ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 8 Ιούνη 2009 - 2η έκδοση
Σελ. /32
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Στη Θεσσαλονίκη ψήφισε και πεθαμένη

Motion Team

Καταγγελία ότι στη Θεσσαλονίκη στο 183ο εκλογικό τμήμα, στο 17ο Γυμνάσιο, εμφανίσθηκε γυναίκα και ψήφισε με την ταυτότητα της Ειρήνης Γαλανοπούλου, η οποία έχει πεθάνει, έκανε συγγενικό πρόσωπο της θανούσης. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι την ταυτότητα της εκλιπούσας την κατέθεσαν στο γραφείο τελετών που ανέλαβε την κηδεία της. Η καταγγελία συμπεριλήφθηκε στα πρακτικά ενώ ο δικαστικός αντιπρόσωπος έστειλε και σχετική αναφορά στον εισαγγελέα.

Στις Συκιές Θεσσαλονίκης, υπάλληλοι του δήμου, σε διατεταγμένη υπηρεσία, από νωρίς το πρωί, ανέλαβαν να «εξυπηρετήσουν» τους ψηφοφόρους στα εκλογικά τμήματα του 1ου και 3ουΓυμνασίου Συκεών, φορώντας κονκάρδες του ΠΑΣΟΚ και μοιράζοντας ψηφοδέλτιά του. Μετά από την παρέμβαση του ΚΚΕ αποχώρησαν.

Στην Πιερία στο 81ο και 202 εκλογικό τμήμα ο δικαστικός αντιπρόσωπος προέτρεπε τους ψηφοφόρους να παίρνουν μόνοι τους ψηφοδέλτια, επειδή δεν είχαν εμφανισθεί τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Μετά από παρέμβαση του ΚΚΕ στον έφορο, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε.

Στην Κοζάνη ψήφισαν κανονικά οι νέοι ψηφοφόροι, γεννηθέντες το 1991, που τις προηγούμενες μέρες είχε διαπιστωθεί ότι δεν ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει διπλοψηφίες

Δύο περιπτώσεις διπλοψηφίας σε εκλογικά τμήματα του Δήμου Ελάτειας κατήγγειλε η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ με χτεσινή επιστολή της προς τον Εφορο της εκλογικής διαδικασίας του Νομού.

Η καταγγελία έχει ως εξής: «Κύριε Εφορε, σας καταγγέλλουμε δύο περιπτώσεις διπλοψηφίας σε εκλογικά τμήματα του δήμου Ελάτειας και συγκεκριμένα:

  • Στο 89ο και στο 90ό εκλογικά τμήματα ψήφισε ο ίδιος ψηφοφόρος, Τσαπρούνης Αγγελος του Λουκά, ενώ ήταν εγγεγραμμένος στο 90ό εκλογικό τμήμα.
  • Στο 87ο και στο 88ο εκλογικά τμήματα ψήφισε ο ίδιος ψηφοφόρος, Κυριόπουλος Κωνσταντίνος, ενώ ήταν εγγεγραμμένος στο 88ο εκλογικό τμήμα.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις έχουν γίνει ενστάσεις στα εκλογικά τμήματα 89ο και 87ο αντίστοιχα από τους εκλογικούς αντιπροσώπους του ΚΚΕ».

Επιπλέον, στην επιστολή σημειώνεται, ότι «το μορφωτικό επίπεδο των ανωτέρω και η κοινωνικοπολιτική τους εμπειρία δε δικαιολογούν διπλοψηφία». Η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ αναφερόμενη στον κ. Εφορο καταλήγει: «Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες επιφυλασσόμενοι για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας».

ΚΕΡΑΤΕΑ
Απόπειρα παρεμπόδισης της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος

Προσπάθεια να παρεμποδίσουν τους δημότες της Κερατέας στην Ανατολική Αττική να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα επιχείρησε η δημοτική αρχή της πόλης και άλλες δυνάμεις του δημοτικού συμβουλίου. Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των δυνάμεων του Κόμματος στην περιοχή. Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της παράταξης της δημοτικής αρχής θεώρησαν πράξη «αγώνα» και «διαμαρτυρίας» ενάντια στη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων το να στηθούν μπροστά στην είσοδο σχολείου που λειτουργούσαν εκλογικά τμήματα και να καλούν τον κόσμο να μην ψηφίσει και να απέχει από τις ευρωεκλογές.

Η πράξη αυτή κινητοποίησε τις δυνάμεις του Κόμματος στην περιοχή οι οποίες συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο και καλούσαν τον κόσμο να ψηφίσει και μάλιστα να στηρίξει το ΚΚΕ. Η κίνηση αυτή «ενόχλησε» τους τοπικούς παράγοντες του δήμου και προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τις δυνάμεις του Κόμματος. Κάτι που τελικά δεν πέτυχαν και με αποφασιστικότητα παρέμειναν στο χώρο, καλώντας τον κόσμο να ενισχύσει το ΚΚΕ.

Χορεύοντας με τα ΜΑΤ

Χτες το βράδυ έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. στην Αθήνα (οδός Καλλιρρόης) και ενώ οπαδοί του κόμματος Καρατζαφέρη έχουν μαζευτεί στο πεζοδρόμιο, περνά στο δρόμο κλούβα των ΜΑΤ. Ο οδηγός για να πανηγυρίσει την εκλογική επίδοση του ΛΑ.Ο.Σ. πατά τη σειρήνα. Οι του ΛΑ.Ο.Σ., απαντούν με αλαλαγμούς, οι δε ΜΑΤατζήδες χοροπηδάνε στο εσωτερικό της κλούβας από την πολλή χαρά τους. Εχουν άδικο όσοι ισχυρίζονται πως ο έρωτας δεν κρύβεται;

ΚΡΗΤΗ
Προβλήματα κατά την έναρξη

Με προβλήματα ξεκίνησε χτες το πρωί το άνοιγμα των καλπών στην Κρήτη δημιουργώντας προβλήματα κατά την εκλογική διαδικασία. Συγκεκριμένα, σε όλα σχεδόν τα εκλογικά τμήματα των Νομών του νησιού υπήρξαν σημαντικές ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές γεγονός που προκάλεσε, σε ορισμένες περιπτώσεις, καθυστερήσεις. Στο Νομό Ηρακλείου στην πλειοψηφία των εκλογικών τμημάτων δεν είχαν σφραγιστεί οι κάλπες με λουκέτα, αφού δεν είχαν παραδοθεί από το Δήμο τα σωστού μεγέθους λουκέτα. Αμέσως με παρέμβαση του Κόμματος στον Εφορο στα δικαστήρια του Ν. Ηρακλείου κατατέθηκαν τα στοιχεία των εκλογικών τμημάτων που αρχικά αυτό είχε καταγγελθεί και ζητήθηκε η άμεση επίλυση του προβλήματος ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή εκλογική διαδικασία.

Μικροπροβλήματα στη ΒΔ Ελλάδα

Γενικά, ομαλά, χωρίς σοβαρά προβλήματα κύλησε η προεκλογική διαδικασία στην περιοχή της της ΒΔ Ελλάδας. Κάποια επιμέρους προβλήματα αφορούσαν την καθυστέρηση στην προσέλευση ή την απουσία διορισμένων μελών των εφορευτικών επιτροπών με αποτέλεσμα σε μερικά εκλογικά τμήματα η εκλογική διαδικασία να διεξάγεται, για μεγάλο χρονικό διάστημα, μόνον παρουσία της δικαστικής αντιπροσώπου και του γραμματέα της Εφορευτικής, με τη συνδρομή εκλογικών αντιπροσώπων. Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις, ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε εκλογικά τμήματα του Δήμου Αρτας, κατά τη διαδικασία μεταφοράς τους, καταστράφηκαν αλλά αντικαταστάθηκαν έγκαιρα με άλλα. Τέλος, στη Λευκάδα κάποια προβλήματα παρουσιάστηκαν, σε ολιγάριθμες περιπτώσεις, με ψηφοφόρους που δεν ήταν εγγεγραμμένοι στους αντίστοιχους δημοσιευμένους στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ εκλογικούς καταλόγους. Ετσι ψήφισαν με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ