Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ενας νεκρός και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, είναι ο απολογισμός έκρηξης βόμβας παγιδευμένου δέματος, χθες, σε δικηγορικό γραφείο στο Παρίσι. Οι αρχές εξακολουθούν τις έρευνες, καθώς μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά τα αίτια της επίθεσης.

KITO.-- Σε δημοψήφισμα έγκρισης του νέου Συντάγματος και εκλογές για την ανάδειξη νέου Κοινοβουλίου μέσα στο 2008 θα προχωρήσει το Εκουαδόρ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συντακτικής Συνέλευσης, ανακοινώθηκε χθες.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η φαρμακευτική εταιρεία «Bristol-Myers Squibb», με έδρα τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 4.300 θέσεις εργασίας, ή το 10% του εργατικού της δυναμικού σε 40 εργοστάσια, προκειμένου να περικόψει κατά 1,5 δισ. τα λειτουργικά της έξοδα.

ΤΟΡΙΝΟ.-- Πυρκαγιά ξέσπασε χτες τα ξημερώματα σε χαλυβουργία της εταιρείας «Τίσεν Κρουπ» στο Τορίνο της Ιταλίας, με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος να χάσει τη ζωή του και 8 να τραυματιστούν, ενώ, σύμφωνα με το πρακτορείο «Ansa», στην ίδια χαλυβουργία είχε ξεσπάσει πυρκαγιά πριν από τέσσερα χρόνια.

ΚΙΕΒΟ.-- Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βίκτορ Γιουστσένκο, πρότεινε χτες στο Κοινοβούλιο την Γιούλια Τιμοσένκο για πρωθυπουργό της χώρας. Η ημερομηνία, όμως, για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο δεν έχει οριστεί, ωστόσο θα πρέπει να λάβει τουλάχιστον 226 ψήφους από τους 450 βουλευτές.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Την επιφυλακτικότητά της εξέφρασε χτες η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, για την πρόταση του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί σε ό,τι αφορά την προώθηση μιας «Μεσογειακής Ενωσης», τονίζοντας ότι η ιδέα αυτή είναι πιθανόν να βλάψει την Ευρωπαϊκή Ενωση.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ