Σάββατο 4 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγωνιστών αδερφών μου ΓΙΑΝΝΗ και ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, μαχητών του ΔΣΕ, προσφέρω 20.000 δρχ. για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη» και 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα.

Αντώνης Νικολάου από τη Θίσβη Βοιωτίας.

* * *

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο του παλαίμαχου αγωνιστή του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ, τα μέλη της ΚΟ ΟΤΕ προσφέρουν στο ΚΚΕ 15.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Στις 15 Φλεβάρη 2000 πέθανε ο πεθερός μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΕΣΙΟΣ. Γεννήθηκε στην Καρίτσα Ιωαννίνων. Μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια γι' αυτό δεν έ[αψε να αγωνίζεται από τις γραμμές του εργατικού και αγροτικού κινήματος. Στην Κατοχή ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, αιχμαλωτίστηκε και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το πέρασε στις φυλακές Ιωαννίνων και «Αβέρωφ». Εως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά της ειρήνης και του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα.

Παύλος Ρουμελιώτης

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Αντώναρου) και ΛΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΚΑ, προσφέρω στο ΚΚΕ για την εκλογική μά?χη 10.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Αρχαίας Ολυμπίας.

Βάσω Στροφίλα - Γεωργούλη

* * *

Φωτ.

Στις 10 Μάρτη κλείνουν 15 χρόνια από το θάνατο της συζύγου μου ΜΑΡΙΑΣ Τσιρούδη -ΔΟΥΚΑ από τα Βρυσικά Εβρου.

Στη μνήμη της καθώς και στη μνήμη του πατέρα μου ΓΙΩΡΓΗ από το Σουφλί Εβρου, ο οποίος πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουδαπέστη, και του αδελφού μου ΒΑΓΓΕΛΗ, που πέθανε στην Τασκένδη, μελών του ΚΚΕ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, προσφέρω 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Παναγιώτης Δούκας

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ, αντάρτη του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, ο οποίος σκοτώθηκε στα 21 χρόνια του στη μάχη στου Μακρυγιάννη το Δεκέμβρη του 1944, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κορωπίου, 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τη μάχη των εκλογών.

* * *

Στη μνήμη της ΧΡΥΣΗΣΚΥΡΙΟΥ, συζύγου του Χρήστου Κύριου, καπετάνιου του ΕΛΑΣ στην Κατοχή, τα μέλη της ΚΟΒ Φαναρίου προσφέρουν 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα.

* * *

Φωτ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣΑΝΩΓΙΑΤΗΣ , μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, στην Κατοχή οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της πατρίδας. Γι' αυτή τη δράση του φυλακίστηκε, εξορίστηκε, πέρασε από Εκτακτο Στρατοδικείο, αλλά ποτέ δε λύγισε. Εμεινε πιστός στο ΚΚΕ και έως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν από τις γραμμές του.

Στη μνήμη του τα μέλη του Παραρτήματος Πρέβεζας της ΠΕΑΕΑ πρόσφεραν 10.000 δρχ. για τον εκλογικό αγώνα του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ, στελεχών του ΚΚΕ, οι οποίοι αγωνίζονταν έως το τέλος της ζωής τους, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου», 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Χριστόφορος Θεοδωρόπουλος



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ