ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Νοέμβρη 2000
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάμε καλά, μπορούμε και θα πάμε καλύτερα

Συνέντευξη του Χρ. Κολοβού, γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ

«Φιλοδοξούμε να κάνουμε βήματα μπροστά, σταθερά, έχοντας στο πλευρό μας, όπως πάντα σε όλους τους μικρούς και μεγάλους μας αγώνες, τους φίλους και τους οπαδούς του ΚΚΕ, αλλά και ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων που στηρίζει τις ελπίδες του στη δράση του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί καθολικά μαζί μας». Τα παραπάνω δήλωσε στο «Ριζοσπάστη» ο Χρήστος Κολοβός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, συζητώντας για την πορεία της προσυνεδριακής δουλιάς στο χώρο του υπόλοιπου Αττικής. Παραθέτουμε στη συνέχεια τη συνέντευξη του Χρήστου Κολοβού.

- Πώς προχωράει η προσυνεδριακή διαδικασία στην περιοχή σας;

- Κάνουμε μια προσπάθεια οι προσυνεδριακές διαδικασίες να προχωρούν κανονικά και ταυτόχρονα οι Οργανώσεις μας να μην κλειστούν στα γραφεία, αλλά να υπάρξει συνέχεια στη δουλιά και τη δράση τους, σε όλα τα μέτωπα πάλης. Σε έναν βαθμό, ικανοποιητικό θα έλεγα, με δεδομένες τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν, αυτό το καταφέρνουμε.

Προχωράμε λοιπόν με βάση το πρόγραμμα που έχουμε καταλήξει, η αρχή του οποίου έγινε με τη δημοσίευση των Θέσεων. Διακινήσαμε τότε έναν μεγάλο αριθμό φύλλων του «Ριζοσπάστη» και αντίστοιχα Θέσεων, το μεγαλύτερο της τελευταίας δεκαετίας.

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος των συνελεύσεων των ΚΟΒ με την παρουσίαση των Θέσεων, έγιναν αρκετές συσκέψεις σε βασικές πόλεις και ετοιμάζονται και άλλες το επόμενο διάστημα, κύρια σε κλάδους δουλιάς και εργοστάσια της περιοχής. Ακόμα, πήραμε ορισμένα πρακτικά μέτρα - χωρίς πάντα να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα - ώστε τα στελέχη και τα κομματικά μέλη να μελετήσουν τις Θέσεις, θέλοντας να βοηθήσουμε και εκείνους τους συντρόφους που για διάφορους λόγους αδυνατούν ή δυσκολεύονται να διαβάσουν το κείμενο.

Κάνοντας έναν απολογισμό αυτού του πρώτου κύκλου προσυνεδριακής δουλιάς, θα έλεγα πως είναι ικανοποιητικός, υπάρχουν βέβαια ακόμα δυνατότητες παραπέρα βελτίωσης της δουλιάς μας, σε όλα τα επίπεδα, και προσπαθούμε γι' αυτό. Προσπαθούμε για ποιοτικό και ποσοτικό άλμα στη δουλιά που γίνεται μέσα στις γραμμές μας και παράλληλα στον κύκλο επιρροής και ακόμα πιο πλατιά, να ακουστεί η φωνή μας, οι Θέσεις της ΚΕ για το Συνέδριο να φτάσουν ευρύτερα στο λαό της περιοχής μας.

Ποιότητα προβληματισμού και διαλόγου

- Ποια είναι μέχρι τώρα η εικόνα από τη συζήτηση που εξελίσσεται; Οι σκέψεις, οι προβληματισμοί κινούνται στην κατεύθυνση των Θέσεων ή υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες; Το ρωτάμε αυτό γιατί σε ορισμένες εφημερίδες και άλλα ΜΜΕ προβάλλονται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία εκτιμούν ότι υπάρχει «κρίση στο ΚΚΕ».

- Κατ' αρχάς θα ήθελα να επισημάνω την ίδια την ύπαρξη ενός γόνιμου, δημιουργικού, ουσιαστικού προβληματισμού πάνω στις Θέσεις. Αυτό προκύπτει από τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις που έγιναν επί του κειμένου των Θέσεων σε όλα τα όργανα και στο 80% των ΚΟΒ. Πιστεύουμε ότι αυτή η ποιότητα προβληματισμού και διαλόγου θα υπάρξει και στις συνδιασκέψεις που ολοκληρώνονται στις 26 του Νοέμβρη. Θα ήθελα ακόμα να συμπληρώσω ότι μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει αρνητική ψήφος για τις Θέσεις. Γίνονται αποδεκτές, η συζήτηση διεξάγεται σε πολύ καλό κλίμα. Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι οπαδοί και οι φίλοι με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή εκτιμούν θετικά τη δράση του Κόμματος και τη δουλιά της ΚΕ, στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν από το 15ο Συνέδριο, προσεγγίζουν θετικά τις Θέσεις για το 16ο Συνέδριο.

Τώρα σε ό,τι αφορά στα ΜΜΕ, παρεμβαίνουν στην προσυνεδριακή διαδικασία με τρόπο απαράδεκτο. Διαστρεβλώνουν θέσεις και προτάσεις. Αποσιωπούν τις Θέσεις για το Συνέδριο. Κάνουν πολεμική επιπέδου «κουτσομπολιού». Χρησιμοποιούν τις απόψεις 3 ή 4 πρώην στελεχών, έχοντας την αυταπάτη ότι με αυτό τον τρόπο θα επηρεάσουν μέλη και ψηφοφόρους του Κόμματος, θα τα απογοητεύσουν, θα τα απομακρύνουν από το Κόμμα ή ότι θα το αναγκάσουν να αλλάξει πολιτική. Ετσι, εφευρίσκουν σενάρια περί κρίσης, τάσεων κ.ά. Αποδεικνύουν μόνο πως διαθέτουν καλπάζουσα φαντασία. Δε θα καταφέρουν τίποτε και ας μην υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Είμαστε απόλυτοι ως προς αυτό, γιατί είναι εκτίμηση που εδράζεται στην εικόνα που έχουμε από την εξέλιξη της προσυνεδριακής διαδικασίας. Τα μέλη, τα στελέχη, οι φίλοι του Κόμματος, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, είναι ικανοποιημένοι από την πολιτική μας. Και να προσθέσω ότι αυτή η εκτίμηση δεν προέρχεται μόνο από την υπερψήφιση των Θέσεων τώρα, είναι ένα συμπέρασμα που βγαίνει από τον απολογισμό των τεσσάρων προηγουμένων χρόνων.

Να υπερκαλύψουμε τα πλάνα μας

- Πού εστιάζεται ο προβληματισμός των κομματικών μελών; Τα ζητήματα που αφορούν στο Κόμμα, στο Μέτωπο, βρίσκονται στο κέντρο της συζήτησης και ποια είναι εκείνα τα ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν σε σχέση με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ;

- Είναι φυσικό, νομίζω, το γεγονός ότι η συζήτηση στρέφεται κυρίως γύρω από την πρόταση του Κόμματος για τη συγκρότηση του Μετώπου, σε συνδυασμό με τις διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις, την ποιότητα της δουλιάς της Κομματικής Οργάνωσης. Η πείρα από τη δουλιά μας στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν από το προηγούμενο Συνέδριο και η ιδιαίτερη προσπάθεια που έγινε τώρα αυτό το διάστημα με τις Θέσεις, σε ό,τι αφορά το Μέτωπο, βοήθησαν πάρα πολύ τα κομματικά μέλη, τα στελέχη να αφομοιώσουν καλύτερα την πρότασή μας.

Εγινε καλή συζήτηση στα όργανα και σε αρκετές ΚΟΒ για κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν στην προσπάθεια να κτιστεί το ΑΑΔΜ, όπως είναι ο καλύτερος προσανατολισμός και σχεδιασμός της δουλιάς της Κομματικής Οργάνωσης στην εργατική τάξη για ένα ισχυρό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο κίνημα νεολαίας. Ακόμα για την ικανότητα των οργάνων να ανοίγουμε δρόμους για την πιο αποτελεσματική δράση των ΚΟΒ.

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη συζήτηση είναι η ποιοτική αναβάθμιση της δουλιάς των Αχτιδικών και Νομαρχιακών Επιτροπών, η ικανότητα των στελεχών να λύνουμε προβλήματα άμεσα και αποτελεσματικά. Ακόμα η ισχυροποίηση της ΚΟ, ιδεολογικά, πολιτικά, ποσοτικά. Η παροχή μεγαλύτερης και ουσιαστικότερης βοήθειας στην ΚΝΕ κ.ά.

- Ποιους στόχους έχετε για τη συνέχεια της δράσης σας;

- Για το επόμενο διάστημα συγκεντρώνουμε την προσοχή μας στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει ακόμα για τη βαθύτερη κατανόηση των Θέσεων του Κόμματος. Να ολοκληρωθεί η εσωκομματική διαδικασία με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Να δυναμώσουμε το άνοιγμα της Οργάνωσης προς τα έξω. Ηδη οργανώνουμε συσκέψεις και βλέπουμε άλλες μορφές και τρόπους για να έρθουμε σε επαφή με εργαζόμενους, νεολαία κ.ά. Επιδιώκουμε να πάρουμε τη γνώμη από όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους που με τον άλφα ή βήτα τρόπο έχουμε συναντηθεί σε διάφορα μέτωπα πάλης, γνώμες που είναι σημαντικές για μας, χρήσιμες και θα βοηθήσουν στην καλυτέρευση της δουλιάς μας. Φιλοδοξούμε ακόμα να φτάσουμε στο Συνέδριο καλύπτοντας τα πλάνα που βάλαμε, δηλαδή: Ενταξη νέων μελών στο Κόμμα. Αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη». Υπερκάλυψη του αυξημένου πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης.

Στο χρονικό διάστημα που μένει έως το Συνέδριο, αλλά κύρια μετά το Συνέδριο, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ φιλοδοξούμε να κάνουμε βήματα μπροστά, σταθερά, έχοντας στο πλευρό μας, όπως πάντα, σε όλους τους μικρούς και μεγάλους μας αγώνες, τους φίλους και τους οπαδούς του ΚΚΕ, αλλά και ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων που στηρίζει τις ελπίδες του στη δράση του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί καθολικά μαζί μας. Θα μπορούσα να κλείσω λέγοντας: Πάμε καλά, μπορούμε καλύτερα και θα πάμε καλύτερα.

Εκδηλώσεις για την παρουσίαση των Θέσεων

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που προγραμματίζουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και έξω από τα σύνορα της χώρας, με θέμα την παρουσίαση των Θέσεων της ΚΕ του Κόμματος για το 16ο Συνέδριο. Συγκεκριμένα:

Το Σαββατοκύριακο

- Η Κομματική Οργάνωση Σκανδιναβίας οργανώνει συγκεντρώσεις για την παρουσίαση των Θέσεων της ΚΕ για το 16ο Συνέδριο του Κόμματος. Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο και ώρα 15.30 στην κοινότητα Ελλήνων στην Κοπεγχάγη. Την Κυριακή 12 Νοέμβρη και ώρα 12.30 στην κοινότητα του Μάλμοε. Την παρουσίαση θα κάνει ο Γραμματέας της ΝΕ Καριοφύλλης Χατζόπουλος.

- Η Κομματική Οργάνωση Αλιβερίου του ΚΚΕ καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου, σήμερα Σάββατοστις 7 το βράδυ, με θέμα: «Οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο».

- Οι Κομματικές Οργανώσεις του 7ου και του 1ου Διαμερίσματος της Α' Αχτίδας της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση για την παρουσίαση των Θέσεων του 16ου Συνεδρίου, αύριο Κυριακή, στις 11 το πρωί, στον κινηματογράφο «ΑΑΒΟΡΑ» (τέρμα Ιπποκράτους και Λ. Αλεξάνδρας). Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Η Κομματική Οργάνωση Λιβαδειάς του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - σύσκεψη, με θέμα: «Οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο», αύριο Κυριακή στις 11 π.μ, στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας. Την παρουσίαση θα κάνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Συγκέντρωση για την παρουσίαση των Θέσεων διοργανώνει η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ αύριο Κυριακή, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα της Νομαρχίας. Ομιλητής θα είναι ο Κ. Βουλγαρόπουλος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Η Κομματική Οργάνωση Καμινίων του ΚΚΕ διοργανώσει εκδήλωση για την παρουσίαση των θέσεων της ΚΕ για το 16ο συνέδριο. Η εκδήλωση θα γίνει, αύριο Κυριακή, στην ταβέρνα «Τηγανέλος», (Αγίου Ελευθερίου και Δωδεκανήσου) στα Καμίνια, στις 7.00 το βράδυ.

Τη Δευτέρα, 13/11

- Η ΚΟΒ Παγκρατίου του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση των Θέσεων, τη Δευτέρα, 13/11, στις 6 μ.μ., στα γραφεία της, Αριστάρχου 2, πλατεία Μεσολογγίου.

- Επίσης, τη Δευτέρα 13/11 οι ΚΟΒ Γλυφάδας του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη για την παρουσίαση των θέσεων, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της Εθνικής Αντίστασης (Σμύρνης 37) στην Τερψιθέα. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Σε σύσκεψη για την παρουσίαση των θέσεων καλεί τη Δευτέρα, 13/11, και η Κομματική Οργάνωση Ελληνικού του ΚΚΕ, στις 6.30μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΒ (Αθ. Διάκου 28). Θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Η ΚΟΒ Κουκακίου του ΚΚΕ καλεί στην παρουσίαση των θέσεων της ΚΕ του Κόμματος για το 16ο Συνέδριο, τη Δευτέρα 13/11, στις 6μ.μ., στα γραφεία της στην οδό Αν. Ζίννη 22.

- Η Κομματική Οργάνωση Ναυπάκτου του ΚΚΕ καλεί στη συγκέντρωση που διοργανώνει τη Δευτέρα, 13/11, στις 6.30μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπάκτου, για τη συζήτηση των θέσεων της ΚΕ του Κόμματος για το 16ο Συνέδριο.

Την Τρίτη, 14/11

- Εκδήλωση για την παρουσίαση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, για το 16ο Συνέδριο, πραγματοποιεί η ΚΟΒ εργατοϋπαλλήλων Θησείουτου ΚΚΕ, την Τρίτη, 14 Νοέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στα γραφεία της, Δημοφώντος και Φυλίδος 2 στο Θησείο.

Την Τετάρτη, 15/11

- Εκδήλωση με θέμα «Οι Θέσεις του ΚΚΕ και η πολιτική πρόταση συγκρότησης του Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιμονοπωλιακού - Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης» διοργανώνει η ΝΕ Μαγνησίας του Κόμματος, την Τετάρτη 15 Νοέμβρη. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου (2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος) και τις θέσεις του ΚΚΕ ενόψει του Συνεδρίου θα παρουσιάσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

- Η ΚΟΒ Ευόσμου του ΚΚΕ καλεί στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει για την παρουσίαση των θέσεων της ΚΕ του κόμματος την Τετάρτη 15 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο του Ευόσμου, Θεσσαλονίκης.

- Οι Κομματικές Οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ καλούν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν για την παρουσίαση των θέσεων, την Τετάρτη, 15/11, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Σμύρνης. Θα μιλήσει ο Αντώνης Σκυλλάκος μέλος της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτής.

Την Τρίτη, 21/11

- Η Κομματική Επιτροπή Αρκάδων Αθήνας του ΚΚΕ καλεί στη συγκέντρωση για την παρουσίαση των θέσεων, την Τρίτη 21 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΑ.

Αντίσταση στη νέα βαρβαρότητα

Παρέμβαση του Θεόδωρου ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ, φαρμακοποιού από την Πιερία, που έγινε κατά τη διάρκεια της δημόσιας παρουσίασης των Θέσεων της ΚΕ, στη Θεσσαλονίκη.

Διάβασα το κείμενο των Θέσεων. Υπάρχουν ικανοποιητικές αναλύσεις και για τα διεθνή γεγονότα, αλλά και για τα δικά μας, εδώ της χώρας μας.

Θα ήθελα να σχολιάσω και να σταθώ σε ορισμένα ζητήματα. Π.χ. την ΕΕ. Τελευταία ακούγονται ορισμένες απόψεις, να δεχτούμε την ΕΕ σαν μια πραγματικότητα. Η άποψή μου είναι πως όχι, είναι σωστή η θέση του ΚΚΕ. Αυτή τη στιγμή η ΕΕ είναι ένας υπερεθνικός οργανισμός προς όφελος και αποκλειστικά για το κεφάλαιο. Η εργατική τάξη, και όχι μόνο στην Ελλάδα, δε νομίζω ότι ωφελείται, άρα συνεπώς τι νόημα έχει η αποδοχή αυτής της πραγματικότητας.

Είναι της μόδας οι όροι Νέα Τάξη Πραγμάτων, Παγκοσμιοποίηση κλπ. Από το 1980 αρχίζει βαθμιαία η πολιτική του λιγότερου κράτους. Ποιο στόχο έχει η πολιτική του κεφαλαίου από το '80 μέχρι σήμερα, που υλοποιείται στο 100%; Την υπερεκμετάλλευση της εργατικής τάξης, το χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος και την κατάργηση του όποιου κράτους πρόνοιας υπήρχε. Η μη ύπαρξη του αντίπαλου δέους απελευθέρωσε τα χέρια του κεφαλαίου και η επίθεση πλέον στις δυνάμεις της εργασίας έχει φθάσει στο μάξιμουμ.

Σωστά λοιπόν το ΚΚΕ προτείνει την αντίσταση σ' αυτή τη νέα βαρβαρότητα, την οποία ορισμένοι ονόμασαν παγκοσμιοποίηση. Μα το κεφάλαιο ήταν πάντα παγκοσμιοποιημένο. Η ηγεμονία του κεφαλαίου σήμερα δεν είναι δεδομένη. Η ΕΕ τρεκλίζει. Οι Δανοί στο δημοψήφισμά τους αρνήθηκαν τη συμμετοχή στο ευρώ. Εμείς γιατί να τη δεχτούμε ως ΚΚΕ, ως Μέτωπο;

Για την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος: Κανείς μας δεν είναι ενάντια στην ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος, όμως ενότητα σε ποια βάση, σε ποια λογική; Οχι ενότητα για την ενότητα, γιατί αν δεχτούμε αυτή τη λογική θα οδηγηθούμε σε ένα συνδικαλιστικό κίνημα άνευρο και απολίτικο. Ενότητα ναι αλλά σε ποια βάση; Γιατί το κύριο είναι να έχουμε ένα συνδικαλιστικό κίνημα ρωμαλέο, δυναμικό, που θα μπορεί να παρέμβει στις εξελίξεις.

Για την οικοδόμηση του Μετώπου: Είναι πραγματικά μια δύσκολη υπόθεση. Δεν εξαρτάται μόνο από το ΠΓ ή την ΚΕ του ΚΚΕ. Αλλά και από την τελευταία ΚΟΒ, τον τελευταίο σύντροφο, που πρέπει να συμβάλει στην οικοδόμησή του. Ποιος πρέπει να είναι ο στόχος του Μετώπου; Σαφέστατα και ο πρώτος πρέπει να είναι η αντίσταση, η πάλη και τελικά η ανατροπή αυτού που ονομάσαμε παγκοσμιοποιημένη βαρβαρότητα. Και οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν μ' αυτό το στόχο, στη χώρα μας, είναι υπαρκτές και πολλές. Μπορούμε να τις βρούμε, να τις συναντήσουμε, να συνομιλήσουμε, να τις συσπειρώσουμε, αρκεί να δουλέψουμε βέβαια σ' αυτή την κατεύθυνση. Αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να είναι μόνον αυτό.

Συνθηματολογώντας θα έλεγα ότι στόχος του Μετώπου είναι η αντίσταση στα μονοπώλια, με στόχο τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό.

Να μεταφέρω κι ένα μήνυμα: Οι Θέσεις του ΚΚΕ στην Πιερία συζητιούνται, οι απόψεις του ΚΚΕ επίσης. Το ΚΚΕ δεν είναι καθόλου απομονωμένο. Αν κάτι συζητιέται και σήμερα είναι οι Θέσεις του ΚΚΕ, για τη Γιουγκοσλαβία, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ.


Του
Θεόδωρου ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ *

Συνέντευξη Τύπου στην Κοζάνη

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κοζάνης, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Τη συνέντευξη οργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ. Ο Σπύρος Χαλβατζής θα αναφερθεί στον προσυνεδριακό διάλογο, τις «Θέσεις» και την πορεία προς το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Θα αναφερθεί ακόμα στις σημερινές πολιτικές εξελίξεις και την αναγκαιότητα συγκρότησης του Λαϊκού Μετώπου πάλης.

- Η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση στα πλαίσια του διαλόγου εν όψει του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, με θέμα «Η ΔΕΗ που θέλουμε». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Νοέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας.

Τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για το θέμα της ΔΕΗ θα παρουσιάσει ο Νίκος Μπατιστάτος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ