ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Νοέμβρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ
Προσπάθεια συκοφάντησης και εκφοβισμού του λαού

Με αθλιότητες και σε πλήρη συντονισμό, απειλούν όποιον αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική

Να συκοφαντήσουν τις λαϊκές αντιδράσεις που εκφράστηκαν στις παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη και να επιτεθούν με τρομοκρατία και απειλές στο λαό, επιχείρησαν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, αξιοποιώντας γι' αυτό το σκοπό αντιδραστικούς θύλακες και ομάδες που τρέφονται από την κυρίαρχη πολιτική, δεν εκφράζουν τα λαϊκά συμφέροντα και δρουν ενάντια σε αυτά, για δικούς τους σκοπούς.

Ταυτίζοντας τους χιλιάδες που την περασμένη Παρασκευή διαδήλωσαν την αγανάκτησή τους για την κυρίαρχη πολιτική, με τις διάφορες εθνικιστικές και άλλες ομάδες που επιτέθηκαν με χυδαίες εκφράσεις στον ίδιο και σε αντιπροσώπους της κυβέρνησης που παραβρέθηκαν στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, σημείωσε σε γραπτή του ανακοίνωση ότι «υπάρχει καθαρό όριο ανάμεσα σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε μια κοινωνική οργάνωση χωρίς κανόνες, χωρίς δημοκρατικό υπόβαθρο» και συμπλήρωσε ότι η πλειοψηφία δε μετριέται «με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας», αλλά «με τις εκλογές που, με βάση το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια».

Με άλλα λόγια, συνέστησε στο λαό να κάτσει στα αυγά του και να μη διαμαρτύρεται για την πολιτική που τσακίζει τη ζωή του, αλλά να περιμένει τις επόμενες εκλογές για να εκφράσει τη γνώμη του, με την απειλή ότι σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει η «ευνομούμενη πολιτεία». Ο ίδιος, συνδράμοντας την κυρίαρχη προπαγανδιστική γραμμή, ισχυρίστηκε ότι η απόφαση της συνόδου της ΕΕ, που προβλέπει την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας με νέα βάρη στο λαό, «έχει χρήσιμα στοιχεία, τα οποία πρέπει να εκμεταλλευθούμε».

Στο διά ταύτα κάλεσε «να συστρατευθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση, έτσι ώστε να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από δουλείες και επιταγές τρίτων», σαν να μην είναι τα αντιλαϊκά μέτρα επιλογή της κυβέρνησης και της ντόπιας πλουτοκρατίας, αλλά επιβουλές «ξένων» δυνάμεων, που κρατούν τη χώρα υπό κηδεμονία.

Να εμφανίσει σαν «μειοψηφίες» όσους αντιδρούν στην πολιτική της, επιχείρησε και η κυβέρνηση, με αφορμή τις διαμαρτυρίες στις παρελάσεις, τρομοκρατώντας ταυτόχρονα το λαό με τον κίνδυνο της δήθεν «εκτροπής». Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «απόπειρα εκτροπής από τους δημοκρατικούς θεσμούς», κάτι που επανέλαβε και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κ. Παπούλια, μετά την αποχώρηση του τελευταίου από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Την ίδια μέρα, μιλώντας σε εκδήλωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Κρήτη, έκανε λόγο για «κάποιους ελάχιστους» και ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για «αυταρχικές συμπεριφορές που τραυματίζουν τις δημοκρατικές παραδόσεις και επιχειρούν να διαιρέσουν το λαό».

Απειλούν με «εκτροπή»!

Την απειλή της εκτροπής επανέλαβε και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για καλοδουλεμένη προπαγάνδα των αστικών επιτελείων για να φοβηθεί ο λαός και να κάτσει σπίτι του ή να ενσωματωθεί σε «αντιδράσεις» βολικές για το σύστημα. Οπως είπε, «μια μειοψηφία εκτροπής επιμένει στην εθνικά και κοινωνικά επιζήμια στάση της». Προσφέροντας χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση να επιτεθεί με συκοφαντίες στο λαό, ο Α. Σαμαράς δήλωσε για τις αντιδράσεις στις παρελάσεις ότι «αμαύρωσαν την εικόνα όλων των Ελλήνων», κάνοντας λόγο για «ολέθριο τρόπο αντίδρασης σε μια ολέθρια πολιτική».

Χυδαιότερος όλων ο ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος συνδέει τις αντιδράσεις με «κόμματα που προσπαθούν να επιβάλουν το χάος», με «πολιτικές ηγεσίες που δεν θέλουν να συνεργαστούν», με «απεργίες που διαδέχονται η μία την άλλη», με «όργανα της τάξης που αντί να επιβάλλουν την τάξη, τους επιβάλλεται η αταξία», για να καταλήξει σε έναν ωμό εκβιασμό σε βάρος του λαού, αναφέροντας ότι «η πολιτική αλλαγή είναι απολύτως επιβεβλημένη ή θα γίνει εκουσίως από τους κρατούντες ή μετά από κοινωνική έκρηξη, ουχί, δυστυχώς, αναιμάκτως»! Πρόκειται για καραμπινάτη και συνειδητή απόπειρα τρομοκράτησης του λαού, όμοια με αυτή που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Ο επικίνδυνος ρόλος του ΛΑ.Ο.Σ. επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι οι εθνικιστικές ομάδες που πρωτοστατούν σε συνθήματα όπως «προδότες» και «οι 300 στο Γουδή», που ακούστηκαν και στις παρελάσεις, ανήκουν στον ίδιο ιδεολογικό χώρο με το κόμμα του Καρατζαφέρη. Επίσης, είναι ο ίδιος που σε ομιλίες και παρεμβάσεις του μνημονεύει το Γουδή, θέλοντας να αποπροσανατολίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για την κυρίαρχη πολιτική και να την εκτονώσει ανώδυνα για το σύστημα. Τις αντιδράσεις που ο ίδιος υποδαυλίζει, ο ΛΑ.Ο.Σ. τις χαρακτηρίζει τώρα «αθλιότητες», «ασχήμιες» και «πρόβα τζενεράλε για τα χειρότερα», καλώντας την κυβέρνηση να οξύνει την καταστολή, αφού η «λοιδορία προς το πρόσωπο του Πρόεδρου της Δημοκρατίας (...) μέρος του σχεδίου της ανατροπής του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος».

Καημός για την «κοινωνική συνοχή»

Τα ΜΜΕ επέκρινε στις ανακοινώσεις του ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «απόπειρα διαστρέβλωσης της αλήθειας», αφού - όπως καταγγέλλει - επιχείρησαν «να εμφανίσουν την αυθόρμητη και δίκαιη οργή του λαού και της νεολαίας μας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική (...) ως οργανωμένο σχέδιο μειοψηφιών με στόχο την κατάλυση της δημοκρατίας». Ο ίδιος ήρθε στη συνέχεια να δείξει το δρόμο της εντός του συστήματος εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας, φοβούμενος προφανώς τη ριζοσπαστικοποίησή της, με τον Α. Τσίπρα να ζητάει πρωτοβουλίες από τον Κ. Παπούλια, «για να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή και την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας».

Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜ.ΑΡ. σημειώνει ότι είναι «δικαιολογημένη η αγανάκτηση των πολιτών και δημοκρατικό δικαίωμα οι διαδηλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής», όμως «αυτό είναι διαφορετικό από το να εμποδίζεται η παρέλαση», καθώς τέτοιες ενέργειες «τραυματίζουν τη δημόσια εικόνα της χώρας» και «μόνον οι εχθροί μας θα μας ήθελαν σήμερα διχασμένους». «Εξευτελισμό της χώρας» θεωρεί τις λαϊκές αντιδράσεις στην κυρίαρχη πολιτική η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ., Ντ. Μπακογιάννη, διεκδικώντας και αυτή αναβαθμισμένο ρόλο στη συκοφάντηση και την καταστολή του λαού.

ΛΑ.(γ)Ο.Σ. αντιδραστικών εξελίξεων

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., του κόμματος που οδύρεται απ' την περασμένη Παρασκευή για τον κίνδυνο της «εκτροπής», παρουσιάζοντας τις λαϊκές αντιδράσεις στη διάρκεια των παρελάσεων σαν προσπάθεια κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος, επισκέφτηκε ανήμερα της 28ης Οκτώβρη το σπίτι του δικτάτορα Μεταξά για να αποτίσει φόρο τιμής στον άνθρωπο που το όνομά του έγινε συνώνυμο της αντίδρασης, του αντικομμουνισμού, της καταστολής του λαϊκού κινήματος. Ο ΛΑ.Ο.Σ. οδύρεται για τους κινδύνους που τάχα διατρέχει η δημοκρατία απ' τον ίδιο το λαό που εκφράζει μαζικά την οργή του και το δίκιο του, όταν ο ίδιος αποτίει φόρο τιμής στον Παττακό, στον Παπαδόπουλο και άλλους, έχοντας διαχρονικά σχέσεις με τον τέως βασιλιά και υμνητές της χούντας.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. «κοπανιέται» για τα όσα συνέβησαν στις παρελάσεις, όταν άνθρωποι του ίδιου αντιδραστικού φυράματος, θύλακες και ομάδες με τον ίδιο ιδεολογικό προσανατολισμό, εκτονώνονταν στην πλατεία Συντάγματος και αλλού, με συνθήματα όπως «κλέφτες» και «οι 300 στην κρεμάλα - στο Γουδή». Αυτοί πρωτοστάτησαν και την Παρασκευή με τα ίδια συνθήματα στις παρελάσεις, για να δώσουν πάτημα συκοφάντησης της λαϊκής αγανάκτησης για την κυρίαρχη πολιτική. Ο ίδιος ο Γ. Καρατζαφέρης τον τελευταίο καιρό επικαλείται το Γουδή, σε μια προσπάθεια να ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή και να αποπροσανατολιστεί ο λαός από τη φιλομονοπωλιακή πολιτική που εχθρεύεται τα δικαιώματά του και την οποία ο ΛΑ.Ο.Σ. συνυπηρετεί με τα άλλα αστικά κόμματα.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. κόμμα αντιδραστικό, αντικομμουνιστικό, προσηλωμένο στην υπεράσπιση των συμφερόντων της άρχουσας τάξης, με ταξικό μίσος απέναντι στην εργατική τάξη, το κίνημά της και τους αγώνες του, προσαρμόζει κατάλληλα τη ρητορεία του για να ξεγελάει το λαό και να χειραγωγεί την οργή του. Είναι κόμμα της προβοκάτσιας απέναντι στο λαό και στο κίνημα, όπως είχε κάνει και με τη μεγάλη απεργία στις 5 Μάη 2010, όταν άνθρωποι του δικού του χώρου καλούσαν το λαό να κάνει «ντου» στη Βουλή και την ίδια ώρα ο Γ. Καρατζαφέρης κατηγορούσε το ΚΚΕ ότι πρωτοστατούσε στην «έφοδο στο Κοινοβούλιο». Η δημοκρατία που υπερασπίζεται είναι του κεφαλαίου και θέλει το λαό και το κίνημα στο «γύψο». Εκεί συναντιέται με το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, επιδιώκοντας να αναβαθμίσει το ρόλο του σε βάρος του λαού, υπέρ της πλουτοκρατίας.


Β. Π.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
  • Σύσκεψη - συζήτηση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ» διοργανώνει αύριο Τετάρτη 2/11, στις 6 μ.μ., η ΚΟ Αμφιάλης του ΚΚΕ. Η σύσκεψη θα γίνει στο Γ' ΚΑΠΗ Κερατσινίου (Διον. Αεροπαγίτου 16 και Τσαλδάρη). Θα μιλήσει ο Ν. Μαυροκέφαλος Γραμματέας της ΝΕ Πειραιά του ΚΚΕ.
  • Την Πέμπτη 3/11, στις 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Την Πέμπτη 03/11, στις 10 π.μ., σε συγκέντρωση εργαζομένων στο υπουργείο Υγείας (οδός Αριστοτέλους) θα μιλήσει ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ.
  • Την Κυριακή 6/11, στις 11.30 π.μ., στο Δημαρχείο Πεύκης (αίθουσα Μ. Αναγνωστάκη) η ΚΟΒ Πεύκης της ΝΟ Βόρειου Τομέα διοργανώνει συγκέντρωση με θέμα: «Η προοπτική του λαϊκού κινήματος και η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο γραμματέας της ΝΟ Βόρειου Τομέα της ΚΟ Αττικής, Π. Παπαγεωργόπουλος.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ