ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Ιούνη 2010
Σελ. /32
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Γυναίκες του μόχθου ξεσηκωθείτε!

Ανακοίνωση για την απεργία της Τετάρτης

«Οι αυταπάτες τελείωσαν. Μπορούμε να ματαιώσουμε το πάρτι που έχει στήσει το κεφάλαιο με τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα και την περιουσία του ελληνικού λαού. Εχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας, απέναντι στα παιδιά και στις οικογένειές μας να απαντήσουμε δυναμικά και οργανωμένα στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Μονόδρομος για μας είναι να αρνηθούμε να πληρώσουμε τις συνέπειες της κρίσης και τα κρατικά χρέη, να απαιτήσουμε να πληρώσουν τα μονοπώλια και να παλέψουμε για το δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων».

Αυτά επισημαίνει - μεταξύ άλλων - σε ανακοίνωσή της για την απεργία της Τετάρτης η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), καλώντας κάθε εργαζόμενη, κάθε γυναίκα των λαϊκών στρωμάτων να δράσει για την επιτυχία της απεργίας.

Η ΟΓΕ, αφού καταδικάζει το ρόλο των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, καλεί στη δράση με τα εξής αιτήματα:

-- Αμεση υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις.

-- Οχι στην κατάργηση των αποζημιώσεων.

-- Οχι στις απολύσεις.

-- Προστασία των ανέργων με επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ και επιδότηση έως την ανεύρεση εργασίας.

-- Να εφαρμοστεί ο νόμος για την απόλυση εγκύων.

-- Απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος.

-- Σύνταξη στα 55 χρόνια για όλες τις εργαζόμενες και στα 50 για όσες εργάζονται σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

-- Απαγόρευση της νυχτερινής δουλειάς των γυναικών στη βιομηχανία και στη βιοτεχνία και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας.

-- Αδεια κυήσεως, τοκετού και γαλουχίας ίδια και ίση για όλες τις εργαζόμενες, 2 μήνες πριν και 1 χρόνο μετά τον τοκετό, με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα.

-- Κρατικοί παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά των εργαζομένων, των ανέργων και των μεταναστών. Κατάργηση των τροφείων.

Αλληλεγγύη από τις γυναίκες της Κύπρου

Ολόπλευρη αλληλεγγύη προς «τις γυναίκες και όλο τον εργαζόμενο λαό της Ελλάδας, που δέχονται σήμερα μια σκληρή επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις τους οι οποίες κερδήθηκαν με πολύχρονους ταξικούς αγώνες», απευθύνει με μήνυμα που στέλνει στην ΟΓΕ η Σκεύη Κουκουμά, εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Γυναικείων Οργανώσεων (ΠΟΓΟ).

«Οι γυναίκες της εργατικής τάξης πληρώνουν διπλά τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, δηλαδή την ανεργία, τη φτώχεια, το κουτσούρεμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και την υποβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών. Αυτό όμως συνέβαινε και σε συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης. Γι' αυτό ο αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και αλλού για να μην περάσουν αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα είναι, ταυτόχρονα, αγώνας για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, που θα διασφαλίζει δουλειά, μόρφωση, Υγεία και Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, που θα θέτει την οικονομία στην υπηρεσία της ευημερίας του λαού.

Το γυναικείο κίνημα της ΠΟΓΟ στέκεται στο πλευρό της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, το ΠΑΜΕ. Η νίκη των Ελλήνων και Ελληνίδων εργαζομένων στον αγώνα για να μην περάσουν αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα θα είναι μια ισχυρή ώθηση αισιοδοξίας και ενθάρρυνσης για τους εργαζόμενους σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Στέλνουμε από την Κύπρο μήνυμα αγωνιστικής συμπαράστασης».

ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Να «νεκρώσουν» την Τετάρτη τα πάντα!

Καθημερινές οι παρεμβάσεις, γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας

Ε, όχι, δε θα σκύψουμε το κεφάλι - δε θα περάσουν τα εφιαλτικά τους μέτρα - θα παλέψουμε για το δίκιο και τον ιδρώτα μας!

Αυτό είναι το μήνυμα που απ' άκρη σ' άκρη όλης της Ελλάδας οι ταξικές δυνάμεις και τα συνδικάτα μεταφέρουν σε κάθε χώρο εργασίας, κάθε εργατογειτονιά: Την Τετάρτη πρέπει να «νεκρώσουν» τα πάντα, να βουλιάξουν δρόμοι και πλατείες από απεργούς! Η προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, τα ΜΜΕ να κυριαρχήσει η απογοήτευση και να καθυστερήσει η λαϊκή αντίδραση, να καταλαγιάσει η οργή, αναδεικνύει πόσο κρίσιμες είναι οι ώρες αυτές για το σύνολο των εργατοϋπαλλήλων, για τους νέους των λαϊκών στρωμάτων.

Κάλεσμα αγωνιστικής συστράτευσης όλου του λαού με την εργατική τάξη απευθύνουν και μια σειρά φορείς του λαϊκού κινήματος. Ετσι μετά την ΠΑΣΕΒΕ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) καλεί τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Τετάρτης, μαζί με το ΠΑΜΕ και με το πλαίσιο πάλης της ΠΑΣΕΒΕ. Αλλά και σε προσυγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στην Πλ. Κάνιγγος. Καλεί σε πάλη ενάντια «στην πολιτική που κλείνει τα μαγαζιά μας, συρρικνώνει το εισόδημά μας, που μετατρέπει τα παιδιά μας σε σύγχρονους σκλάβους στην υπηρεσία των μεγάλων επιχειρήσεων, των μονοπωλίων».

Επιπλέον, την ανάγκη πρώτοι οι νέοι εργάτες, οι νέοι των εργατικών - λαϊκών οικογενειών να ξεσηκωθούν αναδεικνύει με ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, σε κάθε αμφιθέατρο, εξάμηνο, τμήμα, σχολή να οργανωθεί η πάλη: «Με το νέο αντιλαϊκό έκτρωμα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρνει την πιο βάρβαρη εργασιακή ζούγκλα για το λαό και τη νεολαία. Για τους νέους κάτω των 25, για μας, προβλέπεται μισθός - "χαρτζιλίκι" των 592 ευρώ. Η σύνταξη καταργείται και στη θέση της δίνεται ένα επίδομα πείνας! Μειώνουν μισθούς, καταργούν τις συμβάσεις, αυξάνουν το όριο απολύσεων, θέλουν να δουλεύουμε μέχρι το θάνατο».

Πληθαίνουν οι απεργιακές αποφάσεις

Ηδη, απόφαση για την απεργία έχουν πάρει οι Ομοσπονδίες: Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος, Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος.

Ακόμα: ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών.

Τα Εργατικά Κέντρα Λαυρίου, Λάρισας, Σάμου, Κεφαλλονιάς - Ιθάκης, Αρτας, Δωδεκανήσου, Φωκίδας, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Νάουσας, Παλλεσβιακό.

Τα συνδικάτα στην Αθήνα: Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης και Καματερού, Μετάλλου, η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων, Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Φαρμάκου, Κλωστοϋφαντουργών, Ιδιωτικών Κλινικών, Ξύλου, Χαρτεργατών, Εργαζομένων ΕΒΓΑ.

Στη Θεσσαλονίκη τα συνδικάτα: Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Βορείου Ελλάδος, Προσωπικού Γαληνός, Οικοδόμων, Εμποροϋπαλλήλων, Τηλεπικοινωνιών.

Στον Πειραιά: Μετάλλου, Ηλεκτρολόγων πλοίων, Ναυπηγοξυλουργών.

Στο Λαύριο: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνδικάτο Οικοδόμων.

Στη Λάρισα: Οικοδόμων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Μηχανοξυλουργών - Επιπλοποιών και Εργατοτεχνιτών Επεξεργασίας Ξύλου, Εργατοτεχνιτών Μετάλλου, Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Εργαστηρίων - Γηροκομείων - Οίκων Ευγηρίας - Αναρρωτηρίων - Διαγνωστικών Κέντρων, Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων, Καθαριστών - Καθαριστριών, Εργαζομένων «Πράκτικερ Ελλάς (τοπικό παράρτημα)», Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DIA», Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, Εργαζομένων ΜΑΚΡΟ, Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ν. Λάρισας.

Στη Ζάκυνθο: Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Αυτοδιοίκησης.

Στην Ηλεία: Το συνδικάτο Οικοδόμων

Στη Δυτική Μακεδονία: Το Συνδικάτο Ενέργειας

Στη Φθιώτιδα: Οικοδόμων στα Καμένα Βούρλα, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Χαρτοποιίας ΠΑΚΟ, Μετάλλου.

Στη Λιβαδειά: Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Στην Εύβοια τα συνδικάτα: Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επιχειρήσεων Λευκού Κρέατος, «Κελαϊδίτης Α.Ε.», ΒΙΟΜΕΚ (εργοστασιακό - Μέταλλο), Μετάλλου.

Στη Σάμο: Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Πολύμορφο το απεργιακό προσκλητήριο

Με το βλέμμα στραμμένο στην επιτυχία της απεργίας τα ταξικά συνδικάτα συνεχίζουν καθημερινά τις παρεμβάσεις στους τόπους δουλειάς, ενάντια στην επιθετικότητα της εργοδοσίας.

Ετσι, την άμεση επαναπρόσληψη εργαζομένης στο πολυκατάστημα ΑΛΕΞ - ΠΑΚ στην Τρίπολη που απολύθηκε χωρίς καμία εξήγηση από την εργοδοσία απαίτησε χτες η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια κινητοποίησης μπροστά από το κατάστημα.

Δυναμική κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων (ΕΒΟ), την επιχείρηση «Καλλιμάνης ΑΕ», η εργοδοσία των οποίων έχει προχωρήσει σε περικοπές μισθών και απολύσεις, καθώς και σε όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, έκαναν χτες και οι ταξικές δυνάμεις στο Αίγιο. Οι διαδηλωτές, κατά τη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με συνθήματα κατήγγειλαν την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και έστειλαν μήνυμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία της Τετάρτης.

Το πλατύ της άνοιγμα σε όλη τη χώρα συνεχίζει και η Ομοσπονδία Οικοδόμων. Ετσι, στην περιοχή Στερεάς - Εύβοιας, έχει προγραμματιστεί σειρά συγκεντρώσεων σωματείων και εργαζομένων, για την ανάδειξη των προβλημάτων του κλάδου και γενικότερα και για τους τρόπους αντίδρασης. Την Τρίτη, έγινε στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας σύσκεψη με τη συμμετοχή των σωματείων Οικοδόμων Αγ. Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων καθώς και τα μέλη της διοίκησης του σωματείου της Λαμίας. Εγινε απολογισμός δράσης και προγραμματισμός, ενώ αντίστοιχη συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή 27 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας.

Ακόμα:

  • Αύριο Κυριακή, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί σε γενική συνέλευση στις 10 π.μ. στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5Β). Επίσης, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων καλεί σε γενική συνέλευση στις 9.30 π.μ., στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όρ.).
  • Τη Δευτέρα 21 Ιούνη, η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ προχωρά στις 7.30 μ.μ., στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλ. Γεωργίου) σε πλατιά σύσκεψη.
ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟ
Απεργιακό προσκλητήριο χτες με «ελεύθερα» διόδια

Στις Αφίδνες
Στις Αφίδνες
Το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων σε παλλαϊκό ξεσηκωμό χτες πήρε τη μορφή συμβολικού αποκλεισμού σταθμών διοδίων σε όλη τη χώρα.

«Στη σφαγή των δικαιωμάτων μας απαντάμε με απεργία στις 23 Ιούνη»! Με αυτό το σύνθημα γραμμένο σε ένα τεράστιο πανό που στήθηκε χτες το απόγευμα στα διόδια της Ελευσίνας υποδέχονταν για περίπου δύο ώρες δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ τους οδηγούς που έφταναν εκεί. Στις 5 το απόγευμα τα διόδια «απελευθερώθηκαν», ώστε να περνάει ο κόσμος χωρίς να πληρώνει το χαράτσι που έχουν επιβάλει κυβερνήσεις και μεγαλοκατασκευαστές. «Ελεύθερα διόδια για το λαό. Μην ανέχεστε άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία. Ολοι στην απεργία του ΠΑΜΕ, στις 23 Ιούνη, για να δώσουμε απάντηση», καλούσαν τους οδηγούς οι συγκεντρωμένοι. Ενα κάλεσμα που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση με δεκάδες κορναρίσματα επιδοκιμασίας, με χέρια που έβγαιναν απο τα παράθυρα για να πάρουν την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ και σε πολλές περιπτώσεις με φράσεις όπως «Μπράβο παιδιά, θα είμαστε όλοι μαζί σας στις 23 Ιούνη. Δεν πάει άλλο».

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν επίσης στα διόδια των Μαλγάρων και της Λεπτοκαρυάς Πιερίας, με σημαντική συμμετοχή, παρά την καταρρακτώδη βροχή.

Τις μπάρες των διοδίων σε Πυργετό, Μακρυχώρι και Μοσχοχώρι άνοιξαν χτες, για τρεις ώρες, οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.

Στα Μάλγαρα

MotionTeam

Στα Μάλγαρα
Στις Αφίδνες, τις κόρνες των οδηγών που επιβράβευαν την κινητοποίηση συνόδευαν οι ήχοι των «συναγερμών» που έχουν τα κουβούκλια, δείχνοντας έτσι την αντίθεση. Από τη μία, οι οδηγοί που κόρναραν και φώναζαν «οι Εθνικές δεν είναι ιδιωτικοί δρόμοι, είναι δρόμοι των πατεράδων μας και δικοί μας» και, από την άλλη, ο συναγερμός που ειδοποιούσε για τα αυτοκίνητα που περνούσαν χωρίς να πληρώνουν και τα χαμένα κέρδη.

Κάλεσμα για απεργιακό ξεσηκωμό δέχτηκαν χτες και όσοι περνούσαν από τα διόδια του Σπαθοβουνίου, του Κιάτου και της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου.

Κινητοποίηση έγινε, μεταξύ άλλων, και στα διόδια της Θήβας, όπου παραβρέθηκε και ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Στον Πυργετό Λάρισας
Στον Πυργετό Λάρισας
«LIDL» ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Να ανακληθεί τώρα η απόλυση!

Έμπρακτη αλληλεγγύη με αφορμή και τη χτεσινή παρέμβαση του κλαδικού συνδικάτου

Παρέμβαση στο κατάστημα LIDL της Καλλιθέας έκανε χτες ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ενάντια στην πρόσφατη απόλυση εργαζόμενης με δύο παιδιά. Η εργαζόμενη μητέρα απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να μειωθεί σε 6ωρο το κανονικό της ωράριο με αντίστοιχη μείωση του μισθού.

Αλληλέγγυα στην εργαζόμενη στάθηκαν τόσο οι εργαζόμενοι του καταστήματος της Καλλιθέας, αλλά και συνδικαλιστής από το κατάστημα στον Ταύρο, ο οποίος διέκοψε τη δουλειά του για να συμπαρασταθεί στη συνάδελφό του, ενώ αρκετοί ήταν οι πελάτες που μόλις έμαθαν τι έχει συμβεί έκαναν φασαρία στους υπεύθυνους και έλεγαν ότι δε θα ξαναψωνίσουν αν η εργοδοσία δεν πάρει πίσω την απόλυση. Οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου καλούσαν καταναλωτές και εργαζόμενους στην απεργία στις 23/6, ενώ άμεσα θα συνεδριάσει το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στα LIDL για συμμετοχή στην απεργία. Τέλος, ξεκαθάρισαν στον υπεύθυνο του καταστήματος, κ. Ευμορφόπουλο, ότι θα πάρει πίσω την απόλυση, αλλιώς η εταιρεία ανοίγει «πόλεμο» με το ΠΑΜΕ.

Κλιμακώνουν κι οι ναυτεργάτες

Με 24ωρη απεργία την Τετάρτη 23 Ιούνη, στα καράβια στο λιμάνι του Πειραιά, κλιμακώνουν οι ναυτεργάτες τον αγώνα τους για να αποκρούσουν τη σφοδρή επίθεση σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων τους που έχουν εξαπολύσει το εφοπλιστικό κεφάλαιο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, Ευρωπαϊκή Ενωση. Την απόφαση πήραν χτες οι διοικήσεις των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, με βάση το κάλεσμα του ΠΑΜΕ, προχωρώντας μπροστά στην οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών και επεκτείνοντας τη μάχη που δίνουν εδώ και 12 ολόκληρα 24ωρα στο λιμάνι της Κορίνθου, άνεργοι και εν ενεργεία ναυτεργάτες, ακινητοποιώντας τα σύγχρονα δουλεμπορικά επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «ROPAX» 1 και 2 της πολυεθνικής εταιρίας «V SHIPS».

Η νέα απεργία των ναυτεργατών, το μπλόκο που έχουν στήσει στα ανασφάλιστα στο λιμάνι της Κορίνθου από τις 8 Ιούνη, είναι συνέχεια των μεγάλων αγώνων που έχουν δώσει την τελευταία περίοδο, ενάντια στην επιδίωξη της κυβέρνησης, για τη θωράκιση της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου, να αφανίσει από τα πλοία τους ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα, επιδίωξη που πάει «πακέτο» με την έφοδο που έχει κηρύξει και στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα του κλάδου.

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργία, 23 Ιούνη, θα πραγματοποιηθούν στις 9.30 το πρωί και έχουν οριστεί ως εξής:

  • Πλ. Κάνιγγος: Σωματεία και εργαζόμενοι: Οικοδόμοι, Μισθωτοί τεχνικοί, ηλεκτρολόγοι, Ξύλου, Εμπορίου, Επισιτισμού, Ιδ. Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστριών, Χρηματοπιστωτικού, Δημοσίου, Μεταφορών, Καλλιτεχνών, Εκπαιδευτικών.
  • Πλ. Βάθης: Σωματεία και εργαζόμενοι: Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών, Φαρμάκου, Τύπου - Χαρτιού, Τηλεπικοινωνιών, Ενέργειας, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Χαυτεία: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ).
  • Πλ. Καραϊσκάκη: Σωματεία, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δυτικών Συνοικιών, Βόρειων Συνοικιών, Βορειοδυτικών Συνοικιών, Νοτιοδυτικών συνοικιών.
  • Πλ. Κλαυθμώνος: Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Νότιων συνοικιών, Νοτιοανατολικών Συνοικιών, Υγείας, Ανατολικών Συνοικιών, Βορειοανατολικών Συνοικιών, Α' Αθήνας.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ