Τρίτη 6 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Βασίλης Κουκουβίνος

Εκλέχτηκε με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, που σχεδόν για 4 τετραετίες βρίσκονται στη διοίκηση του δήμου. Ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες του δήμου, δάνεια, ίδρυση «ιδιωτικού πανεπιστημίου» και προγράμματα για ανέργους, που γεμίζουν χρήμα τις τσέπες των επιχειρηματιών, είναι μόνο ένα μέρος της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια.

Συγκεκριμένα:

  • Η διοίκηση του δήμου υλοποιεί τα προγράμματα «Τοπικές Πρωτοβουλίες Απασχόλησης» που προωθούνται από τη Νομαρχία Αθηνών και που μεταφράζονται σε... «ζεστό» χρήμα κατευθείαν στις τσέπες των επιχειρηματιών. Διέθεσε 28.000 ευρώ σε ιδιωτική εταιρία για να... συμβουλεύσει 27 μακροχρόνια ανέργους, πώς θα βρουν εργασία!
  • Πριν από 8 χρόνια δόθηκαν 100 εκατ. δραχμές από ευρωπαϊκό πρόγραμμα Κοινωνικής Ενταξης των Τσιγγάνων για την κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου Τσιγγάνων. Το κτίριο ουδέποτε δόθηκε για χρήση στους Τσιγγάνους. Σήμερα υπολειτουργούν εκεί υπηρεσίες του δήμου...
  • Πάρθηκε απόφαση για ίδρυση ιδιωτικού «Λαϊκού Πανεπιστημίου» σε συνεργασία με το παράρτημα Δυτικής Αθήνας της ΟΥΝΕΣΚΟ. Σύμφωνα με την απόφαση, την οικονομική διαχείριση, τη σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών, την επιλογή και πρόσληψη του προσωπικού αναλαμβάνει το παράρτημα της ΟΥΝΕΣΚΟ, ενώ ο δήμος παραχωρεί το χώρο και αναλαμβάνει την κάλυψη των λειτουργικών του εξόδων.
  • Οι παράνομα παρακρατηθέντες από το κράτος πόροι ανέρχονται για το Δήμο Ιλίου στα 40 εκατ. ευρώ, χωρίς ο δήμος να τους διεκδικεί.
  • Τα δημοτικά τέλη καθαριότητας έχουν αυξηθεί πάνω από 23% μέσα στη δεκαετία.
  • Τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς κυμαίνονται από 30 - 117 ευρώ το μήνα.
  • Στα προγράμματα αθλητισμού για να συμμετάσχει κάποιος πληρώνει 12 ευρώ το μήνα. Στο δημοτικό γυμναστήριο η συμμετοχή κυμαίνεται (ανάλογα με τον αριθμό των επισκέψεων) από 10 - 50 ευρώ. Και για την παρακολούθηση του προγράμματος «Παιδί και θάλασσα», 35 ευρώ.
  • Εχει προχωρήσει επίσης στη δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας.


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ