ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Γενάρη 2009
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγριος ξυλοδαρμός μετανάστη

Μεταφέρθηκε με κάκωση ήπατος στο «Σωτηρία» συνοδεία αστυνομικών που ρωτούσαν τους γιατρούς αν φαίνονται τα σημάδια από τα χτυπήματα!

Πυκνώνουν οι ασφυκτικοί έλεγχοι, η καταστολή και οι επιχειρήσεις τρομοκράτησης των μεταναστών
Πυκνώνουν οι ασφυκτικοί έλεγχοι, η καταστολή και οι επιχειρήσεις τρομοκράτησης των μεταναστών
Ενα ακόμα περιστατικό ξυλοδαρμού μετανάστη, σημειώθηκε την Πέμπτη τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν νεαρό Πακιστανό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» συνοδεία τριών ένστολων αστυνομικών και κάποιων άλλων με πολιτικά. Μάλιστα, ένας αστυνομικός με πολιτικά εξέφρασε αγωνία στο προσωπικό του νοσοκομείου, αν είναι εμφανή τα σημάδια και αν διακρίνεται ότι η κάκωση προέρχεται από χτυπήματα!!!

Ο νεαρός μετανάστης πονούσε στο συκώτι και είπε ότι χτυπήθηκε με γροθιές, ενώ η διάγνωση κάνει λόγο για «κάκωση ήπατος». Συνελήφθη διότι δε διέθετε χαρτιά και σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από ΑΤ των βορείων προαστίων. Εφυγε συνοδεία της αστυνομίας από το νοσοκομείο χθες το πρωί, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι απέγινε τελικά.

Πυκνώνουν διαρκώς τα περιστατικά ξυλοδαρμού και κακομεταχείρισης των μεταναστών, είτε αυτοί διαθέτουν «χαρτιά» είτε όχι. Είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα μιας πολιτικής κατασταλτικής, που τους στερεί ακόμα και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα, μιας πολιτικής που τους θέλει διαρκώς φοβισμένους και κυνηγημένους, εύκολη «λεία» της εργοδοσίας. Μιας πολιτικής που είναι υπεύθυνη όχι μόνο για το ξυλοκόπημα, αλλά και για το θάνατο πολλών μεταναστών, είτε στα σύνορα, είτε στο εσωτερικό των κρατών - μελών της ΕΕ.

Να σημειωθεί, ότι το προσωπικό του νοσοκομείου «Σωτηρία» κάνει λόγο για πολύ συχνά περιστατικά ξυλοκοπημένων μεταναστών που φτάνουν στο νοσοκομείο όταν εφημερεύει.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
Ευθεία βολή κατά του 15χρονου

Με ευθεία πρόταξη του χεριού του πυροβόλησε ο Επ. Κορκονέας τον 15χρονο μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλο, ο οποίος βρισκόταν σε χαμηλότερο επίπεδο από τον ειδικό φρουρό. Αυτό υποστηρίζουν στην έκθεσή τους οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας του 15χρονου, Γ. Ραυτόπουλος, ειδικός εξεταστής πυροβόλων όπλων, και Σ. Μεσογίτης, ιατροδικαστής, αξιολογώντας τα ευρήματα της βλητικής εξέτασης στον τόπο της δολοφονίας.

Οι δύο εμπειρογνώμονες, που ήταν παρόντες στη βλητική εξέταση του χώρου, δε δέχονται τον εποστρακισμό της σφαίρας. Ειδικότερα, σχετικά με τον εποστρακισμό επισημαίνουν ότι «πρόκειται για μια πολυσυζητημένη λέξη για την οποία έχει αναπτυχθεί φιλολογία και παραφιλολογία, που στην ουσία δεν προσδίδει τίποτα». Επίσης, σημειώνουν ότι ο δράστης πραγματοποίησε ευθεία βολή, η οποία είχε απειροελάχιστη διαφορά (της τάξης των 9 μοιρών) από την απόλυτη ευθεία. Εξηγώντας αυτή την απόκλιση διευκρινίζουν ότι είναι «φυσιολογική απόρροια του χεριού κάποιου που θέλει να στοχεύσει σε χαμηλότερο επίπεδο».

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. μίλησε για εποστρακισμό της σφαίρας, η οποία προσέκρουσε στην τρίτη κατά σειρά μπάλα από μπετόν που βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Τζαβέλα, ενώ ο συνήγορος των ειδικών φρουρών σε δηλώσεις του είχε ισχυριστεί ότι ο Επ. Κορκονέας είχε πυροβολήσει στον αέρα.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΠΝΟΗ μέσα στο σχολείο του, άφησε, χτες, ένας 17χρονος μαθητής στο 5ο Λύκειο Καρδίτσας, ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, μετά την 1η ώρα διδασκαλίας. Ο θάνατός του οφείλεται, πιθανότατα, σε ανακοπή καρδιάς, ενώ φέρνει για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης σχολικών γιατρών.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Κλειστή θα παραμείνει από σήμερα τα μεσάνυχτα έως και τις 5 τα ξημερώματα η Αττική Οδός στο ρεύμα από αεροδρόμιο ως Ελευσίνα, λόγω έργων. Τα οχήματα που θα κινηθούν στην Αττική Οδό με κατεύθυνση προς Ελευσίνα, τις ώρες αυτές θα εξέρχονται υποχρεωτικά στην έξοδο Νο8 (έξοδος Μεταμόρφωσης).

ΗΣΑΠ: Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει και αυτό το Σαββατοκύριακο το τμήμα του «ηλεκτρικού σιδηροδρόμου» από τον Ταύρο ως την Ομόνοια, λόγω των συνεχιζόμενων έργων για την ανακαίνιση του δικτύου. Οι επιβάτες, εφόσον το επιθυμούν, θα μπορούν με το ίδιο εισιτήριο να μετακινούνται στο συγκεκριμένο τμήμα με λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα οποία θα κάνουν στάσεις σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς.

Ποινική δίωξη εναντίον Εφραίμ και Αρσένιου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν στις 25 Φλεβάρη οι δύο μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος. Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για άρνηση κατάθεσης μάρτυρα, καθώς δεν καταδέχτηκαν να απαντήσουν αυτοπροσώπως στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνούσαν το σκάνδαλο των ανταλλαγών δημόσιας γης με τη Μονή Βατοπεδίου και αρκέστηκαν να καταθέσουν υπόμνημα. Οι δύο μοναχοί παραπέμπονται να δικαστούν με απευθείας κλήση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας, με αφορμή έγγραφο του τότε προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής Χρ. Μαρκογιαννάκη.

Συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Η Κεντρική Διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) διοργανώνει τη χρονιάτικη συνεστίασή της με κοπή πίτας, την Κυριακή 1η Φλεβάρη ώρα 13.00, στο κοσμικό κέντρο «ΜΠΟΕΜΙΣΣΑ» (Σολωμού 17-19, Εξάρχεια, τηλ.: 210.3843.836). Καλούνται οι συναγωνιστές και φίλοι της Αντίστασης να προμηθευτούν προσκλήσεις. Εκτός των άλλων, θα υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με αντάρτικα, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Αντιφασιστικό - Αντιιμπεριαλιστικό καραβάνι

Αντιφασιστικό - αντιιμπεριαλιστικό καραβάνι στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης: Αουσβιτς, Μπούχενβαλντ, Νταχάου, Μαουτχάζουζεν, διοργανώνει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, από Παρασκευή 20 ως Παρασκευή 28 Μάρτη 2009.

Θα επισκεφθούμε τις πόλεις Κρακοβία (Πολωνία), Πράγα (Τσεχία), Λιψία, Βαϊμάρη, Μόναχο (Γερμανία) και Λιντς (Αυστρία).

Δηλώσεις συμμετοχής (προκειμένου να κλειστούν έγκαιρα τα αεροπορικά εισιτήρια) ως το τέλος Γενάρη. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.8225.407, 210.8831.368 και 6977453200.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) καλεί τα μέλη της και τους φίλους της στην εκδήλωση - «Ιστορική βραδιά τιμής και μνήμης» που γίνεται αύριο Κυριακή, ώρα 6 μ.μ. έως 8 μ.μ., στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Στην εκδήλωση, αγωνίστριες και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης θα διηγηθούν ιστορικά γεγονότα από την περίοδο της Αντίστασης. Θα ακουστούν τραγούδια και ποιήματα και θα παρουσιαστεί ένα μικρό αφιέρωμα στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

-- Η ΠΕΚΑΜ (Μακρονησιώτες) καλεί τα μέλη και τους φίλους της στη συνεστίαση - κόψιμο πίτας που θα γίνει την Κυριακή 8 Φλεβάρη 2009 στις 12 το μεσημέρι στην Ταβέρνα «ΑΣΤΡΑ» (τηλ. 210.7665.700) του Δήμου Βύρωνα (δίπλα στο «θέατρο Βράχων»). Συγκοινωνίες: Λεωφορείο 732, Αγιος Φανούριος - Ζωοδόχου Πηγής, στάση τέρμα. Τρόλεϊ Νο 11, στάση τέρμα.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ»
Καθολική συμμετοχή στην απεργία

Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι στη «ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ» βρέθηκαν στην πύλη του εργοστασίου από νωρίς χτες το πρωί, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία στη Γενική τους Συνέλευση, αντιδρώντας στο τελεσίγραφο της εργοδοσίας για την απόλυση του 60% των εργαζομένων, με το εκβιαστικό δίλημμα «ή θα φύγετε με "εθελούσια" μέσω κινήτρων ή θα κάνουμε χρήση του νόμου για απολύσεις 2% κάθε μήνα»!

Με πανό που έγραφαν: «Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τόσα χρόνια συσσωρεύουν κέρδη», «Οχι στις απολύσεις» οι εργαζόμενοι έστειλαν ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα στην εργοδοσία. Παράλληλα, έχουν προγραμματίσει για το αμέσως επόμενο διάστημα άλλες δύο 24ωρες απεργίες και την Τρίτη 27 Γενάρη, στάση εργασίας προκειμένου να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας. Στο πλευρό τους βρέθηκαν εργάτες και συνδικαλιστές από το Συνδικάτο Μετάλλου Πάτρας, από την Ομοσπονδία Μετάλλου με την παρουσία του Δημήτρη Τσουμπρή, από άλλα ταξικά σωματεία (Οικοδόμων, Ιματισμού - Δέρματος, Νέες Τεχνολογίες, «Κόκα Κόλα», Τρόφιμα - Ποτά) καθώς και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

ΛΑΚΩΝΙΑ
Εκδήλωση για τη διαχείριση απορριμμάτων

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη - συζήτηση για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος, που θα γίνει μεθαύριο Δευτέρα 26 Γενάρη στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο Σπάρτης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ