Σάββατο 4 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βιβλίο
Bιβλιοπαρουσιάσεις
  • Οι εκδόσεις «Βιβλιοθήκη των Ελλήνων» (Λ. Γεωργιάδη) παρουσίασαν το νέο βιβλίο του επίτιμου αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχου Αριστείδη Παπανδρέου, το οποίο αποτελεί τον τέταρτο τόμο του έργου του Αριστοτέλη, «Οργανον». Στον Α. Παπανδρέου ανήκουν η μετάφραση, η εισαγωγή, τα σχόλια και οι σημειώσεις.
  • Ο «Κέδρος» παρουσίασε χθες οκτώ συλλογές διηγημάτων: Οδυσσέα Ιωάννου «Ζει το κορίτσι του Fruit Punch;». Γιάννη Καισαρίδη «Συναντήσεις και ενοχές». Νατάσας Κεσμέτη «Μαγεμένο χώμα». Αικατερίνης Λύρα «Το αυγό». Δημήτρη Μάνου «Ενας έρωτας ιοβόλος». Χριστόφορου Μηλιώνη «Τα φαντάσματα του Γιορκ». Σοφοκλή Νάσκου «Τα άνθη της ερήμου». Σοφίας Νικολαΐδου «Ο φόβος θα 'ρθει και θα 'σαι μόνος».
  • Η Χιακή Αδελφότης Αττικοβοιωτίας «Ο Κοραής» παρουσίασε χθες στον «Παρνασσό» (πλ. Καρύτση 8) τα ποιητικά έργα του Χρήστου Στ. Μπελλέ «Αρκυες», «Φρυκτωρία», «Χειμερινό σεργιάνι», «Αίμα πινελιά».
  • Τα «Ελληνικά Γράμματα» στις 6/3 (9 μ.μ.) στη μουσική σκηνή «Γραμμές» (Κωνσταντινουπόλεως 111) θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Περικλή Κοροβέση «Νοσταλγία μνήμης».
  • Στο «Κέντρο Λόγου και Τέχνης 104» (Θεμιστοκλέους 104) των εκδόσεων «Καστανιώτη», στις 6/3 (8 μ.μ.) θα παρουσιαστεί το βιβλίο του ηθοποιού - σκηνοθέτη Σταμάτη Φασουλή «Ενας ηθοποιός διημερεύει».
  • Το Ελληνικό Κέντρο Πολιτιστικής Ανάπτυξης και το περιοδικό «Εμβόλιμον» στις 6/3 (7 μ.μ.) στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο (Ακαδημίας 18) θα παρουσιάσουν το ποιητικό βιβλίο του Θανάση Φροντιστή «Πειραματόζωα».
  • Ο «Ιωλκός» στις 6/3 (7.30 μ.μ.) στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου θα παρουσιάσει τη συλλογή διηγημάτων του Σάκη Αθανασιάδη «Η συμμορία του απογεύματος».
  • Στο βιβλιοπωλείο Τσαμαντάκη (Καραολή και Δημητρίου 32, Πειραιάς), στις 9/3 (8 μ.μ.) τα «Νέα Σύνορα» Α. Α. Λιβάνη θα παρουσιάσουν το βιβλίο της Σοφίας Θωμοπούλου «Και τώρα, αγάπη μου, οι δυο μας».
  • Οι εκδόσεις «Προσκήνιο» στις 9/3 (7.30 μ.μ.) στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης στη Στοά» (Βασ. Κωνσταντίνου 11, Χαλάνδρι) θα παρουσιάσουν το δοκιμιακό βιβλίο του Βασίλη Γεωργιάδη «Κ. Π. Καβάφης, Ταξίδι στο πάθος».
  • Οι εκδόσεις «Γκοβόστη» και το Ιδρυμα Γ. Παπανδρέου, στις 9/3 (8 μ.μ.) στο αμφιθέατρο του υπουργείου Εξωτερικών θα παρουσιάσουν τους δύο πρώτους τόμους του έργου του καθηγητή του ΑΠΘ Παύλου Πετρίδη «Σύγχρονη Ελληνική Πολιτική Ιστορία (1821-1917)».
  • Ενα νέο βιβλιοπωλείο - πολυχώρος εγκαινιάζεται στις 9/3 στην οδό Αγ. Ιωάννου 102, Αγ. Παρασκευή, το «GloryBook Economist» το οποίο θα παρουσιάζει ξενόγλωσσο ακαδημαϊκό και οικονομικό βιβλίο, ενώ θα έχει και ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, πρόσβαση στο Ιντερνέτ κλπ., και θα οργανώνει εξειδικευμένα σεμινάρια.
Βιβλίο

Το βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Εκφραση» και οι εκδόσεις «Καστανιώτη», με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου της Ελένης Σαραντίτη «Ο Κάβος του Αγίου Αγγέλου» , διοργανώνουν συζήτηση με τη συγγραφέα με θέμα: «Μορφές ηρώων παραμελημένες από την ιστορία». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6/3 (8.15μ.μ.) στο βιβλιοπωλείο (Πεσόντων Μαχητών 47, Λιβαδειά).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ