ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Οχτώβρη 2008
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατακτήσεις στην πάλη για το μεροκάματο

Τη μάχη που έδωσαν οι συνάδελφοί τους με το δικό τους σωματείο, το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης και το Συντονιστικό μαζικών φορέων της πόλης, αναγκάζοντας τη δημοτική αρχή (ΝΔ) να πάρει πίσω την απόφασή της να απολύσει τέσσερις από τους εφτά γυμναστές και τελικά να τους προσλάβει όλους, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Γυμναστών - Προπονητών Νομού Αττικής.

Αναφερόμενο στις μάχες που δόθηκαν και σε άλλους δήμους και ανάγκασαν τις δημοτικές αρχές σε ανάλογες θετικές για τους εργαζόμενους αποφάσεις (Πετρούπολη και Κερατσίνι), το Σωματείο Γυμναστών τονίζει ότι «ο αγώνας μέσα από το σωματείο, σε ταξική κατεύθυνση, είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους. Για άλλη μια φορά επιβάλαμε την επαναπρόσληψη συναδέλφων, παρά το πρόσχημα της λήξης της σύμβασης. Οι διοικήσεις των τριών αυτών δήμων πρόσκεινται, αντίστοιχα, ο πρώτος σε ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ (σ.σ. Πετρούπολη) και οι 2 τελευταίοι στη ΝΔ».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι το παράδειγμα των μαχών αυτών «μας γεμίζει δύναμη κι αποφασιστικότητα για την επόμενη μάχη, αυτή της επιτυχίας της 24ωρης Απεργίας, της 21 Οκτώβρη. Οι γυμναστές θα είμαστε πάλι εκεί, στο γνωστό ραντεβού, κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ».

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ
Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία

Την κρίση να την πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες, τονίζει το ΠΑΜΕ, εντείνοντας τη μάχη για την απεργιακή κινητοποίηση

Πληθαίνουν καθημερινά οι δραστηριότητες των ταξικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα για την προετοιμασία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 21 του Οκτώβρη και των απεργιακών συγκεντρώσεων που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ομόνοιας, και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Καθώς τα κόμματα του κεφαλαίου εντείνουν την προπαγάνδα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων με αφορμή την κρίση, κεντρικό στοιχείο στην προετοιμασία της απεργίας αναδεικνύεται η ανάγκη να συγκρουστούν οι εργαζόμενοι με την πολιτική που τους ζητάει νέες θυσίες για να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Να προβάλουν διεκδικήσεις που θα προστατεύσουν τη λαϊκή οικογένεια από την κρίση για την οποία καμιά ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι.

Ανάμεσα στις άλλες Ομοσπονδίες, απόφαση για συμμετοχή στην απεργία έχει πάρει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος. Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συνδυάσουν τη μάχη των εκλογών με αυτή της απεργίας απευθύνει, με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, που στις 21 Οκτώβρη διοργανώνει προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Το πρόγραμμα των εξορμήσεων στην Αθήνα για τις επόμενες μέρες διαμορφώνεται ως εξής: Την Τρίτη 14/10: Εμπορικά καταστήματα της οδού Ερμού, HONDOS, Εργαζόμενοι Δήμων Ν. Σμύρνης, Γλυφάδας και Αιγάλεω, ICAP, ΕΥΔΑΠ Κηφισίας, εργοτάξιο Παπάγου, ΚΕΡΕΦΥΤ, HELLAS FINANCE, ΟΣΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, φαρμακαποθήκες του κέντρου, ILIAFARM, FARMACON, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΚΑΤΕΧΗΣ, ΚΑΤΣΑΡΗΣ, ΓΚΙΚΑ, φαρμακεία κέντρου, Elite, Τσαγκαράδικα Καλλιθέας, BSB, Motivo, Τσιφ, Νοσοκομείου Συγγρού, ΕΦΕΤ.

Στον Πειραιά

Επί ποδός βρίσκονται οι ταξικές δυνάμεις και στον Πειραιά, όπου η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό της πόλης. Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας, από χτες έχουν ξεκινήσει στάσεις εργασίας με απόφαση των ταξικών σωματείων και κατά τόπους συγκεντρώσεις για την ενημέρωση των εργατοτεχνιτών. Χτες το μεσημέρι, οι διοικήσεις των σωματείων της Ζώνης συναντήθηκαν με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, απαιτώντας τη λήψη μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργατών, όπως η ενίσχυση των μεικτών 5μελών Επιτροπών, μέτρα για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Ζώνης. Ενώ έκαναν σαφές ότι θα αποκρούσουν την επίθεση της κυβέρνησης στα ΒΑΕ, συνολικά στα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα. Στάσεις εργασίας αρχίζουν από σήμερα και στα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας ΕΛΑΪΔΑ, ΚΟΛΓΚΕΪΤ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ, ΜΙΝΕΡΒΑ κλπ. Μεγάλη είναι η δράση που αναπτύσσεται και στο χώρο του εμπορίου με καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες σε όλα τα καταστήματα. Σήμερα σειρά έχουν τα ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ, ΖΑΡΑ, ΓΚΛΟΥ και ΤΖΑΜΠΟ.

Συσκέψεις
  • Σήμερα Τρίτη, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και συναφών επιχειρήσεων νομού Αττικής, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του (Μητροπόλεως 10).
  • Αύριο Τετάρτη, το παράρτημα Καλλιθέας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας διοργανώνει σύσκεψη στα γραφεία του (Θησέως 156).
  • Αύριο Τετάρτη, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του (Γ' Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος).
  • Μεθαύριο Πέμπτη, η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων. Η απεργιακή συγκέντρωση στα Χανιά έχει οριστεί για τις 10 π.μ. στην πλατεία Νέων Καταστημάτων.
  • Μεθαύριο Πέμπτη, η Γραμματεία Λασιθίου του ΠΑΜΕ, στον Αγιο Νικόλαο, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στις 7 μ.μ.
ΠΑΡΑΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΟΙ
Ψήφο στο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Παρατετραπληγικών και Βαριά Κινητικά Αναπήρων» καλεί τους ανάπηρους να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών που θα γίνουν στις 18-19 Οκτώβρη και να καταδικάσουν τη συμβιβασμένη ηγεσία, που χρόνια στήριξε και στηρίζει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης της αναπηρίας. Να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» για ν' ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Οι εκλογές θα διαρκέσουν απ' τις 10 πμ μέχρι τις 6 μμ και θα γίνουν στα παρακάτω εκλογικά τμήματα:

-- Στην Αθήνα στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων, Σπύρου Θεολόγη 1, 9η στάση Χασιάς, Ιλιον.

-- Στη Θεσσαλονίκη στα Γραφεία του Συλλόγου, Καθ. Σιγάλα 9 & Παπαδάκη.

-- Στην Πάτρα στην αίθουσα των Γραφείων και Γυμναστηρίου του Συλλόγου, Φιλαδελφίας 4.

-- Στο Αργος, στα γραφεία του Συλλόγου Κανάρη, Πλατεία Νέων Εργατικών Κατοικιών.

-- Στη Λαμία στα γραφεία του Συλλόγου, Αθηνών 42.

Τηλέφωνα επικοινωνίας με την «Αγωνιστική Συσπείρωση»: 210 52.21.411 και 6947 616.983.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Μάχη συνδυασμένη με τις εκλογές

Τη μάχη των εκλογών που συνεχίζονται μέχρι τις 31 Οκτώβρη και της απεργίας στις 21 του ίδιου μήνα δίνουν συνδυασμένα οι δυνάμεις των οικοδόμων στην Αθήνα, εξορμώντας καθημερινά σε εργοτάξια και γιαπιά. Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους οργανωμένα να διεκδικήσουν το δίκιο τους, θυμίζοντας τις σημαντικές κατακτήσεις που απέσπασαν οι οικοδόμοι συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο τους. Οι οικοδόμοι μπορούν να ψηφίζουν καθημερινά Δευτέρα - Σάββατο στα κατά τόπους παραρτήματα, από τις 5 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., και τις Κυριακές, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ.

ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Ο αγώνας στα χέρια των ναυτεργατών

Η πλειοψηφία της ΠΝΟ απέρριψε χτες την πρόταση για απεργία

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλούν τους ναυτεργάτες τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καταγγέλλοντας την πλειοψηφία της ΠΝΟ η οποία αποφάσισε «μη συμμετοχή» στην πανελλαδική απεργία στις 21 Οκτώβρη, απορρίπτοντας το σχετικό αίτημα για συμμετοχή που είχαν καταθέσει τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και Παν. Ενωση Μαγείρων ΕΝ. Οι διοικήσεις των δύο σωματείων, θα συνεδριάσουν προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση για κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 21 Οκτώβρη.

«Η πλειοψηφία της ΠΝΟ, τονίζουν τα σωματεία, με την απόφασή της βάζει πλάτη να περάσει η αντιλαϊκή - αντιναυτεργατική πολιτική της ΝΔ και οι επιλογές των εφοπλιστών», σε μια περίοδο μάλιστα που γενικεύονται φαινόμενα όπως η ακρίβεια, η ανεργία, η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η παραβίαση ακόμα και των στοιχειωδών υποχρεώσεων των εφοπλιστών απέναντι στους ναυτεργάτες. Τα σωματεία υπογραμμίζουν προς τους ναυτεργάτες την επιτακτική ανάγκη για οργάνωση της πάλης μέσα και έξω από τα πλοία, «να απαντήσουμε με αγώνες κόντρα στην αντιναυτεργατική πολιτική, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ