ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Απρίλη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση στις Βρυξέλλες

Διοργανώνεται από το ΚΚΕ στις 11-12 Απρίλη με θέμα: «Οι κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες στην Ευρώπη και η απάντηση των κομμουνιστών»

Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από όλη την Ευρώπη, διοργανώνει το ΚΚΕ στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Απρίλη, στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη συνάντηση έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι σήμερα 38 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από 32 χώρες. Το θέμα της Συνάντησης είναι: «Οι κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες στην Ευρώπη και η απάντηση των κομμουνιστών».

Πλευρές που θα απασχολήσουν τη συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση θα είναι:

  • Η εξέλιξη της καπιταλιστικής κρίσης.
  • Ο ρόλος των ιμπεριαλιστικών οργανισμών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
  • Η στρατηγική των κομμουνιστών στην πάλη για το σοσιαλισμό.

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα τεθεί ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη Λιβύη, η κατάσταση στις χώρες της Βόρειας Αφρικής, ο πρωταγωνιστικός ρόλος που παίζει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών στους βομβαρδισμούς και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή.

Την κεντρική εισήγηση στη Συνάντηση θα κάνει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα συμμετάσχουν επίσης ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση και η συμμετοχή από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση.

Τα κόμματα που συμμετέχουν

1. Κομμουνιστικό Κόμμα Στυρίας, Αυστρία

2. Εργατικό Κόμμα Βελγίου

3. Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας

4. Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας

5. Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας

6. Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία

7. Ενωση Επαναστατών Κομμουνιστών, Γαλλία

8. Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα

9. ΑΚΕΛ, Κύπρος

10. Κομμουνιστικό Κόμμα στην Δανία

11. Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας

12. Κόμμα Εργασίας, Ελβετία

13. Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

14. Κομμουνιστικό Κόμμα Εσθονίας

15. Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας

16. Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας

17. Κομμουνιστές - Λαϊκή Αριστερά Ιταλίας

18. Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας

19. Κομμουνιστικό Κόμμα Λευκορωσίας

20. Σοσιαλιστικό Λαϊκό Μέτωπο, Λιθουανία

21. Κομμουνιστικό Κόμμα Λουξεμβούργου

22. Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας

23. Κίνημα της Λαϊκής Αντίστασης, Μολδαβία

24. Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας

25. Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας

26. Ουγγρικό Εργατικό Κομμουνιστικό Κόμμα

27. Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας

28. Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας

29. Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα

30. Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας

31. Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας - Επαναστατικό Κόμμα των Κομμουνιστών

32. Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ενωσης

33. Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας

34. Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας

35. Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας (Σερβία)

36. Κόμμα Εργασίας, Τουρκία (ΕΜΕΠ)

37. Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας

38. Φινλανδικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα για την Ειρήνη και το Σοσιαλισμό.

Για τις διεθνείς εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις - συζητήσεις που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις στην Αθήνα, με θέμα τις διεθνείς εξελίξεις, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την καπιταλιστική κρίση και τις θέσεις του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 8 Απρίλη

-- Στις 12.30 το μεσημέρι, στα δικαστήρια της Ευελπίδων (Κτίριο 13). Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Την Κυριακή 10 Απρίλη

-- Στις 11 π.μ. στην Παλατιανή (Ιλιον), στο καφενείο της πλατείας Γοργόνας. Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Φυλής (κεντρική πλατεία Ανω Λιοσίων). Θα μιλήσει ο Χρήστος Μπάθας, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

Τη Δευτέρα 11 Απρίλη

-- Στις 6.30 μ.μ., στους Αγ. Αναργύρους («Πευκώνας» στην κεντρική πλατεία). Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Ζεφύρι, στα γραφεία της ΚΟ (οδός Καζαντζάκη). Θα μιλήσει ο Νίκος Καλούτσης, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Δυτικού Τομέα της ΚΟΑ.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης (Εθνικής Αντιστάσεως 61). Θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο πολιτιστικό καφενείο Αγίου Φανουρίου στο Κάτω Ιλιον. Θα μιλήσει ο Χρήστος Μπάθας, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου. Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

Την Τρίτη 12 Απρίλη

-- Στις 7 μ.μ., εκδήλωση της Αχτίδας Μεταφορών της ΚΟΑ του ΚΚΕ στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου). Θα μιλήσει ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ.

Την Τετάρτη 13 Απρίλη

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Καματερό, στις εργατικές κατοικίες Γεροβουνού, αίθουσα Θεατρικής Σκηνής «ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ». Θα μιλήσει η Σταυρούλα Τσίτσου, γραμματέας της Αχτίδας Δυτικών Συνοικιών της ΝΟ Δυτικού Τομέα.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Πετρούπολη, αίθουσα ΚΑΠΗ (Γραβιάς και Τσακάλωφ). Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στο Μενίδι. Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής.

Δραστηριότητες του Κόμματος
  • Σήμερα Τετάρτη στις 6.30 π.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί τα Διυλιστήρια Ασπροπύργου (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ).
  • Σήμερα Τετάρτη στις 7.30 μ.μ., η ΚΟΒ Ασπροπύργου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου.
  • Αύριο Πέμπτη, στην Πηγή (καφενείο «Τέγου»), στις 8 μ.μ., θα μιλήσει για τις πολιτικές εξελίξεις, τις επιπτώσεις στην αγροτιά και την πρόταση του ΚΚΕ, ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.
  • Την Παρασκευή 8 Απρίλη, στη Ράξα (κατάστημα «Σταμούλη»), 7 μ.μ., θα μιλήσει για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας, τις επιπτώσεις που έχουν στα λαϊκά στρώματα και την πρόταση του ΚΚΕ, η Βάσω Μπακάση, μέλος της ΝΕ Τρικάλων.
  • Εκδήλωση προς τιμήν των επτά στελεχών του Κόμματος που σκοτώθηκαν στη θέση Ζαρκαδόπετρα από συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών στις 15 Απρίλη του 1943, διοργανώνει η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, την Κυριακή 10 Απρίλη στις 11 το πρωί. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον τόπο όπου σκοτώθηκαν τα στελέχη του Κόμματος, στη θέση Ζαρκαδόπετρα Κοζάνης (χωριό Σκάφη).
  • Τη Δευτέρα 11 Απρίλη, στο Αρδάνι (καφενείο «Παπαγεωργίου»), στις 7 μ.μ., θα μιλήσει για την καπιταλιστική κρίση και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ ο Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.
Βιβλιοπαρουσίαση στη Θεσσαλονίκη

Τη Δευτέρα, στο χώρο της Εκθεσης Φωτογραφίας για τον ΔΣΕ και την πολιτική προσφυγιά

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει βιβλιοπαρουσίαση των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» «Η τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ 1946-1949» και «Η 3η Συνδιάσκεψη της ΚΕ του ΚΚΕ 10-14 Οκτώβρη 1950», τη Δευτέρα 11 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας. Ομιλητής θα είναι ο Φάνης Παρρής, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εκθεσης Φωτογραφίας για τη δράση του ΔΣΕ και τη ζωή των πολιτικών προσφύγων, που θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Απρίλη. Η έκθεση λειτουργεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Συζήτηση στον Πειραιά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ διοργανώνει την Τρίτη 12 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομ. Σκυλίτση) εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οι διεθνείς εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης»

Λόγω της τετραήμερης απεργίας των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει εκτάκτως αύριο, Πέμπτη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ