Πέμπτη 9 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τουλάχιστον 9 άνθρωποι καταπλακώθηκαν μετά από πλημμύρες και κατολισθήσεις στην κεντρική κινεζική επαρχία Χουμπέι, όπου συνολικά τις τελευταίες μέρες έχουν χαθεί πάνω από 120 άτομα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο επικεφαλής του μεικτού διοικητηρίου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Κεντρασίας (US Central Command, USCENTCOM), Φρανκ Μακένζι, αμφισβήτησε ότι η Ρωσία επικήρυξε Αμερικανούς και άλλους Δυτικούς στρατιώτες. Πρόσφατα, αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν, επικαλούμενα αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ, ότι «Ταλιμπάν» «εξόντωσαν» στελέχη των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αφού είχαν λάβει αμοιβή από τη Μόσχα.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η γερμανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών διοικητικής υποστήριξης και ταχυμεταφορών DHL σχεδιάζει την απόλυση 2.200 εργαζομένων που δουλεύουν σε εργοστάσια παραγωγής οχημάτων «Jaguar Land Rover» στη Βρετανία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου εργαζομένων Unite. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να ξαναρχίσει τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, αψηφώντας τις έντονες αντιδράσεις και τις ανησυχίες που εκφράζονται σε διεθνές επίπεδο για τον κίνδυνο να χρησιμοποιηθούν στην εμπόλεμη Υεμένη.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Εκρηξη στην πετρελαιοπηγή Γκμετιόκουν, στο Δέλτα του Νίγηρα, στη νότια Νιγηρία προκάλεσε το θάνατο επτά εργατών.

ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΪ.-- Νέα περιστατικά ένοπλης βίας στο βόρειο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ προκάλεσαν χτες, υπό ασαφείς συνθήκες, το θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων και τον τραυματισμό άλλων τριών.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ