ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2012
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιμένουν στον αγώνα - Δυναμώνει η αλληλεγγύη

Οπλισμένοι με την πρόσφατη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης και τη σταθερή έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον απεργιακό τους αγώνα που σήμερα κλείνει τις 110 μέρες. Αυτή την ακούραστη και ασίγαστη επιμονή των χαλυβουργών να συνεχίζουν το σκληρό αγώνα που ξεκίνησαν εδώ και περίπου 3,5 μήνες και ανάβει φωτιές σε όλους τους χώρους εργασίας, δεν μπορεί να χωνέψει η εργοδοσία.

Ετσι και χτες οι μηχανισμοί της συνέχισαν τις προσπάθειες διάσπασης των εργαζομένων, όπως και στην προχθεσινή ΓΣ που, αφού έσπασαν τα μούτρα τους με την απόφαση συνέχισης και κλιμάκωσης, προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν περιφέροντας μια λευκή σελίδα με ονόματα εργαζομένων που είναι ενάντια στην απεργία! Συγκεκριμένοι, γνωστοί αλλά και απομονωμένοι άνθρωποι της εργοδοσίας από τους απεργούς επέμεναν και χτες να σπείρουν διχόνοιες στους εργαζόμενους με συκοφαντίες για το σωματείο και τον αγώνα των εργαζομένων. Προσπαθούσαν με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσουν σύγχυση στους εργαζόμενους και να τους πείσουν να υποκύψουν από τον περήφανο αγώνα που δίνουν.

Δυναμώνει η αλληλεγγύη

Εναν αγώνα όμως που δεν σταματά να στηρίζεται, να δυναμώνει και να ανανεώνεται από την έκφραση της πλέον πρωτόγνωρης αλληλεγγύης και συμπαράστασης που κάθε μέρα στην πύλη του εργοστασίου φτάνει μαζί με τη δήλωση ότι δεν πρόκειται να σταματήσει.

Χτες, από το πρωί, απλοί άνθρωποι έφταναν με σακούλες γεμάτες κρέας στο χέρι και λίγο κρασί για να τα παραδώσουν στους απεργούς, ώστε να γιορτάσουν τη χτεσινή ημέρα της Τσικνοπέμπτης. Και πραγματικά οι ψησταριές των απεργών από το απόγευμα δε σταμάτησαν να ψήνουν.

Συγκινητική και η επιστολή του σωματείου εργαζομένων στην επιχείρηση μετάλλου ΒΙΟΜΕΚ στην Εύβοια, που τα 23 μέλη της μετά τα 100 ευρώ που έστειλαν τον περασμένο μήνα, για το μήνα Φλεβάρη αποφάσισαν να δώσουν τις 11 κούτες γάλα που δικαιούνται.

Στο εργοστάσιο βρέθηκαν και εκπρόσωποι του «Αιγινήτειου» νοσοκομείου με 250 ευρώ που έδωσαν με απόφαση της ίδιας της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, καθώς η πλειοψηφία του σωματείου ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ είχε αρνηθεί προηγουμένως την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για οικονομική ενίσχυση των απεργών χαλυβουργών.

Την έμπρακτη και με κάθε τρόπο αλληλεγγύη και συμπαράσταση εξέφρασε στους απεργούς εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ιατρών Επισκεπτών που βρέθηκε στο χώρο και μετέφερε την απόφαση του συνδικαλιστικού οργάνου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ