ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2012
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αναδεικνύεται η σημασία της φυσικής αγωγής

Από το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη αρχίζουν οι δραστηριότητες του Αθλητικού Camp, στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης»

Από το τουρνουά σκακιού στο περσινό Φεστιβάλ
Από το τουρνουά σκακιού στο περσινό Φεστιβάλ
Οι εκδηλώσεις κορύφωσης του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» γίνονται το τριήμερο 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη στο «Πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"», στο Ιλιον. Οι δραστηριότητες, όμως, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στην Αθήνα αρχίζουν νωρίτερα, αφού από το ερχόμενο Σάββατο, 8 Σεπτέμβρη, αρχίζει το Αθλητικό Camp της ΚΝΕ, που διοργανώνεται φέτος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και λαμβάνει χώρα επίσης στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης».

Οπως εξηγεί η ΚΝΕ, «οι δραστηριότητες του Αθλητικού Camp έχουν ως στόχο να αναδείξουν τη σημασία και την αναγκαιότητα της φυσικής αγωγής ως δραστηριότητας που συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας, της προσωπικότητας και της ποιότητας ζωής, που καλλιεργεί αγωνιστικές, συλλογικές αξίες. Καλούμε τους νέους και τις νέες να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις του Αθλητικού Camp, να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό, σε μια περίοδο που η κυρίαρχη πολιτική και οι συνέπειές της στη ζωή των νέων στερούν το δικαίωμα στην άθληση μετατρέποντάς το σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Να διαμορφωθεί μέσα στη νεολαία, στο λαό, στους μαζικούς φορείς ρεύμα διεκδίκησης για το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό μέσα στο σχολείο, στο σωματείο και τη γειτονιά».

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Αθλητικού Camp είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ.: 6987.706.814, στα mail: kne@kne.gr, mail@odigitis.gr καθώς και στις Οργανώσεις της ΚΝΕ.

Γι' αυτή την πρωτοβουλία της ΚΝΕ να διοργανώσει το Camp, καταξιωμένοι αθλητές μιλούν σήμερα στον «Ριζοσπάστη».

Το πρόγραμμα του Camp

Αναλυτικά το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Αθλητικού Camp έχει ως εξής:

Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, 18.00, ποδηλατικός γύρος του Πάρκου για παιδιά.

Σάββατο 8 Σεπτέμβρη - Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη, τουρνουά μπάσκετ «3on3» (για ηλικίες άνω των 13 ετών).

Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη - Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, τουρνουά σκακιού (Σιμουλτανέ - Μπλιτς).

Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη, 18.00, σεμινάριο γνωριμίας με πολεμικές τέχνες (τζούντο από το διακεκριμένο αθλητή τζούντο Βαγγέλη Σίμο και tae kwon do από τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Τσιδημόπουλο).

Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, 17.00, σεμινάριο γνωριμίας με αθλήματα του στίβου από τον προπονητή στίβου Χρύσανθο Κυριαζή.

Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, 10.30, Αγώνας δρόμου 5 χλμ. ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά (σημείο εκκίνησης: πλατεία Ιλίου).

Το πρόγραμμα του Αθλητικού Camp περιλαμβάνει επίσης και μια σειρά διαλέξεων για νέους και νέες αλλά και για γονείς με θέμα «Ασκηση και Υγεία». Το πρόγραμμα των διαλέξεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη, 20.00 «Ολυμπιακοί Αγώνες: Οταν τα κέρδη κάνουν ρεκόρ». Συμμετέχουν: Κώστας Τσιδημόπουλος, ομοσπονδιακός προπονητής του Ολυμπιονίκη του tae kwon do Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Στέλλα - Ηρώ Λεδάκη, αθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, μέλος της ολυμπιακής ομάδας στο Λονδίνο, Δήμος Μπουλούκος, δημοσιογράφος.

Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη, 20.00, «Ασκηση σε πληθυσμούς με προβλήματα υγείας». Εισηγητής: Νίκος Γελαδάς, καθηγητής εργοφυσιολογίας στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας.

Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, 19.00, «Οφέλη της Ασκησης στη νεολαία». Εισηγητές: Δημήτρης Χατζηχαριστός, καθηγητής αθλητικής παιδαγωγικής στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας, Κατερίνα Ζουνχιά, αναπληρώτρια καθηγήτρια αθλητικής παιδαγωγικής στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας.

Δημοσθένης Ταμπάκος

Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών

Eurokinissi

Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό για όλους τους πολίτες και για όλες τις ηλικίες. Προάγει την υγεία και συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση των νέων.

Ευχόμαστε το Αθλητικό camp που διοργανώνετε να παρακινήσει τους νέους προς τον αθλητισμό, καθώς μέσω του αθλητισμού καλλιεργούνται οι αξίες της συνεργασίας και της συλλογικότητας και του αλληλοσεβασμού.

Ηλίας Κυριακίδης

Παίκτης της ΤΣΣΚΑ Σόφιας

Να μια σπουδαία ευκαιρία να γίνει πράξη το καθολικό δικαίωμα για δωρεάν, απολύτως ελεύθερη, διαμαντένια καθαρή, άπειρα χιλιόμετρα μακριά από ναρκωτικές ουσίες άθληση.

Σας καλώ όλους, Αθηναίους και μη, μεγάλους και μικρούς, μέλη της ΚΝΕ και μη, άτομα τα οποία έχετε ασχοληθεί ή δεν έχετε καμιά παρελθοντική σχέση με τον αθλητισμό να στηρίξετε και να ...στηριχτείτε από το 38ο Camp...

Γιώργος Νικολάου

Διακεκριμένος αθλητής ποδηλασίας σε εθνικό επίπεδο

Με αφορμή το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», η ΚΝΕ, προχώρησε στην ανάληψη της πρωτοβουλίας, για τη δημιουργία ενός αθλητικού camp, για πρώτη φορά στα πλαίσια του θεσμού. Η διεξαγωγή αγώνων συμπεριλαμβάνει ένα μεγάλο φάσμα αθλημάτων, για όλες τις ηλικίες, έχοντας ως στόχο, όχι μόνο να διδάξει την «ευγενή άμιλλα», αλλά και την άθληση ως κομμάτι της καθημερινότητας των νέων, που στις μέρες μας όλο και περισσότερο απουσιάζει.

Από τη μεριά μου, στηρίζω αυτήν την αξιέπαινη προσπάθεια και εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση.

«Στοπ» στην υποβάθμιση του πάρκου «Τρίτση»

Πικετοφορία αύριο, των Οργανώσεων Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΚΝΕ, στις 7 μ.μ., από την πλατεία Αγ. Αναργύρων

«Στοπ» στην υποβάθμιση του πάρκου «Α. Τρίτσης» λέει η ΚΝΕ, που παράλληλα με την προετοιμασία και την προπαγάνδιση των εκδηλώσεων του 38ου Φεστιβάλ που θα κορυφωθεί εκεί στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη, παίρνει πρωτοβουλίες και διεκδικεί άμεσα μέτρα για τη σωτηρία του πάρκου «Τρίτση».

Οι Οργανώσεις Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΚΝΕ διοργανώνουν για το σκοπό αυτό πικετοφορία αύριο Πέμπτη, 6 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., που θα ξεκινήσει από την πλατεία Αγίων Αναργύρων.

«Για τρεις μέρες το πάρκο "Τρίτση" θα "ξυπνήσει" από τον "αργό θάνατο" που επιβάλλουν στο μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου των γειτονιών μας», λένε οι Οργανώσεις του Δυτικού Τομέα αναφερόμενες στο Φεστιβάλ, ενώ για την κατάσταση του πάρκου εξηγούν:

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το Πάρκο όπως και τους εργαζόμενους. Εκοψε τη χρηματοδότηση για τη λειτουργία του, όπως κόβει μισθούς και συντάξεις. Εμεινε το Πάρκο χωρίς ρεύμα και νερό, όπως μένουν δεκάδες εργατικά νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Η πολιτική της εξοντώνει το Πάρκο, όπως διαλύει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Για την κυβέρνηση, για τον κόσμο του κεφαλαίου, το Πάρκο είναι κόστος. Γι' αυτούς προτεραιότητα έχουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, οι απαιτήσεις των πιστωτών. Υποβαθμίζουν συνειδητά το Πάρκο, γιατί έχουν στο μυαλό τους να το παραδώσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο, όπως θέλουν να κάνουν και στο Ελληνικό, στον Ελαιώνα, σε κάθε μεγάλο ελεύθερο χώρο στην Αττική.

Για τον κόσμο της δουλειάς, για τη νεολαία, το Πάρκο είναι χώρος ξεκούρασης, αναψυχής και άθλησης. Για εμάς προτεραιότητα έχουν οι λαϊκές ανάγκες».

Η ΚΝΕ με τις πρωτοβουλίες της για το πάρκο «Τρίτση» διεκδικεί:

Αποκλειστική χρηματοδότηση των λειτουργικών αναγκών του Πάρκου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή δουλειά για τη συντήρηση του Πάρκου.

Αξιοποίηση του Πάρκου από το λαό, από τις μαζικές και αθλητικές οργανώσεις των περιοχών μας.

  • Επίσης, συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Η κατάσταση στο πάρκο "Αντ.Τρίτσης" και οι θέσεις του ΚΚΕ», διοργανώνουν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ στους δήμους Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Ιλίου, Πετρούπολης, Αχαρνών και Φυλής τη Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Αναργύρων - Καματερού (Λεωφ. Δημοκρατίας και Ι. Μέρλα, κεντρική πλατεία Αγ. Αναργύρων).


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ