Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η παραγγελιά

«Το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα συζητήσει με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τα περιθώρια αλλαγών στο Ασφαλιστικό, κυρίως για την αύξηση της απασχόλησης των μεγαλυτέρων σε ηλικία εργαζομένων, τις αλλαγές στα βαρέα και ανθυγιεινά και για τη χρηματοδότηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης» (ο Γ. Γάτος στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Η υλοποίηση

«Ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα ανοίξουν τα φτερά της εθνικής οικονομίας ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική» (το άρθρο στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ» (Μήτση).

Οι χάντρες

«Η πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου προβλέπει αύξηση 35 ευρώ στις συντάξεις του ΟΓΑ και 25 ευρώ στο κατώτερο κλιμάκιο του ΕΚΑΣ. Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας ενδέχεται να μειώσει τις συγκεκριμένες παροχές κατά πέντε ευρώ εκάστη» (το ρεπορτάζ στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Ο λογαριασμός

«Με τους πιο "συγκρατημένους" υπολογισμούς και με βάση ενδεικτικές τιμές (που δέχονται αποκλίσεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω) η σχολική χρονιά αναμένεται να στοιχίσει εφέτος πάνω από 3.000 ευρώ σε μια οικογένεια με ένα παιδί που φοιτά στη Β' Λυκείου» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»)



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ