Τρίτη 6 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Βόμβα ψάχνουν, βόμβα δε βρίσκουν... παρά τις συντονισμένες έρευνες για τον εντοπισμό «βρώμικης» χημικής βόμβας, που διεξάγει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας, βάσει δημοσιευμάτων. Παρ' όλα αυτά, οι Αρχές εμφανίζονται βέβαιες για την ύπαρξη της βόμβας, που δεν έχουν καταφέρει να την εντοπίσουν παρά τη μεγάλη κινητοποίηση...

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Τέσσερις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν από την έκρηξη ενός κλιβάνου σε μηχανουργείο στην πόλη Ταμπίκο, στον Κόλπο του Μεξικού. Η αιτία της έκρηξής του παραμένει ακόμη άγνωστη.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Ηγετικά στελέχη της σομαλικής «Ενωσης Ισλαμικών Δικαστηρίων» ανακοίνωσαν χτες πως ελέγχουν πλέον το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, μετά από πολυήμερες σκληρές μάχες με την «αντιτρομοκρατική συμμαχία» πολεμάρχων που στηρίζεται από τις ΗΠΑ. Σε ραδιοφωνικό του μήνυμα, ο προεδρεύων της «Ενωσης Ισλαμικών Δικαστηρίων» σεΐχης Σαρίφ Σέικ Αχμέντ, υποστήριξε ότι στόχος του είναι η «αποκατάσταση ειρήνης και σταθερότητας» στη σομαλική πρωτεύουσα.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ