Σάββατο 6 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΛΙΜΟΥ
Επανασύνδεση σε σπίτι που δεν είχε ρεύμα απ' τον Ιούλιο

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη ΔΕΗ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη ΔΕΗ
Την επανασύνδεση του ρεύματος σε οικογένεια από τον Αλιμο πέτυχαν χτες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας και της Επιτροπής Αγώνα Αλίμου, μετά από παρέμβαση στη διεύθυνση του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στην Καλλιθέα.

Η οικογένεια είχε το ρεύμα κομμένο από τον περασμένο Ιούλιο παρότι πλήρωνε την αξία του ρεύματος αλλά όχι το χαράτσι. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ τούς ενημέρωσαν ότι τα χρήματα που έδιναν, μεταφέρθηκαν στο χαράτσι και τώρα εμφανίζονται να χρωστάνε 700 ευρώ στο ρεύμα. Πρόκειται για μια εργαζόμενη και το σύζυγό της, ο οποίος εργάζεται στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και παραμένει απλήρωτος τους τελευταίους δυόμισι μήνες, ενώ στην ίδια μοίρα βρίσκεται και η σύζυγος το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι όχι μόνο να μην μπορούν να καταβάλουν τα χρήματα στη ΔΕΗ, αλλά και να βγάλουν πέρα τις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

Την ίδια στιγμή στην ουρά μαζί με τους δύο εργαζόμενους βρέθηκαν κι άλλες οικογένειες οι οποίες ζητούσαν να δουν τι θα κάνουν αφού δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα χρήματα για το διακανονισμό. «Πρέπει να πληρώσω 151 ευρώ στη ΔΕΗ. Η Εφορία μού ήρθε περίπου 750 ευρώ, 600 ευρώ πληρώνω στεγαστικό δάνειο και η σύνταξη, η δικιά μου και του συζύγου μου, που έχει πεθάνει, φτάνει στα 900 ευρώ. Πώς να πληρώσω; Εχω 50 ευρώ στην τσέπη μου για να περάσω μέχρι το τέλος του μήνα», δήλωσε στο «Ρ» συνταξιούχος.

Σύσκεψη για την Υγεία

Σύσκεψη φορέων στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων (Ελλης & Αδριανουπόλεως) διοργανώνει αύριο Κυριακή στις 7 μ.μ., η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω με αφορμή το συλλαλητήριο που θα κάνει την Τρίτη 23/10 με ζήτημα αιχμής τις εξελίξεις στην Υγεία. Τη Δευτέρα 8/10 στις 7 μ.μ., στον ίδιο χώρο, θα δώσει συνέντευξη Τύπου.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ