ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Ιούνη 2000
Σελ. /56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Στο επίκεντρο η τρομοκρατική επίθεση

Η επόμενη περίοδος δεν αποκλείεται να χαρακτηριστεί από μια μεθοδευμένη «αντιτρομοκρατική» προπαγάνδα, με πραγματικό στόχο να διευκολυνθεί η προώθηση μέτρων καταστολής και αστυνομοκρατίας

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ορατός είναι ο κίνδυνος το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση να πρωτοστατήσει σε μια κατευθυνόμενη προπαγάνδα, επιδιώκοντας να καταστήσει τα «αντιτρομοκρατικά» κηρύγματα σε καθημερινό «άκουσμα» των πολιτών, ώστε με αυτό τον τρόπο να διαμορφωθεί μια συνείδηση «αποδοχής» των μέτρων που θα επιδιωχτεί να προωθηθούν, και τα οποία στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, θα διακρίνονται για τον αστυνομοκρατικό και κατασταλτικό τους χαρακτήρα, με στόχο το λαϊκό κίνημα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δε θα πάψει να ισχυρίζεται ότι δε θα υπάρξουν αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε υπογείως και παραπλεύρως οι αλλαγές αυτές να προωθούνται με τις λιγότερες δυνατές αντιστάσεις και κόστος.

«Εναυσμα» για προπαγάνδα

Η χτεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, στην οποία κυριάρχησε ο προβληματισμός και η έκδηλη αμηχανία των μελών της σχετικά με τα κίνητρα και τη συγκυρία εκδήλωσης της προχτεσινής δολοφονίας του Βρετανού ακόλουθου, κατέληξε στο ότι δε θα πρέπει να επιτραπεί διαμόρφωση ενός κλίματος «εφησυχασμού». Οπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τον πρωθυπουργό - και με άλλα λόγια το επανέλαβε αργότερα ο Δ. Ρέππας - το χτύπημα της «17 Ν» πρέπει να γίνει το «έναυσμα» ώστε η υπόθεση της τρομοκρατίας να αποτελέσει «κεντρικό πολιτικό ζήτημα», που θα απασχολεί σε μόνιμη βάση την κοινή γνώμη. Γι' αυτό το λόγο δεν έλειψαν και αναφορές περί συγκρότησης «μετώπου» ανάμεσα σε κόμματα, φορείς και πολίτες για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κυβερνητική Επιτροπή, αφού επανέλαβε την «αποφασιστικότητα» της κυβέρνησης για την «πάταξη της μάστιγας» και ενημέρωσε για τη συνάντησή του με τη Βρετανίδα υφυπουργό Αμυνας, κ. Σίμονς, ανέφερε ότι υπάρχει ένα «συμπαγές μέτωπο» με τις άλλες χώρες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και πως η προσπάθεια θα είναι «διαρκής».

Αλλαγές στη νομοθεσία

Ο Κ. Σημίτης ζήτησε στενότερη συνεργασία των υπηρεσιών και των αρχών που ασχολούνται με το θέμα καθώς και με τις 34 χώρες με τις οποίες η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνίες αστυνομικής συνεργασίας. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι εκείνο που έχει σημασία είναι «η επίτευξη αποτελέσματος και η πιο δυναμική κινητοποίηση των υπηρεσιών»...

Για το θέμα της τρομοκρατίας αναφέρθηκαν και τα μέλη της Επιτροπής. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, αφού έκανε λόγο για «κοινωνικό περιβάλλον που απαιτεί πάταξη της τρομοκρατίας», αναφέρθηκε σε «οριακές βελτιώσεις» σε ό,τι αφορά την απονομή της δικαιοσύνης για υποθέσεις τρομοκρατίας (αλλαγές στη σύνθεση δικαστηρίων, παρουσία ενόρκων, ενδεχομένως τρόπος διεξαγωγής ανακρίσεων κλπ.). Οπως αργότερα δηλώθηκε και επισήμως, αν και δε θα θιγεί ο «πυρήνας» του νομοθετικού πλαισίου, ωστόσο είναι δεδομένες οι αλλαγές που θα προωθηθούν σε θέματα δικονομικού χαρακτήρα...

Θα υπογράψει ο Χρυσοχοΐδης

Το αξιοσημείωτο είναι ότι στο φόντο της δολοφονίας, χτες έγινε και επισήμως η ομολογία πως η περιβόητη συμφωνία με τις ΗΠΑ θα υπογραφεί από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης (όπως απαιτούσαν οι ΗΠΑ δηλαδή), παρά τη μέχρι τώρα θέση της κυβέρνησης πως θα επρόκειτο για συμφωνία σε επίπεδο αστυνομικών διευθυντών... Σημαντικό είναι επίσης ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει αυτή τη συμφωνία σαν «κάτι αντίστοιχο» με εκείνες που έχει υπογράψει η Ελλάδα με άλλες 34 χώρες, προσπαθώντας έτσι να υποβαθμίσει στα μάτια της κοινής γνώμης τη σημασία που έχει για την εντονότερη εμπλοκή των Αμερικανών στα εσωτερικά πράγματα της χώρας...

Λίγο αργότερα, ωστόσο, στην τετ-α-τετ συνάντηση που είχαν ο Κ. Σημίτης με τον Γ. Παπανδρέου, ο δεύτερος εκδήλωσε την άποψή του για την «επανενεργοποίηση τομέων» που σχετίζονται με την τρομοκρατία και τάχτηκε με έμφαση υπέρ του να δοθεί «βάρος» στη διεθνή συνεργασία, «συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας με τις ΗΠΑ»...

Στην τοποθέτησή του, δε, στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ο Μ. Χρυσοχοΐδης φέρεται να άφησε αιχμές για τους προκατόχους του στο υπουργείο, και ιδιαίτερα για το γεγονός ότι έχουν υπάρξει «λαλίστατοι» στα ΜΜΕ τις τελευταίες ώρες ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά σε «αναδιάρθρωση των διωκτικών αρχών». Γενικό ήταν επίσης το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων, που εκφράστηκε κυρίως από τον Αλ. Παπαδόπουλο, ότι πρέπει να υπάρξουν «χειροπιαστά αποτελέσματα» σε ό,τι αφορά τη δίωξη του φαινομένου.

Ολυμπιάδα

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός προέβη σε τοποθέτηση και για το θέμα της Ολυμπιάδας. Οπως είπε, μετά τις διαρκείς συνεργασίες του τελευταίου διαστήματος υπάρχει «σαφής εικόνα για τις αδυναμίες» και ζήτησε στενότερη συνεργασία όλων των αρμόδιων υπουργών. Ισχυρίστηκε ότι με την Ολυμπιάδα «θα αναδειχτεί το σύγχρονο πρόσωπο της χώρας», ενώ δεν παρέλειψε («φωτογραφίζοντας» τον Κ. Μητσοτάκη) να επικρίνει τους «καλοθελητές», όπως είπε, που συνδέουν το τρομοκρατικό χτύπημα με την Ολυμπιάδα.

Ταυτότητες, ΟΝΕ και... ξεπούλημα

Οσο για το ζήτημα των ταυτοτήτων, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τους «διακριτούς ρόλους» της Εκκλησίας και της πολιτείας. «Εχει λήξει το θέμα, δεν μπορεί η Ιεραρχία να έχει λόγο για θέματα που αφορούν την πολιτεία», επανέλαβε.

Τέλος, ο Κ. Σημίτης ανακοίνωσε ότι την επόμενη βδομάδα θα έχει συναντήσεις με τον Κ. Στεφανόπουλο και τους πολιτικούς αρχηγούς με αφορμή ότι από τη μεθεπόμενη Δευτέρα θα είμαστε και επισήμως εντός της ΟΝΕ, όπως είπε. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει «γιορτές και πανηγύρια» με την παρουσία στην Ελλάδα και του Ρ. Πρόντι ώστε, να εμπεδωθεί στη συνείδηση του κόσμου ότι η είσοδος στην ΟΝΕ αποτελεί «ορόσημο».

Οσον αφορά στις επερχόμενες «διαρθρωτικές αλλαγές» είπε ότι θα προχωρήσουν παντού (ονομάτισε την «Ολυμπιακή» και την Εμπορική), ενώ επισήμανε στους υφισταμένους του ότι το επόμενο διάστημα πρέπει να δοθεί βάρος σε θέματα όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος, η περιφερειακή πολιτική ενόψει του Γ΄ ΚΠΣ, των αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, αλλά και σε ζητήματα καθημερινότητας, όπως η καλή αποκομιδή των σκουπιδιών...

Προς νέες αντιδημοκρατικές νομοθετικές ρυθμίσεις

Υπέκυψε, τελικά, στις αμερικανικές πιέσεις η κυβέρνηση και εκμεταλλευόμενη τη δολοφονική επίθεση της «17Ν» προωθεί, με... συνοπτικές διαδικασίες, νομοθετικές ρυθμίσεις - απειλή κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η κυβέρνηση επιχειρεί να «χρυσώσει το χάπι» υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για νέο τρομονόμο, αλλά για αναγκαίες βελτιώσεις του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

Το χαλί είχε στρώσει ήδη εδώ και αρκετό καιρό ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ι. Διώτης, ο οποίος με την ιδιότητα του χειριστή των υποθέσεων τρομοκρατίας τα τελευταία πέντε χρόνια δημοσιοποίησε τις προτάσεις του στο όνομα της αντιμετώπισής της. Ειδικότερα, υποστήριξε ότι είναι αναγκαία η αύξηση του πλαισίου της ποινής που προβλέπει η διάταξη του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα (σύσταση και συμμορία). Παράλληλα πρότεινε να θεσμοθετηθεί η πρόβλεψη μειωμένης ποινής ή και απαλλαγής του δράστη σε περίπτωση που προβεί σε σημαντικές αποκαλύψεις για ανεξιχνίαστες υποθέσεις τρομοκρατίας και συμβάλλει στην εξάρθρωση τρομοκρατικής οργάνωσης ή με έγκαιρη προειδοποίησή του ματαιωθεί κάποια τρομοκρατική ενέργεια. Ο Ι. Διώτης υποστηρίζει επίσης ότι πρέπει να αλλάξουν οι παραδοσιακές ανακριτικές μέθοδοι της ΕΛΑΣ, για να φτάσει η Αστυνομία στον κλειστό πυρήνα της ηγεσίας των τρομοκρατικών ομάδων. Προτείνει, δηλαδή, να μην είναι άδικη η πράξη των αστυνομικών που με εντολή της υπηρεσίας τους και με σκοπό την ανακάλυψη και τη σύλληψη τρομοκρατών εμφανίζονται οι ίδιοι ως συμμέτοχοι σε τρομοκρατικές ενέργειες. Το ίδιο πρέπει κατά την άποψή του να ισχύει και για τους πολίτες που εθελοντικά, σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία αναλαμβάνουν τέτοιο ρόλο.

Για τους αστυνομικούς προτείνει να εφοδιάζονται με τα κατάλληλα στοιχεία (δελτίο ταυτότητας, πιστοποιητικά, ταξιδιωτικά έγγραφα) που θα εξασφαλίζουν την απόκρυψη της πραγματικής τους ταυτότητας.

Για τη συλλογή των αποδείξεων πρέπει να προβλεφτεί η δυνατότητα καταγραφής με συσκευές ήχου ή εικόνας. Πρέπει να επιτραπεί η χρησιμοποίηση του σχετικού υλικού ως αποδεικτικού στοιχείου στα δικαστήρια, καθώς και υποχρέωση του υπόπτου ή του κατηγορούμενου να προσφέρει βιολογικό υλικό για συγκριτική εξέταση του DNA. Επίσης, προτείνει να καταργηθεί η διάταξη του άρθρου 211α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας κατά την οποία η μαρτυρική κατάθεση ή αιτιολογία του κατηγορούμενου για την ίδια πράξη δεν είναι αρκετή για την καταδίκη του κατηγορούμενου και οδηγεί σε ατιμωρησία του δράστη.

Η πρότασή του περιλαμβάνει, επίσης, την κατάργηση των μεικτών ορκωτών δικαστηρίων και την ανάθεση της εκδίκασης των υποθέσεων τρομοκρατίας στο τριμελές εφετείο, με το επιχείρημα ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν απειλήσει ή στραφεί εναντίον μαρτύρων και ενόρκων.

Στα μέτρα προστασίας των μαρτύρων περιλαμβάνεται η δυνατότητα να μη δηλώνουν σε κανένα στάδιο της διαδικασίας τη διεύθυνση κατοικίας τους, να μεταβάλλουν τα στοιχεία στο ληξιαρχείο, να μεταταγούν κατ' εξαίρεση σε άλλη υπηρεσία αν είναι δημόσιοι υπάλληλοι κ.ά. Για τους υπόδικους και κατάδικους προτείνεται η δημιουργία ειδικών καταστημάτων κράτησης ιδιαίτερα για όσους επιθυμούν να προβούν σε αποκαλύψεις.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ»
Με πρόφαση τον πόλεμο του Κοσσόβου η επίθεση

Με μια μακροσκελή προκήρυξη η «17 Νοέμβρη» ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας του Αγγλου στρατιωτικού ακόλουθου, πτέραρχου της αεροπορίας Στ. Σόντερς. Η προκήρυξη είχε γραφτεί - πλην των δύο υστερόγραφων - το Μάρτη. Το μεγαλύτερο μέρος της προκήρυξης αναλίσκεται στους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και στην ανάλυση των λόγων - οικονομικών, γεωστρατηγικών και άλλων κατά την οργάνωση - που αυτοί έγιναν. Η «17Ν» εξαπολύει μύδρους εναντίον όσων είχαν ανάμιξη καθ' οιονδήποτε τρόπο με τους βομβαρδισμούς, καταγγέλλοντάς τους για... τρομοκρατία και εγκλήματα μεγαλύτερα των ναζί!

Στο στόχαστρο και η «ελληνική πασοκική κυβέρνηση» η οποία «υπέγραψε όλες τις συμφωνίες του ΝΑΤΟ και προσέφερε τη μόνη υπηρεσία που μπορούσε και ανέμενε το ΝΑΤΟ, τη διέλευση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων που εισέβαλαν και κατέλαβαν το Κόσσοβο». Η κυβέρνηση κατηγορείται και για τη «συνθηκολόγηση του Ελσίνκι», αφού με την ομώνυμη συμφωνία «αναγνώρισε προς διαπραγμάτευση όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας χωρίς κανένα αντάλλαγμα».

Ακολουθεί ανάλυση του οικονομικού και πολιτικού συστήματος, της παγκοσμιοποίησης, η οποία συνιστά «οπισθοδρόμηση, νέα αταξία που αναγνωρίζει μία μόνο αξία και αρχή: το συμφέρον του ισχυρότερου στον οποίο όλοι οι άλλοι οφείλουν να υποκύπτουν». Να σημειωθεί εδώ πως η «17 Νοέμβρη» επιχειρεί να ταυτίσει τη δράση της με «δίκαιη ένοπλη λαϊκή αντίσταση», φράση με την οποία κλείνει την προκήρυξή της!

Αναφορικά με την εκτέλεση του Βρετανού στρατιωτικού ακόλουθου, πτεράρχου της αεροπορίας, υπογραμμίζει πως «επιλέχτηκε» γιατί: «Με αυτή του την ιδιότητα έλαβε ενεργό μέρος στο σχεδιασμό των περσινών βάρβαρων αεροπορικών βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας και άρα είναι ένας από τους υπευθύνους του περσινού ναζιστικού εγκλήματος, τις δολοφονίες χιλιάδων αμάχων, την καταστροφή της οικονομίας και της υποδομής της χώρας».

Αλλά η επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου έγινε όχι μόνο γιατί η Αγγλία συμμετείχε ενεργά στους βομβαρδισμούς, αλλά γιατί «η αγγλική πολιτική όπως εκφράστηκε από τους Μπλερ, Κουκ και Ρόμπερτσον πέρα από την παραδοσιακή αγγλική υποκρισία, ξεπέρασε σε προκλητικότητα, κυνισμό και επιθετικότητα και αυτούς ακόμη τους Αμερικανούς».

Με την ίδια προκήρυξη η «17Ν» ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκέτας εναντίον των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ στις 31 Μάρτη, για τη βόμβα στα τοπικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στο Γαλάτσι στις 3 Απρίλη, για την εκτόξευση τριών ρουκετών στις 5 Μάη εναντίον τριών δυτικών τραπεζών, για τη βόμβα στην ολλανδική πρεσβεία στις 8 Μάη και για την εκτόξευση ρουκέτας εναντίον της κατοικίας του Γερμανού πρέσβη στις 16 Μάη.

Στο πρώτο υστερόγραφο της προκήρυξης η οργάνωση «φωτογραφίζει» και τον Σ. Κόκκαλη ως πρώην πράκτορα της ΣΤΑΖΙ και τώρα της CIA, κατηγορώντας τον πως παίζει ρόλο ελληνικού Δούρειου Ιππου των αμερικανικών επιχειρήσεων.

Με το δεύτερο υστερόγραφο η «17Ν» διαψεύδει την ύπαρξη λίστας με ονόματα υπόπτων (μελών της οργάνωσης) και αρνείται ότι κατά την επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη τραυματίστηκε μέλος της και ότι οι διωκτικές αρχές έχουν στα χέρια τους αίμα. Συμπληρώνει και προειδοποιεί ότι όλα αυτά αποτελούν σκευωρία ελληνικών και αμερικανικών διωκτικών αρχών με στόχο την ενοχοποίηση κάποιων υπόπτων.

Στο σκοτάδι οι έρευνες

Στο σκοτάδι κινούνται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, γεγονός που ομολογούν και κυβερνητικοί παράγοντες, εκφράζοντας την απορία τους για τις χρόνιες αδυναμίες της ΕΛ.ΑΣ. Αυτή τη φορά στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν εμφανίστηκαν Αμερικανοί πράκτορες, αλλά τέσσερις αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ, οι οποίοι έφτασαν στην Αθήνα προχτές το βράδυ. Οι Βρετανοί ενημερώθηκαν από τους Ελληνες συναδέλφους τους για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο στρατιωτικός ακόλουθος και είχαν στη διάθεσή τους τα πενιχρά στοιχεία που είχαν συλλέξει από τον τόπο του συμβάντος.

Οι Βρετανοί ζήτησαν να κάνουν αυτοψία στη λεωφόρο Κηφισίας για να σχηματίσουν ιδία αντίληψη για τον τρόπο δράσης των τρομοκρατών. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι αντίστοιχη ενημέρωση είχαν τα κλιμάκια της ΣΙΑ και του FΒΙ.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας περιστράφηκαν γύρω από την εξέταση των αυτοπτών μαρτύρων, οι περιγραφές που έδωσαν όμως ήταν σύμφωνα με πληροφορίες αντιφατικές, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση οι αστυνομικοί να σχηματίσουν σαφή εικόνα του προφίλ των δραστών. Μια μαρτυρία ενός οδηγού που ισχυρίστηκε ότι είδε το δολοφόνο ενώ πυροβολούσε και τον αναγνώρισε αργότερα εντελώς τυχαία στα Βριλήσια, εξετάστηκε από την ΕΛΑΣ χωρίς όμως να προκύψουν συγκεκριμένα στοιχεία που να κατευθύνουν τις έρευνες σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Οι έρευνες για τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες, δεν έχουν οδηγήσει στην ανεύρεσή της, παρά το «χτένισμα» της ευρύτερης περιοχής.

Η δολοφονία του Βρετανού έχει ανησυχήσει όλες τις πρεσβείες των ευρωπαϊκών χωρών στην Αθήνα, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, επανεξετάζουν τα μέτρα ασφαλείας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. Μέχρι τώρα τα μέτρα ασφαλείας ήταν χαλαρά, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι τρομοκράτες.

Ζητήθηκε δικαστική συνδρομή από τις ΗΠΑ

Αίτημα δικαστικής συνδρομής υπέβαλαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές προς τις αμερικανικές, προκειμένου να εξεταστεί ως μάρτυρας ο πρώην αρχηγός της CIA Τζέιμς Γούλσεϊ, με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «ΠΟΝΤΙΚΙ» για την τρομοκρατία στην Ελλάδα. Οι δικαστικές αρχές της χώρας μας θεωρούν ότι ο Αμερικανός αρχιπράκτορας πρέπει να δώσει διευκρινίσεις για τα όσα ισχυρίζεται στη συνέντευξή του, η οποία συνέπεσε με το νέο τρομοκρατικό χτύπημα της 17Ν, τη δολοφονία του στρατιωτικού ακολούθου της βρετανικής πρεσβείας Στέφεν Σόντερς.

Αν οι Αμερικανοί κάνουν δεκτό το αίτημα, το πιθανότερο είναι να μεταβεί εισαγγελικός λειτουργός στις ΗΠΑ, για να πάρει κατάθεση από τον Γούλσεϊ. Σημειώνεται ότι στη συνέντευξή του, ο πρώην αρχηγός της CIA, προχώρησε ακόμη περισσότερο από τις πρόσφατες «εκτιμήσεις» της Επιτροπής του Αμερικανικού Κογκρέσου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας από την Ελλάδα, ισχυριζόμενος ότι «υπάρχουν άτομα στην ελληνική κυβέρνηση που γνωρίζουν ορισμένα μέλη της 17Ν», αλλά δεν τα συλλαμβάνουν. Στην ερώτηση όμως του Ελληνα δημοσιογράφου γιατί δεν κατάφερε ούτε και αυτός, από τη θέση που κατείχε και με δεδομένη τη συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. - FBI, να συλλάβει κάποιο μέλος της 17Ν, ο Γούλσεϊ άρχισε να... «σφυρίζει κλέφτικα», δηλαδή να αναφέρεται γενικά και αόριστα στη συνεργασία της χώρας του με άλλες 100 και πάνω χώρες, «αν και έχει - όπως είπε - τεράστιες διαφορές μαζί τους σε πολλά θέματα, όπως στην τρομοκρατία και στην εφαρμογή του νόμου»...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ