Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Απρίλη 2000 - Κυριακή 30 Απρίλη 2000 - αριθ. φύλλου: 7660

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Γιάννης Ρίτσος

Τέτοιες μέρες, μέρες Πρωτομαγιάς και Ανάστασης, τον θυμούμαστε πολύ περισσότερο. Ακόμη περισσότερο, γιατί περνάμε δύσκολους καιρούς. Γιατί, σήμερα, έχουμε περισσότερη ανάγκη τη δύναμη της πίστης και της ποίησής του. Μιας ποίησης, που διδάσκει ήθος, αξίες και στάση ζωής. Μιας ποίησης συνώνυμης της ομορφιάς, της αρμονίας, του έρωτα, της ζωής, της επανάστασης.


ΣΕΛ.  4


Πώς ο άνθρωπος νίκησε τη βία

Μακρόνησος, 5 Μάρτη 1950. Είναι ημέρα βουλευτικών εκλογών και το μοναρχοφασιστικό καθεστώς θέλει να μετρήσει και την αποτελεσματικότητα του «Εθνικού Εκπαιδευτηρίου», την αποτελεσματικότητα της ωμής βίας πάνω στην ανθρώπινη συνείδηση


ΣΕΛ.  10  -  11
Ο κρυμμένος ωκεανός της «Ευρώπης»

Οι πολύτιμες πληροφορίες που έστειλε το διαστημόπλοιο «Γαλιλαίος» φανερώνουν πως κάτω από την παγωμένη επιφάνεια του δορυφόρου του Δία, που ονομάζουμε Ευρώπη, υπάρχει ένας ωκεανός με πάχος 100 χιλιομέτρων.


ΣΕΛ.  7
Ο μικρός Ναυτίλος

«... Ιδιοκτήτες των εκθεμάτων - και υποκινητές της ανταρσίας - φαινόταν να είναι οι δύο φίλοι του, ο ψυχίατρος κι ο επιπλοποιός, οι οποίοι σκυμμένοι στο δάπεδο εξέταζαν έναν ναυτίλο πομπίλιους... ». Ενα διήγημα του Φίλιππα Φιλίππου.


ΣΕΛ.  8
ΠΑΣΧΑ
Γιορτή του νέου και της ελπίδας

Το Πάσχα - Λαμπρή επί το ελληνικότερον - αποτελεί ακόμη μία χριστιανική γιορτή, που για να επιβληθεί χρησιμοποίησε προχριστιανικές παραδόσεις και έθιμα και, ιδιαίτερα, την αρχέγονη ανάγκη του ανθρώπου να γιορτάσει την άνοιξη, την αναγέννηση της φύσης και την επιβεβαίωση της ελπίδας για καλύτερες μέρες


ΣΕΛ.  6

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ