ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 2η έκδοση
Σελ. /32
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Συνεχίζουν! Δε σκύβουν το κεφάλι οι μαθητές!
  • Δίνουν το «παρών» σήμερα στις απεργιακές συγκεντρώσεις (στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια)
  • Συνεχίζουν καταλήψεις και τοπικές κινητοποιήσεις
  • Την Κυριακή προχωρούν σε πανελλαδικό συντονισμό

MotionTeam

Στους δρόμους βγαίνουν και σήμερα οι μαθητές που συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Στην Αθήνα, το Συντονιστικό τους καλεί στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια.

Με καταλήψεις, τοπικές κινητοποιήσεις, γενικές συνελεύσεις, συγκρότηση συντονιστικών, οι μαθητές οργανώνουν τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική που τους στερεί ανοιχτά το δικαίωμα στη μόρφωση.

Κινητοποιήσεις με πορείες, συγκεντρώσεις και ενημέρωση των εργαζομένων για την κατάσταση στα σχολεία και τα αιτήματά τους πραγματοποίησαν οι μαθητές χτες στο κέντρο της Αθήνας, στη Λένορμαν, στο Περιστέρι, στα Α. Λιόσια, στους Αγ. Αναργύρους, στη Λάρισα, στη Σπάρτη και αλλού.

Στο μεταξύ, νέα Συντονιστικά Αγώνα φτιάχνονται σε διάφορες περιοχές και χτες προστέθηκαν αυτά της Νίκαιας, του Περιστερίου. Επίσης της Λούτσας, που αποφάσισε για σήμερα μαθητική κινητοποίηση στην περιοχή. Μάλιστα, την Κυριακή 9 Οκτώβρη το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας καλεί σε πανελλαδική συνεδρίαση όλων των συντονιστικών, που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην Γκράβα. Ηδη αποφάσεις συμμετοχής μέχρι στιγμής έχουν πάρει τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Πάτρας, Τούμπας, Αγρινίου, Ευόσμου, Λούτσας, Περιστερίου, Αμαρουσίου, Σπάρτης, Καλαμάτας, το 3ο Λύκειο Φιλαδέλφειας και το 3ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων.

Στο πλευρό των μαθητών δηλώνει η Ενωση Γονέων Μεταμόρφωσης, που καλεί τους γονείς, την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, σε δίωρη συμβολική κατάληψη των σχολείων (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) τις δυο πρώτες ώρες και μετά συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της πόλης.

Σε άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη, σε εκλογές για την ανάδειξη των πενταμελών συμβουλίων προχώρησαν οι μαθητές σε 10 σχολεία και σε τρία σχολεία εξέλεξαν τα δεκαπενταμελή τους συμβούλια.

Φουντώνουν οι καταλήψεις σε Εύβοια και Στερεά Ελλάδα. Σε κατάληψη είναι το 1ο Λύκειο Λαμίας και το Λύκειο Μακρακώμης, ενώ με παρέμβαση εισαγγελέα σταμάτησε η κατάληψη στο 2ο Λύκειο Λαμίας. Ενάντια στην καταστολή διαδήλωσαν την περασμένη Δευτέρα εκατοντάδες μαθητές από σχολεία της Λαμίας στην πλατεία Ελευθερίας και έκαναν πορεία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπό κατάληψη είναι το ΕΠΑΛ Χαλκίδας, το Γυμνάσιο και Λύκειο Ιτέας, το 1ο και 2ο Λύκειο Αμφισσας, το Γυμνάσιο Γραβιάς και στη Λιβαδειά το ΕΠΑΛ, το 1ο και 2ο Λύκειο και το 3ο Γυμνάσιο.

Καταλήψεις σε πάνω από 50 Γυμνάσια και Λύκεια γίνονται στην Κρήτη. Στο Ηράκλειο πολλά σχολεία σήμερα Τετάρτη θα συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση και μετά θα συνεδριάσει το Συντονιστικό τους. Επίσης θα συμμετάσχουν και στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο που καλεί η Ομοσπονδία Γονέων του νομού την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας. Η Ομοσπονδία, εξάλλου, έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των μαθητών και μετά από σύσκεψη, που διοργάνωσε με τις Ενώσεις Γονέων, αποφάσισε και καλεί σήμερα το πρωί σε συμβολική κατάληψη στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης.

Αντίστοιχα σε Ρέθυμνο, Χανιά και Λασίθι σήμερα θα συνεδριάσουν τα Συντονιστικά Σχολείων, ενώ υπάρχουν και μαθητικές αποφάσεις για συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Στη Μαγνησία, σε κατάληψη προχώρησαν από χτες οι μαθητές όλων των σχολείων της Νέας Ιωνίας. Υπό κατάληψη τελούν, επίσης, πολλά σχολεία στο Βόλο και στη Λάρισα, ενώ οι μαθητές «δηλώνουν» αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα με πολύμορφες δραστηριότητες και αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Στο χορό της καταστολής η διοίκηση της εκπαίδευσης

Ενώ τα προβλήματα είναι εκρηκτικά, καταγράφουν τις κινητοποιήσεις και σπρώχνουν τους εκπαιδευτικούς ενάντια στους μαθητές τους

Κατά των καταλήψεων έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός της διοίκησης της εκπαίδευσης, παράλληλα με τους εισαγγελείς και την αστυνομία.

Από τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης της Αττικής γίνεται προσπάθεια καταγραφής των καταλήψεων σε έναν πίνακα που θέτει παράλληλα ερωτήματα για το αν η κατάληψη έγινε με απόφαση γενικής συνέλευσης και πότε έγινε η συνέλευση, τι στάση κράτησαν οι διδάσκοντες και αν έγιναν ενέργειες σύμφωνα με την πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου, με την οποία δίνονταν οδηγίες για προληπτική αντιμετώπιση των όποιων μαθητικών κινητοποιήσεων, μέσω της υποκατάστασης των αγωνιστικών αποφάσεων και των συλλογικών οργάνων και διαδικασιών των μαθητών, από τα τραπέζια διαλόγων στα λεγόμενα «σχολικά συμβούλια»...

Αναλυτική αναφορά για τα κατειλημμένα σχολεία της Πελοποννήσου ζητά από τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και η Περιφερειακή Διεύθυνση της περιοχής, ζητώντας αναλυτικά πληροφορίες για «το πώς κατελήφθη καθένα από τα σχολεία της περιοχής ευθύνης σας, ποιοι το έχουν καταλάβει και αν έχουν παρεισφρήσει ξένοι προς τη σχολική κοινότητα παράγοντες». Επίσης ζητάει αναφορά για το... «αν έχουν υποπέσει στην αντίληψή σας τυχόν υποκινητές των καταλήψεων» καθώς και αν υπάρχουν φθορές κ.ά.

Στο 1ο Λύκειο Μίκρας στη Θεσσαλονίκη, η Διεύθυνση έφτασε να καλέσει την αστυνομία με τον ισχυρισμό ότι... δεν πραγματοποιήθηκε ομαλά η ψηφοφορία στη γενική συνέλευση, μέσα από την οποία οι μαθητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου!

Σε Γυμνάσιο του Ηρακλείου Κρήτης οι μαθητές δέχτηκαν απειλές για κλήση του εισαγγελέα και για αποβολές όταν ζήτησαν να κάνουν γενική συνέλευση, γεγονός που καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηρακλείου της ΚΝΕ.

Τα αστυνομικά Τμήματα φαίνεται ότι έχουν ενεργοποιηθεί στα Μεσόγεια και προς το παρόν, σε καθημερινή βάση ελέγχουν μέσω των διευθυντών αν και σε ποια σχολεία υπάρχει κατάληψη.

Να ενημερώσουν εγγράφως τη διεύθυνση του σχολείου «για ποιους συγκεκριμένους λόγους δεν εκτέλεσαν τα καθήκοντά τους» καλούνται οι εκπαιδευτικοί του 4ου Λυκείου Ν. Ιωνίας, επειδή δεν έβαλαν απουσίες, δεν έκαναν εφημερία και αποχώρησαν από το σχολείο όταν οι μαθητές συνεδρίασαν και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη. Τη στάση του διευθυντή καταγγέλλει η Τοπική Επιτροπή του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ν. Ιωνίας - Ν. Ηρακλείου, σύμφωνα με την οποία, η Διεύθυνση αρνήθηκε το δικαίωμα γενικής συνέλευσης στους μαθητές. Ομως οι μαθητές έκαναν τελικά συνέλευση, αποφάσισαν κατάληψη και ενημέρωσαν σχετικά τους εκπαιδευτικούς. Μάθημα δεν έγινε. Ομως ο διευθυντής καλεί τους εκπαιδευτικούς να ενημερώσουν εγγράφως γιατί δεν έβαλαν απουσίες και γιατί έφυγαν από το σχολείο...

«Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην υποκύψουν σε τέτοιου είδους εκβιασμούς. Καμιά έγγραφη απολογία δεν δίνουμε. Δεν αναγνωρίζουμε και δεν νομιμοποιούμε τέτοιες πρακτικές. Απολογούμαστε για τη στάση μας και την παιδαγωγική μας ευθύνη στους μαθητές μας, τους συναδέλφους μας, σε όλους τους εργαζόμενους και διεκδικούμε μαζί τους», τονίζει η Επιτροπή Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, που χτες έκανε και παράσταση διαμαρτυρίας στο συγκεκριμένο σχολείο.

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ
Καλούν σε «σπάσιμο» των καταλήψεων!
  • Κατάπτυστη ανακοίνωση του κυβερνητικού συνδικαλισμού στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου ενάντια στις κινητοποιήσεις των μαθητών!
  • Ανακοίνωση - απάντηση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και της Γραμματείας Εκπαιδευτικών Λέσβου του ΠΑΜΕ

Σε κάλεσμα για «σπάσιμο» των καταλήψεων προχώρησε η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ)! Καλεί τους γονείς «να αποτρέψουν την πρακτική της κατάληψης ή να συμβάλουν στη λήξη της στα σχολεία που τελούν υπό το καθεστώς αυτό»! Ζητά, ως άλλος εκπρόσωπος της κυβέρνησης, «ανοιχτά σχολεία και σε καμία περίπτωση (...) αυθαίρετη κατάληψη των σχολικών κτιρίων από ανήλικους μαθητές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της για την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου, τονίζει: «"Χτύπησε" πάλι ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου. Αυτό το ΔΣ, που πριν ένα χρόνο ήταν το μοναδικό στην Ελλάδα που είχε πάρει θέση υπέρ της "αυτοαξιολόγησης". Σήμερα "ξαναχτυπά" με άλλη μια εξωφρενική απόφαση που αφορά τις μαθητικές καταλήψεις». Παραθέτει το απόσπασμα από την ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου και τους χαρακτηρίζει «"παπαγάλους" του υπουργείου Παιδείας» και «απολύτως πειθαρχικούς παιδονόμους». Επίσης, σημειώνει πως «δίνουν άλλοθι στις πράξεις τραμπουκισμού που έχουν εκδηλωθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας από "αγανακτισμένους" γονείς και "θυμωμένους" διευθυντές ή άλλους "καθηγητές" κι έχουν καταγγελθεί από πλήθος φορέων σ' όλη τη χώρα» κ.ά.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει «αυτούς τους δήθεν "παιδαγωγούς" που είναι μακρύ χέρι του υπουργείου Παιδείας στην καταστολή των μαθητικών αγώνων. Δεν έχουν θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Πόσο μάλλον στην ηγεσία μιας ΕΛΜΕ. Παίζουν το ρόλο του "προστάτη" στο "νέο σχολείο της αγοράς", που καμιά σχέση δεν έχει με το σχολείο που έχουν ανάγκη ο λαός μας και οι μαθητές μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους της Λέσβου να ανατρέψουν αυτή την απόφαση του ΔΣ με έκτακτη Γενική Συνέλευση. Να καταδικάσουν την πλειοψηφική ηγεσία του ΔΣ της ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ). Με την πρώτη ευκαιρία να αλλάξουν τους συσχετισμούς, να γίνει η ΕΛΜΕ πραγματικό μετερίζι του αγώνα. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους του νησιού (κι όλης της Ελλάδας), τα εργατικά σωματεία, το Εργατικό Κέντρο και άλλους μαζικούς φορείς εργαζομένων, να υπερασπίσουν το δίκαιο αγώνα των παιδιών τους».

Σε σχετική ανακοίνωση η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Λέσβου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ) του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου ενάντια στις μαθητικές καταλήψεις. Χαρακτηρίζει την απόφαση «μνημείο ωμής παρέμβασης ενάντια στο μαθητικό κίνημα». Καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ για να καταδικαστεί η κατάπτυστη απόφαση και τονίζει: «Οι σύλλογοι διδασκόντων στα σχολεία, με τη στάση τους, είναι στο πλευρό των μαθητών - σε αντίθεση με την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Η μαζική συμμετοχή στις απεργίες 5/10 και 19/10 θα είναι μια πρώτη απάντηση στον κυβερνητικό συνδικαλισμό».

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Πλούσια καθημερινή δράση

Από την προχθεσινή σύσκεψη του ΜΑΣ στη Θεσσαλονίκη
Από την προχθεσινή σύσκεψη του ΜΑΣ στη Θεσσαλονίκη
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να συμμετάσχουν μαζικά στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού εργατικού κινήματος, συνεχίζει τις κινητοποιήσεις για να μην εφαρμοστεί ο νόμος πλαίσιο, αλλά και να μην περάσει κανένα μέτρο, που πλήττει τους φοιτητές και τους σπουδαστές.

Χτες, οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στο Πολυτεχνείο έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στους προέδρους των τμημάτων του ιδρύματος, ενώ συνεχίστηκε η «κατάληψη» στην ταμειακή μηχανή της φοιτητικής λέσχης στην οδό Αραχώβης, στο κέντρο της Αθήνας, και οι φοιτητές είχαν δωρεάν σίτιση.

Οι δυνάμεις του ΜΑΣ κάνουν επίσης εξορμήσεις σε σχολεία, καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Σ' αυτό το πλαίσιο σήμερα στην Πάτρα, οι προσυγκεντρώσεις του ΜΑΣ θα περάσουν από σχολεία της πόλης.

Το Σάββατο 8 Οκτώβρη, το ΜΑΣ θα επαναλάβει τις κινητοποιήσεις στα καταστήματα της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΕ», τα οποία έχουν οριστεί ως σημείο αγοράς για το «νέο» πάσο των 2,5 ευρώ. Το ΜΑΣ διεκδικεί να μην πληρώσει κανένας φοιτητής το πάσο του, αλλά και να υπάρχουν δωρεάν συγκοινωνίες.

Επίσης διοργανώνεται παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, στις 11 η ώρα και κλιμάκωση με συμμετοχή στην 24ωρη γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία, την Τετάρτη 19 Οκτώβρη.

Σύσκεψη προχθές στη Θεσσαλονίκη

Πανθεσσαλονίκεια συνάντηση των Επιτροπών Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), πραγματοποιήθηκε προχτές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Συμμετείχαν 105 αντιπρόσωποι από τις δεκάδες επιτροπές αγώνα που λειτουργούν σε ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Μεταφέρθηκε πείρα από τις περισσότερες επιτροπές αγώνα, τη δράση τους ενάντια στο νόμο - πλαίσιο, τις κινητοποιήσεις για τη φοιτητική μέριμνα, αλλά και την αντιπαράθεση με τις άλλες δυνάμεις και βγήκαν πολύτιμα συμπεράσματα για τη συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης το επόμενο διάστημα.

Η συνάντηση έκλεισε με κάλεσμα προς τους φοιτητές και σπουδαστές, να συμμετάσχουν ακόμα πιο μαζικά στις συλλογικές διαδικασίες, να μπουν στον αγώνα, στη διαπάλη από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, να οργανωθούν ενάντια στο κεφάλαιο, στις επιχειρήσεις και στα κόμματά τους. Να δυναμώσουν το μέτωπο που παλεύει για την ανατροπή, για ένα πανεπιστήμιο που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

  • Ανάλογες συσκέψεις του ΜΑΣ προγραμματίζονται αύριο Πέμπτη, σε Φλώρινα στις 6 μ.μ., στο πνευματικό κέντρο και σε Κοζάνη, στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μαθητικό φεστιβάλ έγινε στη Λάρισα

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα. Πλήθος μαθητών συμμετείχε στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, που έγινε στην πλατεία Αριστείδη Λαμπρούλη, στο «Φρούριο». Το πρόγραμμα περιελάμβανε προβολή βίντεο με θέμα την καπιταλιστική κρίση και τον αντικομμουνισμό, συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα, ενώ στο χώρο λειτουργούσαν θεματικά περίπτερα και βιβλιοπωλείο.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Σταυρούλα Μελίκογλου, μέλος του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ, η οποία σημείωσε ότι, φέτος, το μαθητικό φεστιβάλ γίνεται σε μια περίοδο έντονων, πολύμορφων κινητοποιήσεων του λαού και της νεολαίας και ότι οι νέοι κομμουνιστές, με ορμή και μαχητικότητα, μπαίνουν μπροστά για να οργανωθεί ο αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς, εκπαίδευσης, σε κάθε γειτονιά, «για να έρθουν τα πάνω κάτω». Και υπογράμμισε: «Αυτοί οι αγώνες, σήμερα, εκφράζουν την πλειοψηφία του λαού που νιώθει αγανάκτηση και ανασφάλεια για το μέλλον που "χτυπάει κόκκινο".

Και μέσα σε όλα αυτά οι μαθητές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα σχολείο που, στην ουσία, δεν υπάρχει. Τα σχολεία μόνο στα λόγια άνοιξαν στις 12 Σεπτέμβρη. Αντί για βιβλία, το υπουργείο έκανε τα σχολεία φωτοτυπάδικα και μας μοίρασε dvd καλώντας μας να "βγάλουμε τα μάτια μας" μπροστά σε υπολογιστή για να διαβάσουμε! Κατά χιλιάδες λιγότεροι είναι οι εκπαιδευτικοί, φτάνοντας τις ελλείψεις σε πρωτοφανή επίπεδα, αφού οι διορισμοί που έγιναν φέτος με το σταγονόμετρο μεγάλωσαν την ήδη ανοιχτή ψαλίδα μεταξύ πραγματικών αναγκών και υπηρετούντων εκπαιδευτικών. Για πρώτη φορά, η σχολική χρονιά "ξεκίνησε" με 2.000 σχολεία λιγότερα σε όλη τη χώρα.

Για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση, προετοιμαζόμαστε, κλιμακώνουμε τη δράση μας. Οι μεγαλύτερες μάχες είναι μπροστά μας. Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού, στο οποίο πρέπει να νεκρώσει η Ελλάδα, είναι στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 5 και 19 Οκτώβρη».

«Σκάκι και εκπαίδευση» στην Πετρούπολη

«Σκάκι και εκπαίδευση» είναι το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιεί σήμερα στις 7 μ.μ. ο Σκακιστικός Ομιλος Πετρούπολης στο πνευματικό κέντρο (Μπουμπουλίνας 59). Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Πετρούπολης, θα μιλήσει ο διεθνής μετρ Ηλ. Κουρκουνάκης.

ΜΑΣ - ΣΑΣΠ
Σήμερα η συναυλία στην Πάτρα

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Πάτρας διοργανώνουν συναυλία σήμερα Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου, ενάντια στο νέο νόμο - πλαίσιο και το νέο σχολείο της αγοράς και της αμάθειας.

Θα συμμετάσχουν μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Ζακ Στεφάνου και θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία - έκπληξη!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ