Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10210

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Εικαστική έκθεση για τα 90χρονα του ΚΚΕ

Μεγάλη έκθεση εικαστικών τεχνών προς τιμήν των 90 χρόνων από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, διοργανώνει το Πολιτιστικό Τμήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Από τις 13 έως τις 27 Νοέμβρη, στο χώρο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι), τριακόσιοι εν ζωή εικαστικοί δημιουργοί, μετά από δημόσια πρόσκληση του ΚΚΕ, παρουσιάζουν έργα όλων των μορφών εικαστικής έκφρασης (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, μεικτές τεχνικές, ψηφιδωτά, κεραμικά, φρέσκο, εγκαταστάσεις, έργα νέων τεχνολογιών: βίντεο, καλλιτεχνικές φωτογραφίες κ.ά.). Οι εικαστικοί καλλιτέχνες καταθέτουν το δικό τους «χρώμα» στην ενενηντάχρονη αυτή πορεία. Αντιστέκονται στις κίβδηλες «αξίες» του καπιταλιστικού συστήματος και στην εμπορευματοποίηση κάθε πτυχής της ανθρώπινης ζωής.

ΒΑΡΛΑΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΒΑΡΛΑΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΚΑΛΤΕΜΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
ΓΚΑΛΤΕΜΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
ΣΤΕΦΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΤΕΦΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΑΡΜΠΟΓΛΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΑ
ΜΠΑΡΜΠΟΓΛΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΑ
ΚΩΤΣΙΟΥ ΝΤΙΝΑ
ΚΩΤΣΙΟΥ ΝΤΙΝΑ

ΣΕΛ.  4   -   5


ΙΣΤΟΡΙΑ
Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και Γυναίκα

Παρ' όλες τις δυσκολίες ή τις παρεκκλίσεις στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού και τελικά παρά την αντεπανάσταση, η θέση της γυναίκας στο σοσιαλισμό υπήρξε ασύγκριτα ανώτερη από τη θέση της γυναίκας και στην πιο ανεπτυγμένη σημερινή καπιταλιστική κοινωνία.


ΣΕΛ.  10   -   15
ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Οι θησαυροί μας σε χέρια μάνατζερ

«Πρέπει να αντιληφθούμε κάποτε ότι ο Φειδίας και ο Ικτίνος για να αναδειχτούν δεν έχουν ανάγκη τους managers. Η Ακρόπολη αναδεικνύει εμάς. Εμείς έχουμε ανάγκη την Ακρόπολη. Οχι αυτή εμάς. Εμείς πρέπει να "παιδευτούμε", κυριολεκτικά και μεταφορικά, για να μπορέσουμε να φέρουμε με αξιοσύνη το βάρος αυτής της μοναδικής παγκόσμιας κληρονομιάς». Αρθρο του Κώστα Καζάκου για τον «Ριζοσπάστη».


ΣΕΛ.  3
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Αλλάζοντας τη συνδεσμολογία του εγκεφάλου

Ελπίδες για μελλοντική θεραπεία της παράλυσης


ΣΕΛ.  7
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Ασυλο με το σταγονόμετρο

Στη πρωτοβάθμια διαδικασία εξετάστηκαν 8.387 περιπτώσεις και απορρίφθηκαν όλες! Στη δευτεροβάθμια εξετάστηκαν 2.886 περιπτώσεις και το «προσφυγικό καθεστώς» αναγνωρίστηκε σε 61 άτομα (2,11%), ενώ «ανθρωπιστικό καθεστώς» (σ.σ. πρέπει να ανανεώνεται κάθε χρόνο) σε μόλις 10 άτομα (0,34%).


ΣΕΛ.  24
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Πόλεμος για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Ο ανταγωνισμός για την απόκτηση μεγαλύτερου κέρδους είναι το βασικό στοιχείο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όπου κυριαρχεί ο πόλεμος των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών.


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ