Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ και οικονομικό χάσμα μεταξύ των Ανατολικών και Δυτικών Γερμανών συνεχώς διευρύνεται, καθώς η ανεργία στην Ανατολική Γερμανία και πάλι ανέβηκε, αγγίζοντας το 19%, που είναι ένα από τα υψηλότερα ρεκόρ, που έχουν σημειωθεί από τη μέρα της ενοποίησης των δύο Γερμανιών (σελίδα 24).

ΕΞΑΓΟΡΕΣ ψήφων, εκβιασμοί πάνω και κάτω από το τραπέζι, έκκληση να δηλώνουν οι βουλευτές τι ψηφίζουν πριν ρίξουν το χαρτί στην κάλπη της (μυστικής, κατά τα άλλα) ψηφοφορίας: Ο Μπουλέντ Ετσεβίτ τα δοκίμασε όλα, αλλά η χτεσινή ψηφοφορία για να τροποποιηθεί το Σύνταγμα και να επανεκλεγεί ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ αποτέλεσε χαστούκι για τον ίδιο, ενώ θέτει ζήτημα επιβίωσης της κυβέρνησής του... (σελίδα 25).

ΕΜΜΕΣΕΣ πλην σαφείς προειδοποιήσεις προς τον μικρό «ΟΥΤΣΕΚΑ», «UCPMB», απηύθυνε χτες ο διοικητής της ΚΦΟΡ, Γερμανός στρατηγός, Κλάους Ράινχαρντ, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «ΕΛ ΠΑΪΣ», βλέποντας, μάλιστα, «μεγάλο κίνδυνο ανάφλεξης εχθροπραξιών» στη σερβική κοιλάδα του Πρέσεβο (σελίδα 25).

ΜΙΑ ΔΩΔΕΚΑΕΤΙΑ, μετά την πρώτη συμφωνία της χώρας μας με τη Ρωσία για την εισαγωγή του φυσικού αερίου - μια διακρατική συνεργασία, που συνοδεύτηκε από πολλές υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς και παράδοσης, σκανδαλωδώς, σημαντικού τμήματος του έργου στο ιδιωτικό κεφάλαιο - η χρήση του φυσικού αερίου παραμένει ακόμα στα «σπάργανα» (σελίδα 26).

ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ψεύδους και δημαγωγίας έχουν επιδοθεί τις τελευταίες μέρες οι πρόεδροι και άλλα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με επίκεντρο την τύχη που επιφυλάσσουν μετεκλογικά για τον ΟΤΕ (σελίδα 26).

ΠΡΟΧΤΕΣ οι πληροφορίες απ' την αστυνομία μιλούσαν για το θάνατο ενός νεαρού, πιθανώς απ' τα ναρκωτικά. Ο Χρήστος έφυγε γεμάτος θλίψη, απόγνωση και αναπάντητα ερωτήματα για τη σκληρότητα αυτής της άδικης κοινωνίας (σελίδα 27).

ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ενός μήνα θα έχουν αποτοιχιστεί τα ψηφιδωτά των εσωραχείων της Μονής Δαφνίου, από συνεργείο συντηρητών της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ, προκειμένου να ξεκινήσουν από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης οι εργασίες υποστύλωσης αυτών των τμημάτων (σελίδα 29).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ