Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο Βασίλης Γεωρτσιάκος, μετά την απολογία στον ανακριτή Γ. Κασίμη. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον ήθελαν να έχει σχέσεις με το κύκλωμα που έστηνε ποδοσφαιρικούς αγώνες και χρηματιζόταν από παράνομο στοίχημα. Στο πόρισμα γίνεται αναφορά σε συνομιλία του κατηγορούμενου με τον συγκατηγορούμενό του Δημήτρη Ζαβαντία, για συγκεκριμένο αγώνα και τη μεθόδευση που έπρεπε να κάνουν για να «γίνει διπλό». Στον Γεωρτσιάκο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα, καθώς και χρηματική εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ.
Να τονίσουμε πως εκκρεμεί η σύλληψη των Μάκη Ψωμιάδη (ισχυρός άνδρας Καβάλας), Γιάννη Παπακώστα (προπονητής), Γιάννη Παπαδόπουλου (πρώην υπάλληλος ΕΠΟ) και Μιχάλη Νικολόπουλου (παίκτης Ηλιούπολης), για τους οποίους έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.
Την ίδια ώρα, ο ανακριτής της υπόθεσης φέρεται έτοιμος να προχωρήσει στην αποστολή των πρώτων κλήσεων, ενδεχομένως την Τρίτη, σε πρόσωπα που κατηγορούνται για κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις πλην αυτής που αφορά στη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης. Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στους 68 αφορούν σε απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα κ.ά.
Φύλλο και φτερό έχει κάνει ο ΣΔOE τους τραπεζικούς λογαριασμούς 137 φυσικών προσώπων και εταιρειών, που πολλοί εξ αυτών σχετίζονται με την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας GOAL που επικαλείται εμπιστευτικό έγγραφο του ΣΔΟΕ προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ανάμεσά τους είναι οι λογαριασμοί ενός πρώην προέδρου ομοσπονδίας, 33 προέδρων ομάδων, 35 προπονητών, 38 διαιτητών, 19 ακόμη παραγόντων, δύο μάνατζερ, ενός δικηγόρου, ενός συνδεσμίτη και επτά εταιρειών που οι περισσότερες έχουν δοσοληψίες με την EΠO και με το στοίχημα... Mάλιστα, η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι μεταξύ αυτών των προσώπων είναι όλοι οι πρόεδροι, οι προπονητές και οι διαιτητές των 38 εκ των 41 ύποπτων αγώνων της λίστας της UEFA για τους οποίους ασκήθηκαν διώξεις και έγιναν προφυλακίσεις. Aνάμεσα στα 137 άτομα είναι και 21 εκ των 83 συνολικά κατηγορουμένων της υπόθεσης των «στημένων».
Κάτοικος Μόσχας θα γίνει εκτός απροόπτου ο Μίλος Τεόντοσιτς, καθώς η ΤΣΣΚΑ κατέθεσε την επίσημη πρόταση (1,3 εκατ. ευρώ) που ισοδυναμεί με το buy out, εκμεταλλευόμενη τη διοικητική αβεβαιότητα του Ολυμπιακού. Αυτό σημαίνει πως αν ο Ολυμπιακός δεν απαντήσει με άλλη προσφορά εντός επτά ημερών, κάτι που φαντάζει δύσκολο αυτή τη στιγμή λόγω των εξελίξεων στα διοικητικά, θα χάσει τον παίκτη. Ο άλλοτε τεχνικός των κυπελλούχων Ελλάδας και νυν της ΤΣΣΚΑ, Γιόνας Καζλάουσκας, που θα έχει πλέον στο πλευρό του τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, εκτιμά απεριόριστα τις ικανότητες του 24χρονου γκαρντ, ο οποίος με την ενδεχόμενη μετακόμισή του στη Ρωσία θα ισχυροποιήσει σε μεγάλο βαθμό την περιφέρεια της ρωσικής ομάδας, ενόψει της επικείμενης προσπάθειάς της να πρωταγωνιστήσει ξανά στην Ευρωλίγκα. Εξάλλου, απολογήθηκε χτες στη διοίκηση της ομάδας ο Γιάννης Μπουρούσης μετά την αποκάλυψη της τηλεφωνικής συνομιλίας του με παράγοντα ποδοσφαίρου που εμπλέκεται στο σκάνδαλο, όπου ο παίκτης φέρεται αφενός μεν να ζητάει κάποιο φάρμακο αλλά και να μιλάει υποτιμητικά για τους ιδιοκτήτες της ομάδας, αδελφούς Αγγελόπουλους. Αναμένεται η απόφαση της ΚΑΕ αλλά, όπως όλα δείχνουν, πολύ δύσκολα ο παίκτης θα παραμείνει - παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο - στην ομάδα.
Ο «ακριβός» Σεμπάστιαν Σάχα αποτελεί παρελθόν για την ΑΕΚ με τη διοίκηση της ομάδας να συμφωνεί στη λύση της συνεργασίας χωρίς να πληρώσει αποζημίωση. Η μοναδική υποχρέωση προς τον παίκτη είναι να του καταβληθούν τα δεδουλευμένα ύψους 200.000 ευρώ. Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του.
Στην Αθήνα βρίσκεται από χτες ο Μαρσέλο Μάτος, που τόνισε πως θα ζητήσει από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να βρεθεί λύση για να επιστρέψει στη Βραζιλία. «Θα συναντηθώ με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Δεν ξέρω ακόμα πότε θα συμβεί αυτό. Πρόθεσή μου είναι να παραμείνω στη Βραζιλία, αλλά άμα δε βρούμε λύση θα επιστρέψω στον Παναθηναϊκό», είπε αρχικά ο βραζιλιάνος.
Την τελευταία πρόβα πριν τη συμμετοχή της στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σανγκάης θα έχει την ευκαιρία να κάνει η εθνική γυναικών στο καθιερωμένο διεθνές τουρνουά «Θέτις Καπ» που φέτος θα διεξαχθεί στην Κάλυμνο 1-3 Ιούλη. Στους αγώνες εκτός της ελληνικής ομάδας θα μετέχουν ακόμα και η Ολλανδία, η Ρωσία και η Ιταλία. Στη συνέχεια, η ελληνική ομάδα θα μεταβεί στις 8 Ιουλίου στο Περθ για κοινή προετοιμασία με την Αυστραλία και την Ουγγαρία και κατόπιν στη Σανγκάη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (16-31 Ιουλίου). Οι «εκλεκτές» του ομοσπονδιακού τεχνικού για το «Θέτις Καπ» είναι οι Ελενα Κούβδου, Ελένη Γούλα (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Αντι Μελιδόνη, Μαρία-Ηλέκτρα Ψούνη, Κική Λιόση, Αλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Αγγελική Γερόλυμου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Σταυρούλα Αντωνάκου, Γιούλη Λαρά, Μαργαρίτα Πλευρίτου και Μάγδα Τζίμα.
Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA όρισε τους κ. Τριτσώνη, Σιδηρόπουλο, Σπάθα, Παμπορίδη, Κάκο σε αγώνες του Europa League.
Αναλυτικά:
Ο Σταύρος Τριτσώνης ορίστηκε στον αγώνα Βαντούζ - Βοϊβοντίνα (14/7/2011, α' ματς στον 2ο γύρο του Europa League). Ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος ορίστηκε στον αγώνα Ζελέσνιτσαρ - Σέριφ (14/7/2011, α' ματς στον 2ο γύρο του Europa League).
Ο Ηλίας Σπάθας ορίστηκε στον αγώνα Λάνκαραν - Μακάμπι (14/7/2011, α' ματς στον 2ο γύρο του Europa League).
Ο Βασίλης Παμπορίδης ορίστηκε στον αγώνα Ντεν Χάαγκ - Τάουρας (21/7/2011, β' ματς στον 2ο γύρο του Europa League). Ο Αναστάσιος Κάκος ορίστηκε στον αγώνα Σαχτέρ Καραγκάντι - Κόπερ (7/7/2011, β' ματς στον 1ο γύρο του Europa League).
Κάποτε κατακτούσε το Γουίμπλεντον διά περιπάτου... Πλέον όμως δεν είναι ο κυρίαρχος του βρετανικού Grand Slam. Ο λόγος για τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος παρότι πήρε τα δύο πρώτα σετ (6-3 και 7-6) απέναντι στον Τζο Βίλφριντ Τσόνγκα στα προημιτελικά, έχασε τα τρία επόμενα με 6-4 και αποχαιρέτησε το τουρνουά που έχει κατακτήσει έξι φορές στην καριέρα του.
Μετά τη θριαμβευτική πρόκριση επί του Ελβετού τενίστα, νούμερο τρία στην παγκόσμια κατάταξη, ο Γάλλος (Νο 19) θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Νόβακ Τζόκοβιτς.