ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2010
Σελ. /32
Η στήριξη στη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα επιστραφεί πολλαπλάσια

Σε συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Κουφάλια του Δήμου Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης μίλησαν χτες ο Θ. Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Σ. Μωυσίδης, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκηδόνας

Από τη συγκέντρωση στα Κουφάλια
Από τη συγκέντρωση στα Κουφάλια
«Απευθυνόμαστε σε κάθε λαϊκό άνθρωπο, που στο παρελθόν έκανε άλλες πολιτικές επιλογές, που μπορεί να έχει στηρίξει τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν, αλλά είδε τις ελπίδες του να διαψεύδονται, ξανά και ξανά. Ας το σκεφτεί καλά αυτή τη φορά. Εχει κι αυτός ατομική ευθύνη. Του λέμε πως για την ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση" δε χρειάζεται εφ' όλης της ύλης συμφωνία με το σύνολο των θέσεων του ΚΚΕ. Ας κρατήσει τις διαφωνίες του. Θα βρούμε στην πορεία πολλά περισσότερα που μας ενώνουν. Του εγγυόμαστε, δεσμευόμαστε πως η στήριξή του θα του επιστραφεί πολλαπλάσια υπέρ των συμφερόντων του. Υπέρ των λαϊκών συμφερόντων».

Αυτό το κάλεσμα, προς κάθε εργαζόμενο και λαϊκό άνθρωπο απηύθυνε χτες το βράδυ, από τη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Κουφάλια του Δήμου Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Σάββας Μωυσίδης, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκηδόνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε: «Καλούμε όλους αυτούς που εξαπατήθηκαν από την κυβέρνηση στις τελευταίες εκλογές να διορθώσουν την ψήφο τους, να αλλάξουν τους συσχετισμούς. Να αποδοκιμάσουν εκείνους που στο όνομα των τάχα ανανεωτικών διακηρύξεών τους διαχειρίστηκαν σε αντιλαϊκή κατεύθυνση δήμους και νομαρχίες. Να ψηφίσουν "Λαϊκή Συσπείρωση"».

Ακόμα πιο ψηλά το ΚΚΕ, ακόμα πιο κάτω ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Στο βήμα ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, δίπλα του ο Σάββας Μωυσίδης, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκηδόνας
Στο βήμα ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, δίπλα του ο Σάββας Μωυσίδης, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκηδόνας
Ο Θ. Κωνσταντινίδης, στην ομιλία του, απέρριψε τους εκβιασμούς του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας: «Να μπούνε στις κάλπες εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Κι αν κάνουν πρόωρες εκλογές, ακόμα πιο ψηλά το ΚΚΕ, ακόμα πιο κάτω το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ!». Ταυτόχρονα, στηλίτευσε τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρ. Λοβέρδου για τις περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων κατά 1 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στους αγρότες - σε μια αμιγώς αγροτική περιοχή - επισήμανε: «Ποια χρεοκοπία να φοβηθεί ο ελληνικός λαός; Η αγροτιά πληρώνει τις συνέπειες της ένταξης στην ΕΕ. Ποσοστώσεις, χαμηλές τιμές, καταστροφή παραδοσιακών καλλιεργειών. Απαξιώνεται ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας για επαρκή και ασφαλή αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, στο βωμό της κερδοφορίας του ευρωενωσιακού κεφαλαίου και της προώθησης των γενικότερων συμφερόντων του στην περιοχή. Εισάγονται τόνοι γάλακτος, οπωροκηπευτικών και αγροτικών προϊόντων, που παράγονται και στην Ελλάδα. Η γη απαξιώνεται για το μικρό αγρότη, που δεν μπορεί να τον ζήσει και συγκεντρώνεται, ως ιδιοκτησία ή χρήση, σε όλο και λιγότερα χέρια. Κι όλα αυτά σε μια από τις πιο ευνοημένες περιοχές της Ελλάδας, σε εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες, στα Κουφάλια».

Ο Θ. Κωνσταντινίδης, καλώντας σε μαζική υπερψήφιση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημείωσε: «Θα παλέψουμε στο πλάι του λαού:

-- Για κατάργηση της τοπικής φορολογίας.

-- Για να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

-- Θα χρησιμοποιήσουμε τους πόρους των λεγόμενων κοινοτικών κονδυλίων, έξω από τις ευρωενωσιακές επιταγές.

-- Θα δώσουμε προτεραιότητα στις κοινωνικές υποδομές, στους παιδικούς σταθμούς, στα σχολεία, στην αντισεισμική θωράκιση, στους ελεύθερους χώρους, στο μαζικό αθλητισμό, στο περιβάλλον, στο λαϊκό πολιτισμό.

-- Θα αντισταθούμε στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

-- Θα διεκδικήσουμε έργα αντιπλημμυρικά, αρδευτικά, θα συμβάλουμε, μέσα από τις δομές της περιφέρειας, στην επιστημονική στήριξη των μικρών καλλιεργητών και κτηνοτρόφων.

-- Θα σταθούμε στο πλάι της αγωνιζόμενης αγροτιάς, στην αντίστασή της και στην αντιπαράθεσή της με τις κυβερνητικές και ευρωενωσιακές επιλογές, που θέλουν το ξεκλήρισμά της».

«Λαϊκή Συσπείρωση» η απάντηση στην αντεργατική επίθεση

Στους εργαζόμενους στο Μετρό, στο Μηχανολογικό του Δήμου και στο Δημαρχείο, περιόδευσε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος

MotionTeam

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος
Με την ψήφο τους την Κυριακή να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, να βάλουν φραγμό στα σχέδια κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας. Με την ψήφο τους στη «Λαϊκή Συσπείρωση» να δώσουν στήριξη στους αγώνες από την επομένη των εκλογών.

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας στους εργαζόμενους στο εργοτάξιο του Μετρό, στο Μηχανολογικό του Δήμου Θεσσαλονίκης και στο Δημαρχείο, όπου περιόδευσε χτες, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, Βασίλης Ρέβα και Θανάση Βαρδαλή.

Οι εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης βρίσκονται αντιμέτωποι με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές που έχει επιβάλει η κατασκευάστρια Κοινοπραξία αλλά και με την προσπάθειά της να επιβάλει την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας με αποδοχές κατώτερες της κλαδικής σύμβασης των Οικοδόμων. Η εργοδοσία έχει συμπαραστάτη στα σχέδιά της την ΠΑΣΚΕ και την πλειοψηφία του εργοδοτικού επιχειρησιακού σωματείου.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου, βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία καθώς το επόμενο διάστημα λήγουν οι συμβάσεις τους, ενώ συνολικά οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα βρεθούν θύματα του «Καλλικράτη» και των χιλιάδων απολύσεων που φέρνει.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να καταψηφίσουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και των υποψηφίων που στηρίζουν. Να μην πέσουν στην παγίδα που στήνουν με διάφορα αναχώματα για να μην εκφραστεί η λαϊκή αγανάκτηση. Οπως είπε, με την ψήφο τους θα καθορίσουν αν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί και να ενταθεί η επίθεση που εξελίσσεται σε βάρος των δικαιωμάτων τους ή θα βάλουν φραγμό. Αν θα γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα κατά της ίδιας της ζωής τους ή θα περάσουν στην αντεπίθεση. Ξεκαθάρισε πως η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» αποτελεί ψήφο αντίστασης και προοπτικής, ψήφο ευθύνης για το παρόν και το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους. Και τους κάλεσε, στις 7 του Νοέμβρη να πάνε στην κάλπη με το κεφάλι ψηλά, δυνατοί και σίγουροι, αψηφώντας εκβιασμούς και τρομοκρατικά διλήμματα. Μόνο ωφελημένοι θα βγουν.


ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο εκφοβισμός δε θα περάσει

Για τέταρτη φορά, μέσα σε ένα μήνα γνωστοί - άγνωστοι, επιτέθηκαν και κατέστρεψαν το περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, στον πεζόδρομο της οδού Κομνηνών, στο κέντρο της πόλης.

Ο βανδαλισμός, συνέβη αργά το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη, λίγες ώρες, δηλαδή, μετά τη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου, με ομιλητές τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και το Δαμιανό Παπαδόπουλο, υποψήφιο Δήμαρχο Καλαμαριάς. Προφανώς διάφοροι, ενοχλήθηκαν, από την απήχηση των θέσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Χτες το βράδυ, λοιπόν, δυο μέρες πριν τις εκλογές, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλαμαριάς, πραγματοποίησε μαζική εξόρμηση στην πόλη, όπου κάλεσε τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες, όχι μόνο να μη δειλιάσουν απ' τους, πάσης φύσεως, εκβιασμούς και απειλές, αλλά να ορθώσουν ανάστημα και στην κάλπη να καταδικάσουν και αυτά τα φαινόμενα βανδαλισμών, που στοχεύουν στον εκφοβισμό τους.

«Καταδικάζουμε», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης, «αυτές τις πράξεις και δηλώνουμε ότι ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν. Ο λαός της Καλαμαριάς θα δώσει την απάντησή του στις 7 Νοέμβρη με την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Δήμο και Περιφέρεια, αλλά και με τους αγώνες του που θα έχουν συνέχεια μετά τις εκλογές».

Δραστηριότητα Θ. Κωνσταντινίδη

O Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μιλήσει σήμερα Παρασκευή 5 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., σε συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που θα γίνει στο Μεταλλικό του Κιλκίς. Επίσης, θα μιλήσει και ο Γιάννης Φαχουρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ