ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010
Σελ. /40
Οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας καλούν για ψήφο σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Σε απόλυτο συντονισμό με το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να αποτρέψουν την υπερψήφιση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Ιόνια Νησιά, Θοδωρής Γουλής
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Ιόνια Νησιά, Θοδωρής Γουλής
Ξεκάθαρο γίνεται, μέρα με τη μέρα, το μέτωπο που έχουν φτιάξει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, οι ξενοδόχοι και το τουριστικό κεφάλαιο στην Κέρκυρα ενάντια στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΠΑΜΕ. Μετά τις επιθέσεις στο ΠΑΜΕ για το «κλείσιμο» των ξενοδοχείων - όπως μετέφραζαν τον αγώνα των εργαζομένων για τοπική Συλλογική Σύμβαση αλλά και για αποτροπή απολύσεων από τα ξενοδοχεία το περασμένο καλοκαίρι - χτες, η Ενωση Ξενοδόχων Κέρκυρας προχώρησε σε νέα προκλητική κίνηση, προσπαθώντας να αποτρέψει την ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων» που μετέχει στις εκλογές με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θόδωρο Γουλή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Με έγγραφο που απέστειλε προς όλα τα ξενοδοχεία του νησιού, απαιτεί τη στήριξη των συναδέλφων - όπως τους αποκαλεί - ξενοδόχων που συμμετέχουν στους συνδυασμούς του παρουσιαζόμενου ως «αντάρτη» του ΠΑΣΟΚ Γ. Καλούδη, που είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, αλλά και του αντίστοιχου υποψηφίου με τη ΝΔ, Σπύρου Σπύρου. Σαν να μην έφταναν αυτά, ζητά να ψηφιστεί και η νομική σύμβουλος της Ενωσης, Εφη Τσαγκαλίδου. Συγκεκριμένα, στο έγγραφο αναφέρεται: «Σας γνωρίζουμε ότι στα ψηφοδέλτια για την Περιφέρεια ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ συμμετέχουν στην "ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" του κ. Γιώργου Καλούδη ο συνάδελφος και γενικός γραμματέας της Ενωσής μας κ. Γεώργιος Ζούπας και στην ΝΕΑ ΙΟΝΙΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του κ. Σπύρου Σπύρου ο συνάδελφος κ. Βασίλειος Κοντός. Ακόμη δε συμμετέχει και η νομική σύμβουλος κα. Εφη Τσαγκαλίδου με το ψηφοδέλτιο "ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"».

Και συμπληρώνει, σύμφωνα μάλιστα με το «εσωτερικό ενημερωτικό σημείωμα της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ», πως «θεωρείται επιβεβλημένη η στήριξη των συναδέλφων ξενοδόχων, εις τους συνδυασμούς που συμμετέχουν ώστε από τη θέση τους αυτή να προωθήσουν τα προβλήματα που απασχολούν τον Ξενοδοχειακό Κλάδο στα Ιόνια Νησιά».

Να σημειωθεί εδώ ότι ο Γ. Καλούδης είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και κατεβαίνει ως «αντάρτης» γιατί διατυμπανίζει πως είναι κατά του μνημονίου. Σε αυτό το ψηφοδέλτιο, λοιπόν, συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας της Ενωσης, Γ. Ζούπας, η νομική σύμβουλος της Ενωσης, Ε. Τσαγκαράκη, που προχώρησε τις διαδικασίες ώστε να στηριχθούν οι απαιτήσεις των ξενοδόχων και να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα για να ακυρώσουν σχετική απόφαση του ΟΜΕΔ για τη συλλογική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Επίσης, στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο συμμετέχει και η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου του νησιού και εκλεγμένη στην Ομοσπονδία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σοφία Λίβερη. Τέλος, η Ενωση ζητά να ψηφιστεί και ο τουριστικός πράκτορας Βασίλης Κοντός, που είναι υποψήφιος με τον Σ. Σπύρου της ΝΔ.

Είναι προφανές πως όπως στους σκληρούς αγώνες που προηγήθηκαν οι ξενοχοδοϋπάλληλοι του νησιού είχαν απέναντί τους τους ξενοδόχους και πλάι τους το ΚΚΕ, έτσι και μπροστά στην κάλπη το μέτωπο είναι καθαρό. Οι ξενοδόχοι καλούν σε υπερψήφιση όσων με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν συμβάλει στην αντιμετώπιση των εργατών και το ΚΚΕ καλεί τους ξενοδοχοϋπάλληλους να υπερψηφίσουν όσους στάθηκαν αποφασιστικά στο πλευρό τους, να υπερψηφίσουν δηλαδή το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θ. Γουλή.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Οι αγώνες στη Γαλλία

Η επίθεση του κεφαλαίου είναι ίδια σε όλες τις χώρες, με μνημόνιο ή χωρίς μνημόνιο. Τα μέτρα που παίρνονται αυτήν την περίοδο στη Γαλλία και οι αγώνες που αναπτύσσονται αποδεικνύουν ότι είναι κοινή στρατηγική του κεφαλαίου σε όλες τις χώρες της ΕΕ, όπως και στην Ελλάδα, η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα. Η επίθεση είναι η ίδια παντού είτε με είτε χωρίς μνημόνιο. Αυτή τη στρατηγική στηρίζουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου και οι λεγόμενες «νεοφιλελεύθερες» και οι σοσιαλδημοκρατικές. Στη Γαλλία, τα αντιλαϊκά μέτρα υλοποιεί η «νεοφιλελεύθερη» κυβέρνηση Σαρκοζί, στην Ελλάδα τα ίδια μέτρα προωθεί η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Καταρρίπτεται το αποπροσανατολιστικό και ψεύτικο επιχείρημα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι τα μέτρα παίρνονται, επειδή στην Ελλάδα υπάρχουν διαφθορά, λαμόγια, κλέφτες, κακοδιαχείριση, ότι «όλοι κλέβουν», ότι φταίει γενικά ο υπέρογκος δημόσιος τομέας και όλοι θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι. Οτι αναγκάστηκαν να πάρουν τέτοια μέτρα, γιατί κάποιοι έκλεψαν στο Βατοπέδι, στη «Ζήμενς», γιατί άδειασαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Οτι είναι λόγω του χρέους και των ελλειμμάτων.

Τα λένε αυτά, για να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, ότι είναι κρίση καπιταλιστική, ότι έχει χτυπήσει όλες τις χώρες. Και στη Γαλλία, μια χώρα που κατά τα αστικά πρότυπα είναι χώρα «ανεπτυγμένη», ηγέτιδα στον «πολιτισμό» κ.λπ., το πρόβλημα είναι η διαφθορά, η «έμφυτη λαμογιά» των Γάλλων, το δημόσιο; Και στις ΗΠΑ που υπάρχει τεράστιο χρέος και εκεί φταίει η διαφθορά; Μα εκεί όλα είναι ιδιωτικά, δεν υπάρχει ούτε για δείγμα δημόσια Παιδεία, Υγεία, προνοιακές υπηρεσίες κ.λπ.

Και στη Γαλλία οι αστοί έχουν βάλει μπροστά τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούν για να χτυπούν στη χώρα μας το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να συκοφαντήσουν και να κάμψουν τους αγώνες. Οτι επειδή έχουν κλείσει τα διυλιστήρια δεν υπάρχουν καύσιμα και γίνονται ουρές στα βενζινάδικα, ότι αμαυρώνεται η διεθνής εικόνα της χώρας κ.λπ.

Η επίθεση σε όλους τους λαούς φουντώνει, οι αντιθέσεις οξύνονται, αργά ή γρήγορα σε κάθε χώρα θα ξεσπούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Η εικόνα μιας χώρας, που ο λαός της δε σκύβει το κεφάλι, ενοχλεί μόνο όσους θέλουν τους εργαζόμενους υποταγμένους. Για τους λαούς είναι μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας ότι αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί και θα ανατραπεί.

Οι επικείμενες εκλογές μπορεί και πρέπει να συμβάλουν, ώστε να γίνουν μεγάλα βήματα μπροστά σ' αυτήν τη ρότα, να μπουν εμπόδια στα χειρότερα μέτρα, να οργανωθεί η αντεπίθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής για τη λαϊκή εξουσία. Να εμπιστευτεί ο λαός τη δύναμή του. Γι' αυτό στις εκλογές τα εργατικά, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που χρόνια τώρα εμπιστεύτηκαν την ψήφο, τις ιδέες, τις προσδοκίες τους σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να κάνουν την υπέρβασή τους, να τους τιμωρήσουν κατηγορηματικά. Αλλά, δεν αρκεί το ΟΧΙ. Χρειάζεται το ΝΑΙ που έχει μόνο ένα περιεχόμενο, τη μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ.

Για τους ετεροδημότες

Στις φετινές εκλογές, που θα γίνουν 7 και 14 Νοέμβρη 2010, όλοι οι ψηφοφόροι ψηφίζουν στους δήμους όπου είναι γραμμένοι. Η δυνατότητα που υπάρχει να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους σε τμήματα ετεροδημοτών δεν υφίσταται στις τοπικές εκλογές.

Οποιος, δηλαδή, ψήφισε π.χ. στην Αθήνα ως ετεροδημότης στις τελευταίες εκλογές, αλλά είναι εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια π.χ. της Ικαρίας ή της Μυτιλήνης, θα ψηφίσει στην Ικαρία ή στη Μυτιλήνη, και όχι εκεί που ψήφισε την τελευταία φορά.

Καμία ψήφος δεν πρέπει να χαθεί. Η ψήφος είναι ίσης αξίας με των εθνικών εκλογών, να δοθεί μήνυμα αντεπίθεσης του λαού, να ενισχυθούν αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πανελλαδικά.

Για συνεννόηση ή και οποιαδήποτε βοήθεια, οι ετεροδημότες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (Θεμιστοκλέους 2), καθώς και στα παρακάτω τηλέφωνα: 210.3301.474 και 210.3301.464.

Συσκέψεις

Για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι παρακάτω συσκέψεις ετεροδημοτών, στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου):

Ιονίου: Σήμερα Σάββατο, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα.

Ικαρίας: Αύριο Κυριακή 24/10, στις 6 μ.μ., θα μιλήσει η Βαγγελιώ Σεφέρη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος.

Πελοποννήσου: Τη Δευτέρα 25/10, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Ηπειρωτών Εργαζομένων στη ΔΕΗ: Τη Δευτέρα 25/10, 7 μ.μ., θα μιλήσει ο Γιώργος Σιγάλας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Θα πραγματοποιηθεί στην Αριστοτέλους 11-15, 1ος όροφος.

Ηπείρου: Την Τετάρτη 27/10, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει ο Χρήστος Μπάθας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Κρήτης: Το Σάββατο 30/10, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει ο Αλέκος Περάκης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Χρήσιμες και κρίσιμες ημερομηνίες

Παραθέτουμε ορισμένες χρήσιμες οδηγίες και προθεσμίες που αφορούν τις εκλογές για τα τοπικά όργανα του κράτους (περιφέρειες και δήμους) που θα γίνουν στις 7 Νοέμβρη.

Συγκεκριμένα:

  • Η ανακήρυξη των Συνδυασμών από το δικαστήριο γίνεται σήμερα 23 Οκτώβρη.
  • Τα ψηφοδέλτια παραδίδονται από τους συνδυασμούς το αργότερο μέχρι 30 Οκτώβρη.
Σε Θήβα και Λιβαδειά

Αύριο Κυριακή 24 του Οκτώβρη, στις 10.30 το πρωί, στο Δημαρχείο της Θήβας, η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» θα παρουσιάσει τα ψηφοδέλτιά της. Τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους θα παρουσιάσει ο Γιώργος Γκικόπουλος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους θα παρουσιάσει ο Αντώνης Τουλουμάκος, υποψήφιος δήμαρχος Θήβας.

Τη Δευτέρα 25 του Οκτώβρη, στις 7 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς, η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» παρουσιάζει τα ψηφοδέλτιά της. Τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους θα παρουσιάσει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γκικόπουλος, ενώ τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για το Δήμο Λιβαδειάς θα παρουσιάσει ο υποψήφιος δήμαρχος Νώντας Κοτσικώνας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ