ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 31 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Κινητοποίηση σήμερα στα διόδια όλης της χώρας

Από προηγούμενη κινητοποίηση των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ με αίτημα την κατάργηση όλων των διοδίων

Motion Team

Από προηγούμενη κινητοποίηση των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ με αίτημα την κατάργηση όλων των διοδίων
Στα διόδια σε όλη τη χώρα θα βρεθούν σήμερα, Σάββατο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ και με κινητοποίηση θα «ανοίξουν» τους σταθμούς απαντώντας στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που επιχειρεί να αντιμετωπίσει τη διαμαρτυρία και τη λαϊκή πάλη για την κατάργηση των διοδίων με ποινές φυλάκισης.

Στόχος της κινητοποίησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο αγώνας: «Για να καταργηθούν όλα τα διόδια. Να αποκρούσουμε την τρομοκρατία. Να βάλουμε τέλος στη ληστεία του λαού απ' την πλουτοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με διάταξη (άρθρο 143) του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών, που συζητείται στη Βουλή, επιβάλλεται ποινή φυλάκισης από 3 έως 6 μήνες σε όσους πραγματοποιούν κατάληψη στους σταθμούς διοδίων στους αυτοκινητόδρομους ή παρεμποδίζουν τη λειτουργία τους. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να θωρακίσει τα κέρδη των ιδιωτικών ομίλων που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους, με τις περιβόητες συμβάσεις που ψήφισαν από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., και να αποτρέψει όσους αγωνίζονται ενάντια στα χαράτσια, που αυξήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατά 400% έως και 500% σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι σε συνδυασμό του νέου νόμου με παλιότερες νομοθετικές ρυθμίσεις, όσοι αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι των διοδίων θα πρέπει σε διάστημα 15 ημερών, αφού λάβουν σχετική ειδοποίηση από τις ιδιωτικές κοινοπραξίες, να πληρώσουν το 20πλάσιο του τιμήματος. Στην αντίθετη περίπτωση οι κοινοπραξίες μπορούν να κινηθούν δικαστικά εναντίον τους. Επίσης, προβλέπεται αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας, καθώς και πρόστιμο 200 ευρώ.

Με ανακοίνωσή τους ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ, μεταξύ άλλων, τονίζουν:

«Οσο η ληστεία σε βάρος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων μεγαλώνει αυξάνοντας τα διόδια και τις τιμές τους, τόσο πιο προκλητικοί γίνονται. Τώρα η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ επιχειρεί με την καταστολή να αντιμετωπίσει τη διαμαρτυρία και λαϊκή πάλη για την κατάργηση των διοδίων. Εχουν καταθέσει τροπολογία στη Βουλή που προβλέπει ποινές φυλάκισης για όσους κλείνουν τα διόδια και βαριά πρόστιμα για όσους δεν τα πληρώνουν!

Κανείς δεν πρέπει να τους φοβηθεί. Αντίθετα, πρέπει να πεισμώσουμε και να τους απαντήσουμε με οργάνωση της πάλης μας, για να αποκρούσουμε τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και να την ανατρέψουμε. Να τους τιμωρήσουμε με την ψήφο μας στις εκλογές.

Προχωράμε πιο αποφασιστικά στην οργάνωση του αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς, στον κλάδο, στη συνοικία. Για να βάλουμε τέλος στις θυσίες για την κερδοφορία της πλουτοκρατίας, στην άγρια ληστεία που μας επιβάλλουν κυβέρνηση, μεγαλοκατασκευαστές με τα διόδια, με τα χαράτσια, με τα νέα φορολογικά βάρη που φέρνουν για να αυξήσουν ακόμα πιο πολύ τις φοροαπαλλαγές και τα προνόμια των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών που έχουν συσσωρεύσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια από την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Γι' αυτό εκβιάζουν και απειλούν το λαό με καταστροφή, αν δεν υποταχθούμε στα βάρβαρα μέτρα τους και στα ακόμα χειρότερα που θα φέρουν μετά τις εκλογές».

Συνεχίζεται το κυνήγι μεταναστών

Για τρίτη μέρα συνεχίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. κατά των μεταναστών. Χτες, έγιναν επιχειρήσεις σε Ομόνοια, έξω από την ΑΣΟΕΕ και τη Νομική, όπου βρίσκονται αλλοδαποί μικροπωλητές. Σύμφωνα με στοιχεία της ΓΑΔΑ, την Πέμπτη αστυνομικοί έκαναν ελέγχους σε 1.656 άτομα, από τα οποία οι 359 ήταν Ελληνες και 1.297 αλλοδαποί. Επίσης, προσήχθησαν για έλεγχο των εγγράφων τους 781 αλλοδαποί, καθώς και 30 Ελληνες για έλεγχο της ταυτότητάς τους. Οσοι αλλοδαποί πιάνονταν χωρίς έγγραφα παραμονής κρατήθηκαν για να απελαθούν.

Οσον αφορά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, σύμφωνα με δημοσιεύματα ένας υποψήφιος χώρος είναι το ανενεργό στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Κατσιμίδι Αττικής. Κατάλογο με ανενεργά στρατόπεδα που μπορούν να μετατραπούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών χωρίς χαρτιά έχει στείλει στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Πρόκειται για τα στρατόπεδα 3ης και 4ης Μοίρας «Νίκη» στην Ανατολική Αττική, το πρώην «2ο ΑΚΕΠ» στην Αυλίδα και εγκαταστάσεις στο Λέχαιο Κορινθίας, στην Κατερίνη και το Κουτσοπόδι Αργους.

Πικετοφορία ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών πραγματοποίησε χτες η Κομματική Οργάνωση Σκύδρας του ΚΚΕ, στην Πέλλα. Κάλεσε τον εργαζόμενο λαό να ξεσηκωθεί και με τον αγώνα του να ματαιώσει τα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ, που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τις τοπικές κοινωνίες που γειτνιάζουν με τα στρατόπεδα, να χτυπήσουν συνολικά τα δικαιώματα τόσο των ξένων, όσο και των ντόπιων εργαζόμενων, ξεκινώντας από το πιο αδύναμο κομμάτι τους, να φυλακίζουν μαζικά μετανάστες πρόσφυγες που θέλουν να πάνε σε άλλα κράτη της ΕΕ και είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμων Σκύδρας, Εδεσσας, Πέλλας, Αλμωπίας, του νομού Πέλλας, καλεί τους Δημάρχους του Νομού να συγκαλέσουν άμεσα τα Δημοτικά Συμβούλια, για να απορριφθούν τα κυβερνητικά σχέδια.

Στο Δήμο Βοΐου Κοζάνης συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Νεάπολης που έχουν αποκλείσει το στρατόπεδο «Πόρτη» που σχεδιάζεται να εγκατασταθεί το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών. Ενώ ξεσηκώνονται και οι κάτοικοι της Εράτυρας, μετά τις πληροφορίες πως και εκεί σχεδιάζεται η εγκατάσταση στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών. Το «στρατόπεδο» Εράτυρας, από το 2006 έχει παραχωρηθεί στον πρώην Δήμο Ασκίου κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και ήδη λειτουργούν στους χώρους τους εργαστήρια γούνας, γήπεδα κ.λπ.

Την αντίθεσή του στη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης εξέφρασε με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας στον Εβρο, ενώ αντιδράσεις έχουν ξεσηκωθεί και σε άλλους δήμους της Μακεδονίας και της Θράκης.

Αντιδράσεις αναμένονται από τους δήμους Ωρωπίων και Αχαρνών για το ενδεχόμενο δημιουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών στο Κατσιμίδι. Χτες αργά το απόγευμα, επρόκειτο να συνεδριάσει για το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών. Το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπίων θα συνεδριάσει τη Δευτέρα.

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΜΠΡΑΧΑΜΙ

ΠΕΤΥΧΑΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Μαζική παρέμβαση στη ΔΕΗ Μπραχαμίου πραγματοποίησαν χτες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Ηλιούπολης, στην οποία συμμετείχαν και μέλη της Επιτροπής Αγίου Δημητρίου και φορείς του Αλίμου, όπου πέτυχαν την επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια οικογενειών, ενώ κατέθεσαν και τους πληρωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, χωρίς το χαράτσι. Τα μέλη των επιτροπών και των φορέων κατήγγειλαν την προκλητική στάση της διεύθυνσης, η οποία σε προχτεσινή κινητοποίηση κατέβασε τα ρολά και δεν άφησε αντιπροσωπεία να μπει στο χώρο, ενώ χτες δεν εμφανίστηκε στο υποκατάστημα με την αιτιολογία ότι βρίσκεται σε σύσκεψη. Τα μέλη της επιτροπής τόνισαν ότι δεν τους τρομάζουν οι απειλές και ότι θα συνεχίσουν να παλεύουν και να οργανώνουν την πάλη ώστε να μη βυθιστεί καμία οικογένεια στο σκοτάδι.

Νέες κινητοποιήσεις

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Τη Δευτέρα 2 Απρίλη, στις 10 π.μ., συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΣΑ (οδός Μετσόβου) διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής.

ΑΙΓΑΛΕΩ: Την Τρίτη 3 Απρίλη, στις 10 π.μ., παρέμβαση στη ΔΕΗ διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής.

Διαμαρτυρία για μη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, αφού για δεύτερη φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος επικαλέστηκε κώλυμα προκειμένου να μην απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση του σχετικά με το ξεπούλημα και την οικοπεδοποίηση της περιοχής «Ερημίτης στην Κέρκυρα. Οπως επισήμανε «είναι κλασική περίπτωση φυγομαχίας» θυμίζοντας ότι την περιοχή αυτή -ιδιαίτερου φυσικού κάλους- «διαφύλαξαν από την οικοπεδοποίηση οι κάτοικοι της Κέρκυρας με τους αγώνες τους».

Κι άλλος νεκρός μετανάστης

Κι άλλος μετανάστης βρέθηκε νεκρός στον Εβρο. Αυτή τη φορά σε αγροτική περιοχή του Τυχερού Αλεξανδρούπολης, πτώμα ανδρός αφροασιατικής καταγωγής, ηλικίας 20 - 30 ετών, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Οσο δυσκολεύουν τα περάσματα, στην ΕΕ μέσω Εβρου (αποτέλεσμα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής ΕΕ/κυβερνήσεων), τόσο αυξάνονται οι θάνατοι απόκληρων του ιμπεριαλισμού από πνιγμό στο ποτάμι, κρύο, πείνα, εξάντληση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ