Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 5 Απρίλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10340

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ
Με νέο ρόλο και ίδια στρατηγική

Associated Press

Το ΝΑΤΟ έχει πάψει προ πολλού να είναι έστω και στα προσχήματα «βορειοατλαντικό», έχει ενισχύσει το ρόλο του ως διεθνής κατασταλτικός μηχανισμός προστασίας των μονοπωλιακών συμφερόντων και βασικός μοχλός της ιμπεριαλιστικής εξουσίας και δράσης, τόσο στο εσωτερικό των κρατών - μελών της συμμαχίας όσο και διεθνώς. Αν παλιότερα η στρατηγική της παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας και ηγεμονίας, πρωταρχικά των ΗΠΑ, εστιαζόταν στην αντιμετώπιση του σοσιαλισμού και της ΕΣΣΔ, του παγκόσμιου εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος αλλά και του αντιαποικιακού, σήμερα η στρατηγική και η τακτική του ΝΑΤΟ εστιάζεται στην εδραίωση και εξασφάλιση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών συμμάχων που το απαρτίζουν, η οποία κινδυνεύει από την όξυνση των αντιθέσεων λόγω της βαθιάς κρίσης, επομένως και στην ετοιμότητα ανάληψης πολεμικής δράσης όπου τα συμφέροντά τους το επιτάσσουν. Αλλά και στην κατάπνιξη των αντιιμπεριαλιστικών αντιμονοπωλιακών λαϊκών κινημάτων. Στην καταστολή των δυνάμεων ανατροπής σε κάθε κράτος.



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Ανάγκη ένα μέτωπο συσπείρωσης και αντεπίθεσης

Ανεργία, υποαπασχόληση, ελαστικές σχέσεις εργασίας, μισθοί πείνας, ανασφάλεια... Είναι στοιχεία, που συνθέτουν το «παζλ» της σημερινής κατάστασης για την πλειοψηφία των Ελλήνων μουσικών.


ΣΕΛ.  3
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
Τα... «αόρατα» μνημεία

Μια έκδοση της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού για ένα από τα πλέον υποτιμημένα τμήματα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την «οθωμανική αρχιτεκτονική στην Ελλάδα».


ΣΕΛ.  4   -   5
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Εγκέφαλος από πυρίτιο;

Μετά από δεκαετίες αποτυχημένων προσπαθειών, ο μόνος βάσιμος τρόπος που ελπίζουν σήμερα οι επιστήμονες να κατασκευάσουν μια τεχνητή νοημοσύνη, είναι... η αντιγραφή του βιολογικού εγκεφάλου σε πυρίτιο. Οχι, δηλαδή, η κατασκευή κάποιου λογισμικού που θα πετυχαίνει να περνιέται για άνθρωπος από τις απαντήσεις που θα δίνει πίσω από μια κουρτίνα (τεστ Τούρινγκ), αλλά η κατασκευή λογισμικού ή κυκλώματος που θα αντιγράφει τον τρόπο λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου.


ΣΕΛ.  7
ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ
Στις ίδιες υπέργειες ράγες

H Αττική κόβεται στα δύο.


ΣΕΛ.  24

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ