ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 29 Μάρτη 2011
Σελ. /32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ ΑΕ
Μεγάλα κέρδη από ... μικρά πορτοφόλια!

Τα λαϊκά νοικοκυριά συντήρησαν και πάλι την κερδοφορία της ΔΕΗ

Κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ κατέγραψε η ΔΕΗ το 2010, την ίδια περίοδο που αυξήθηκαν ανησυχητικά οι διακοπές ηλεκτροδότησης λαϊκών νοικοκυριών και επιβλήθηκαν τα νέα τιμολόγια, που είναι μόνο η αρχή μιας μεγαλύτερης ανατροπής στην τιμολόγηση σε βάρος των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ ΑΕ διαμορφώθηκαν σε 557,9 εκατ. ευρώ από 693,3 εκατ. ευρώ το 2009, σημειώνοντας μείωση κατά 19,5%. Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 740,7 εκατ. ευρώ από 993,1 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 25,4%. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων έφτασαν τα 1.497,7 εκατ. ευρώ από 1.677,5 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 10,7%. Η επενδυτική δαπάνη έφτασε τα 963 εκατ. ευρώ. Κι όλα αυτά τα πέτυχε παρά την απώλεια πελατών με υψηλό περιθώριο κέρδους.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης Α. Ζερβός δηλώνει επίσης ότι από το 2012 θα απελευθερωθούν πλήρως τα τιμολόγια για όλους τους πελάτες, πλην των οικιακών και των μικρών επιχειρήσεων, ενώ το αργότερο μέχρι τον Ιούνη του 2013 θα πρέπει να αντανακλούν τις τιμές της χονδρεμπορικής αγοράς.

Μικρότερη μείωση κατά 3,6% παρατηρήθηκε στον κύκλο εργασιών, που διαμορφώθηκε σε 5.811,4 εκατ. ευρώ από 6.030,4 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ (μαζί με τις εξαγωγές) μειώθηκαν κατά 2,7%, στις 51.587 GWh, με μείωση των αντίστοιχων εσόδων κατά 5%. Η παραγωγή της ΔΕΗ, μαζί με τις εισαγωγές, κάλυψε το 77,3% της συνολικής ζήτησης, από 85,6%. Στο διασυνδεδεμένο σύστημα, όπου λειτουργεί ο ανταγωνισμός, η κάλυψη διαμορφώθηκε στο 76,1% από 85,1%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνδυασμός συνταξιοδοτήσεων, λιγότερων προσλήψεων και μείωσης των αμοιβών του προσωπικού της ΔΕΗ, οδήγησε σε μείωση τη σχετική δαπάνη κατά 294,1 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος ο Α. Ζερβός κάνει λόγο για μειώσεις μισθών από 15-50% ανά κατηγορία εργαζομένων!

Σχετικά με τη διογκούμενη δυσκολία των λαϊκών νοικοκυριών να καλύψουν ακόμη και στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης, είναι χαρακτηριστικό ότι οι προβλέψεις της ΔΕΗ για επισφαλείς απαιτήσεις αυξήθηκαν το 2010 κατά 43%, στα 179,5 εκατ. ευρώ από 125,5 εκατ. ευρώ. Ειδικά οι προβλέψεις για τις δαπάνες χαμηλής και μέσης Τάσης αυξήθηκαν κατά 113,6 εκατ. ευρώ!

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ
Αγώνας για άλλη αγροτική ανάπτυξη

Η αγωνιστική, λαϊκή συμμαχία θα ανοίξει την προοπτική διεξόδου για τη μικρομεσαία αγροτιά

Ηχηρό μήνυμα πάλης κατά της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, στάλθηκε από το μεγάλο σε όγκο και δυναμικό σε παλμό πανελλαδικό συλλαλητήριο γιορτασμού της 101ης επετείου του Κιλελέρ, που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή, στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, (ΠΑΣΥ).

Με τη μαζική συμμετοχή τους, οι μικρομεσαίοι αγρότες απότισαν φόρο τιμής στους ήρωες προγόνους τους, υποσχόμενοι ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση των οραμάτων και των ιδανικών της θυσίας τους.

Μαζί με τους μικρομεσαίους αγρότες, δυναμικό «παρών» έδωσαν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες, με τα πανό και τις σημαίες των αγωνιστικών συσπειρώσεων του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά τους να κάνουν ακόμα πιο ισχυρή τη συμμαχία τους, για ακόμα πιο μαζικούς και αποτελεσματικούς κοινούς αγώνες ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται και η οποία έγινε πιο σφοδρή με την εφαρμογή του μνημονίου.

Στο συλλαλητήριο, παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, οι βουλευτές του Κόμματος Αντ. Σκυλλάκος, Απ. Νάνος, Δ. Μανωλάκου και Ν. Μωραΐτης. Επίσης, αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, πολλών ταξικών συνδικάτων, της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΕΑΕΑ και παραρτημάτων της κι άλλων πολλών φορέων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Β. Μπούτα, μέλους της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, που είπε πως «μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που γίνεται από τις λυκοσυμμαχίες, ντόπιες και διεθνείς, ο λαός μια επιλογή έχει: Να φτιάξει τη δική του λαϊκή συμμαχία».

Χαιρετισμούς, επίσης, απηύθυναν, ο Ν. Αγγέλου, κτηνοτρόφος, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, η Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου, μέλος της Γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΥ και της διοίκησης του Συλλόγου Γυναικών Τρικάλων - μέλος ΟΓΕ, ο δήμαρχος Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας.

Κοινή λαϊκή υπόθεση

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ρ. Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, ο οποίος, αναφερόμενος στην εξέγερση των Θεσσαλών κολίγων και στην επικαιρότητα των μηνυμάτων της, τόνισε: «Τότε διεκδίκησαν την απαλλοτρίωση των τσιφλικιών για να έχουν τη γη που καλλιεργούν και να μπορούν να ζήσουν τη φαμίλια τους. Το κράτος των τσιφλικάδων, οι κυβερνήσεις των αστών, όχι μόνο αρνήθηκαν, αλλά χρησιμοποίησαν κατασταλτικά μέσα αστυνομία και στρατό για να πνίξουν το δίκιο τους. Δεν το 'βαλαν κάτω, κλιμάκωσαν τον αγώνα, όπως και μεις σήμερα δυναμώνουμε το κοινό μέτωπο ενάντια στην κυβερνητική βαρβαρότητα, τα μονοπώλια, τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».

Αφού σημείωσε ότι με την αναθεώρηση της ΚΑΠ για το 2014 - 2020, τ' αποτελέσματα θα είναι ακόμα χειρότερα για τους μικρομεσαίους αγρότες, επεσήμανε: «Φωνάζουμε ότι το αγροτικό πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους αγρότες, αλλά και τους εργαζόμενους και όλο το λαό. Ο αγώνας επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς από το ξεκλήρισμα είναι ο ίδιος αγώνας επιβίωσης του μικροεπαγγελματία, αλλά και του άνεργου για να έχει μόνιμη και σταθερή δουλειά. Γι' αυτό κοινή είναι η υπόθεση της εργατικής τάξης και όλων των λαϊκών στρωμάτων, για ρήξη και σύγκρουση με τα μονοπώλια, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις τους».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για τις συχγωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων, επισημαίνοντας ότι αυτά θα έχουν ως συνέπεια την περαιτέρω ερήμωση της υπαίθρου. «Νέα υποβάθμιση της υπαίθρου - είπε - επιχειρείται με τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων που στην ύπαιθρο λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας, προσαρμόζοντας τα σχολεία στις απαιτήσεις της αγοράς, διαλύοντας το ενιαίο της μόρφωσης και γνώσης, δημιουργώντας μαθητές δεξιοτήτων, δηλαδή ένα ευέλικτο και φτηνό εργατικό δυναμικό, και βέβαια υλοποιώντας έτσι τον αντιλαϊκό "Καλλικράτη" φορτώνοντας βάρος στους οργανισμούς Τοπικής Διοίκησης και τους δημότες που θα αναγκαστούν να πληρώσουν αδρά για τη λειτουργία των σχολείων».

Μιλώντας για την κατάσταση στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα, υπογράμμισε την αναγκαιότητα ανασυγκρότησης και αναζωογόνησής του.

Kαταλήγοντας, αναφέρθηκε στην πρόταση διεξόδου και προοπτικής της ΠΑΣΥ, επισημαίνοντας: «Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες ανάπτυξης της αγροτικής και μεταποιητικής παραγωγής και της παραγωγικότητάς τους, με σκοπό την ικανοποίηση των διατροφικών και άλλων αναγκών του λαού μας. Μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ανατροπή των καπιταλιστικών σχέσεων, με τη θεμελίωση του Κεντρικού Σχεδιασμού παραγωγής με λαϊκό έλεγχο, την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης.

Δηλαδή με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων στον τομέα της βιομηχανίας, αγροτικών εφοδίων (που θα γίνουν φτηνότερα, γιατί δεν θα υπάρχει το καπιταλιστικό κέρδος), με την κατάργηση των καπιταλιστών εμπόρων και τη διαμόρφωση κρατικού και συνεταιριστικού δικτύου συγκέντρωσης του αγροτικού προϊόντος. Με την κατάργηση της καπιταλιστικής αγροτικής εκμετάλλευσης και τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής παραγωγής, που θα προωθεί κοινές καλλιεργητικές εργασίες, με κρατική επιστημονική στήριξη.

Ετσι θα μειωθεί συνολικά το κόστος παραγωγής, θα αξιοποιούνται καλύτερα οι παραγωγικές δυνάμεις, στην προοπτική της πλήρους μηχανοποίησης. Ο σχεδιασμός θα αφορά κάθε προϊόν, κλάδο της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, για παραγωγή εγχώριων τροφίμων, φτηνών και ποιοτικών, για κάθετη διασύνδεση με την κοινωνικοποιημένη βιομηχανία. Σε αυτήν τη βάση θα διαμορφωθούν προϋποθέσεις για αύξηση του μη εργάσιμου χρόνου των αγροτοπαραγωγών, για εναλλακτική εργασιακή διέξοδο στους νέους, για πολιτιστική ανάπτυξη του χωριού».

ΑΓΟΡΑ
Μείωση τζίρου για το 90%

Ερευνα του ΕΒΕΑ

Η δραματική μείωση των λαϊκών εισοδημάτων αποτυπώνεται ανάγλυφα στον τζίρο των επιχειρήσεων - για άλλες περισσότερο για άλλες λιγότερο έντονα - όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΕΒΕΑ) σε 1.111 επιχειρήσεις στη διάρκεια του Φλεβάρη και μέχρι τις 22 Μάρτη. Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την επεξεργασία των στοιχείων της έρευνας:

  • Εννέα στις δέκα επιχειρήσεις (ποσοστό 89%) από τον προηγούμενο Μάρτη, δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο, κατέγραψαν, από λίγο έως πολύ, μείωση στον τζίρο τους.
  • Περισσότερες από 6 στις δέκα επιχειρήσεις (ποσοστό 62%) εκτιμούν ότι οι αλλεπάλληλες αυξήσεις στο ΦΠΑ επηρέασαν τον τζίρο τους. Οι συντάκτες της έρευνας διαπιστώνουν, ακόμη, ότι όσο μεγαλύτερη είναι η πτώση του τζίρου τόσο περισσότερο, προφανώς σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσουν προς κάποια κατεύθυνση την κατάσταση που διαμορφώνεται, οι επιχειρηματίες «ενοχοποιούν» το ΦΠΑ. Το 31% εκτιμά ότι οι αυξήσεις του ΦΠΑ επηρέασαν τον τζίρο τους σε ποσοστό μεγαλύτερο από 40%.
  • Περισσότεροι από εννέα στους δέκα ερωτηθέντες (ποσοστό 93%) θεωρούν ότι η δραματική μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων επηρέασε τον τζίρο τους. Ειδικότερα, το 40% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι έχει επηρεάσει ένα ποσοστό της τάξης του 80% και πάνω από τον τζίρο τους και το 43% ότι ο τζίρος τους επηρεάστηκε κατά 40%-80% από τη μείωση των μισθών.
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΤΑΞΙ
Κινητοποιούνται για να κρατήσουν τη δουλειά τους

Αυτοκινητοπορεία αύριο στο υπουργείο Υποδομών με πρωτοβουλία της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας ιδιοκτητών ΤΑΞΙ»

Συγκέντρωση πραγματοποιεί αύριο η «Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία ιδιοκτητών ΤΑΞΙ», στις 10 το πρωί στη συμβολή Λ. Αθηνών (Καβάλας) και Σπ. Πάτση και αυτοκινητοπομπή μέχρι το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, απευθύνοντας μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στους αυτοαπασχολούμενους αυτοκινητιστές. «Να ξεσηκωθούμε για να κρατήσουμε τη δουλειά μας», είναι το κεντρικό σύνθημα της αυριανής κινητοποίησης, ενώ στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «μετά την ψήφιση των νόμων για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών και το λεγόμενο άνοιγμα των δήθεν κλειστών επαγγελμάτων, ετοιμάζουν τη νομοθέτηση της απελευθέρωσης και για τα ΤΑΞΙ, με στόχο το επάγγελμά μας να παραδοθεί σε λίγες μεταφορικές και τουριστικές επιχειρήσεις».

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «κυβέρνηση και πλειοψηφία του ΣΑΤΑ (Λυμπερόπουλος - ΔΑΚΜΜΕ, Δήμου - ΕΚ ΠΑΣΚΕΤ) συνεργάζονται στενά και από κοινού σχεδιάζουν το διώξιμο της πλειοψηφίας των συναδέλφων από το ΤΑΞΙ. Η σημερινή ηγεσία του ΣΑΤΑ δεν μπορεί και δεν θέλει να βαδίσει στο δρόμο της διεκδίκησης. Εχει συμβιβαστεί με τα προβλήματα και τις πολιτικές που τα δημιούργησαν. Είναι εξαρτημένη με χίλια νήματα με τις πολιτικές αυτές. Δεν θέλει το σωματείο και την ομοσπονδία μαζικά αγωνιστικά όργανα που να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μικρών αυτοκινητιστών. Είναι ανίκανη να μπει μπροστά, να εμπνεύσει αγώνες, να συσπειρώσει τη μεγάλη μάζα των συναδέλφων που σήμερα περνάει δύσκολες μέρες».

Ακόμη, σχετικά με τις κυβερνητικές αιτιάσεις ότι δήθεν το ζήτημα της «απελευθέρωσης» έχει «κλείσει» για το ΤΑΞΙ, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι πρόκειται για προσπάθεια αποπροσανατολισμού των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου, αφού το αρμόδιο υπουργείο από κοινού με τη συνδικαλιστική πλειοψηφία έχουν συναποφασίσει επακριβώς στα μέτρα που θα χτυπήσουν το μεταφορικό έργο, εξαιρώντας τους αυτοαπασχολούμενους από αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς ΚΤΕΛ - Τρένου, τη στιγμή που η αδειοδότηση των 7θέσιων - 9θέσιων ΤΑΞΙ που θα δουλεύουν πόρτα - πόρτα χωρίς ταξίμετρο, θα δώσουν τη χαριστική βολή στους μικροϊδιοκτήτες αυτοκινητιστές.

Οικονομική εξόρμηση της ΠΑΣΥ

Λαχειοφόρο αγορά για την οικονομική ενίσχυσή της, για την ενίσχυση των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς, οργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ). Θα κληρωθούν 6 ταξίδια και συγκεκριμένα:

* Τρία τριήμερα ταξίδια στις Βρυξέλλες για 2 άτομα το κάθε ταξίδι.

* Τρία τριήμερα ταξίδια στο Στρασβούργο για 2 άτομα το κάθε ταξίδι (Πληρωμένα: Μεταφορά - ξενοδοχεία - πρωινό).

Οι λαχνοί που θα κερδίσουν θ' αντιστοιχούν στα τέσσερα τελευταία στοιχεία των 6 πρώτων λαχνών της κλήρωσης του Λαϊκού Λαχείου της 12ης Ιούλη 2011.

Ο κάθε λαχνός στοιχίζει 5 ευρώ και διατίθενται από τις τοπικές Γραμματείες της ΠΑΣΥ, σε όλη τη χώρα.

Η κοροϊδία του «κοινωνικού τιμολογίου»

Την αύξηση των ορίων κατανάλωσης για τους δικαιούχους του λεγόμενου «κοινωνικού τιμολογίου» της ΔΕΗ, ανακοίνωσε χτες το αρμόδιο υπουργείο, λίγες μέρες μετά την ανάλογη γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Ομως, ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση για τη δημιουργία εντυπώσεων, η πολιτική της είναι τέτοια που βυθίζει στην απόγνωση δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, όλο και περισσότερες κάθε μέρα που περνά.

Και το θέμα είναι ότι την έχουν πάρει χαμπάρι. Γιατί, αυτό που έκανε, δεν ήταν η θέσπιση μιας θετικής ρύθμισης για τους οικονομικά αδύναμους. Ηταν, πρώτα απ' όλα, η κατάργηση των χαμηλότερων τιμών για τις μικρές καταναλώσεις.

Και μετά από αυτό, ήρθε να θεσπίσει εξαιρέσεις, με νέα, αυστηρότερα κριτήρια. Αλλά η έκπτωση για αυτές τις περιπτώσεις είναι τελικά τόσο χαμηλή (20-30% επί της αξίας του ρεύματος) σε σχέση με την κατανάλωσή τους και το σύνολο του λογαριασμού, που δεν σώζει τις οικογένειες.

Αυτές, ή θα έχουν βρει έναν τρόπο να εξασφαλίσουν την πληρωμή του λογαριασμού, ή δεν θα τον πληρώσουν καθόλου. Επιπρόσθετα, τα όρια κατανάλωσης δεν ανταποκρίνονταν στις πραγματικές ελάχιστες ανάγκες τους.

Και κάποια στελέχη της κυβέρνησης έσπευσαν να εκτιμήσουν ότι η χαμηλή ανταπόκριση στη ρύθμιση μπορεί να οφείλεται στο ότι ένα μεγάλο μέρος των τυπικά δικαιούχων, βάσει των φορολογικών δηλώσεων, είναι... φοροφυγάδες!

Αλλά αυτές τις «παραστάσεις» έχουν, αυτά λένε.

Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι κανείς δεν κάνει χρήση μιας ρύθμισης που δε θα του λύσει το κύριο πρόβλημα αδυναμίας πληρωμής.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Λαϊκή συμμαχία για ριζικές αλλαγές

Στο χαιρετισμό του ο Τ. Τσιαπλές, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε: «Η αντιλαϊκή λαίλαπα που ζούμε, δεν θα έχει τελειωμό, αν δεν αποφασίσουμε από κοινού οι εργάτες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες, οι νέοι και οι γυναίκες να ξεσηκωθούμε, να αναμετρηθούμε, μ' αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και να ανοίξουμε το δρόμο για τη λαϊκή εξουσία».

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε: «Η κοινή δράση εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, αλλά και η οικοδόμηση της αντιμονοπωλιακής - αντιιμπεριαλιστικής συμμαχίας τους, είναι αναγκαία, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το ίδιο χέρι που κλέβει τον πλούτο που εμείς παράγουμε και αντί να ικανοποιούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, αυτός μετατρέπεται σε υπερκέρδος στα ταμεία της πλουτοκρατίας».

Και πρόσθεσε: «Διδαγμένοι από τους μακρόχρονους αγώνες μας, αλλά και από τις φοβερές συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Μπορούμε, ενώνοντας τις δυνάμεις μας σε ένα τέτοιο ενιαίο μέτωπο αγώνα, απέναντι στα μονοπώλια, τα κόμματα που τα υπηρετούν και την ΕΕ, να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές, να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας».

Καταλήγοντας, επισήμανε: «Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση. Οι παραγωγοί όλου του πλούτου με την ανατρεπτική δράση τους πρέπει να καταστήσουν τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής λαϊκή ιδιοκτησία, στην υπηρεσία της σχεδιασμένης παραγωγής για τη λαϊκή ευημερία. Σε αυτούς τους στόχους είναι αφοσιωμένη η συμμαχία που οικοδομούμε».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ