποιήσεις κάτω από το βάρος των μεγάλων και συσσωρευμένων προβλημάτων του κλάδου, αλλά και του προβλήματος της παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού που επιβάλλουν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Μάλιστα οι περισσότεροι εκπρόσωποι πρότειναν ως πρώτο βήμα τη μετατροπή της 5ωρης στάσης της Πέμπτης σε 24ωρη απεργία. Υπήρξε όμως έντονος προβληματισμός για το αν είναι δυνατόν μέσα σε δύο μέρες να προετοιμαστεί κατάλληλα η απεργία.

Με βάση τα παραπάνω, συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για να αποφασίσει σχετικά.

ΕΣΑΚ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ
Να μην περάσει το ελαστικό ωράριο

Την καθιέρωση ελαστικού ωραρίου εργασίας στο δημόσιο τομέα, που επιχειρεί να επιβάλει «από το παράθυρο» η κυβέρνηση με το αντεργατικό νομοσχέδιο - «σκούπα» που κατέθεσε στις 30 Νοέμβρη, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ εργαζομένων στους ΟΤΑ και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία στις 7 Δεκέμβρη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΑΚ, «η αρχή για την εισαγωγή του ελαστικού ωραρίου και στο δημόσιο, η οποία αποτελεί οδηγία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και εναρμονίζεται με τις αντίστοιχες διατάξεις του "νόμου Γιαννίτση", επιχειρείται να γίνει με τους εργαζόμενους που απασχολούνται απογευματινές ώρες ή τα Σάββατα. Σύμφωνα με το άρθρο 8 παράγραφος 5 του νομοσχεδίου, ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης εξουσιοδοτείται προκειμένου να μπορεί με απόφασή του να καθορίζει εβδομαδιαίο χρόνο απασχόλησης υπαλλήλων που απασχολούνται κατά τις απογευματινές ώρες ή κατά το Σάββατο μικρότερο του γενικώς ισχύοντος, που σήμερα ανέρχεται σε 37,5 ώρες εβδομαδιαίως».

Υπογραμμίζεται δε, μεταξύ άλλων, ότι το «νομοσχέδιο είναι γεμάτο από πλήθος ρουσφετολογικών και φωτογραφικών διατάξεων και "τακτοποιούνται" μια σειρά εκκρεμότητες. Για παράδειγμα, η παράγραφος 5 του άρθρου 6 παρέχει τη δυνατότητα φορέα που προχωρά σε προσλήψεις να διαχωρίζει στην προκήρυξη τα προσόντα για το διορισμό σε κύρια και επικουρικά, διάταξη η οποία προφανώς επιτρέπει να ικανοποιεί κάποιους "ημέτερους" που δεν έχουν τα κύρια προσόντα».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα τους δρόμους για την ιδιωτικοποίηση. Καταργεί σταθερή εργασία, σταθερά ωράρια. Θέλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί επιχειρηματικά και να φορτώνει φόρους στους δημότες».

Σύσκεψη για ασφαλιστικό

Η ΕΣΑΚ Δημοσίου την Πέμπτη 7 του Δεκέμβρη και ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, διοργανώνει σύσκεψη - συζήτηση με θέμα: «Νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, Ασφαλιστικό και Συνταξιοδοτικό των Δημοσίων Υπαλλήλων». Ομιλητής θα είναι ο Δ. Αγκαβανάκης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

«Φρένο» στις συγκοινωνίες

Θα παραλύσουν μεθαύριο Πέμπτη οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων σε όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς («μπλε» και «πράσινα» λεωφορεία, «ηλεκτρικό σιδηρόδρομο», τρόλεϊ και μετρό) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10.15 π.μ. στην Ομόνοια.

Με στάση εργασίας (11.30 π.μ. - 3 μ.μ.) συμμετέχουν στη μεθαυριανή κινητοποίηση και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΑ (ΟΣΥΠΑ) καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη μεθαυριανή απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως και να εκφράσουν μ' αυτό τον τρόπο την έντονη διαμαρτυρία τους και την αγανάκτησή τους για την αδιαφορία των αρμοδίων να ασχοληθούν με τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου.

«Για να γίνει το συνδικάτο μαζικό, ταξικό, δυνατό». Με τα λόγια αυτά, καλούνται οι εργαζόμενοι στις τουριστικές επισιτιστικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας και της Χαλκιδικής να πάρουν μέρος στις εκλογές του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής. Οι εκλογές του συνδικάτου διεξάγονται από χθες μέχρι και σήμερα Τρίτη 5 Δεκέμβρη από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του συνδικάτου (Εγνατίας 64, 3ος όροφος) και οι εργαζόμενοι για να ψηφίσουν πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και το βιβλιάριο ασθενείας τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ