ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Γενάρη 2009
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την Πέμπτη η μεγάλη εργατοϋπαλληλική συγκέντρωση

Στις 6.00 το απόγευμα, στο γήπεδο «Σπόρτιγκ», με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Μεγάλη συγκέντρωση διοργανώνουν οι Εργατοϋπαλληλικές Οργανώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η συγκέντρωση θα γίνει στο γήπεδο «Σπόρτιγκ», την Πέμπτη 22 Γενάρη, στις 6 το απόγευμα, και αποτελεί κορύφωση της μεγάλης εξόρμησης στους εργασιακούς χώρους, με στόχο να μάθουν οι εργαζόμενοι την αλήθεια για την οικονομική κρίση και την πρόταση του ΚΚΕ για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Ολο το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες περιοδείες και εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους όπου μεταφέρεται το κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση. Οι δυνάμεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ μοιράζουν χιλιάδες αντίτυπα της ανακοίνωσης που έχει εκδοθεί με τίτλο: «Μάθε την αλήθεια για την κρίση - Ακουσε τώρα το ΚΚΕ».

Στην ανακοίνωση, σημειώνεται: «Υπάρχει δρόμος να μην πληρώσεις εσύ, η τάξη μας, τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης που έρχεται. Εχουμε τη δύναμη να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά μέτρα που κρυφά και φανερά ετοίμαζαν εδώ και καιρό η ΕΕ και ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Εμπιστευτείτε την εμπειρία, τη γνώση, την υπευθυνότητα του ΚΚΕ που αποδεδειγμένα διαθέτει υπερασπιζόμενο και μαχόμενο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες για τα δικά σας συμφέροντα, το δίκιο και τη λαϊκή προοπτική».

Η ΚΟΑ καλεί τους εργάτες να μη φοβηθούν τους εκβιασμούς και τις απειλές, γιατί αυτοί που πρέπει να φοβηθούν είναι αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, που συσσώρευσαν τεράστια κέρδη απ' την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, για την κρίση ευθύνεται το σύστημά τους που είναι αγιάτρευτο από κρίσεις, απ' την ανεργία και τη φτώχεια, ευθύνεται η ιδιοκτησία τους στα μεγάλα εργοστάσια, στις τράπεζες, στο χονδρεμπόριο κ.λπ.

«Καμία εμπιστοσύνη στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στον ΛΑ.Ο.Σ. Σας είπαν ψέματα για το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ, τον "ευρωμονόδρομο". Σας λένε και τώρα ψέματα για την κρίση. Κρύβουν ότι δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν. Μην πιστεύεις τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Η "συνεννόηση" και "συναίνεση" που προτείνουν είναι παγίδα, ώστε τις συνέπειες της κρίσης να τις πληρώσεις εσύ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και καταλήγει:

«Ψηλά το κεφάλι. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Ο μόνος δρόμος για να αποκρούσουμε την επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του είναι να αντεπιτεθούμε ταξικά και πολιτικά. Ελα να ακούσεις και να συζητήσουμε τις θέσεις και την πρόταση του ΚΚΕ για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Τη διαμόρφωση κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας και πάλης κατά του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων της για την ανατροπή της εξουσίας τους».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντίσταση στα σχέδια του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου

Συνέντευξη Τύπου της «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» και της βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη

Να αντισταθεί στην εγκατάσταση ΝΑΤΟικού Στρατηγείου και στην αποθήκευση χημικών, βιολογικών, πυρηνικών οπλικών συστημάτων στη Θεσσαλονίκη, κάλεσε το λαό και τη νεολαία η δημοτική παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», με συνέντευξη Τύπου χτες το πρωί. Τον εγκληματικό χαρακτήρα της ΝΑΤΟικής αυτής συμφωνίας για τους λαούς και το κατεπείγον της εφαρμογής της με τη συναίνεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατήγγειλε στην ίδια συνέντευξη η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Ο Αγάπιος Σαχίνης εκ μέρους της «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» σημείωσε με αφορμή τη συναινετική στάση του δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου (ΝΔ) και τριών άλλων παρατάξεων των Χρ. Αράπογλου (ΠΑΣΟΚ), Γ. Μπουτάρη και Τρ. Μηταφίδη (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ): «Δεν είναι υπόθεση της δημοτικής μας παράταξης το να ορθωθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο να μην υπάρξει στην πόλη μας και στη χώρα μας αυτό το στρατηγείο. Είναι υπόθεση κάθε ανθρώπου που κάθεται στην πόλη και στη χώρα. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί η δημοτική παράταξη ξεκινώντας μια σειρά από συναντήσεις με φορείς της πόλης, μια προσπάθεια ενημέρωσης κάθε δημότη, πολίτη, ώστε πραγματικά να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε αυτό που επιχειρείται, από άλλον με στεντόρεια τη φωνή κι από άλλους με φτιασιδώματα και στρογγυλέματα των γωνιών. Με δυνατή φωνή από το δήμαρχο του ΝΑΤΟ και με μισόλογα προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση στον ήλιο της εξουσίας από τις άλλες τρεις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης». Αναφερόμενος ειδικότερα στο περιβόητο δελτίο των τριών παρατάξεων της Χρ. Αράπογλου (ΠΑΣΟΚ), του Γ. Μπουτάρη και του Τρ. Μηταφίδη (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), τόνισε «σε κανένα σημείο δε μιλάνε για τη μη αποδοχή του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου στην πόλη μας» και πρόσθεσε ότι μιλάνε μόνο για εγκατάστασή του εκτός του κέντρου της πόλης. Ο Αγ. Σαχίνης υπογράμμισε ότι η Θεσσαλονίκη χρησιμοποιείται από πολλές πλευρές για τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, αποκαλύπτοντας εμπλοκή του αμερικάνικου προξενείου για «εκπαίδευση» δημοσιογράφων της πόλης.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη υπογράμμισε το κατεπείγον της διαδικασίας με το οποίο ψηφίστηκε η εγκληματική συμφωνία, με τη συναίνεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με τη χρονική συγκυρία του πολέμου στην Παλαιστίνη, σημειώνοντας: «Ερχεται σε μία εποχή όπου όλοι, μηδέ του ΟΗΕ εξαιρουμένου, αναγνωρίζουν ότι στη μαρτυρική Παλαιστίνη γίνεται ήδη χρήση χημικού όπλου απαγορευμένου παγκοσμίως, που είναι ο λευκός φώσφορος».

«Αυτό που πάει να συμβεί στη Θεσσαλονίκη - πρόσθεσε - ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας κι έχει πλασαριστεί λιγάκι ως γυαλιστερά καθρεφτάκια σε ιθαγενείς». Η βουλευτής του Κόμματος σημείωσε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία του ΝΑΤΟ αν κι έχει τις ρίζες της στο 1999, ψηφίστηκε σε έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας, σε περίοδο που συζητούνταν ο προϋπολογισμός και δε συνηθίζεται να λειτουργούν οι διαρκείς και μόνιμες επιτροπές της Βουλής.

Το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο - σημείωσε - σχεδιάζεται να εγκατασταθεί σε όλο το χώρο που καταλαμβάνει το Γ΄ Σώμα Στρατού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας στην καρδιά της πόλης ένα στρατοκρατούμενο «κράτος εν κράτει», όπως είναι η Σούδα της Κρήτης, και θα έχει ως αντικείμενο τη διάταξη των δυνάμεών του σε καιρό ειρήνης και πολέμου. Πρόσθεσε ότι στο έμβλημα του Στρατηγείου η ελληνική σημαία θα είναι κομμάτι του, συμβολίζοντας τη θέση της Ελλάδας ως «έθνους - πλαίσιο» (σύμφωνα με την ορολογία του ΝΑΤΟ) της συνολικότερης συμφωνίας και θα είναι υπό τις επιχειρησιακές διαταγές του ανώτατου διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. «Το έμβλημα συνοδεύεται από τη φράση "Να κόψεις το γόρδιο δεσμό", που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και συμβολίζει την ισχυρή θέληση του επιτελείου να υπερνικήσει οποιοδήποτε εμπόδιο... Η σάρισα και η ασπίδα συμβολίζουν τη θέση του επιτελείου (τη Θεσσαλονίκη)» τόνισε η βουλευτής.

Η Λ. Κανέλλη σημείωσε ότι μέσα στη συμφωνία που έφτασε μέχρι τη Βουλή αναφέρονται τα λεγόμενα ΝΒC, δηλαδή πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα (Nuclear, biological, chemical) και υπογράμμισε τις πολιτικές ευθύνες, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, για την εγκληματική συμφωνία που θέτει σε ανυπολόγιστους κινδύνους τη χώρα και τους λαούς της περιοχής προκειμένου να εξυπηρετήσει τα σχέδια των ιμπεριαλιστών σε Μέση Ανατολή και Καύκασο. Κάλεσε, τέλος, το λαό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης σε αντίσταση κι ανυπακοή.

Οσο για τον «αναπτυξιακό» ρόλο του ΝΑΤΟικού στρατοπέδου που διατείνεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, η βουλευτής σημείωσε πως κάθε άλλο παρά τέτοιος μπορεί να είναι αφού σύμφωνα με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους - σημείωσε - το κόστος διατήρησης του Στρατηγείου είναι συνολικά 3.800.000 ευρώ και επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του υπουργείου Αμυνας συν 95 χιλιάδες ευρώ από το Γενικό Προϋπολογισμό.

Δραστηριότητες των ΚΟ του ΚΚΕ

-- Σήμερα, Τρίτη, στα Καλύβια Αγρινίου θα μιλήσει στις 6.30 μ.μ. για την πολιτική πρόταση και τις θέσεις του ΚΚΕ ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Μωραΐτης. Μισή ώρα νωρίτερα θα συναντηθεί με φορείς της περιοχής.

-- Αύριο, Τετάρτη, 21 Γενάρη, στις 9 π.μ. αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή Γ. Πρωτούλη, θα περιοδεύσει στους εργαζόμενους του ΟΠΑΠ στη Μεταμόρφωση.

-- Η ΚΟΒ Υμηττού διοργανώνει μουσική βραδιά αύριο, Τετάρτη, στις 8.30 μ.μ., στο μουσικό κέντρο NEMESIS, στον Υμηττό.

-- Πολιτική εκδήλωση τιμής για τον σ. Γιάννη Καρανάσο, μπροστά στα 90 χρόνια του ΚΚΕ, διοργανώνει η ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ το Σάββατο 24 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ευθυμίας, με ομιλητή τον Δήμο Κουμπούρη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στην Αγιά του Δήμου Πάργας θα περιοδεύσει και μιλήσει τη Δευτέρα 26/1 και ώρα 6.30 μ.μ. ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης παρουσιάζοντας την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την αγροτική οικονομία.

-- Στη Λούτσα Πρέβεζας θα περιοδεύσει και θα μιλήσει την Τετάρτη 28/1 και ώρα 6.30 μ.μ. ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης παρουσιάζοντας την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την αγροτική οικονομία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ