ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Πολύμορφη δράση σε όλη τη χώρα

Ολοένα και πιο μαζικό χαρακτήρα παίρνει η οργανωμένη άρνηση του εργαζόμενου λαού και των λαϊκών στρωμάτων να πληρώσουν τα χαράτσια της κυβέρνησης για τα ακίνητα που φτάνουν στα σπίτια με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συσπειρώνονται στις Λαϊκές Επιτροπές που δρουν σε εργατογειτονιές και λαϊκές συνοικίες όλης της χώρας και καθημερινά προχωρούν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις.

Χτες το πρωί, η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας και ωριαίο αποκλεισμό των ταμείων του καταστήματος της ΔΕΗ στην οδό Πόντου στην Καλαμαριά. Απαίτησαν να μην κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα σε κανένα εργατικό λαϊκό σπίτι, σε καμία οικογένεια που αρνείται να πληρώσει το χαράτσι, να μην κόψει το ρεύμα σε κανέναν άνεργο, χαμηλόμισθο και χαμηλοσυνταξιούχο που αδυνατεί να πληρώσει ούτε το ρεύμα.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποίησε η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας - Τριανδρίας στο κατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Παπαναστασίου.

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή Ανέργων που στήθηκε και δρα στο πλαίσιο της Λαϊκής Επιτροπής του Ε' Διαμερίσματος, πραγματοποίησε δυναμική κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ της Παπαναστασίου.

Την Παρασκευή 11 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, οι Λαϊκές Επιτροπές Ευόσμου - Κορδελιού, Αμπελοκήπων, Αγίου Παύλου, Πολίχνης, Συκεών, Καλαμαριάς, Τούμπας - Τριανδρίας και Ε' Διαμερίσματος, προγραμματίζουν κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Εθνικής Αμύνης.

Στις εργατικές κατοικίες Κοζάνης

Την απόφασή τους να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτηση που νιώθουν από τα αλλεπάλληλα χαράτσια και τα κύματα αντιλαϊκών-αντεργατικών μέτρων που καθημερινά επιβάλλονται, σε συνειδητή άρνηση πληρωμής, μαζική απειθαρχία και αποφασιστική αντίσταση, δηλώνουν οι εργατοοικογένειες που ζουν στις εργατικές κατοικίες της ΖΕΠ στην Κοζάνη.

Μέσα από μαζική συνέλευση που πραγματοποίησαν την Κυριακή, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Ετσι σήμερα Τρίτη από τις 7 έως τις 9 το πρωί θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, και θα πραγματοποιήσουν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειάρχη, απαιτώντας από την Περιφέρεια να πάρει θέση ενάντια στα χαράτσια και να απαιτήσει την κατάργησή τους. Στη συνέχεια, στις 10 το πρωί θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΥΑΚ αντιδρώντας στην απόφαση της Δημοτικής Επιχείρησης να κόψει το νερό και τη θέρμανση σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.

Αύριο Τετάρτη στις 10 π.μ. θα συμμετέχουν στην προγραμματισμένη συμβολική κατάληψη και παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΥΑΚ, που οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Κοζάνης.

Σε Στερεά - Εύβοια και Θεσσαλία

«Δεν έχουμε, δεν θέλουμε, δεν πληρώνουμε. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Με αυτό το σύνθημα οι Λαϊκές Επιτροπές σε Στερεά και Εύβοια διοργανώνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας με στόχο οι εργαζόμενοι να εναντιωθούν στην αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, να μην πληρώσουν τα χαράτσια και να μη διακοπεί η παροχή ρεύματος σε κανένα λαϊκό νοικοκυριό, σε κανέναν άνεργο.

Σε αυτή την κατεύθυνση αύριο το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Θήβας πραγματοποιεί παράσταση - διαμαρτυρία στην τοπική ΔΕΥΑ ενάντια στα χαράτσια των εργατικών κατοικιών της περιοχής. Αντίστοιχα, συγκεντρώσεις ενάντια στα χαράτσια διοργανώνουν έξω από το κτίριο της ΔΕΗ την Πέμπτη το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Αμφισσας και η Λαϊκή Επιτροπή Αιδηψού το πρωί της Παρασκευής.

Στο μεταξύ, σε ανοιχτή συνέλευση καλεί η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Ιπποκράτη Λάρισας, τους κατοίκους της συνοικίας, μεθαύριο, Πέμπτη, στις 6 μ.μ., στο 27ο Δημοτικό Σχολείο, στην αίθουσα του γυμναστηρίου. Στην συνέλευση θα συζητηθεί η οργάνωση της μαζικής άρνησης πληρωμής των χαρατσιών της κυβέρνησης, αλλά και η υπεράσπιση κάθε λαϊκής οικογένειας στην οποία θα επιχειρήσουν να κόψουν το ρεύμα ή να κάνουν κατάσχεση.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ολοι μεθαύριο στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια

Eurokinissi

Επί ποδός βρίσκονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, με στόχο οι κινητοποιήσεις που διοργανώνουν την Πέμπτη, 10 Νοέμβρη, με κορυφαίο το συλλαλητήριο της Αθήνας στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια, να δώσουν βροντερή απάντηση στο μαύρο μέτωπο της αστικής τάξης, οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους να χαλάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια των μονοπωλίων, να παρέμβουν αποφασιστικά στις εξελίξεις. Σε αυτή την κατεύθυνση οι ταξικές δυνάμεις απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής, για να πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας από χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, από τους αυτοαπασχολούμενους και νεολαίους, από γυναίκες και συνταξιούχους. Να σταλεί καθολικό μήνυμα: Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας.

Προετοιμάζοντας το συλλαλητήριο της Αθήνας, στελέχη του ΠΑΜΕ περιοδεύουν από σήμερα σε χώρους δουλειάς και μιλούν σε συσκέψεις και συγκεντρώσεις.

Συγκεκριμένα εξορμήσεις, όπου θα μιλήσουν μέλη της ΕΓ του ΠΑΜΕ, θα γίνουν: Στο εργοστάσιο τροφίμων «Κατσέλης» σήμερα Τρίτη 8 Νοέμβρη στις 10 π.μ. ο Δήμος Κουμπούρης. Στο ξενοδοχείο «Κάραβελ» σήμερα Τρίτη 8 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι ο Χρήστος Κατσώτης. Σε εργοστάσια Τύπου - Χάρτου στα Σπάτα και στο Χαϊδάρι σήμερα Τρίτη 8 Νοέμβρη ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Στο «Praktiker» Ταύρου αύριο Τετάρτη 9 Νοέμβρη στις 10 π.μ. ο Αλέκος Αρβανιτίδης. Στο εργοστάσιο τροφίμων «Κανάκης» αύριο Τετάρτη 9 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ. ο Γιώργος Πέρρος. Στο εργοστάσιο της «Media Strom» αύριο Τετάρτη 9 Νοέμβρη στις 11 π.μ. ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Στο εργοστάσιο μετάλλου «Καούσης» αύριο Τετάρτη 9 Νοέμβρη στις 11.30 π.μ. ο Θοδωρής Κούτρας. Σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο αύριο Τετάρτη 9 Νοέμβρη στη 1.30 μ.μ. ο Βασίλης Πετρόπουλος. Στο εργοστάσιο τροφίμων «TASTY» την Πέμπτη 10 Νοέμβρη στις 10 π.μ. ο Γιώργος Πέρρος. Στο συνεταιρισμό φαρμάκου (ΣΥΝΦΑ) Αλίμου την Πέμπτη 10 Νοέμβρη στις 11 π.μ. ο Γιώργος Σκιαδιώτης.

Κινητοποιήσεις από σήμερα

Τη σκυτάλη των λαϊκών κινητοποιήσεων παίρνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στη Χίο με συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 6.30 μ.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς και στη Λευκάδα στις 6 μ.μ. στον Αγιο Μηνά. Την Παρασκευή 11 Νοέμβρη θα γίνει κινητοποίηση στην Κω στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Κάλεσμα του ΜΑΣ

Να απαντήσουν ακόμα πιο αποφασιστικά και μαζικά, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, απαιτώντας «Κάτω η μαύρη κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Αποδέσμευση από την ΕΕ, να διαγραφεί το χρέος μονομερώς με εξουσία του λαού» καλεί φοιτητές και σπουδαστές το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Σε ανακοίνωσή του για τις πολιτικές εξελίξεις το ΜΑΣ μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αποδεικνύει ένα πράγμα.

Φοβούνται τους αγώνες του λαού μας, της εργατικής τάξης, της νεολαίας.

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ συμμάχησαν γιατί τρέμουν το ταξικό εργατικό κίνημα, τρέμουν τον εχθρό λαό. Η πλουτοκρατία και τα κόμματά της καιρό τώρα έχουν φτιάξει τη μαύρη συμμαχία τους. Καιρό τώρα ήταν αρραβωνιασμένοι, τώρα βάλανε στεφάνι!

Στόχος τους δεν είναι να σώσουν το λαό, αλλά να τον υποτάξουν για να τον οδηγήσουν στο ακόμα μεγαλύτερο σφαγείο της δανειακής σύμβασης και των μνημονίων της χρεοκοπίας.

Η νέα κυβέρνηση του μαύρου μετώπου δεν πρέπει να κερδίσει χρόνο. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ψηφίσουν τη συμφωνία πτώχευσης της ζωής και να μας δεσμεύσουν για άλλα 20 χρόνια. Να γίνουν τώρα εκλογές.

Παλεύουμε για την πλήρη αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ - ΝΑΤΟ. Δε συμβαδίζει η φιλολαϊκή ανάπτυξη με την παραμονή στη συμμαχία των λύκων.

Κάθε φοιτητής και σπουδαστής να πάρει τη θέση του στην πάλη.

Επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του.

Οργανωνόμαστε και φτιάχνουμε τη δική μας συμμαχία.

Αντεπίθεση με κίνημα μαζικό, οργανωμένο, περιφρουρημένο.

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Πρωτοστατούμε ώστε τα ΑΕΙ και ΤΕΙ να γίνουν κάστρα αντίστασης στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Φτιάχνουμε επιτροπές σε κάθε σύλλογο, έτος, εξάμηνο. Ζωντανεύουμε τους συλλόγους, απομονώνουμε τους φοιτητοπατέρες.

Ηρθε η δική μας ώρα! Να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις:

Μαζί με τους εργάτες και το ΠΑΜΕ. Μαζί με τους φτωχούς αγρότες και την ΠΑΣΥ, τους μικρούς μαγαζάτορες και την ΠΑΣΕΒΕ, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και την ΟΓΕ. Μαζί με τις λαϊκές επιτροπές σε κάθε γειτονιά.

Μαζί με τους μαθητές και τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων.

Μαζί με τους καθηγητές που δε συμβιβάζονται με τη σημερινή κατάσταση...».

ΝΑΟΥΣΑ
Συλλαλητήριο ενάντια στα χαράτσια

Συλλαλητήριο ενάντια στα χαράτσια διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας την Παρασκευή 11 Νοέμβρη στις 11 το πρωί στην πλατεία Καρατάσου και στη συνέχεια αποκλεισμό της ΔΕΗ. Για την επιτυχία του συλλαλητηρίου το ΕΚ Νάουσας έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Σε κλείσιμο των καταστημάτων από τις 11 το πρωί καλεί τους ΕΒΕ η Επιτροπή Αγώνα αυτοαπασχολούμενων. Στο κάλεσμά του το ΕΚ Νάουσας σημειώνει: «Κανένας εργάτης στη δουλειά, κανένας αγρότης στο χωράφι, κανένας δημόσιος υπάλληλος στο γραφείο, κανένας μαθητής στο θρανίο και κανένας εκπαιδευτικός στην έδρα. Να κλείσουν όλα τα μαγαζιά. Καλούμε σε απειθαρχία στα χαράτσια, στους αντιλαϊκούς νόμους, στην πολιτική που μας οδήγησε στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

ΔΕΗ
Εκοψε το ρεύμα σε 5μελή οικογένεια μεταναστών

Μαζική παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα, στην οδό Αριστείδου, πραγματοποίησαν χτες το πρωί εκπρόσωποι των κλαδικών συνδικάτων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής και των Εμποροϋπαλλήλων, καθώς και επιχειρησιακών σωματείων, απαιτώντας την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε 5μελή οικογένεια μεταναστών από την Αλβανία. Η διευθύντρια με την οποία συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι των σωματείων δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα στην επανασύνδεση του ρεύματος. Σημειώνεται ότι ο πατέρας της οικογένειας είναι οικοδόμος και είναι εδώ και πολύ καιρό άνεργος, ενώ η μητέρα δούλευε σε επισιτιστική επιχείρηση από την οποία απολύθηκε τον περασμένο Αύγουστο και ο εργοδότης της οφείλει δεδουλευμένα τριών μηνών.

Τα συλλαλητήρια της Πέμπτης
  • Αθήνα: 6 μ.μ., Ομόνοια
  • Κατερίνη: 6.30 μ.μ., πλατάνι - συντριβάνι
  • Αλεξανδρούπολη: 6 μ.μ., στο Δημαρχείο
  • Ξάνθη: 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
  • Κομοτηνή: 6 μ.μ., κεντρική πλατεία
  • Καβάλα: 6 μ.μ., κεντρική πλατεία
  • Δράμα: 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
  • Βέροια: 6 μ.μ., πλατεία Ωρολογίου
  • Νάουσα: 6,30 μ.μ., πικετοφορία
  • Αγρίνιο: 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
  • Λαμία: στις 6.30 μ.μ. πλατεία Πάρκου
  • Αμφισσα: 6.30 μ.μ., πλατεία Λαού
  • Αλιβέρι: 6.30 μ.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης
  • Ιστιαία : 6 μ.μ. κεντρική πλατεία
  • Ηράκλειο: 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας
  • Ρόδος: 6 μ.μ., Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  • Κεφαλονιά: 7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο
  • Σάμος: 6 μ.μ. πλατεία Καρλοβάσου
  • Αρτα: 7 μ.μ. πλατεία Κιλκίς
  • Μεσολόγγι: 6.30 μ.μ. κεντρική πλατεία
Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας

Για το συλλαλητήριο της Αθήνας έχουν οριστεί στις 5.30 μ.μ. οι εξής προσυγκεντρώσεις:

  • ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ: Σωματεία, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Οικοδόμων, μεταφορών, ηλεκτρολόγων, δημόσιας και ιδιωτικής υγείας, ξύλου, χρηματοπιστωτικού, επισιτισμού - ξενοδοχείων, τηλεπικοινωνιών, εμπορίου, καλλιτεχνών, ιδιωτικών υπαλλήλων, ΜΜΕ, λογιστών, καθαριστών -στριών, ΟΤΑ και δημόσιου τομέα, η ΠΑΣΕΒΕ, Μεσογείων.
  • ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ: Σωματεία και εργαζόμενοι: Τροφίμων, φαρμάκου, τύπου και χάρτου, ενέργειας, μετάλλου, ιματισμού.
  • ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ: Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Δυτικού, Βόρειου Τομέα και Θριασίου.
  • ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (πρ. ΚΟΤΖΙΑ): Σωματεία και μαζικοί φορείς: Συνταξιούχων, Νότιου Τομέα, Πειραιά.
  • ΧΑΥΤΕΙΑ: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και εκπαιδευτικοί.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ