Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 - 1η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11325

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Δε δίνει λύση η κυβέρνηση

ΣΕΛ.  9
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Προετοιμάζουν το νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων

ΣΕΛ.  7

Πλήγμα για εργαζόμενους - αγροτιά η ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας

ΚΚΕ: Είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ, των κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων, η φτωχή και μεσαία αγροτιά να αντιτάξουν κοινή αγωνιστική δράση για να αποτρέψουν τα χειρότερα, για να εμποδίσουν και να ανατρέψουν την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, τη στρατηγική της ΕΕ

Πανελλαδικό συλλαλητήριο έγινε χτες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, ενώ στη Βουλή σε συνεδρίαση της διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, με συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Αγροτική. Η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ είναι ένας ακόμα κρίκος της πολιτικής που προωθεί τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος. Θα φέρει απολύσεις, θα πλήξει καίρια τους μισθούς, τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην τράπεζα. Θα επιταχύνει τη συγκέντρωση της γης σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες που έχουν υποθηκευμένες τις περιουσίες τους θα βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο των μαζικών κατασχέσεων και του ξεκληρίσματος. Η διατροφή του λαού, όπως και η τροφοδότηση με πρώτες ύλες του κλάδου της μεταποίησης θα δεχθούν νέα πλήγματα. Οι κρατικοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις θα πουληθούν ή θα κλείσουν.


ΣΕΛ.  3

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ταξική αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς

Σε εξόρμηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» που μετά την 9μηνη ηρωική απεργία αντιμετωπίζουν την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, προχώρησαν χτες νωρίς το πρωί πλήθος εκπρόσωποι ταξικών σωματείων που βρέθηκαν στην πύλη του εργοστασίου.


ΣΕΛ.  11

Καραμπινάτη επέμβαση

Η κρίση στη Συρία εμφανίστηκε ως εσωτερικό πρόβλημα «δημοκρατίας». Αλλά είναι κρίκος στην αλυσίδα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, που ονομάστηκαν από τα αστικά επιτελεία και τους οπορτουνιστές «Αραβική Ανοιξη». Η πιο ξεφωνημένη περίπτωση είναι της Λιβύης. Οι ίδιοι οι αστοί ομολόγησαν ωμά την οργάνωση των αντικαθεστωτικών και του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Να θυμίσουμε ότι η ιμπεριαλιστική πολεμική επέμβαση στη Λιβύη έγινε στο όνομα αποκατάστασης της δημοκρατίας. Αλλά ο πόλεμος έγινε για τη μοιρασιά των υδρογονανθράκων στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Ακριβώς το ίδιο ζήτημα υπάρχει και πίσω από τη Συρία. Το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, οι δρόμοι μεταφοράς τους, το ποια μονοπώλια θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος. Προχτές ομολογήθηκε επίσημα η άμεση επέμβαση των ΗΠΑ, με τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα να υπογράφει διάταγμα για μεγαλύτερη στήριξη στους ενόπλους της λεγόμενης αντιπολίτευσης, με άμεση ανάμειξη της CIA στη χώρα, στα πρότυπα της Λιβύης. Η λεγόμενη συριακή αντιπολίτευση, που επιδιώκει την ανατροπή του καθεστώτος Ασαντ στη Συρία, είναι υποκινούμενη και χρηματοδοτούμενη και από κράτη όπως Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Τουρκία, η οποία τροφοδοτεί με όπλα τους Σύρους αντικαθεστωτικούς. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει εντολή για την εκκένωση της ελληνικής πρεσβείας στη Δαμασκό και την άμεση απομάκρυνση του προσωπικού της. Ταυτόχρονα, βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικοί σχεδιασμοί για την οργάνωση μιας μεγάλων διαστάσεων αποστολής για απομάκρυνση ξένων υπηκόων από τη Συρία με γέφυρα την Κύπρο. Στο «πρόβλημα Συρία» εμπλέκονται κράτη όπως Ρωσία, Κίνα, Ιράν, Ισραήλ. Ολα δείχνουν ότι οι ανταγωνιζόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δρομολογούν επικίνδυνες εξελίξεις, με ενδεχόμενο ανάφλεξης και απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής.



Τσακίζουν παροχές των Οργανισμών Κατοικίας - Εστίας

ΣΕΛ.  10
ΣΕΑΑΝ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑμΕΑ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα για τα επιδόματα

ΣΕΛ.  8
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

ΣΕΛ.  8
ΜΟΥΣΙΚΑ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Πολλά και χρονίζοντα προβλήματα

ΣΕΛ.  15
ΚΕΡΚΥΡΑ
Τρομοκρατικές απολύσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων

ΣΕΛ.  10
67 ΧΡΟΝΙΑ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Την Τρίτη η κινητοποίηση στην Ακρόπολη

Την Τρίτη 7 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. πραγματοποιείται η αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με αφορμή τη συμπλήρωση 67 χρόνων από το έγκλημα Αμερικανών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι με τη ρίψη των πυρηνικών βομβών.


ΣΕΛ.  8

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ