ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 31 Μάη 2000
Σελ. /48
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ
Συνεχίζονται με μεγάλη ανταπόκριση

Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα και η ανταπόκριση των σπουδαστών των δημοσίων ΙΕΚ ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εδώ και δύο μέρες τα μέλη του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ δίνουν τη δική τους μάχη, στις κάλπες που στήνονται έξω από κάθε ΙΕΚ. Στο πλευρό τους οι εκατοντάδες σπουδαστές που σπεύδουν να στηρίξουν το Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο του Συλλόγου, είτε με την ψήφο τους, είτε με τη συμμετοχή τους σε αυτό. Στην αντίπερα όχθη κάποιοι διευθυντές που εφαρμόζουν κατά γράμμα τις εντολές του ΟΕΕΚ για παρεμπόδιση της διεξαγωγής των εκλογών. Η απάντηση των σπουδαστών είναι αφοπλιστική: «Δε θα περάσει. Η φωνή μας θα δυναμώσει».

«Στόχος μας είναι η συσπείρωση των σπουδαστών γύρω από το Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο. Να ενισχυθεί ο Σύλλογος, να γίνει ακόμα πιο διεκδικητικός, μαχητικός, μαζικός, ώστε να παλέψουμε από καλύτερη θέση για τα αιτήματά μας», επισημαίνει ο Γιώργος Παναγής, μέλος του Συλλόγου και σπουδαστής στο ΙΕΚ Ηλιούπολης. Αιτήματα όπως είναι, το πάγωμα των διδάκτρων με προοπτική την κατάργησή τους, η διανομή δωρεάν και συγχρόνων βιβλίων, κάλυψη των υλικοτεχνικών αναγκών, μειωμένο εισιτήριο, ασφαλιστική κάλυψη και επιδότηση των ανέργων σπουδαστών και πολλά άλλα. Αιτήματα που όπως αποδεικνύεται ενοχλούν κάποιους...

Ενα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα αποτελεί η αντιδημοκρατική στάση του κ. Χαραλαμπίδη, διευθυντή του ΙΕΚ Αργυρούπολης, ο οποίος από την περασμένη Παρασκευή επιδίδεται σε απειλές και εκβιασμούς κατά των μελών του Συλλόγου και σε παρεμπόδιση της εκλογικής διαδικασίας.

«Το μόνο που πετυχαίνει είναι, να ανταποκρίνονται όλο και περισσότερα παιδιά στο κάλεσμα του Συλλόγου. Στις αυταρχικές μεθόδους του διευθυντή απαντάμε με αγώνες, ενώνοντας τις φωνές μας ενάντια σε αυτή την πολιτική, που μας θέλει μισοκαταρτιζόμενους και μισοειδικευμένους», υπογράμμιζε ο Παπαπάνος Βαγγέλης, σπουδαστής στο ΙΕΚ Αργυρούπολης.

Ενώ άλλος ένας σπουδαστής, ο Νίκος Τσούμας, επισήμανε ότι «οι διευθυντάδες απλά εκτελούν εντολές του ΟΕΕΚ και γενικότερα της κυβέρνησης. Εμείς απαντάμε: Δε θα περάσει. Συνεχίζουμε για όσα μας ανήκουν»...

Μέχρι χτες το μεσημέρι προστέθηκαν στους ήδη 729 σπουδαστές, που ψήφισαν από τη Δευτέρα που ξεκίνησαν οι εκλογές, άλλοι 290 από 7 δημόσια ΙΕΚ.

  • Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ) Ν. Ιωαννίνων πραγματοποιεί εκλογές μέχρι και την Παρασκευή 2 Ιούνη για να αναδείξει νέο ΔΣ του Συλλόγου. Σκοπός του ΣΥΣΔΙΕΚ είναι να παλέψει από καλύτερη θέση για τα αιτήματα των σπουδαστών στις σχολές αλλά και έξω από αυτές.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ