ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2008
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΑΝΗΛΟΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
ΔΑΝΗΛΟΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγωνιστή πατέρα μας ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ και όσων έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ για τα 90 χρόνια 400 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Στοκχόλμης.

Η οικογένειά του

***

Φωτ. 2

Στη μνήμη του Αγωνιστή ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ που «χάθηκε» στις 23/11/2008 και του γιου του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ ο οποίος δούλευε ως μετανάστης στη Δ. Γερμανία και «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, στις 25/12/2007, χτυπημένος από την επάρατο νόσο, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» το ποσό των 100 ευρώ.

Η σύντροφος του Βασίλη Μπαλωμένου, Τούλα. Ο γιος του, Παντελής, και ο Αντώνης Ρίζος.

***

ΦΩΤ.

Στις 21 Οκτωβρίου πέθανε ο ΑΞΙΩΤΗΣ ΓΙΑΓΤΖΙΔΗΣ. Γεννήθηκε το 1921 στο χωριό Καρωτή - Διδυμοτείχου. Το 1937 οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ. Μέλος του ΚΚΕ από το 1942 και το 1943 πολέμησε από τις γραμμές του ΕΛΑΣ στο 81ο σύνταγμα. Μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας επέστρεψε στο χωριό, αλλά κυνηγημένος από το καθεστώς κατέφυγε στο Μπούλκες και εντάχθηκε στο ΔΣΕ. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες και δύο φορές τραυματίστηκε στο Γράμμο. Μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου, βρέθηκε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Βουλγαρίας, πολιτικός πρόσφυγας, όπου εργάστηκε σε εργοστάσια της φιλόξενης χώρας και πολλές φορές βραβεύτηκε σαν άριστος εργάτης. Με τον επαναπατρισμό του, το 1982, συνδέθηκε με την κομματική οργάνωση Διδυμοτείχου. Απλό και αφοσιωμένο μέλος του Κόμματος ως το τέλος της ζωής του. Στη μνήμη του σαν ελάχιστη συμβολή για τη συνέχιση των ιδανικών του προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Τα παιδιά του Ευγενία, Ελένη, Γιώργος, Βασίλης, οι νύφες, οι γαμπροί και τα εγγόνια του.

***

ΦΩΤ.

Εξι μήνες πέρασαν που έφυγε από κοντά μας, στις 19/6/2008 ο αγαπημένος μας πατέρας και παππούς ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΛΤΑΔΩΡΟΣ του Αναστασίου και της Αρετής, μαχητής του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Γεννήθηκε στο χωριό Μορφοβούνι Καρδίτσας και έζησε 38 χρόνια πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία, στο χωριό Μπελογιάννης. Αγαπούσε πολύ τη νεολαία και εθελοντικά ασχολούνταν με την ομάδα ποδοσφαίρου «Σπάρτακος». Στη μνήμη του και στη μνήμη του γιου και αδελφού μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΒΑΛΤΑΔΩΡΟΥ προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση.

ΜΠΑΝΤΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΠΑΝΤΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η σύζυγός του Μαρία

Τα παιδιά του και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από τη νεαρή του ηλικία, αντιστασιακού - καπετάνιου του ΕΛΑΣ, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 2.000 ευρώ, μέσω ΚΟΒ εργαζομένων Νοτιοδυτικής Αχτίδας προς τιμή των 90 χρόνων του Κόμματος, του 18ου Συνεδρίου και τη στέγαση του ιστορικού αρχείου του Κόμματος.

Η σύζυγος Στέλλα Καραχάλιου

Τα παιδιά Γιώργος Καραχάλιος και Μπούκη Καραχάλιου

***

Στη μνήμη των αξέχαστων συντρόφων και φίλων μας ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΛΛΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΜΑΥΡΙΔΗ προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΟΒ Αμφιάλης.

Ευαγγελία και Γιώργος Σιναπλίδης

***

ΦΩΤ. 2

Ο ΛΑΠΟΥΡΙΔΗΣ ΜΑΜΑΝΤΟΣ του Λαζάρου γεννήθηκε στον Καύκασο το 1913. Ηρθε στην Ελλάδα το 1926 στο Μεταλλικό Κιλκίς. Δημιούργησε πολυμελή οικογένεια με 6 παιδιά. Το 1941 εντάχθηκε στο ΕΑΜ και αγωνιζόταν για ένα καλύτερο αύριο. Ομως τα μαύρα χρόνια της κατοχής και του εμφυλίου για την πατριωτική δράση του το παρακράτος των Αγγλοαμερικανών τον συνέλαβε με άλλους τέσσερις. Το έκτακτο στρατοδικείο τον καταδίκασε σε θάνατο και εκτελέστηκε στις 23/12/1947. Ο μεγάλος γιος του Βλαδίμηρος μπήκε στη βιοπάλη μόλις 13 χρονών για να συντηρήσει τα αδέλφια του. Το 1961 από ανίατη ασθένεια σε ηλικία 27 χρόνων πέθανε αφήνοντας πίσω του τα δύο αγόρια του ορφανά.

Ιωσήφ Στάλιν
Ιωσήφ Στάλιν
Ο ΦΕΡΕΣΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου γνώρισε και αυτός τα ξερονήσια και τα βασανιστήρια για τη δράση του στην Αντίσταση, πέρασε από στρατοδικείο και βρέθηκε στα Γιούρα όπου κλονίστηκε η υγεία του και πέθανε το 1976. Τον αγώνα του τον συνέχισε η γυναίκα του Ευθυμία. Ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε από τους δοσίλογους και πέθανε το 1981.

Στη μνήμη τους η γυναίκα χήρα Αννα (Ανούσκα) και ο γιος του Γιάννης και Γεωργία και ο μικρός γιος του Μαμάντος και η σύζυγός του Σιδέρω προσφέρουν για το 18ο Συνέδριο και τα 90χρονα 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Μεταλλικού.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μου αδερφής ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΣΑΒΒΩ) ΣΙΤΑΡΑ - ΕΓΓΛΕΖΟΥ, κλείνοντας τα 3 χρόνια από το θάνατό της, προσφέρω το ποσό των 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Θησείου, προς τιμήν του 18ου συνεδρίου του ΚΚΕ και για τη στέγαση του Αρχείου του Κόμματος.

Νικάνδρα Μπίκα

***

ΦΩΤ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΙΖΟΣ γεννήθηκε στο Τετράκωμο Αρτας. Ελαβε μέρος στην πάλη κατά των κατακτητών μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Πήρε μέρος στη μεγάλη μάχη της Αμφιλοχίας μετά τη Βάρκιζα. Διώχτηκε για την αντιστασιακή του δράση. Πάλεψε μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ και μετά τη μεταπολίτευση έγινε μέλος του ΚΚΕ και παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του μέχρι το τέλος της ζωής του. Για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του η οικογένειά του προσφέρει μέσω της ΚΟΒ Αθαμανίας Αρτας 50 ευρώ στη μνήμη του για το 18ο συνέδριο του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ μέλους του ΚΚΕ και προέδρου του παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ με τη συμπλήρωση 12 χρόνων από το θάνατό του η γυναίκα του Σοφία, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 30 ευρώ στο παράρτημα Κοκκινιάς και 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κιλικιανών Κοκκινιάς.

ΦΑΡΣΑΚΙΔΗ ΕΛΛΗ
ΦΑΡΣΑΚΙΔΗ ΕΛΛΗ
* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΑΝΤΩΝΗ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ο οποίος εκτελέστηκε στις 17 Αυγούστου στο μπλόκο της Κοκκινιάς και της μητέρας μου ΚΑΤΙΝΑΣ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης - Εθνική Αλληλεγγύη, προσφέρω 60 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κιλικιανών.

Μανώλης Χατζηευστρατίου

***

Στη μνήμη των ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ και ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΦΗ καθώς και όλων των αξιωματικών και ανταρτών της 8ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ, προσφέρω 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ κεντρικού Χαλανδρίου για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Τσούνης Βασίλειος

Αξιωματικός του ΕΛΑΣ

***

Στις 18 Αυγούστου 1948 μέχρι τις 20 Αυγούστου 1949 ήμασταν με τον σ. ΧΑΡΙΛΑΟ ΦΛΩΡΑΚΗ (καπετάν Γιώτη) και με τον σ. ΜΠΑΝΤΕΚΟ ΝΙΚΟ. Τον Χαρίλαο Φλωράκη τον είχα Μέραρχο και το Νίκο Μπαντέκο ταξίαρχο. Πήραμε μέρος σε μάχες σε Καρδίτσα, Σοφάδες, Καρπενήσι. Φύγαμε 23 Φλεβάρη 1949 από το Καρπενήσι για το Γράμμο και όλο το διάστημα είχαμε τη μέρα μάχες και το βράδυ πορεία. Φτάσαμε στο Γράμμο στις 20 Αυγούστου 1949 και εγώ κάθισα 20 μέρες στο νοσοκομείο γιατί ήμουν άρρωστη και μετά φύγαμε για την Αλβανία. Οποτε βρισκόμασταν με τον σ. Χαρίλαο Φλωράκη με φώναζε «Κονισκιότισσα».

Στη μνήμη τους προσφέρω 10 ευρώ για τον καθένα για την ΟΕ του Κόμματος μέσω ΚΟΒ Κέντρου Λάρισας.

Μαρία Μπόμπολα - Νταή

***

ΦΩΤ.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, αντάρτης του ΔΣΕ το 1949 στο Βίτσι, πήγε στη σχολή αξιωματικών. Τον επόμενο Γενάρη πήρε μέρος στις μάχες στο Γράμμο. Ηταν στο Β΄ Τάγμα με διοικητή ταγματάρχη τον Χρυσόστομο Μπουροζίκα. Μετά τις μάχες στο Βίτσι και στο Γράμμο έγινε η οπισθοχώρηση όπου ο Μπόμπολας Χρήστος είχε το βαθμό του ανθυπολοχαγού. Μετά τη λήξη του εμφυλίου μέσω Αλβανίας έφτασε στη Σοβιετική Ενωση, στην Τασκένδη, τη 2η Πολιτεία. Εκεί παντρεύτηκε την Νταή Μαρία και απέκτησαν δύο κόρες την Κωνσταντίνα και τη Φωτεινή. Μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Στη μνήμη του η γυναίκα του Μαρία προσφέρει 25 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Λάρισας για την ΟΕ του Κόμματος. Επίσης η Μπόμπολα Μαρία προσφέρει στη μνήμη του αδελφού της ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΤΑΗ, 25 ευρώ στην ΟΕ του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Λάρισας.

ΠΥΛΩΝΑ ΙΩΑΝΝΑ
ΠΥΛΩΝΑ ΙΩΑΝΝΑ
Ο Κώστας Νταής υπήρξε μαχητής της Εθνικής Αντίστασης και πήρε μέρος στη μάχη της Μαρίτσας. Με δάκρυα στα μάτια παρέδωσε το όπλο μετά από 3 χρόνια αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Το 1946 πήγε πάλι αντάρτης στα βουνά και το 1948 έπεσε ηρωικά στις μάχες στην Πιερία για ένα καλύτερο αύριο για το σοσιαλισμό.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΠΡΟΚΟΠΗ ΒΕΤΣΙΚΑ που σκοτώθηκε στη Χαλυβουργία Αγγελόπουλου το 1969 και ήταν μέλος της ΟΚΝΕ 1935 - 1936, ο αδελφός του Πλούτωνας Βάτσικας προσφέρει μέσω ΚΟΒ Αγ. Βαρβάρας 50 ευρώ.

***

ΦΩΤ. 2

Στη μνήμη της μητέρας μου ΕΛΕΝΗΣ, της συντρόφισσάς μου ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΥΛΩΝΑ και της αδελφής μου ΕΛΛΗΣ ΦΑΡΣΑΚΙΔΗ προσφέρω 250 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εικαστικών.

Γιώργος Φαρσακίδης

***

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, μέλους του ΚΚΕ που έφυγε από τη ζωή 10/10/1952. Αξέχαστε σύντροφε τα χρόνια πέρασαν και είναι πολλά. Ομως οι διδασκαλίες σου και η θύμησή σου παραμένουν σε όλη την οικογένειά σου και σε όσους σε γνώρισαν. Στη μνήμη σου προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων.

Η οικογένεια

Η ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ (ΝΙΤΣΑ) προσφέρει 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων ως πρώτη δόση.

Ν. Παπαγεωργίου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΛΙΑΚΟΥ ο σύζυγός της Βασίλης προσφέρει στην οικονομική εξόρμηση για το αρχείο του Κόμματος 50 ευρώ, μέσω της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

***

Την 1η Δεκέμβρη έφυγε από κοντά μας η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και θερμή υποστηρίκτρια του ΚΚΕ ως την τελευταία πνοή της ΤΑΣΙΑ ΑΡΑΟΥΖΟΥ. Στη μνήμη της και αντί στεφανιού στον τάφο της που δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στην κηδεία της, καθώς και στη μνήμη της ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ από την Ικαρία που πέθανε πρόσφατα προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ «Ταξιάρχη» Κορυδαλλού.

ΚΟΥΤΟΥΦΑΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
ΚΟΥΤΟΥΦΑΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
Παπαγεωργάκη Γιαννούλα

* * *

16 Αυγούστου έφυγε από κοντά μας ο φίλος και σύντροφος ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΗΣ, αγωνιστής όλης της ζωής μέσα από τον κλάδο των τσαγκαράδων. Πιστός στα ιδανικά του Κόμματος μέχρι την τελευταία του πνοή. Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Πετραλώνων για το 18ο Συνέδριο.

Νίκος Ρουμανός

***

Στη μνήμη των αδερφών - ξαδέρφων - συγγενών αλλά και όλων των αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που έπεσαν για τη λευτεριά της πατρίδας, για κοινωνική δικαιοσύνη, για το σοσιαλισμό προσφέρω 300 ευρώ στο ΚΚΕ για τα 90χρονά του, μέσω ΚΟΒ Πετραλώνων.

Βασίλης Καραμπάτσος

***

Πέρασαν 3 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας η πολυαγαπημένη μου συντρόφισσα στη ζωή και στον αγώνα ΜΟΣΧΑ ΦΑΝΔΡΙΔΗ - ΣΕΪΤΗ. Στη μνήμη της προσφέρω 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας.

Ο σύζυγός της Μανώλης Φανδρίδης

***

Φωτ.

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, των αδελφών ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ και ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΔΗ, προσφέρουν 400 ευρώ οι οικογένειές τους, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας προς τιμή των 90χρονων του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Εφυγε από τη ζωή στις 31 Ιουλίου η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΙΚΕΛΑΤΟΥ από τα Ζερβάτα Κεφαλονιάς (καταγόταν από το ηρωικό χωριό Μουζακάτα και από οικογένεια δημοκρατική), αδελφή του ΕΛΑΣίτη αντάρτη ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ ΠΑΝΑΓΑΓΓΕΛΟΥ, μέλους της Εθνικής Αντίστασης. Εξορίστηκε και βασανίστηκε στα ξερονήσια, έμεινε πιστή όμως στα ιδανικά του Κόμματος μέχρι τα βαθιά της γεράματα. Στη μνήμη της προσφέρουμε στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Πετραλώνων 100 ευρώ για το 18ο συνέδριο.

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Νίκος Ρωμανός, Γεράσιμος Ρωμανός, Καλεράντε Πολυξένη

***

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, 64 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή στις 11 Νοεμβρίου. Αγωνίστηκε με θάρρος στα κοινωνικά προβλήματα και διατήρησε μέχρι την τελευταία του στιγμή αναλλοίωτο το έντονο αίσθημα δημοκρατίας και τιμιότητας. Πέρασε στην άγνωστη ιστορία των αφανών καθημερινών αγωνιστών της ζωής. Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Πετραλώνων για το 18ο Συνέδριο.

Νίκος Ρωμανός

***

Σήμερα συμπληρώνονται 40 μέρες από τον άδικο και απρόσμενο θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΩΛΗ. Γεννήθηκε στο Βόλο το 1946. Καταγόταν από φτωχή οικογένεια και εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ το 1981. Ηταν γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Οικοδόμων Ανω Λιοσίων. Υπήρξε συνδικαλιστής οικοδόμος και διετέλεσε πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων. Με τη συνταξιοδότησή του συνέχισε τη συνδικαλιστική του δράση μέσα στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, του οποίου ήταν οργανωτικός γραμματέας. Διακρινόταν για το ήθος του, τη συνέπειά του, την πραότητα του χαρακτήρα του, την εργατικότητά του. Ηταν ακούραστος, υπομονετικός, πρωτοπόρος αγωνιστής, με βαθιά πίστη στο ΚΚΕ. Στη ζωή του ήταν ήπιος, χωρίς εντάσεις, άνθρωπος μάλαμα για την οικογένειά του και τους συντρόφους του.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Γιάννα και τα παιδιά του Γιώργος και Γεωργία προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Οικοδόμων Ανω Λιοσίων.

***

ΦΩΤ.

ΔΑΝΗΛΟΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ. Παραλίγο σύντροφέ μου κι αδερφέ να ανταμώσουμε. Κακό συναπάντημα με βρήκε. Αρρώστια, γεράματα βαριά, μα στο μήνυσα και σου το ξαναλέω: Το πλάνο μου των 100 δεν το 'πιασα ακόμα, κοντεύω! Στο κλείσιμο των 16 χρόνων από το μισεμό σου νόμισες πως σε ξέχασα. Αν ήταν δυνατόν! Τώρα που σε αναντράνισα, στη μνήμη σου την άσβεστη, στέλνω στο Κόμμα μας 1.000 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, για τη στέγαση του Αρχείου του, λαμπρό μνημείο πολιτισμού, τα 90χρονά του και το 18ο συνέδριό του, πρώτη δόση.

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
Μπ. Λεωνιδάκης, υπέργηρος αντιστασιακός

***

ΦΩΤ. 2

Γι' αυτούς που έφυγαν ταξίδι μακρινό και δε θα παύσω όσο ζω να τους πονώ: Αγαπημένοι νεκροί/ ζείτε στη θύμησή μου/ στον ύπνο μου, στον ξύπνιο μου/ σας κουβαλώ μαζί μου/ Μάνα μου και πατέρα μου/ Ελένη και Στελάκι/ κι εσύ καλέ μου Γιάννη/ μ' ανάψατε βαθιά πληγή/ που δεν μπορεί να γιάνει/ Σκληρή η απουσία σας/ για σας μιλώ με πόνο/ και στης καρδιάς μου την καρδιά/ σας έχω στήσει θρόνο.

Η Χρύσα Κουτουφάρη - Λέκκα στη μνήμη των αγαπημένων της γονιών ΓΡΗΓΟΡΗ και ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΦΑΡΗ, των αδερφιών της ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΚΟΥΤΟΥΦΑΡΗ και ΕΛΕΝΗΣ ΚΟΥΤΟΥΦΑΡΗ - ΚΡΑΤΣΑ και του συζύγου της ΓΙΑΝΝΗ ΛΕΚΚΑ προσφέρει στο ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο μέσω ΚΟΒ Ευδήλου της ΚΟ Ικαρίας και Φούρνων, 100 ευρώ.

***

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου, πατέρα και παππού ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΝΤΙΑ(φωτ.), από τα Ρίζια Εβρου, μέλους του ΚΚΕ και ανάπηρου του ΔΣΕ. Επίσης, στη μνήμη της μητέρας μου ΦΑΝΗΣ και του πατέρα μου ΧΑΡΙΣΗ ΜΑΟΥ, μέλος του ΚΚΕ από το Ελληνοχώρι Εβρου. Της γιαγιάς μου ΖΛΑΤΟΥ, του αδελφού μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΟΥ, της γυναίκας του ΑΝΝΑΣ, που πέθαναν πολιτικοί πρόσφυγες στη ΛΔ Βουλγαρίας. Ακόμα στη μνήμη της αδελφής μου ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΜΑΟΥ, του ξαδέλφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΛΑ, μαχητών του ΔΣΕ που σκοτώθηκαν στον Εμφύλιο. Προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Μαγνησίας.

***

Φωτ.

Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΪΠΑΛΕΞΗΣ(φωτ.), μαχητής του ΔΣΕ, πολιτικός πρόσφυγας, πέθανε το 1996. Στη μνήμη του καθώς επίσης, στη μνήμη των γονιών μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ από το Ελληνοχώρι Εβρου, των αδελφών μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΘΑΝΑΣΗ, μαχητών του ΔΣΕ, του γαμπρού μου ΒΑΪΤΣΗ ΧΑΤΖΙΑΡΑ που πέρασε 17 χρόνια στις φυλακές. Του ΚΩΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΑ που πέθανε στη Ρουμανία. Της αδελφής μου ΟΛΓΑΣ που πέθανε στη Ρουμανία, πολιτικός πρόσφυγας, προσφέρω 40 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Μαγνησίας.

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
***

Απεβίωσε ο σ. ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑΣ ΔΡΑΚΟΣ (μπαρμπα-Μέμος) αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ στην πόλη της Πρέβεζας. Ο σ. Μέμος από μικρός εντάχθηκε στο Κομμουνιστικό κίνημα. Ανταρτοεπονίτης στην Αντίσταση, συνδικαλιστής στους εργατοϋπάλληλους, μέλος του ΔΣ του τοπικού παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του, σ. Μαρία προσφέρει στη ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ 50 ευρώ.

Επίσης, 50 ευρώ στη μνήμη του σ. Μέμου προσφέρει ο σ. Κώστας Κωτσαντής.

***

Εννιά μήνες συμπληρώθηκαν από το θάνατο του ΑΛΚΗ ΝΟΥΣΙΑ, μέλους του ΚΚΕ στα Γιάννενα. Στη μνήμη του συζύγου, συντρόφου, αγωνιστή που υπηρέτησε μέχρι τέλους τα ιδανικά και τις αξίες του ΚΚΕ, η γυναίκα του Βούλα προσφέρει 100 ευρώ στη ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

***

Κοντεύουν 15 χρόνια από τότε που έπαψε να υπάρχει ανάμεσά μας ο αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς ΒΑΣΟΣ ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ από τους Σιταγρούς Δράμας. Εξακολουθεί όμως να βρίσκεται στην καρδιά μας και η παρουσία του σε όλες τις εκδηλώσεις μας να είναι πάντα αισθητή. Από τα εφηβικά του χρόνια βρέθηκε στις γραμμές του Κομμουνιστικού Κινήματος, για ένα καλύτερο αύριο. Παρέμεινε συνεπής και αταλάντευτος στα «πιστεύω» του ως το τέλος της ζωής του, παρά τις πολύχρονες δοκιμασίες του με φυλακές και εξορίες. Συνεταιριστικό - Κομματικό στέλεχος του ΚΚΕ στη Δράμα, για τη συνεισφορά του, τόσα χρόνια μετά, παραμένει αγαπητός και αξέχαστος από όλους.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στην ΚΟ Δράμας, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Οικογένεια Γ. Καζαντζίδη

***

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΖΩΤΟΥ και ΙΟΥΛΙΑΣ ΖΩΤΟΥ από το θάνατο των οποίων συμπληρώθηκαν 14 και 11 χρόνια αντίστοιχα, ο γιος τους Κώστας, η νύφη τους Πολυξένη και τα εγγόνια τους Αλκιβιάδης και Ιουλία προσφέρουν στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟ Ροδοτοπίου Ιωαννίνων, 50 ευρώ για την ανέγερση αρχείου του Κόμματος.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
***

Φωτ.

Με αφορμή την αισχρή επίθεση που εξαπέλυσε η ΕΕ κατά του προσώπου του σ. Ι. Στάλιν - επίθεση που ταυτίζει τον κομμουνισμό με τον φασισμό - εις μνήμη του στρατάρχη νικητή των ναζιστικών γερμανικών στρατευμάτων, του μεγαλύτερου φόβητρου του αγγλο-αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, του αδυσώπητου εχθρού του κάθε είδους οπορτουνισμού μέσα στο Μαρξιστικό-Λενινιστικό κίνημα, του αδιαφιλονίκητου ηγέτη της Σοβιετικής Ενωσης και του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος και του πρωτεργάτη του κτισίματος του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Κέρκυρας, 500 ευρώ, οι: Σταύρος Λεβέντης, Δημήτρης Λεβέντης, Ευανθία Λεβέντη - χήρα Γιώργου Λεβέντη, Γιώργος-Αττίλας Λεβέντης, Μαγδαληνή Ούσαρ-Λεβέντη, Εύα Λεβέντη, Αλέξανδρος-Ιωσήφ Λεβέντης, Πέτρα Χοφμάιστερ-Λεβέντη, Εκτορας-Εριχ-Ερβιν Λεβέντης, Αριστοτέλης Χονδρογιάννης.

***

Φωτ. 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΛΤΖΗ, ανάπηρου πολέμου 40-41, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που εκτέλεσαν οι Γερμανοί κατακτητές με υπόδειξη ταγματασφαλιτών στο Λεωνίδιο Κυνουρίας τον Ιούλη '44.

Καθώς, επίσης, στη μνήμη της μητέρας μου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΒΑΛΤΖΗ και στη μνήμη του συντρόφου μου ΝΙΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο 1997, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Και για τα 90χρονα του τιμημένου ΚΚΕ προσφέρω, μέσω ΚΟ Πετρούπολης, 70 ευρώ.

ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗ ΣΟΦΙΑ
ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗ ΣΟΦΙΑ
Ερμιόνη Αθανασίου

***

φωτ.

Στη μνήμη του ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Κέντρου Καλλιθέας, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, οι: Μιχάλης και Ελένη 100 ευρώ και Κώστας και Καίτη 40 ευρώ.

***

Φωτ.

Το Νοέμβρη του 2008 αποχαιρετίσαμε για πάντα το σύντροφο ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΝΙΑΤΑΚΟ, μέλος της ΚΟ Ελληνικού. Ο σ. Γιώργος γεννήθηκε στην Παλιόβρυση Λακωνίας από φτωχή αγροτική οικογένεια, όπου μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια και τη σκληρότητα της ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου. Στα 16 του χρόνια οργανώνεται στην ΕΠΟΝ και μετά στο ΕΑΜ. Παίρνει μέρος σε πολύ δύσκολες αποστολές, όπου διακρίνεται για το θάρρος του. Στα 18 του χρόνια συλλαμβάνεται από χίτες και βασανίζεται άγρια. Στάθηκε παλικαρίσια. Αν και σακατεμένος συνέχισε την παράνομη δράση του. Αργότερα ήρθε στην Αθήνα, συνεχίζοντας από τις γραμμές του ΚΚΕ τη δράση του, μέχρι το τέλος της ζωής του, παρά τα προβλήματα υγείας. Ο σ. Γιώργος Μανιατάκος ξεχώριζε για την κομματικότητά του, τον ευθύ χαρακτήρα, τις καθαρές κουβέντες και το απαράμιλλο θάρρος που τον διέκριναν. Το σύντροφό μας θα τον θυμούμαστε σαν ένα αταλάντευτο κομμουνιστή, παράδειγμα ήθους και προσφοράς, ειδικά για τη νεολαία.

Στη μνήμη του, οι σύντροφοί του από την ΚΟ Ελληνικού προσφέρουν 400 ευρώ.

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΛΙΑΚΟΥ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΛΙΑΚΟΥ
* Επίσης, στη μνήμη του η συντρόφισσά του στη ζωή και τον αγώνα Ελένη, τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη των αδελφιών μου ΜΙΧΑΛΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΛΑ, όλων των ηρωικών μαχητών της 14ης Ταξιαρχίας καθώς και στη μνήμη των χιλιάδων αγωνιστών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, προς τιμή του 18ου Συνεδρίου του Κόμματος και για την κατασκευή και λειτουργία του Αρχείου του Κόμματος, προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Μαγνησίας 300 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ευανθία Τσιρώνη

Παναγιώτης Τσιρώνης

***

Φωτ.

Στη μνήμη της γυναίκας μου, με τη συμπλήρωση 5 χρόνων από το θάνατό της, καθώς και για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ και προς τιμή του 18ου Συνεδρίου του Κόμματος προσφέρω 300 ευρώ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας.

Τρικαλιώτης Δημήτρης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ, στελέχους του Κόμματος, ξέροντας την ευαισθησία του για την Ιστορία και τα Αρχεία του Κόμματος και την πίστη του στον δίκαιο αγώνα και την προσφορά του σ' αυτά, με αφορμή την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Ανω Ιλισίων, 400 ευρώ.

Η μητέρα του και τα αδέλφια του.


ΖΩΤΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
ΖΩΤΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ

ΚΟΥΤΟΥΦΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΚΟΥΤΟΥΦΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΛΤΖΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΛΤΖΗΣ

ΛΑΠΟΥΡΙΔΗΣ ΜΑΜΑΝΤΟΣ
ΛΑΠΟΥΡΙΔΗΣ ΜΑΜΑΝΤΟΣ

ΛΑΠΟΥΡΙΔΗΣ ΒΛΑΔΗΜΗΡΟΣ
ΛΑΠΟΥΡΙΔΗΣ ΒΛΑΔΗΜΗΡΟΣ

ΙΟΥΛΙΑ ΖΩΤΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΖΩΤΟΥ

ΚΑΪΠΑΛΕΞΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΑΪΠΑΛΕΞΗΣ ΗΛΙΑΣ

Ταξιάρχης Μπαλωμένος
Ταξιάρχης Μπαλωμένος

Σταμάτης Καραντάνης
Σταμάτης Καραντάνης

Παναγιώτης Μπαλωμένος
Παναγιώτης Μπαλωμένος

 ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ