ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2012
Σελ. /32
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Από αύριο ανοίγει τις πύλες του

Στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» οι εκδηλώσεις. Το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Αύριο Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη ανοίγει τις πύλες του το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα πραγματοποιηθεί στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά», στη Θεσσαλονίκη. Οι τριήμερες εκδηλώσεις του θα κορυφωθούν το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, με την πολιτική ομιλία που θα γίνει στις 9.30 μ.μ., από την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων οι μαθητές, οι σπουδαστές και οι νέοι εργαζόμενοι, οι επισκέπτες κάθε ηλικίας, θα μπορούν να παρακολουθήσουν αφιερώματα, συζητήσεις, θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με τους: Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, Δ. Τσακνή - Ν. Ζιώγαλα - Γ. Μηλιώκα, Χ. Θηβαίο - Μ. Πασχαλίδη, «ΜΠΛΕ» - Λ. Παπαδόπουλο, Β. Κορακάκη, «Χειμερινούς Κολυμβητές», Αγάθωνα, «ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ», Ν. Κατσίκας, Λ. Καλημέρη - Σ. Νάτσιου, Β. Κασούρα, Μ. Φριτζήλα - Δ. Μυστακίδη, «Dos Noches», «Nothing & Everything», Γ. Αετόπουλο, Σ. Αβραμίδου, «Τρίφωνο», Φ. Θεοδωρίδη - Ν. Γιακουμάκου, «Magic de Spell», «Canvas Dreams», «Falcons», «Dice Rollers», Α.Ν., «Rewind», «BLUES WIRE», «KOZA MOSTRA», το συγκρότημα της ΚΝΕ και ποντιακά τραγούδια με τους Κ. Πετανίδη και Τ. Πετρόπουλο.

Κάποιες από τις παραπάνω συναυλίες αποτελούν μουσικά αφιερώματα και συγκεκριμένα:

Αύριο Πέμπτη, στην Κεντρική Σκηνή, θα παρουσιασθεί μουσικό αφιέρωμα στην «Τέχνη της κιθάρας στα χρόνια του Ρεμπέτικου» από την Μάρθα Φριτζήλα και τον Δημήτρη Μυστακίδη.

Ενώ μεγάλο αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατό του, θα παρουσιάσει την Παρασκευή (7/9), στην Κεντρική Σκηνή, το «Τρίφωνο» και την ίδια μέρα στη Λαϊκή Σκηνή προγραμματίζεται αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι των δεκαετιών '60 και '70 με τον Βασίλη Κασούρα.

Συζητήσεις

Συζητήσεις για τα εργασιακά, την κοινωνική αλληλεγγύη, τον Αθλητισμό, την Παιδεία, την κρίση θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Αύριο Πέμπτη, στη Μαθητική Σκηνή, θα γίνει συζήτηση με θέμα «Αθλητισμός, κέρδη και οι ουσίες του θανάτου» με ομιλητές την Ελσα Αβραμίδου, γιατρό και αθλήτρια καλαθοσφαίρισης, τον Αυγερινό Μαϊστρέλη, καθηγητή φυσικής αγωγής και τεχνικό σύμβουλο τζούντο στο ΓΣ «ΗΡΑΚΛΗΣ» και την Θεανώ Χατζούδη, καθηγήτρια φυσικής αγωγής, εργαζόμενη στο ΠΕΘΕΑ ΑΡΓΩ. Μετά τη συζήτηση θα γίνει επίδειξη τζούντο.

Την ίδια μέρα στο περίπτερο της Εργασίας θα γίνει συζήτηση με θέμα «Δύο δρόμοι υπάρχουν: 'Η υποταγή και εξαθλίωση ή αγώνας και επιβίωση». Θα μιλήσει ο Βασίλης Ρέβας, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Επίσης αύριο, στη Λαϊκή Σκηνή, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Πού 'ναι η μάνα σου μωρή» της Δήμητρας Πέτρουλα. Την παρουσίαση θα κάνει η Φρίντα Χατζηβαρίτη, καθηγήτρια φιλόλογος, ενώ θα παραβρίσκεται και η συγγραφέας του βιβλίου.

Την Παρασκευή (7/9), στη Λαϊκή Σκηνή, θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Κοινωνική αλληλεγγύη: συνήθεια στη φτώχεια ή στοιχείο της πάλης ενάντια στην εξαθλίωση;». Θα μιλήσει η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης την Παρασκευή προγραμματίζεται συζήτηση στον Παιδότοπο, με θέμα «Μιλώντας στα παιδιά για την κρίση». Θα μιλήσει η Χαρά Παπαϊωάννου, σχολική ψυχολόγος, στέλεχος του ΚΚΕ.

Την ίδια μέρα, στο περίπτερο των ΑΕΙ - ΤΕΙ, θα γίνει συζήτηση με θέμα «Ενημέρωση και διαδίκτυο: νέοι δρόμοι για την ενημέρωση - νέοι δρόμοι για τη χειραγώγηση». Θα μιλήσει ο Στράτος Κουρτζανίδης, μέλος του ΓΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Περίπτερα Εργασίας και Μαθητείας - Κατάρτισης

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα στο χώρο των περιπτέρων Εργασίας και Μαθητείας - Κατάρτισης. Περιλαμβάνει προβολές οπτικοακουστικού υλικού για την ανεργία, για τις σχολές μαθητείας, για τα μέτωπα πάλης, φωτογραφική έκθεση για τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα γίνουν θεματικές συζητήσεις και συσκέψεις με εργαζόμενους από χώρους δουλειάς και κλάδους.

«Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σαρώσει ό,τι έχει απομείνει, με νέες περικοπές σε μισθούς - συντάξεις, νέα φορολογικά βάρη στις πλάτες της εργατικής λαϊκής οικογένειας, με περικοπές σε Παιδεία και Υγεία, το Φεστιβάλ αποτελεί ανάσα για την εργατική λαϊκή οικογένεια, προβάλλει το δρόμο που οδηγεί στη διέξοδο», δήλωσε ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αναφερόμενος ειδικά στη λειτουργία των περιπτέρων Εργασίας και Μαθητείας - Κατάρτισης, σημείωσε: «Θέλουμε να συζητήσουμε με τους νέους εργάτες και εργάτριες των 400-500 ευρώ, τους άνεργους που βιώνουν πολύ περισσότερο τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και των αντιλαϊκών μέτρων, με τους νέους εργάτες από τις σχολές μαθητείας και κατάρτισης που γνωρίζουν τι σημαίνει εκμετάλλευση, τι σημαίνει απλήρωτη δουλειά, μεροκάματο 17 και 18 ευρώ, με αυτούς που μαζί δώσαμε μάχες το προηγούμενο διάστημα (απεργίες, κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια), αλλά και με αυτούς που φοβούνται να μπουν μπροστά, που έχουν ενστάσεις, που μπορεί να μην ψήφισαν το ΚΚΕ, αλλά δεν αντέχουν άλλο και αναζητούν λύση. Θέλουμε λοιπόν να συζητήσουμε μαζί τους για την ανάγκη οργάνωσης της πάλης μπροστά στη νέα επίθεση που δέχονται και να εξηγήσουμε την πρόταση διεξόδου του Κόμματος».

Ομιλίες μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αυτήν τη βδομάδα, σε μια σειρά μεγάλες πόλεις θα μιλήσουν μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Παράλληλα, οι εκδηλώσεις πλαισιώνονται με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Τέτοια Φεστιβάλ γίνονται:

Στην Πάτρα, το Φεστιβάλ γίνεται την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στο ΤΕΙ. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Λάρισα, το Φεστιβάλ γίνεται την Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στην κοίτη του Πηνειού. Το Σάββατο θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο Αγρίνιο, το Φεστιβάλ γίνεται την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στο Δημοτικό Πάρκο. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στα Χανιά, το Φεστιβάλ γίνεται την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Λαμία, το Φεστιβάλ γίνεται την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Διάκου. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Κοζάνη, το Φεστιβάλ γίνεται την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη, στο πάρκο Αγίου Δημητρίου. Θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο Ηράκλειο, το Φεστιβάλ γίνεται το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη, στο Κομμένο Μπεντένι (πάρκο). Την Κυριακή θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο Βόλο, το Φεστιβάλ γίνεται το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου (Δημαρχείο Βόλου). Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Χαλκίδα, το Φεστιβάλ γίνεται το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στην παραλία (Στρογγυλό). Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Καλαμάτα, το Φεστιβάλ γίνεται το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Λιμενικού. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
«Η στέγαση είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα»

Κινητοποίηση φοιτητών - σπουδαστών, χτες, στο υπουργείο Παιδείας

Δυναμική κινητοποίηση για το φλέγον θέμα της στέγασης έκαναν, χτες, φοιτητές και σπουδαστές στο υπουργείο Παιδείας. Η πρωτοβουλία για την κινητοποίηση ξεκίνησε από τους οικοτρόφους της Εστίας Δροσοπούλου, όπου λήγει η σύμβαση χωρίς να υπάρχει μόνιμη λύση γι' αυτούς, και ανταποκρίθηκαν Σύλλογοι Φοιτητών - Σπουδαστών, μετά από πρόταση των δυνάμεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Μέχρι στιγμής απ' τους 70 φοιτητές της Εστίας Δροσοπούλου οι περίπου 50 έχουν μεταφερθεί στη Φοιτητική Εστία Αθηνών και για τους υπόλοιπους δεν έχει αποφασιστεί κάτι. Γενικά, το θέμα είναι «μπαλάκι» μεταξύ της πρυτανείας της ΑΣΟΕΕ και του υπουργείου Παιδείας.

Το πρόβλημα της στέγασης είναι γενικότερο και παραμένει «ανοιχτό» αν θα μπορέσουν να καλυφθούν ακόμα και οι ανάγκες των πρωτοετών που πληρούν τα κριτήρια, τα οποία είναι «λάστιχο» σε κάθε ίδρυμα. Να σημειωθεί ότι με το νόμο - πλαίσιο η κατεύθυνση είναι η ιδιωτικοποίηση των εστιών.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Φώναξαν συνθήματα, όπως «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, σίτιση και στέγαση δωρεάν σπουδές», «Θέλουμε να μείνουμε σε δωρεάν Εστία και όχι στα ενοίκια και στα ξενοδοχεία». Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπρόσωπο της ηγεσίας του υπουργείου. Απ' τη συνάντηση δεν προέκυψε τίποτα συγκεκριμένο, παρά μόνο δήλωση ...καλών προθέσεων, με βάση τα οικονομικά δεδομένα. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Στη χτεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν, με απόφασή τους, οι παρακάτω Σύλλογοι: ΣΓΚΤΚΣ Αθήνας, Νοσηλευτική, ΤΕΑΠΗ, ΑΣΟΕΕ, Νομική, ΦΕΠΑ, Μαθηματικό, ΣΕΜΦΕ, Σλαβικών Σπουδών, Φυσικό, ΣΤΕΦ (ΤΕΙ Αθήνας), Τουρκικών Σπουδών, Χημικών, Βιολογικού, Εστίας Δροσοπούλου. Οι Σύλλογοι απαιτούν:

  • Καμιά Εστία να μην κλείσει, κανείς φοιτητής να μην πεταχτεί έξω από το δωμάτιό του.
  • Δημοσιοποίηση τώρα της ακίνητης περιουσίας των ιδρυμάτων, που πολλές φορές χρησιμοποιείται για επιχειρηματικούς σκοπούς, προκειμένου να αξιοποιηθούν νέα κτίρια ως Εστίες.
  • Δήμευση εκκλησιαστικής περιουσίας, εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων όπως το «La Mirage» και αξιοποίησή τους ως Εστίες.
  • Ούτε σκέψη για ενοίκια.
  • Εστίες στην ευθύνη του κράτους, χωρίς επιχειρήσεις και ιδιώτες.
  • Για τους φοιτητές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία άμεσα.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου 400 ευρώ σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις Εστίες.
  • Απαγόρευση του μέτρου διακοπής ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, ειδικά στις Εστίες.
  • Επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
  • Δωρεάν σίτιση για όλους τους οικοτρόφους, να μην κλείσει κανένα εστιατόριο.
ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΣΔΕΠ
Ζητά βοήθεια απ' την κυβέρνηση για τις περικοπές!

Συνεδρίασε χτες η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ, μετά τις συναντήσεις της με την κυβέρνηση, όπου ανακοινώθηκαν οι προθέσεις της κυβέρνησης για πετσόκομμα στις αποδοχές των πανεπιστημιακών από 5 έως και 30%. Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΚΙΠΑΝ - ΑΡΜΕ - ΑΣΚΕΥ) έκανε ένα γενικόλογο κάλεσμα για συνεδρίαση των Συλλόγων και πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα, έκτακτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ την Τρίτη 11 Σεπτέμβρη και «εκδήλωση διαμαρτυρίας» στο Σύνταγμα την ίδια μέρα.

Η λογική της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ παραμένει συντεχνιακή, αφού η ...αντιπρότασή της ήταν να επιστρέψουν όλα τα ειδικά μισθολόγια στο επίπεδο των αποδοχών του 2001, επειδή οι πανεπιστημιακοί δεν είχαν από τότε αυξήσεις, σε αντίθεση με τους άλλους κλάδους των ειδικών μισθολογίων. Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση της πλειοψηφίας ζητούν τη ...βοήθεια του υπουργού Παιδείας («ζητάμε από τον πολιτικό προϊστάμενο Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο να στηρίξει αποτελεσματικά τους πανεπιστημιακούς»...) λες και ανήκει σε άλλη κυβέρνηση! Παράλληλα, ζητούν από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς της κυβέρνησης να μη συναινέσουν στα μέτρα!

Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) πρότεινε να συνεδριάσουν οι Γενικές Συνελεύσεις και ν' αποφασίσουν κλιμακούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, μια 24ωρη απεργία, στη συνέχεια μια 48ωρη και μετά πενθήμερη στο τέλος της εξεταστικής προς την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς. Ολα τα παραπάνω η ΔΗΠΑΚ πρότεινε να γίνουν σε συντονισμό με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους στα ιδρύματα και όχι μόνο ενάντια στο θέμα του μισθού, αλλά συνολικά στο πακέτο των βάρβαρων μέτρων και το νόμο - πλαίσιο στα πανεπιστήμια.

Το ΚΔΣ της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ αποφάσισε, για τις περικοπές, πενθήμερη αποχή των Μελών Ε.Π. των ΤΕΙ, από το εκπαιδευτικό έργο, την επόμενη βδομάδα (από 10/9/12 έως 14/9/12). Την επόμενη Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη θα συνεδριάσει το διευρυμένο ΚΔΣ της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ για να επανεκτιμήσει την κατάσταση.

Εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις

Με εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας και πρωτεύουσες νομών, το 38ο Φεστιβάλ βαδίζει στην κορύφωσή του. Συγκεκριμένα:

Σήμερα Τετάρτη

Στα Γρεβενά, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Λαχαναγοράς. Θα μιλήσει ο Νώντας Στολτίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, στις 8.30 μ.μ., στην Πλατεία Πατριάρχου. Θα μιλήσει ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στην Αλεξανδρούπολη, στις 7.30 μ.μ., στο Πάρκο Εθνικής Αντίστασης. Θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Στα Τρίκαλα, στο Μύλο Ματσόπουλου.

Στη Λιβαδειά, στις πηγές Κρυάς. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Αν. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Σεπτέμβρη

Στα Γιάννενα θα γίνουν στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σάββατο 8 Σεπτέμβρη

Στο Μαρούσι, στις 8 μ.μ., στις Εργατικές Κατοικίες (Ιερού Λόχου, στο γήπεδο μπάσκετ).

Στην Ελευσίνα, στις 7 μ.μ., στην Πλατεία Λαού (Ελευθερίου Βενιζέλου και Πίνδου). Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στην Καρδίτσα, στις 8.30 μ.μ., στο «Παυσίλυπο». Θα μιλήσει ο Θοδωρής Αναπλιώτης, γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Στην Κέρκυρα, στην πάνω πλατεία. Θα μιλήσει ο Θόδωρος Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο Ρέθυμνο, στις 8 μ.μ., στο Δημοτικό Κήπο. Θα μιλήσει ο Νίκος Μανουσάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Στον Πύργο Ηλείας, στις 8 μ.μ., στο Πάρκο ΣΠΚ θα μιλήσει ο Χρήστος Γιάνναρος, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ.

Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Σεπτέμβρη

Στη Σάμο, στο Δημοτικό Στάδιο.

Κυριακή 9 Σεπτέμβρη

Στη Φλώρινα, στις 8 μ.μ., στα Κανόνια. Θα μιλήσει ο Αντώνης Τσάκωνας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στην Καστοριά, θα μιλήσει η Εφη Τσίγκα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ