Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Οχτώβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10199

ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ της κρίσης από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με συμπόρευση ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Καμιά πολιτική διαχείρισης του καπιταλισμού δεν μπορεί να τον απαλλάξει από τις κρίσεις του

Παραπλανούν σκόπιμα τις λαϊκές δυνάμεις όσοι επιχειρούν να συνδέσουν την κρίση που περνάει η καπιταλιστική οικονομία διεθνώς με την κατάρρευση μόνο του νεοφιλελεύθερου μοντέλου ανάπτυξης. Η οικονομική κρίση είναι σύμφυτη του καπιταλισμού. Η κοινωνικοποίηση στο έπακρο της παραγωγής και η καπιταλιστική ιδιοποίηση των αποτελεσμάτων της είναι η μήτρα που γεννά τις κρίσεις. Η ΝΔ πασχίζει να πείσει ότι η πολιτική της εγγυάται την αποφυγή των συνεπειών της κρίσης για το λαό. Το ΠΑΣΟΚ, έχοντας την ίδια πολιτική με τη ΝΔ, αποπροσανατολίζει σπέρνοντας αυταπάτες, όπως και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ότι μοναδική τάχα διέξοδος είναι η παρέμβαση για επανακρατικοποίηση τραπεζών και άλλων επιχειρήσεων και η δίκαιη τάχα αναδιανομή του πλούτου στα πλαίσια του συστήματος, δηλαδή παλιές δοκιμασμένες, αποτυχημένες πολιτικές. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα. Η μόνη διέξοδος για την εργατική τάξη, το λαό, είναι ακριβώς η πάλη για την ικανοποίηση όλων των αναγκών τους, με κατεύθυνση την ανατροπή των εκμεταλλευτικών παραγωγικών σχέσεων, την ανατροπή του καπιταλισμού.


ΣΕΛ.  10   -   14

Eurokinissi

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ
Αντεπίθεση για τη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή

Το κάλεσμα αντεπίθεσης που απευθύνει το ΚΚΕ στους σπουδαστές και στις σπουδάστριες των ΤΕΙ, παίρνει αυτή την περίοδο τη μορφή μιας μεγάλης καμπάνιας σε όλα τα ιδρύματα. Το ΚΚΕ απευθύνεται στους σπουδαστές ΤΕΙ, εκεί που συγκεντρώνονται παιδιά των λαϊκών στρωμάτων και πολλοί σπουδαστές είναι και εργαζόμενοι, αναδεικνύοντας τα προβλήματά τους και προβάλλοντας την πρότασή τους για τη διέξοδο, με μαζικές εξορμήσεις, περιοδείες βουλευτών και κομματικές συγκεντρώσεις.


Η Αλέκα Παπαρήγα στο ALTER

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα δώσει συνέντευξη την Τετάρτη 15/10, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 20.00 του τηλεοπτικού σταθμού ALTER και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Φιλόδοξος στόχος, υψηλές απαιτήσεις

Συνέντευξη του Δημήτρη Γόντικα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  5
Στο «φουλ οι μηχανές» για την πανεξόρμηση

Μιλούν στο «Ρ» ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς του Κόμματος.


ΣΕΛ.  8  -  9
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Υπόθεση όλων οι εκλογές στο Συνδικάτο

ΣΕΛ.  18
ΕΒΕ
Αύριο το κλείσιμο των καταστημάτων

ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ