Κυριακή 6 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Ο Συνασπισμός ανήκει στη Σκανδιναβία

1. Επιτέλους βρέθηκε λύση για το δράμα δίχως λόγο του Συνασπισμού. Στο εξής μέσω της Ευρωπαϊκής Αριστεράς όλοι μαζί θα δείχνουν προς τον επίγειο παράδεισο της Σκανδιναβίας. Πρόκειται για λύση θεολογική, που θα συνοδεύεται από ανάλογη γλώσσα. Οποια θέση εκπονείται θα αρχίζει με την αγαπημένη φράση του πάπα: «Θα έπρεπε...». Για παράδειγμα: Θα έπρεπε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να είναι στην υπηρεσία των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών.

2. Οποιος θέλει να μάθει τι είναι Σκανδιναβία, δεν έχει παρά να κοιτάξει το έργο του μεγάλου ζωγράφου Μουνκ «Η κραυγή».

3. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά έδωσε μια σειρά παραστάσεις στην Αθήνα που τη στήριξαν άμεσα τα ΜΜΕ ξεπερνώντας τον εαυτό τους. Ο κύριος Μπερτινότι, πρόεδρος και πλασιέ της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τα έχασε με τη διαφήμιση που τον πλαισίωσε πριν καν προλάβει να μιλήσει για το προϊόν του.

4. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά παρουσιάζει έντονα τα συμπτώματα που θεωρούνται γνωρίσματα της πρώιμης άνοιας. Οπως λένε οι ειδικοί, αυτό σημαίνει ότι πίσω από τη χαρούμενη μάσκα των εν λόγω Αριστερών κρύβεται η έλλειψη συνοχής, αντοχής και αδυναμίας συντονισμού. Σου δίνουν την εντύπωση ότι δε βρίσκονται στη θέση τους, αν και είναι εκεί, και ως εκ τούτου παρεμποδίζεται και ματαιώνεται ο σταθερός προσδιορισμός στην κατεύθυνση των προθέσεων και των στόχων και ο συνεπής και ορθολογιστικός υπολογισμός στην εκτέλεση των πράξεων.

5. Η εκκλησία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, με επικεφαλής τον νεωκόρο Μπερτινότι και θεολόγους ελευθέρας βοσκής τους Λαφοντέν και Μπίσκι, πριν δώσει το χρίσμα στον Αλαβάνο, του έκανε μια μικρή κατήχηση: του υπενθύμισε επί λέξει πως θα «δουλέψουμε πάνω στη σκανδιναβική εμπειρία». Και ο κύριος Αλέκος, που γνωρίζει όσο κανείς άλλος τα χάλια του Συνασπισμού, παρεδόθη συγκινημένος δίχως δεύτερη κουβέντα.

6. Η ρουτίνα, η προσποίηση και η αυταρέσκεια είναι οι τρεις μούσες του Συνασπισμού που τον εμποδίζουν να ζήσει ή να πεθάνει, ακόμα και να καταρρεύσει.

7. Η συμμετοχή του Συνασπισμού στη φούσκα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ήταν αποτέλεσμα της απώλειας κάθε πρωτοβουλίας και ελάττωσης κάθε δραστηριότητας. Κόντευε να οδηγηθεί από τη χαλαρή ακινησία στην καθολική ακαμψία, παρόλο που οι δυνάμεις του θεάματος του παραστέκονταν σε κάθε βήμα. Ηταν όμως αναπόφευκτη η κατάσταση της κηρώδους δυσκαμψίας.

8. Ας είμαστε αμείλικτοι όχι μόνο με την Ευρωπαϊκή Αριστερά, που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το σύνθημα που διάβασα γι' αυτήν σε έναν τοίχο με αφορμή την είσοδο του Συνασπισμού στους κόλπους της: «Παίρνει κάθε μηδενικό και το κάνει νούμερο!». Αμείλικτοι με το Συνασπισμό πρέπει και είναι χρέος μας να είμαστε. Οι βολεμένοι του Συνασπισμού έχουν συνδέσει την ύπαρξή τους με το όραμα των ερειπίων του κομμουνιστικού κόμματος. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια τους. Τελεία και παύλα.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ